Şimdi Ara

Fan Bağlantı kablosu eriyor. YARDIM !!! (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Vatandan yeni bir kasa aldım. Eski parçalarımı bu kasaya aktardım. Her parça düzenli olarak yerli yerinde. Pcyi açayım derken oda ne ? Fan bağlantı kablosu eriyor. Her pcyi açışımda biraz daha eriyor :s. Güç kaynağı ile ilgili olabileceğini düşünüp servise gönderdim.
    Bir sorun olmadığını söylediler. Tuttum tanıdık bi bilgisayarcıya götürdüm. Bağlantıların doğru olduğunu söyleyince. Son hamlem buraya yazmak oldu. Yardımcı olacak arkadaşlara minnettar kalacağım.

Ana kart modeli: GIGABYTE Z77-DS3H Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400MHz(O.C.) HDMI Anakart

Kasa: GIGABYTE SUMO Y 700W MidT ATX SİYAH KASA
    ( Detaylı bilgi için link : http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-sumo-y-700w-midt-atx-siyah-kasa.html

Güç kaynağı: Kasa ile beraber gelen COUGAR CMX 700 W 80+

Aşağıda kablo bağlantıları ve eriyen kablonun son halinin resimleri bulunmakta.

Fan Bağlantı kablosu eriyor. YARDIM !!! (ÇÖZÜLDÜ) Fan Bağlantı kablosu eriyor. YARDIM !!! (ÇÖZÜLDÜ) Fan Bağlantı kablosu eriyor. YARDIM !!! (ÇÖZÜLDÜ)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Herkese merhaba tekrar. Kasanın fan bağlantılarındaki aksamda kısa devre söz konusuymuş. Kablonun erimesi bundan kaynaklanıyormuş. Haliyle garanti kapsamında vatana götürüp gerekli işlemleri yapacağım.
    Yardımlarını esirgemeyen her arkadaşa tek tek teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0Syndrome0 -- 3 Şubat 2015; 10:44:04 >

• Değişim talep etseydin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi bir durum. Eriyen fan kablosu eninde sonunda kısa devreye yol açacak ve diğer bileşenlerinde zarar görebilir. Fanı psu dan direk mi besliyorsun yoksa anakart çıkışından mı? Bütün fan kablolarında durum aynı mı? Aynı çıkışta başka fan denedin mi?
  • Sorun benden kaynaklaniyordur diye talepte bulunmadim. Hani su an nerak ettigim bu yerlerde yanlis yaptigim bir seyler mi var. Ilk defa 6 fanli bir pc kullaniyorum. dolayisiyla biraz acemiyim fan baglantilarinda.

• Apollo hocam yan kapagin fani ayri bir baglanti halinde. Onu ayri bir guc baglantisiyla psudan direk besliyorum ve sorun yok. Ayni sekilde diger 5 fanida psudan besliyorum ayrica bu guc cikisi 3 e bolunuyor. Bunlari ssd harddisk ve fanlara paylastirdim. Resimde goruldugu uzere siyah kablo haşat olma yolunda. ( siyah ve yanindaki sari kirmizi kablolar fanlarin kablolari. su an fansiz kullaniyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0Syndrome0 -- 31 Ocak 2015; 12:33:12 >
  • arkadaslar herhangi bir fikriniz varsa lutfen paylasin. Bir daha vatandan elim bos donmek istemiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bende 6 fanlı pc kullanıyorum. arka egzoz fanı direk güç kaynağına bağlı. fakat böyle bir sorun olmuyor. öncelikle kasayı vatan'a geri götür bence çünkü böyle bir sorun olmaması gerekli diye düşünüyorum. verdikleri kasa psu ile satılıyor diyorsunuz muhtemelen onlarla alakalı bir durumdur. varsa sağlam yedek kablo anakart üzerinden besleyin fanları. ben öyle yapıyorum daha kullanışlı oluyor hızlarını vs ayarlayabiliyorsunuz rahatlıkla
  • Fanda sorun vardır belki? Diğer bir fanda deneyin aynı sorun olmazsa fanı çöpe ondada olursa bağlantı kablosunda bir sorun olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0Syndrome0

arkadaslar herhangi bir fikriniz varsa lutfen paylasin. Bir daha vatandan elim bos donmek istemiyorum.

bir çıkışta kaç fan bağlı peki
  • Hocam hazir halde 5 fan tek baglanti kablosu halindeydi. O sekilde baglantisini psudan cektim.

• boogiee hocam yanlizca ana karttan gucu fanlara vermek mumkun mu ? Ayrica 5 fani calistiracak gucu verebilir mi acaba? Denemek istiyorum fakat yine erirmi kablo diye korkuyorum acikcasi.

• 0Syndrome0 kullanıcısına yanıt
    kablo ince geilyor hocam fazla amper cektigi için kabloyu ısıtıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0Syndrome0

Herkese merhabalar. Vatandan yeni bir kasa aldım. Eski parçalarımı bu kasaya aktardım. Her parça düzenli olarak yerli yerinde. Pcyi açayım derken oda ne ? Fan bağlantı kablosu eriyor. Her pcyi açışımda biraz daha eriyor :s. Güç kaynağı ile ilgili olabileceğini düşünüp servise gönderdim.
    Bir sorun olmadığını söylediler. Tuttum tanıdık bi bilgisayarcıya götürdüm. Bağlantıların doğru olduğunu söyleyince. Son hamlem buraya yazmak oldu. Yardımcı olacak arkadaşlara minnettar kalacağım.

Ana kart modeli: GIGABYTE Z77-DS3H Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400MHz(O.C.) HDMI Anakart

Kasa: GIGABYTE SUMO Y 700W MidT ATX SİYAH KASA
    ( Detaylı bilgi için link : http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-sumo-y-700w-midt-atx-siyah-kasa.html

Güç kaynağı: Kasa ile beraber gelen COUGAR CMX 700 W 80+

Aşağıda kablo bağlantıları ve eriyen kablonun son halinin resimleri bulunmakta.

Fan Bağlantı kablosu eriyor. YARDIM !!! (ÇÖZÜLDÜ) Fan Bağlantı kablosu eriyor. YARDIM !!! (ÇÖZÜLDÜ) Fan Bağlantı kablosu eriyor. YARDIM !!! (ÇÖZÜLDÜ)

Güç kaynağı voltajı yüksek olduğu için fan kablosunu eritiyor olabilir

• bir veya birkaç fan kablo eritecek kadar güç çekemez, canavar ekran kartlarını besleyen kablolar bile erimiyor.

büyük ihtimalle kablo içi bir kısa devre var, o kablo değiştirilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

kablo ince geilyor hocam fazla amper cektigi için kabloyu ısıtıyor

Kablo ince değil kablo fanın üzerindeki akım ve gerilim değerlerini taşıyacak kapasitede fakat güç kaynağında yada bir yerde kısa devre oluşuyor kısa devre demek sonsuz akım demektir.Asıl soru fan bu durumda dönmeye devam ediyor mu?

• 0Syndrome0 kullanıcısına yanıt
    bende bir sıkıntı olmuyor hocam :)
  • HOcam fan bu şekilde çalışmaya devam ediyor evet. Yani bıraksam kablonun tamamı eriyecek. Kısa devre mantıklı olabilir. Fakat nerde, nasıl,neden kaynaklanır ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.