Şimdi Ara

Fan kontrolcü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasamın önce üç, arkasında ise bir fan bulunmakta fakat bunlar anakart üzerinden değil de kasanın yanında bulunan bir tuş ile kontrol ediliyor ve ışıklar ile birlikte açılıyorlar. Bildiğim kadarıyla anakartımda bir tane kasa fanı soketi var yani yetersiz. Fakat boşta olan usb soketleri var. Ben bu soketlere harici bir fan konrolcü bağlayıp ve fanları da o konrtrolcüye bağlayıp bios veya Windows üzerinden fan kontrolü yapabilir miyim acaba?

Anakartım: Asus Prime A320M-R, kasam ise İrid diye bir markanın.[code][/code]

• DeepCool FH-10 modelini tavsiye ederim.10 ayrı PWM fan kullanılabiliyor,sadece bir adet 4 Pin yer kaplıyor,gücünü Sata kablosundan alıyor.
  • cilqinturks C kullanıcısına yanıt
    bilgisayardan yazılım ile kontrol edilebiliyor mu?
  • En azindan bir adet cpu fan bir adet sys fan olmasi lazim anakartinda. Anakarta direkt olarak baglayabilirsin tum fanlari.
  • Bydml04 B kullanıcısına yanıt
    PWM fanlar,BIOS üzerinden ayarlanabilir.Kolay bir işlemdir,ne yazık ki SpeedFan dışında fan hızını ayarlayabileceğimiz bir yazılım yok.SpeedFan programı ile sorun yaşayanlar,fanları ayarlayamayanlar çok.En iyisi BIOS'tan ayarlamak.
    Anladığım kadarıyla Deepcool fan control cihazını alıp bir tarafından sata ile güç beslemesi yapıp, diğer tarafından da anakarttaki bir tane olan kasa fanı portundan aldığım pwm sinyali ile o cihaza bağladığım fanları kontrol edebilirim sanırsam. Yani biosta kasa fanı olarak yine kontrol sağlayabileceğim değil mi? Fakat sanki bir fanı kontrol ediyor gibi
  • Bydml04 B kullanıcısına yanıt
    Evet,tüm fanları kontrol edebilirsiniz.Ben kullanmadım ancak araştırdığıma göre oldukça iyi bir fan çoklayıcı.
    kasamı hazır olarak aldım ve bu şekilde geldi. Fanlar anakarttan bağımsız bir kontrolcüye bağlı ve sabit mavi bir ışığı var. Işığı kapatırsam fanlar da duruyor ve bir süre sonra ışık rahatsız etmeye başlıyor. Işıktan bağımsız olarak fan hızını kontrol etmemi sağlar mı acaba?
  • Fan kablolarının fotoğraflarını atabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.