Şimdi Ara

Facebook'a Girince Donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • birçok kişinin sonzamanlarda başına gelen bi olaydır bu. Özelliklede benim başıma musallat oldu. Bilgisayarı açtıktan sonra facebooka giriyorsunuz, sonra 20-40 sn. arası bilgisayar donuyor. sonra düzeliyor ve tekrar yeniden başlatana kadar hiç donmuyor. bunun 2 türlü sebebi olduğunu farettim, birincisi trojanlar, 2.si aşırı birikmiş önbellek temp ve gereksiz regedit girişleridir.
    Çok araştırdım. yabancı formlarda dahi ç.özüm yoktu. sonunda kendi denemelerimle sorunu çözdüm. üstelik farklı yollarla bile çözümü var.

1. ÇÖZÜM:

bilgisayarınızdan,
    - Chrome, java, flash player, facebook messenger ve özellikle mozilla varsa onu kaldırın.
    - Cc cleaner yada daha etkili olan Auslogics BoostSpeed programıyla pcnizi taratıp temizleyin.
    - Daha sonra başlata tıklayıp (xp kullanıcıları baştal/çalıştır yolu ile) %localappdata% yazıp entere basın. orada , chrome, mozilla, facebook ile ilgili klasörleri silin.
    - Şimdi tekrar başlata gelip %temp% yazıp entere basın. ordaki bütün dosyaları silin. onlar bilgisayarın yavaşlamasının en büyük sebebildir.
    - Şimdi bütün can sıkıcı noktaları bitirdik :)
    - En son olarak, başlata regedit yazıyoruz, entere basıyoruz. fakat bilmedne hiçbiryeri kurcalamayın, geri dönüşü olmayan yola sokabilirsiniz bilgisayarı.
    - Regedite girdikten sonra ctrl+F ile arama kısmına gelicez, öncelikle chrome yazıp entere basın, çıkan sonuçları 'sağ tıklayıp, sil' yardımı ile silin. (en baştaki silinmez onu takmayın)
    - Sonra tekrar ctrl+f ile facebook yazın çıkanları silin, tekrar ctrl4+f ile google yazıp çıkanları silin.
    - Daha sonra özellikle altta linkini vermiş olduğum Auslogics BoostSpeed programı ile tarama yapıp temizleyin.
    - Bukadar. bilgisayarımızı yeniden başlatım sırasıyla, öncelikle chrome, flash player, java, ve eğer gerekliyse fb messengeri yükleyin.

2. ÇÖZÜM: ,
    Bilgisayarına hiç facebook messenger yüklememiş kişiler için geçerlidir, öncelikle bilgisayarınızı üstteki anlattığım gibi temp lasörünü boşaltın, sonrada tarayıcıların kendi ayarlarından geçmişi ve önbelleği silin
    - Sonra Altta linkini verdiğim Facebook messengeri yükleyin.
    yükledikten sonra önemli kısıma geçiyoruz,
    - Başlata gelin ve msconfig yazıp entere basın, çıkan ekranda 'başlama' sekmesine gelin, facebook messenger'in başındaki tiki kaldırın, Facebook Updater kalsın. eğer başka gereksiz program vbarsa onun başındaki tikite kaldırın, bilgisayarınız açılışta hızlanmış olur :)

3.
    - Çözüm ise ne yazıkki formattır, ama aynı işletim sistemi ile değil. yani windows 7 home basic kullanıyorsanız ya bi üst sürüme yada bi alt sürüme geçin. windows 7 ultimate kullanıyorsanızda size tafsiyem windows 8e geçmeniz, kötü demeyin gerçekten prformans, hız her konuda çok farklı.

şimdi elinde programı olmayanlar için link, virüssüzdür, ve kendi param ile satın aldığım sınırsız süreli bootspeed programıdır, ccleaner kendi stesinden indirdiğimdir, bootspeed'in içindeki crack klasörü aldatmasın sizi, onun başka bi ismi yok yama diyemem kendi profil logum yapılandırma dllsi yani. konumun silinmemesi için anlatıyorum, bu konu hakkında çoğu kişi mağdur.

CCleaner

ccleaner için tıklayın

Austlogics bootspeed

Auslogic boostspeed için tıklayın

Facebook Messenger için

https://www.facebook.com/about/messenger

her akşamları girip Mesajlarınıza cevap verebilirim. eğer konu yanlış yere açılmışsa özür dilerim, yanlış bi içerik varsa, sadece mesaj atmanız yeterli kaldırırım. dediğim gibi bu konu önemli ve silinmemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhantoros -- 26 Eylül 2013; 15:27:51 >

• evet ellerine sağlık hemen hemen herkezde var bu sorun takıntısı olanlara cozum bulmuşsun ben pek takmıyorum o yüzden uygulamayacağım 20 saniye donuversin birsey olmaz..
  • sufumoto S kullanıcısına yanıt
    Can sıkıcı :D ben 6 aydır uğraşıyorm bununla, :) biraz uğraştırıyor insanı evet ama düzelmesini isteyenler yapmak zorunda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhantoros

Can sıkıcı :D ben 6 aydır uğraşıyorm bununla, :) biraz uğraştırıyor insanı evet ama düzelmesini isteyenler yapmak zorunda :)

takıntılısın ondan bana hic can sıkıcı değil hatta o donduğunda zevkleniyorum hemen sigara yakıyorum sigram yanana kadar o açılmış oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sufumoto

quote:

Orijinalden alıntı: erhantoros

takıntılısın ondan bana hic can sıkıcı değil hatta o donduğunda zevkleniyorum hemen sigara yakıyorum sigram yanana kadar o açılmış oluyor...

ben = sen :D
  • BEN SEN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.