Şimdi Ara

FACEDEKİ GURUBUMUZ KİMSENİN UĞRAŞMADIĞINI YAPTIK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 53

Kürtler ve kardeşlik ? Hiç güleceğim yoktu.
    Bunun cahillikle falan alakası yok.Köydeki 70 yaşında anneannem bile vatanını seviyo,ne okula gitmiş,ne eli kitap tutmuş.Sorsan Atatürk'le ilgili,bi vatanını kurtardığını bilir.Birisi gelip yok hakkını ara gibi şeyler söylese alır orağını kafasına indirir adamın.Sen ne cahilliğinden bahsediyosun.
    Görüyoruz TV'ler de şerefsiz kocakarının ahı gitmiş vahı kalmış.Gelmiş mitinge k.ını yırta yırta bağırıyo.Bu mu cahil ?
    Benim ananeme gelip lazsın sen,hakkını ara dese birisi Türk'üm ben der,Laz değil.
    Dağa çıkarıyolarmış zorla.İyi yemiş birileri sizi.Orda yaşayan kürtlerin % 90'ı potansiyel terörist be.

Biraz empati kursan anlarsin.Acsin is yok guc yok butun gun bos bos oturuyorsun cahil oldugun icin 7 tane cocugun var ve onlara bakmak zorundasin.Ne yapardin ? Sana eli silahli 2 adam gelip sana is bulacaz seni burda unutan devletten hesap soracaz derse ? Ne yapardin ?

• Arkadaş benim ne yapmak istediğimi yazsam buraya nasıl insansın diye çıkışırsınız.
    Ne mi yapılsın?
    Bu terör olaylarına bulaşan en ufak bi bağıntısı olan,sokakta poliste taş değil,elini bile kaldıranı yaşına başına bakmadan yakalayacaksın.
    Çocuk mu taş atıyo,alacaksın içeri
    Yaşlı kadın mı gelmiş mitinge bağırıyo,onu da al içeri.

Bu nedir ya.İnsan hakları diye bişey tutturmuşlar,plastik mermi bile sıkamıyolar şerefsizlere.
    Böyle şey olursa tabi onlarında bi tarafları kalkar.

Gerekirse geberteceksin oracıkta.Çocuk mocuk yaşına bakmadan büyüyüp dağa çıkmadan sorunu kökten halledeceksin.Gebersin gitsin,sanki bi yararı varmış gibi bi de devlet yoksulluk parası veriyo itoğlu itlere.
    Cahillik dediğin şey tamamen farklı bi olay.
    İnsanın içinde şerefsizlik olmayacak ki adam olsun da bayrağını sevsin.Onlarda öyle bişey yok ki.
    Analarının karnından 2 parmak havada doğuyolar.
    Adam olana eğitim verilir.

Sonra öldürün dedik mi de "nası insansın diyolar" Ulan insanlardan bahsetmiyoruz ki.
    İnsan olsa zaten böyle haltlar yemez şerefsizler.

Ama bunları ne baştakiler yapabilir,ne de yapacak polisin vicdanı el verir.
    Hitler gibi bi manyak lazım.

@Bradweer

Onlara 7 tane doğur diyen kim ?

Uçkuruna sahip çıkamayan adamdan ne bekliyosunuz ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 14 Aralık 2009; 23:49:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Brandweer

quote:

Kürtler ve kardeşlik ? Hiç güleceğim yoktu.
    Bunun cahillikle falan alakası yok.Köydeki 70 yaşında anneannem bile vatanını seviyo,ne okula gitmiş,ne eli kitap tutmuş.Sorsan Atatürk'le ilgili,bi vatanını kurtardığını bilir.Birisi gelip yok hakkını ara gibi şeyler söylese alır orağını kafasına indirir adamın.Sen ne cahilliğinden bahsediyosun.
    Görüyoruz TV'ler de şerefsiz kocakarının ahı gitmiş vahı kalmış.Gelmiş mitinge k.ını yırta yırta bağırıyo.Bu mu cahil ?
    Benim ananeme gelip lazsın sen,hakkını ara dese birisi Türk'üm ben der,Laz değil.
    Dağa çıkarıyolarmış zorla.İyi yemiş birileri sizi.Orda yaşayan kürtlerin % 90'ı potansiyel terörist be.

Biraz empati kursan anlarsin.Acsin is yok guc yok butun gun bos bos oturuyorsun cahil oldugun icin 7 tane cocugun var ve onlara bakmak zorundasin.Ne yapardin ? Sana eli silahli 2 adam gelip sana is bulacaz seni burda unutan devletten hesap soracaz derse ? Ne yapardin ?

Tek aç olan onlar mı ya cahil olan?

Bırakın şu cahillik açlık felsefelerini...Köyüne gelen öğretmeni öldürmezlerse cahil de kalmazlar aç da.

• quote:

Arkadaş benim ne yapmak istediğimi yazsam buraya nasıl insansın diye çıkışırsınız.
    Ne mi yapılsın?
    Bu terör olaylarına bulaşan en ufak bi bağıntısı olan,sokakta poliste taş değil,elini bile kaldıranı yaşına başına bakmadan yakalayacaksın.
    Çocuk mu taş atıyo,alacaksın içeri
    Yaşlı kadın mı gelmiş mitinge bağırıyo,onu da al içeri.

Bu nedir ya.İnsan hakları diye bişey tutturmuşlar,plastik mermi bile sıkamıyolar şerefsizlere.
    Böyle şey olursa tabi onlarında bi tarafları kalkar.

Gerekirse geberteceksin oracıkta.Çocuk mocuk yaşına bakmadan büyüyüp dağa çıkmadan sorunu kökten halledeceksin.Gebersin gitsin,sanki bi yararı varmış gibi bi de devlet yoksulluk parası veriyo itoğlu itlere.
    Cahillik dediğin şey tamamen farklı bi olay.
    İnsanın içinde şerefsizlik olmayacak ki adam olsun da bayrağını sevsin.Onlarda öyle bişey yok ki.
    Analarının karnından 2 parmak havada doğuyolar.
    Adam olana eğitim verilir.

Sonra öldürün dedik mi de "nası insansın diyolar" Ulan insanlardan bahsetmiyoruz ki.
    İnsan olsa zaten böyle haltlar yemez şerefsizler.

Ama bunları ne baştakiler yapabilir,ne de yapacak polisin vicdanı el verir.
    Hitler gibi bi manyak lazım.

@Bradweer

Onlara 7 tane doğur diyen kim ?

Uçkuruna sahip çıkamayan adamdan ne bekliyosunuz ki.

Sen oraya yatirim yap is getir fabrika ac.Sonra en kral ogretmenleri en kral okullari oraya yap ama onlar hainler iste napalim.

Adamlarin prezervatiften haberi yok.Bu onun sucu mu ? Hayir.

• @Brandweer

Cebinde n70le gezsin,prezervatiften haberi olmasın ? Bu mu cahillik ?
    Ne diyosun sen birader ya.
    Sırf nüfusları artsın diye her sene doğurup doğurup salıyolar ortalığa sürü gibi.
  • Olayı yanlış anladınız sanırım siz Buraya üye olanlar pkk yandaşları değildir sayfadaki yazıları okusanız anlardınız zaten Bölücülük yapana en büyük cezayı vereceksin ona lafımız yok zaten Burada sizden faşist Kürtlerde var kendi ırkına yönelik hakaretler savuran pkk tarafından abisinin bacakları kırılmış örgüte katılmadı diye hiç mi etrafınızda Milliyetçi Kürt yok Yukarıda Kürtler Faşist diyen arkadaşa Tek Dil Tek Bayrak sayfasında idi sanırım pkklı Kürtler sürülmeli gibi bir yazı vardı altında aynen yazan şu bende Kürdüm ama Kendimi Bu ülkenin vatandaşı olarak görüyorum neden hepimizi pkk lı görüyorsunuz vs yazmıştı Bu gurup onlar içinde açıldı Mynette yayınlanan ODTÜ nün doğuda yaptığı bir araştırma var 100 de kaç Kürt pkk ya destek veriyor diye Diyarbakır ve hakkaride yapılmış sayı 100 de 20 bu araştırmayı bulursam insanlığınızdan utanacakmısınız ayıptır ya

• quote:

@Brandweer

Cebinde n70le gezsin,prezervatiften haberi olmasın ? Bu mu cahillik ?
    Ne diyosun sen birader ya.
    Sırf nüfusları artsın diye her sene doğurup doğurup salıyolar ortalığa sürü gibi.

oda dogru aslinda.

Ah $u istisnalar olmasa varya
  • Doğrudur bilemem.Grubun içeriğini veya üyeleri tanırlığım yok tabi ki.
    Ama Türk Kürt kardeştir diye bi laf söyleyip gelip mitinglerde bağıran şerefsizlerin sempatizanlığını yapacakmış gibi bir haliniz vardı.
    Aksi bir durum söz konusuysa sorun yok,desteklerim.
  • Bunada cevap verin

Şehitlerin yüzde 26.8’i Kürt

DOĞUM yerleri Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van. Onlar Kürt.

Terörle mücadeleye Türkiye’nin dört bir yanında doğan asker, polis ve köy korucusu katılıyor. Türkiye vatandaşı olarak.

Terörle mücadeleye katılan eden asker, polis ve köy korucularının bir bölümü yukarda sayılan illerde doğuyor. Onlar Kürt ve Türkiye vatandaşı.

Terörle mücadele sırasında hayatlarını kaybediyor. Yukarda sayılan illerde doğan asker, polis ve köy korucusu, doğum yerleri dikkate alındığında, doğum yerleri üzerinden kimliklerine gidildiğinde, ortaya çarpıcı bir sonuç çıkıyor.

Şehit düşen asker, polis ve köy korucusu arasında 2 bin 800’ü bu illerde doğuyor. Onlar Kürt. Onlar terörle mücadelede şehit düşüyor.

O şehitler Kürt.

ÜMİT ÖZDAĞ ARAŞTIRMASI

PKK’nın iddiasını ve amacını yerle bir eden bir gözlem bu. Bir araştırmanın sonucu.

PKK’nın maskesini düşüren çalışma Prof. Dr. Ümit Özdağ’a ait. Uzun süredir PKK, terör, Kuzey Irak ve istihbarat konularında çarpıcı kitaplar yazan Ümit Özdağ, son olarak ilginç gözlemlerde bulunuyor.

Prof. Özdağ terörle mücadele şehit düşenlerin kimliklerini araştırıyor. Ve hepimizin yeniden düşünmesini, siyasal denklemlerin yeniden yazılmasını gerektiren bir sonuca varıyor.

Terörle mücadelede şehit düşenlerin yüzde 26.8’i Kürt.

Müthiş bir oran. Bu yüksek oranın pek çok tercümesi var. İlk tercümesi şu.

PKK’ya karşı sadece Türkler değil, aynı zamanda Kürtler de savaşıyor. Ve ölüyor. Ve ölenlerin sayısı hiç de az değil.

Bu oran, bu bulgu, Türkiye’deki Türk-Kürt ayrışmasına çok başka bir bakış açısı getiriyor.

Kürt çocuklarının bir bölümü dağa çıkarken, bir bölümü askere, polise yazılıyor. Ve onlar birbirlerine karşı savaşıyor. Belki de, iki kardeş, iki akraba, iki arkadaş.

PKK işte burada zayıflıyor. Kentleri burada yakmaya çalışıyor. Terörü bu nedenle daha da azgınlaştırıyor. Korkuyu bu nedenle yaygınlaştırıyor.

MERSİN-SİVEREK HATTI

Araştırmanın bir başka tercümesi şu. Bunu destekleyen farklı unsurlarla birlikte. İki dikkat çeken anektod.

Kürt karı, koca. Kürt erkek evde ROJ TV’yi izliyor. Kürt kadın evde, Kürt kocasına itiraz ediyor:

"Kapat şu PKK’nın televizyonunu."

Siverek doğumlu bir Kürt vatandaş uzun süredir Mersin’de seracılıkla uğraşıyor. Siverek’e gelip giderken, bir şey fark ediyor. Siverek’te seracılık daha çok para getiriyor. On yıl sonra, Mersin’den Siverek’e dönüyor.

Hayatın normalleşmesi. Ülkeyle bütünleşme. Asimilasyon değil, bütünleşme.

İdrara bakarak karakter tahlili yapmıyorum. İki örnekten yola çıkarak, Kürtlerin hayatın normale dönmesini istemeleri ve ülkeyle bütünleşme arzuları gibi bir tez değil. Bunu destekleyen pek çok örnek ve olgu var.

RAFA KALDIRMAK DEĞİL

Kürt vatandaşların bütünleşme ve normalleşme istekleri PKK’yı çılgına çeviriyor. Onun için bu kadar saldırıyor. Onun için kentlerde terör estiriyor, kendi yandaşlarını ayaklandırıyor.

Prof. Özdağ’ın görüşüne göre, nihai bir bulgu var:

Devlette, PKK ile mücadele zor biter, gibi yanlış bir psikoloji var. Oysa, teröre rağmen, hayatın normalleşmesini isteyen, ülkeyle bütünleşmek isteyen ve hatta ülkeleri için şehit düşen Kürtler varken, PKK adım adım sona yaklaşıyor.

Mesele bunu görüp, ona göre politikalar üretmek.

1999’da Apo yakalanıyor, terörü kökünden kazımak için iki yüze yakın önlem belirleniyor. Sonra hepsi rafa kaldırılıyor. Öyle değ

• quote:

Doğrudur bilemem.Grubun içeriğini veya üyeleri tanırlığım yok tabi ki.
    Ama Türk Kürt kardeştir diye bi laf söyleyip gelip mitinglerde bağıran şerefsizlerin sempatizanlığını yapacakmış gibi bir haliniz vardı.

Ben Türküm.Hemde Atatürk icin canini verebilecek kadar bi Türküm.Sadece biraz objektifim.
  • quote:

quote:

Ben Türküm.Hemde Atatürk icin canini verebilecek kadar bi Türküm.Sadece biraz objektifim.

Kusura bakmayın şu durumda objektif olamıyorum.
    Zaten onların içinde adam olan ben kürtüm değil, Ben Türk'üm der.Bunu diyebilene de canımı veririm,feda olsun.
    Karadenizliyim ben,Laz değilim.Zaten Laz sayısı çok azdır bizim oralarda.Her karadenizli Laz sanılır ama öyle değildir.Onlarla çok içiçeyizdir,ama bugüne kadar hiçbirinin çıkıpta ben Laz'ım hak istiyorum dediğini görmedim.
    Hepsi vatanına,Atasına bağlı insanlardır.Cahilleri de var tabi aralarında.Belki Türkçe bilmeyen bile var ama Ayyıldızlı bayrağı akıllarından çıkarmazlar.Çıkaramazlarda zaten.Onlar aslında Laz değil,Türk'tür.
    Canlarını vermişlerdir bu ülke için.Başkalarının oyunlarına gelmemişlerdir.
    Her neyse derin konuları tartışmak için en anormal platform bir forum sayfası olurdu heralde.
    sağlıcaklar kalın,iyi geceler.

• quote:

quote:

quote:

Kusura bakmayın şu durumda objektif olamıyorum.
    Zaten onların içinde adam olan ben kürtüm değil, Ben Türk'üm der.Bunu diyebilene de canımı veririm,feda olsun.
    Karadenizliyim ben,Laz değilim.Zaten Laz sayısı çok azdır bizim oralarda.Her karadenizli Laz sanılır ama öyle değildir.Onlarla çok içiçeyizdir,ama bugüne kadar hiçbirinin çıkıpta ben Laz'ım hak istiyorum dediğini görmedim.
    Hepsi vatanına,Atasına bağlı insanlardır.Cahilleri de var tabi aralarında.Belki Türkçe bilmeyen bile var ama Ayyıldızlı bayrağı akıllarından çıkarmazlar.Çıkaramazlarda zaten.Onlar aslında Laz değil,Türk'tür.
    Canlarını vermişlerdir bu ülke için.Başkalarının oyunlarına gelmemişlerdir.
    Her neyse derin konuları tartışmak için en anormal platform bir forum sayfası olurdu heralde.
    sağlıcaklar kalın,iyi geceler.

Amacımız Böyle insanları çoğaltmak zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: fraternity

quote:

Ozet :

pkk dogudaki cahil halkimizi kandirip daga cikartiyor.doguda en cok Kürtlerin buldugunu varsayarsak.Kürtler hain oluyor malesef.

kendi ağzınla diyorsun kandırılıyor diye...Onlar cahiller... biz onlara doğruyu öğretmeyelim,onları yanlız bırakıp hor görelim,dışlayalım sonra kürtler hain lütfen geçiniz...Ayrıca Türk oğlu Türk'üm ... Doğuda Türkler yaşasaydı ve cahil olsalardı sence onlarda kandırılmayacak mıydı?Senin kafana silah dayasalar ne diyceksin?Eminim korkundan altına edersin...Burda bilmiş geçiniyorsun

Biz bunların şehirdekilerinide biliyoruz İstanbul,Ankara,İzmir gibi yerlerde Türk bayrağı olan evleri, işyerlerini taşlayan(Bugünlerde molotof kokteyli atan), ekmek yediği tasa pisleyen kişi benim gözümde cahil değil şerefsizdir!

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

quote:

Orijinalden alıntı: fraternity

quote:

Ozet :

pkk dogudaki cahil halkimizi kandirip daga cikartiyor.doguda en cok Kürtlerin buldugunu varsayarsak.Kürtler hain oluyor malesef.

kendi ağzınla diyorsun kandırılıyor diye...Onlar cahiller... biz onlara doğruyu öğretmeyelim,onları yanlız bırakıp hor görelim,dışlayalım sonra kürtler hain lütfen geçiniz...Ayrıca Türk oğlu Türk'üm ... Doğuda Türkler yaşasaydı ve cahil olsalardı sence onlarda kandırılmayacak mıydı?Senin kafana silah dayasalar ne diyceksin?Eminim korkundan altına edersin...Burda bilmiş geçiniyorsun

Biz bunların şehirdekilerinide biliyoruz İstanbul,Ankara,İzmir gibi yerlerde Türk bayrağı olan evleri, işyerlerini taşlayan(Bugünlerde molotof kokteyli atan), ekmek yediği tasa pisleyen kişi benim gözümde cahil değil şerefsizdir!

İşin atladığınız kısmı böyleleri katılmıyor zaten bize

• quote:

Orijinalden alıntı: KızıL_Şimşek

Bunada cevap verin

Şehitlerin %100'ü Türktü emin olabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Bunada cevap verin

Şehitlerin %100'ü Türktü emin olabilirsin.

Sen saydın sanırım Gördüğün Kürtçe ağırlar tv deki Siyaseten
  • quote:

Sen hangi kaynağa dayanarak 26.8 diyebiliyorsun ki? Destekli sallayın biraz, küsurat koyunca gerçek olmuyor rakamlar.

Saydım, onlar bu vatan için şehit oldu. "Türkiye" için. Bu yüzden Türktüler.

*Yanlış anlama grubuna birşey demiyorum, amaçları beraberlik sağlamak ortamı yumuşatma düşüncesi olabilir fakat bana gelip Türk kürt kardeştir deme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 15 Aralık 2009; 0:44:12 >

• konu kapanacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Sen hangi kaynağa dayanarak 26.8 diyebiliyorsun ki? Destekli sallayın biraz, küsurat koyunca gerçek olmuyor rakamlar.

Saydım, onlar bu vatan için şehit oldu. "Türkiye" için. Bu yüzden Türktüler.

*Yanlış anlama grubuna birşey demiyorum, amaçları beraberlik sağlamak ortamı yumuşatma düşüncesi olabilir fakat bana gelip Türk kürt kardeştir deme.

Kaynakta var kimin ne zaman yaptığı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.