Şimdi Ara

Fan bozuldu, bilgisayarı kullanmaya devam edersem ne olur? ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, fanım bozuldu, bilgisayarımı bu şekilde kulannmaya devam edersem ne olur? yaklaşık 8-10 saat çalışır durumda kalması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 22 Mart 2007; 19:06:12 >

• Fan derken işlemci fanı mı?
  • Anakartın üzerinde birisi küçük diğeri büyük olmak üzere iki fan var

bozulan büyük olanı malesef
  • Bahsi geçen fana linkten bakabilirsiniz

http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=18436

işlemci fanı mı başka birşey mi tam emin değilim açıkcası, donanımdan pek anlamıyorum
  • dostum everest programını indir sıcaklık değerine bak bide bi fan için diğer pc bileşenlerine zarar verme derim 5-6 ytl olması lazım yada dolar ucuz bişi yani
  • İşlemci fanıdır resimdeki. Kullanmaya devam edersen işlemciyi yakarsın.
  • Değerli dostum @Enemy yarın ilk iş fan alıcam zaten, ani bir arıza meydana geldi, ve bugun geç saatlere kadar bilgisayrımın açık durması gerekiyor.

Diğer birleşenlere ciddi zararları olur mu? yoksa bilgisayarı tüm işlerime rağmen kapatmalımıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thmz

İşlemci fanıdır resimdeki. Kullanmaya devam edersen işlemciyi yakarsın.

her 30 dk da bir fon makinası ile soğutsam?

veya başka bir yolu var mı?
  • Fön makinasını riskli iş o yüzden kapatmanı öneririm. Alma imkanın varsa şimdi ucuz yollu birşey almalısın. Yoksa sistemine ciddi zararlar verirsin.
  • peki azizim çıkıp alıcam artık bi şekilde bugün

peki bu eski fanı nasıl çıkarıcam yerinden, iki tarafında çatallar var ve bir türlü sökemedim
  • hoca kapatıp fanı öyle sökersen daha sağlıklı olur..kaçak akımlardan hem kendini hem de bilgisayarı korursun..
  • Şimdi öncelikle fanın yanında metal mandallar vardır. Mandalların ucunu anakarta doğru bastırarak tırnakların atmasını sağlamalısın. Yeni alacağın fanıda (mandal yapısı nasıldır bilemiyorum) aynı şekilde takabilirsin ancak unutmadan birde termal macun alıp işlemci üzerine sürmelisin. Bunuda büyük firmaların teknik servis bölümünden rica edersen verirler. Termal macunuda bir kart yardımıyla işlemci üzerine (öncelikle eski macunu peçete yardımıyla temizlemelisin) ince ve tüm işlemci yüzeyine yayılacak biçimde sürmelisin.
  • arkadaşım büyük bir ihtimalle fazla ısınınca pc reset atar veya kapanır.. ama sen yine de açma ne olur ne olmaz..
  • Ben açtım bi karbon kokusu geldi (yanlış hatırlamıyosam ) valla hemen kapattım işlemcin yanar fazla bişey olmaz biraz masraf çıkarır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

Merhaba arkadaşlar, fanım bozuldu, bilgisayarımı bu şekilde kulannmaya devam edersem ne olur? yaklaşık 8-10 saat çalışır durumda kalması gerekiyor.

FANLAR sistemin soğutulması için gerekl
    ısınan havayı dışarı atıyor ve hava dolaşımını sağlayarak sistemin soğutulmasını sağlıyor
    yenisini MUTLAKA alın zaten fazla pahalı değil 5-10$ bulabilirsiniz
    aksi takdirde SİSTEMİN TAMAMEN YANMA RİSKİ VAR
  • o termal macun dedıgı ısıyı daha da dusurmek ıcınmı suruluo? ben de oyun oynarken 65 derece fln oluo ıslemcı ısısı p4 bu arada onu 55 fln yaparmı ?? ektısı olrmu yanı:?:?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

Anakartın üzerinde birisi küçük diğeri büyük olmak üzere iki fan var

bozulan büyük olanı malesef

hocam yazdıklarımı yapmalısınız
  • ARKADASIM BENCE ACMA BİLGİSAYAR İYİCE BOZMA BİLGİSAYARI ANAKART YANARSA AT COPE GİTSİN MAKINAYI BENDEN SOLEMESİ
  • gec saatlerde bile olsa bir fan satin alabildim:) geldim yenisini taktim

fakat bu macun isi kafama takildi

eski fandaki macundan az da olsa alip digerine surebildim, macunun olmamasi veya az olması ne gibi sakıncalar doğrurur?

herkese yardımlarından dolayı teşekkürler
  • Macunun olmaması çok fazla birşey ifade etmez ama sürmende yarar var. Ne işe yarar macun? Macun soğutucu ile işlemci arasında kalan hava boşluklarını kapatarak ısı transferini yükseltir. Dolayısıyla işlemcinin ısısı biraz daha düşer.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.