Ne kolay degil? Facebook gibi bir seyi en fazla 30 günde yazarsın belki o kadar bile sürmez fakat kullanacak adam bulamazsın.. Reklam icin milyonlarca dolar para harcaman gerekir ve yine de insanların kullanacagının garantisi yoktur.. Yazmak değil kullandırmak mesele.. Sana facebook gibi 10 tane script yazarım 10 tane de x yazarım kaynak kodlara ihtiyacım yok sitelerde gezinerek ve bakarak benzerlerini kısa sürede olustururum.. Fakat en fazla scripti satarsın baska bir seye yaramaz.. Biz su an bu foruma yazıyoruz mesela sıfırdan su forumu bile olusturursun yani gerek yok alternatif hazır versiyonları da var fakat foruma yazacak adam bulamazsın.. Bu kadarlık bir sitede yazacak adamları bile toplayamazsın bunun icin bile cok reklam yapman gerekir ve garanti değildir.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Ağustos 2024; 20:26:46 > |
Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesabını kısıtladı (3. sayfa)
-
-
Bahsettiğin olayları biliyorum, o konuyu anlatmaya çalıştım aslında.
Ama işin iç yüzüne bakarsak bu iş büyük yatırım gerektir. Yazılım demekle iş bitmiyor. O dediğin yazılım kurup site açma en basiti, alırsın bir host paketi, birde domain, host firmaları hazır yazılımları zaten otomatik kuruyor, al sana site. Ama çokta büyük bir şeye ihtiyacın yok.
İşe büyük sitelerden bakarsak, milyonların kullanacağını hesaba katarsak basit bir host ile bu iş yürümez, serverler kurman lazım, yazılımı en üst düzeye çıkartman lazım, sürekli açıkları kapatman lazım. Altyapın çok iyi olması lazım. Bu uzar da gider.
Ama en önemlisi güvenlik ve kullanılabilirlik olmalı.
Ne kadar güzel ve ucuz olursa olsun, boş bir restoranda kimse gitmek istemez, kalabalık olursa daha cazip görünür. Bu da öyle birşey.
Aslında adamlar hadi sosyal medya sitesi açalım diye yola çıkmadı, ilmik ilmik dokuyarak buralara geldiler. Rakip olmak bir yana , benzer bir sistemi kurmak bile zor diyorum.
Tabi keşke kurulsa da kullansak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 7 Ağustos 2024; 22:0:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X