Şimdi Ara

Fan Boyama UV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fan boyama işini çözmüş bulunmaktayım.Hatta son boyadığım fanın resmide bu.
     Fan Boyama UV

Ama şimdi daha karışık bir olaya geçmek istiyorum.Fanımı UV boya ile boyamak istiyorum görüntü açısından daha güzel birşey elde etmek istiyorum.
    Bunu nasıl yapacağım hakkında fikri olan varmı ?
    Normal boyamada ilk başta 2 kat astar attıktan sonra üstüne 1 kat ince olarak boyayı geçip biraz kuruduktan sonra 2.katı sağlam geçerek olayı bitiriyordum fakat UV boyada bu durum nasıl olacak.
    Malum şu ana kadar UV sprey boya görmedim.

• Marketlerde satılıyo Duck marka Neon ismi

Link;http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=190521

tekzende pratikerde flan bulabilrsin
    boya akrilik türde renkleri mevcut ama cila gibi oldugu icin cok hafif gorunuyo(hafif görünen rengi neon gücünde bi değişim yok ) yesil ,turuncu,kirmizi ,mavi flan var sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GetLucky -- 29 Nisan 2009; 3:12:42 >

• boya süper olmuş; orijinal gibi
    tebrik ederim
  • Evet çok güzel oldu sağol.
    Ama bu sprey neon boyalar UV gibi parlıyormu?
    parlıyorsa alıcam :)
  • evet neonlar uv gibi parlıyormu bende merak ediyorum
  • Bu sorumuza cevap verecek biri aranıyor ?
    gerçekten bunu test edenler cevap versin sonra bedavaya neon spray boya almayalım bide.
  • buyrun ortası yeşil kenarı mavi olan fanı ben boyadım akçalı neon boyayla

Karanlıkda deli gibi parlıor ama fanın mavi ledli olması nın büyük faydası var

http://img90.imageshack.us/img90/3195/umgmw8.jpg
  • Yanlızca Mor ötesi ışık(Uv) aldığınızda parlar ,başka ışık kaynakları parlama efekti vermez ..

Fan Boyama UV

Fan Boyama UV

Bu resimde mor haricindeki bütün renkler Uv boyanın yansıtma özelliği :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GetLucky -- 2 Mayıs 2009; 15:49:25 >
  • mavi ledlerde yansıtıyor uv katoda o kadar para vermeye gerek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: raymanallstar

buyrun ortası yeşil kenarı mavi olan fanı ben boyadım akçalı neon boyayla

Karanlıkda deli gibi parlıor ama fanın mavi ledli olması nın büyük faydası var

http://img90.imageshack.us/img90/3195/umgmw8.jpg

Arkadaşım fan var elimde 1 tane ledli mavi,şimdi ben bunu kırmızı neon spreyle boyasam olacaktır dimi
  • neondan neona parlama değişir ben yeşil ve sarı neon boyaları kullandım gerçekten güzel parlıyor alırken adam turuncu yeşil ve sarıdan başkalarının çok iyi parlamadığını söylemişti deneyip görmek lazım gerçi ama.
  • pekii mavi neon dada parlarmı bu neon boyalar sadece mor neondamı parlıyor veya neon alırken üzernde UV(ulturaviole) yazmasını gerekiyor??
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_alien89

pekii mavi neon dada parlarmı bu neon boyalar sadece mor neondamı parlıyor veya neon alırken üzernde UV(ulturaviole) yazmasını gerekiyor??

Bence neon almışken uv alın daha iyi. Arasında fazla fiyat farkı yok.
    Daha hesaplı istiyorsan mavi ledlerle yapabilirsin. Uv fanları süper parlatıyor mavi ledler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hondaa_civic

quote:

Orjinalden alıntı: the_alien89

pekii mavi neon dada parlarmı bu neon boyalar sadece mor neondamı parlıyor veya neon alırken üzernde UV(ulturaviole) yazmasını gerekiyor??

Bence neon almışken uv alın daha iyi. Arasında fazla fiyat farkı yok.
    Daha hesaplı istiyorsan mavi ledlerle yapabilirsin. Uv fanları süper parlatıyor mavi ledler.

saol dostum Eskişehirde bu tür şeyleri bulmak biraz zamanalıyor Allahtan istanbulda falan arkadaşım varda ordan teymin edebilirm tekrar teşekkürler
  • kardeş mavi led lambalarda parlatıyor.
    DENENMİŞTİR

quote:

Orjinalden alıntı: Serkan90

Yanlızca Mor ötesi ışık(Uv) aldığınızda parlar ,başka ışık kaynakları parlama efekti vermez ..

Fan Boyama UV

Fan Boyama UV

• ewt parlatir dogru sonucta mavi guclu ve parlak bir isik

yalniz ne yakindan ne uzaktan uv katot , neon , yada daha temelde ledin sagladigi parlamayi veremez..

mavi yada baska bir isik kaynaginda parlamagene mavi tonlarina yakindir..

ama uv ısık altinda hem mavi isiga gore kat ve kat fazla ve gercek renklerde parlama elde edersiniz.

gercekten neonlar arasinda uv yada baska renkler arasinda pek fiyat farki yok hatta en fazlasi 2-3 tl filan.. buluabiliyorsaniz asla uv den fazgecmeyin.unutmayinki butun kasayi uv boyayla boyayip. tek bir tane ama saglam bir uv katotla butun kasaniz cıvıl cıvıl ve etklileyici olailbir.amadiger katotlar genelde kasanin tamamini kendi isiklarinin tonlarinda aydinlatir ve parlama saglar..

bir tane 30 cm lik uv katot 3 w gibi bir enerjiyle calisir dual inverter ile. 2 tane taksaniz bu size pararlelden cekilecek sadece 12v 6w bi guce esit olur. bu iki tane katotun harcadigi enerjiyle kasanin her tarafina rengarenk fanlar ledler neonlar takmis gibi bi goruntu elde edersiniz.

ikisi arasindaki farki denemeden mavi isikta parlatiyor fark yok filan demeyin lutfen.

• quote:

Orjinalden alıntı: Serkan90

Yanlızca Mor ötesi ışık(Uv) aldığınızda parlar ,başka ışık kaynakları parlama efekti vermez ..

Fan Boyama UV

Fan Boyama UV

peki nereden temin edebilirim o mor ötesi ışıkları?

• konuyu hortlatcam biraz
    elimde 2 adet akasa viper fanlar var ve yesil olan kısımlarını kırmıya boyamak istiyorum bana onere bileceğiniz boya markası varmı
    akasa viperlar cıkartılabilirmi?
  • http://modifiyemalzemecisi.com/bilgisayar-modifiye-urunleri

Arkadaşlar, linkte hem uv duyarlı boyaları, hem de onları parlatmanızı sağlayabilecek uv katot ve ledleri bulabilmeniz mümkündür...
    Elimden gelen her türlü yardımı sağlarım...
  • akasa viper fanın sarı kanatları uv duyarlı diye biliyorum, bende kasa venon soğutucunun fanı var, viper fanla aynı yapıda, çok güzel parlıyo uv de, mavi ledler kısmen uv etkisi yapıyo ama aynı zamanda etrafa mavi ışıkta saçtığından tercih ve tavsiye etmiyorum, renkli neonlarla uv katotları karıştırmayın, neonlar kendi rengşnde ışık yayar, uv katot(mor ışık) etrafındaki uv duyarlı diğer tabirle fosforlu boyalı nesneleri karanlıkta parlatır... sorusu olan djemo31 nikli üstadla iletişime geçebilir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.