Şimdi Ara

Facebook oyunlarında bilgisayar donma sorunu ? Yeni Ram taksam düzelir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2GB ram
    772MB intel ekran kartı
    1.7 ghz celeron işlemci var.

Bilgisayarda 3D oyun oynarken kasmayan bilgisayar, facebook oyunlarında kendinden geçiyor başlat butonuna bile tıklayamıyorum yeni sekme açmak veya kapatmak ölüm. ekran donup kalıyor.

Sahibinden de 4GB DDR3 ram buldum alsam taksam sorun az da olsa düzelir mi ? ve işlemci almayı düşünüyorum yeni.

CPU kimliği: 29h / MC 10h (rPGA988B) - buna hangi işlemciler uyar ? daha iyi bir işlemci alsam :) Cevaplara gerçekten ihtiyacım var teşekkürler

• Eklemeyi unuttum google chrome kullanıyorum donuyor tarayıcı hep
  • tlha_x3 T kullanıcısına yanıt
    donma sorunun ramdan degil islemciden kaynakli..islemci onbelligi oyunlari stabil calistirmaya yetmiyor..rahat oyun oynayabilmek icin 2 ghz 800 mhz 4mb onbellekli islemci yeterli olacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

donma sorunun ramdan degil islemciden kaynakli..islemci onbelligi oyunlari stabil calistirmaya yetmiyor..rahat oyun oynayabilmek icin 2 ghz 800 mhz 4mb onbellekli islemci yeterli olacaktir.

peki teşekkürler o zaman Ram almasam ? 2 gb ram ile 2.Nesıl i3-2310M SR04R CPU İşlemci 3M Cache 2.10GHz işlemci alsam uyum sağlar mı ? CPU-World de uyumlu olarak gösteriyor pin sayısı falan ama ? 2gb yeter mi bu işlemciye yoksa almışken 50tl ye 4GB DDr3 ram da alayım mı ?
  • tlha_x3 T kullanıcısına yanıt
    soket yapisi ve anakart destegi tamamsa alin..takili olan ram tek modulse almisken 2 gb daha alin 4 gb olsun size yeterli olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

soket yapisi ve anakart destegi tamamsa alin..takili olan ram tek modulse almisken 2 gb daha alin 4 gb olsun size yeterli olur.

malesef hocam 1 tane RAM soketi var :S
  • hiç tavsiye etmem işlemci değiştirmeni laptoplarda işlemci değişimi vs çok masraflı olur bir işlemci değişimi neredeyse b,r laptop fiyatına denk geliyor söyliyim onun yerine o paranın üstüne koyup daha iyi bir laptop veya pc alabilirsin çünkü laptopların parçaları ve değişimi çok pahalı ve masraflıdır değmez yani hocam boşuna o kadar masraf etmeyin ve ek olarak ekran kartınızda çok düşük işlemciyi yükseltsen bile o ekran kartı ile stabil olmaz ekran kartı değişimide yapamayacağın için hiç bulaşma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myo_1433 -- 13 Nisan 2015; 15:19:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: myo_1433

hiç tavsiye etmem işlemci değiştirmeni laptoplarda işlemci değişimi vs çok masraflı olur bir işlemci değişimi neredeyse b,r laptop fiyatına denk geliyor söyliyim onun yerine o paranın üstüne koyup daha iyi bir laptop veya pc alabilirsin çünkü laptopların parçaları ve değişimi çok pahalı ve masraflıdır değmez yani hocam boşuna o kadar masraf etmeyin ve ek olarak ekran kartınızda çok düşük işlemciyi yükseltsen bile o ekran kartı ile stabil olmaz ekran kartı değişimide yapamayacağın için hiç bulaşma

öncelikle cevap için teşekkürler 50tl ye buldum bi işlemci + 30tl de takma parası :) 50 tl ye de 4gb ddr3 1333 ram buldum. yani uygun geldi parası bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.