Şimdi Ara

Fahiş Oyun Fiyatları Sebebiyle Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.'ye Soruşturma Açıldı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ek vergi geliyormuş sinan akkol diyor sonu booking gibi olucak:D

Ya ek vergi ya da sony ve microsoft tr çekilecek oyun piyasasından

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse 450 satilsin demiyor canınızın istediğini cımbızlayıp gerisini görmezden gelmeyin. sizin 120 tl hesabınız baya olmuyor, tek argümanınızda CD projekt zamanında 60 sattı. Bende isterim oyunlar ucuz olsun ama gerçeklikten uzak öneriler, beklentiler veriliyor sonra millet sanıyor 100 tl bile versek kazaıklanmış oluyoruz kafasına giriyor.
  • Fiyatlar ayrıca birde sürüm sorunu var.Amerika psn de bir oyunun üç versiyonu var standart ,delux ,ultimate gibi bizim psn de ise aynı oyunun sadece ultimate sürümü satılıyor. Ultimate sürümde sanki çok önemli bir şey iki kostüm bir harita standart sürüm daha uygun fiyat olurken ultimate sürüm 460 tl değil 500-600 tl çıkıyor.Fiyatların ve bu sürüm olayının kesinlikle düzeltilmesi lazım.
  • Siz benim dediğimi anlamadınız ben size diyorumki firmalar ülkeye göre fiyat ayarlaması yapabiliyor The witcher 3 oyununun türkiyede ucuz satılmasının sebebi cd project türkiyeye özel fiyat verdiği için o zaman için dolar 3 tl civarı falandı şimdi dolar 5.30 civarı hadi oyun satılsın 120 tl yani demek istediğim bizim türklerin ayarladığı fiyatlardan bahsetmiyorum oyunu yapan firmalardan bahsediyorum ülkeye özel fiyatlar yapılsın ellerine yapışmaz dijital olarak oyunları dilediği sayıda satabilirler fiziksel sürüme diyecek bir şeyim yok dijitalde ülkeye özel fiyatlar yapmaları gerekiyor tabi birde bizim kaz yolucu türklerinde fırsattan istifade etmemeleri gerekir şu anki fiyatlar için diyecek bir şeyim yok ama yinede fiyatlar fazla o sizin söylediğiniz fiyatla 59 dolar yada 69 euro vergili hali o vergiler bizi ılgalamaz siz bu fiyatlardan hesaplıyor birde türkiyenin vergisini üzerine koyuyorsunuz ondan sonra fiyat normal diyorsunuz.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

• Biride çıkıp demiyorki ülkemizde sattıkları oyunları neden ülkemiz dilinde çıkartmıyorlar bu yasal hakkımız.
  • Olmaz Hocam iste ülkeye göre fiyatlandırma yapılsın yapılmasına ama yine bu rakamları göremezsiniz bende bunu anlatıp duruyorum. Bu işi çözmesi gereken, kontrol etmesi gereken belli.
  • arkadaşlar bu konunun mantığı şu olmalı. USA da adam 2,000 dolar aylık geliri var misal 60 dolar oyuna veriyor. Ben de burada 2,000 tl gelirim var 60 tl vermem lazım. Kur mur bunlar önemli değil. Fiyat politikası bu olmalı. İşin doğrusu bu.

• mehmetalpertr kullanıcısına yanıt
    O mantıkla sen düşünürsün ama oyunun yapımcısı 60 dolarlık oyundan 10 dolar kazanmak istemez. 60 dolardan satarım alan alır der. O yüzden 60 dolarlık oyunlar 30 dolardan satılabilir.
  • Beyler bizzat Sony Turkiye calisani akrabam var, fiyatlarin malesef ingiltere ile alakasi yok, ingiltere istedigi kar marjina bakiyor ve o kar marjinin ustundeki satis tamamen Sony Turkiye cebine giriyor. Birebir kurdugu cumle! Yani ingiltere diyor ki benim taksim benim plakam sen bana 200 lira gunluk getir ustu senin! Sen bir gunde 1000tl yapmissin onu sormuyor sorgulamiyor bunlarda bu fiyat politikasi ile CEPLERINI DOLDURUYOR!

Zaten PlayStation Turkiye basindaki adamida hicbir zaman samimi bulmamistim normal karsiliyorum. Simdi o kazanilan extra paralardan devlete yedirecekler ki devletimiz hibeye, hediyeye bayilir ve giren yine bize girmis olacak. Tabiki bu fiyatlarda ben PS5 konsolu satin almam alamam ucu eninde sonunda Sony Turkiye ozellikle PlayStation bolumune dokunacaktir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetalpertr

arkadaşlar bu konunun mantığı şu olmalı. USA da adam 2,000 dolar aylık geliri var misal 60 dolar oyuna veriyor. Ben de burada 2,000 tl gelirim var 60 tl vermem lazım. Kur mur bunlar önemli değil. Fiyat politikası bu olmalı. İşin doğrusu bu.

Kullandığı oyun motorundan oyunları hazırladığı programlara kadar hepsi para talep ediyor. Konsolun development kit olayınıda bedava vermiyorlar hani. Adam oyunu dolar ile geliştirecek, maaşları dolar ile verecek sonra sana çıkışında 10 dolara hediye edecek. Var mı böyle şey. Ayrıca niye versin o fiyatlara senin kendi üreticin seni düşünmüyor, değer vermiyor. Yabancı ülkede kurulmuş devletten bağımsız özel bir şirket neden düşünmek zorunda.
  • Umarım PSN TR kapanır. Zaten hiç bı esprisi kalmadı artık. Kapanirsa istediğimiz bölge PSN den kredi kartımız ile ucuza oyun alırız.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Rusya da oyunlar hem ucuz hem de kendi dillerinde çıkıyor.Psn Rusya'yı açıyorum çıkan satılan oyunların %99 rusça , steam ,uplay ,origin de aynısı oyunların %99 rusça ve uygun fiyatlara satılıyor.Benim ülkemde ise bu oyun firmaları 5 katı fiyatına milyonlarca oyun satıyor bir tane oyun Türkçe çıkmıyor.Ülkemizde satılan bütün oyunların Türkçe dil desteği ve uygun fiyatlara satılmasını sağlayacak kanunların çıkartılması lazım.Bu şartlara uyarlarsa gelsin oyunlarını satsınlar eğer uymuyorlarsa biz oyun severler olarak bu oyunları yurtdışından bile almamalıyız ki bu oyun firmaları bu ülkenin kıymetini anlasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetalpertr

arkadaşlar bu konunun mantığı şu olmalı. USA da adam 2,000 dolar aylık geliri var misal 60 dolar oyuna veriyor. Ben de burada 2,000 tl gelirim var 60 tl vermem lazım. Kur mur bunlar önemli değil. Fiyat politikası bu olmalı. İşin doğrusu bu.

Kullandığı oyun motorundan oyunları hazırladığı programlara kadar hepsi para talep ediyor. Konsolun development kit olayınıda bedava vermiyorlar hani. Adam oyunu dolar ile geliştirecek, maaşları dolar ile verecek sonra sana çıkışında 10 dolara hediye edecek. Var mı böyle şey. Ayrıca niye versin o fiyatlara senin kendi üreticin seni düşünmüyor, değer vermiyor. Yabancı ülkede kurulmuş devletten bağımsız özel bir şirket neden düşünmek zorunda.
    Steam'de aynı firma gayet de uygun fiyata verebiliyor oyununu ? Ayrıca dijital oyundan bahsediyoruz , ön siparişle bütün masraflarını çıkardıktan sonra her satışta kârını arttırıyor zaten yapımcılar. DLC'leri saymıyorum bile ayrı bi kâr kapısı yapımcılar için. Ortada ahım şahım bir gider yok yani olsa da bazı güncellemeler,geliştirmeler için vardır ,saf kâr var onu da bölgesel fiyatla elde edebilir. Ama haklısın tabi, bizi kim düşünsün ? PS Türkiye gibi etkisiz boş-beleş bir kurum olduğu sürece bölgesel fiyatlandırma , indirim olmaz. Bindirime devam.

• 70 eurodan daha fazlaya satılıyor RDR2

• quote:

Orjinalden alıntı: stanco

Steam'de aynı firma gayet de uygun fiyata verebiliyor oyununu ? Ayrıca dijital oyundan bahsediyoruz , ön siparişle bütün masraflarını çıkardıktan sonra her satışta kârını arttırıyor zaten yapımcılar. DLC'leri saymıyorum bile ayrı bi kâr kapısı yapımcılar için. Ortada ahım şahım bir gider yok yani olsa da bazı güncellemeler,geliştirmeler için vardır ,saf kâr var onu da bölgesel fiyatla elde edebilir. Ama haklısın tabi, bizi kim düşünsün ? PS Türkiye gibi etkisiz boş-beleş bir kurum olduğu sürece bölgesel fiyatlandırma , indirim olmaz. Bindirime devam.

Evet zaten konsollarda oyunların daha pahalı olduğu kesin bir kısmı keyfi nedenle pahalılık yaratıyor işin diğer tarafında ise masraflar var. Daha uygun fiyata verebiliyor ama yine o aşşağıda arkadaşların bahsettiği rakamlara değil. Konsollar pc için çıkacak bir oyundan daha fazla masraf yaratıyor. Dikkat ederseniz çok büyük yapımcılar dışıdakiler her platforma oyunlarını çıkaramıyor ya da çıkarmaları oldukça gecikiyor. Bütçesi ne kadar bilmediğimiz bir oyun için bütçesini karşıladı bundan böyle kar ediyor demek otomatik olarak doğru değil. Bugün büyük yapımcıların altında yer almayan stüdyolara bir bakın hepsi her an batmaya yakın. 2-3 yıl boyunca oyun geliştiriyorsun ve bu kadar zaman içerisinde sürekli masraf yapıyorsun. Tamam bütçesini çıkardın ama bugün 3 yıl öncesine göre geliştirdiğin oyundan daha fazla kaynağa ihtiyacın olacak yenisi için çünkü yien cepten yiyeceksin. Kaldı ki bu işe para kazanmak için giriliyor. Tabiki bölgesel fiyatlandırma olsun ama insanlar uçup 60 tl 80 tl yeni oyun olsun, şu halimizle mümkün değil.

• Bu fiyatlar normal. 60€'luk ürün 360 liraya satılmaz zaten. 470 -480 TL olarak satılır. Gidin XBox alın arkadaş adamların Türkiye desteği yok işte ne zorluyorsunuz.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 400 lira civarlarında oyun satılamaz.
    "Dijital" bir üründen bahsediyoruz. Avro, Dolar hesabıyla Türkiye'de oyun fiyatı belirlenemez, belirlenmemesi gerekir. Bilkom bu işin oyuncular lehinde olabileceğini, uygun fiyata oyun satılabileceğini hepimize gösterdi. Eğer Sony, Aral gibi firmalar da bu işi böyle yapmayacaksa oyun falan satmasınlar. Günümüz Türkiyesinde 400 lira civarında bir oyuna vermek gerçekten komik. Sadece komik.
  • Fight!

• Neden İngiltere? Sterlin bayağı yüksek kurda olduğu için mi acaba? Hani dolar ve euro idi ne oldu onlara?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi hoş ta,

Sayın bakanlık yetkilileri aynı tepkiyi neden ARAL denen esas vampire veremiyorlar acaba???

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.