Şimdi Ara

fan nasıl yağlanır??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hiçbi sorun olmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sunbred

ben yağladım
    hiçbi sorun olmadı

Ben yağlanmaz demiyorum yağlarsında bir işe yaramaz istersen sabunlu suyla sil.
    Ben bilye ye taktım. Bilye görüyormusun..

Sword
    Standartı zaten dönmüyor onu söylüyorum..

Neyse bu kadar zaman harcadığımız yeter...
  • Fan yağlanır arkadaşlar...
  • Yorumları okudum şaşırdım . nasıl yağlanmaz dersiniz ya.

mekanik bir aksam bu. abartmadan mekanik kısmına sür yağı .
    cpu fanın çalışmaması konusunda defalarca topik açıldı.
    yağlayın arkadaşlar, her küçük arıazda fan mı değişir. ..
  • Hocam İki cesit fan vardır biri az önce gördügümüz senin parcaladıgın Yani ""Sleeve bearing"" birde ""ball bearing"" fanlar vardır senin parcaladıgın fan Sleeve bearing fandır ve tek Birtane Yuvanın icinde calısır

ball bearing fanlarda ise iki tane bilye vardır fiyatıda senin parcaladıgın fandan daha pahalıdır kaliterli =marka olan cpu fanları "ball bearing" fanlardır ve bidaha söyluyorum içinde ikitane bilye barındırır...
    Buraya kadar annadıysan...ne ala ........

Ben yazımı yazarken Ball bearing fanları Örnek alarak yazdım...

Ayrıca bilyeye ne takıyon hocam sen konu fanın yaglanması fan ""Ball bearing"" olsada ""Sleeve bearing"" de olsa yaglanır Oke mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefret_ -- 9 Haziran 2005, 20:00:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aydink

quote:

Orjinalden alıntı: Nefret_

Bir video kamera ayarlıyabilirsem Sizin için Kısa bir Fan belgeseli cekerim ..... ok

Ya ne olur allah aşkına çekte göster.

Abi fanın içinde bilyenin ne işi var.

Tuh uzuldüm simdi bak bak fanı kırmısın Hocam bu fanlar varya arkasını cevir Orda etiket olan bölüm var o etiketi sök (bak etiket yerine tapa da olabilir sen orda ne varsa mili görene kada sök) Şimdi fanın piminde takılı olan Sekmanları (plastikdir muhtemelen) Sök Simdi pimi bir cımbız Yardımıyla cıkart (eger fanın hic calısmayan ve paslanmıs bir fansa Cımbısdan daha saglam birseye ihtiyacın olacak) Eger cıkartmayı basardıysan Fanın nasıl kırmadan Söküldügünü görursun.....
    Sekmanları kaybetme tekrar takarken lazım olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefret_ -- 9 Haziran 2005, 20:13:50 >

• Her mekanik parça gibi fanlarda yağlanır ve yağlanmalıdır. Nihayetinde metal metale sürte sürte aşınabilir ve ses yapabilir.
    Arkadaşın söktüğü fan yataklı bir fan. Yani bilyalı fanlardan değildir. Tamiri ve bakımı daha kolaydır. Biraz temizlikten sonra ince yağ damlatılması yeterli olucaktır
    Bilyalı modeller biraz daha farklıdır. Maliyeti daha yüksek olduğundan bu tip fanlarda pek tercih edilmez ama son zamanlarda oldukça kullanılmaya başladı. Daha sessiz ve daha uzun ömürlüdürler.Ama bakımı diğerine göre zordur. İyi bir bakım için bilyanın içinide yaylamak gerekir. Bilyaların kapağı varsa (ki genelde kapaklıdır) yağlaması zordur.
  • Yağlama için WD-40 kullanıyordum.
  • fanlar motor aksamının arka kısmından yağ takviyesiyle yağlanabilir.. ama sıkı balla bearing fanlara dnemeyin sakın. Zira o yatakların belli bir baskı kuvvetiyle bilyalara değmesi lazım ki yatak işlesin.. Oraya hele film yapıcı wd40 gibi birşey katılırsa bilyalar o yataktan kaymaya başlar.. Bu belki titreşimi azaltacaktır ama yatakta inceden bisiklet dişlisi gibi ses yapar.

Ama sleeve bearing olanlara yağlama yapılmasını öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydink

quote:

Orjinalden alıntı: Nefret_

Bir video kamera ayarlıyabilirsem Sizin için Kısa bir Fan belgeseli cekerim ..... ok

Ya ne olur allah aşkına çekte göster.

Abi fanın içinde bilyenin ne işi var.

Arkadaş Fanın altındaki etiket yerine fanı parçalamış yaw.Tüh bak gerçekten çoook üzüldüm.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.