Arkadaşlar merhaba siteye yeni kayıt oldum hemen konuya girmek istiyorum
1-bu şlem için malzemeler gres yagı ve biraz beceri ve küçük bir çakı gres yağı sürme
arkadaşlar ilk önce fanımızın folyosunu söküp gördügünüz siyah contayı çıkarın. içine çok az miktarda gres sürüp işlemi ters olarak tekrarlayın.
2- bu işlem için malzemeler nemli bir bez ve tornavida ve biraz beceri fanımızı söküp kanatcıkları temizliyoruz eğer kasasasında toz var ise onlarıda alın
arkadaşlar devamı gelecek
Anlatım için teşekkürler devamını bekliyoruz
Hocam yatak sesi için bahsettiğiniz şey doğru fakat fanlardaki ses daha çok kanatların havayı kesmesinden, fanın dik mi yatay mı durduğundan, havayı çektiği ya da ittiği yüzeye yakınlığından ortaya çıkıyor, mesela alttan yukarı hava iten bir fan kanatlar yatağa baskı yapmadığı için muazzam sessiz çalışıyor, aynı fan dik durarak önce arkaya hava iterken ses çıkarıyor. En önemlisi ise yüzeye yakınlık. İster önü ister arkası yüzeye yakınsa ses yapıyor, bunun için vidalı ise vidaları gevşek tutmak çözüm olabiliyor, ya da araya tampon görevi görecek herhangi bir şey sıkıştırmak.
Bilgisayar fanı için gres kesinlikle tavsiye etmem. Gres kalın bir yağdır, bilgisayar fanı da çok toz toplayan bir bileşen... Gres + Toz = Macunumsu bişi... En azından akl-ı selim bunu söylüyor. Ben ince makine yağı kullanıyorum gayet de güzel oluyor. Daha ince ve akışkan bir yağdır ama işi görür, tozla da fazla sorunu olmaz. Aslında fanla ilgili herhangi bir sorun olduğunda fana güle güle deyip gidip sessiz fanlardan almak en doğru çözüm gibi geliyor son tahlilde
hocam hepinize katılıyorum tabiki vidaları gevşek bırakmak onu kullanıyorum eklemeyi unutmuştum. biraz teknik arıyorum(devamı gelecek) benim gibi pc'sinde parça değiştirmemek isteyenler için sessiz fan tercih etmiyorum pc bana rahmetli dedem almıştıda.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme