Şimdi Ara

Fanın hall sensörünü değiştirdim. Güç verinin fan kendini frenliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 6028 blower fanıma ters voltaj vermem sonucu Hall sensörünü yaktım.
    5015 blower fanımdan Hall sensörünü söküp 6028 fana taktım. Hiç bir kısa devre yok ancak fana güç verince fan kendini frenliyor. Elimle çevirince bana güç uyguluyor.
    Nedeni nedir? Nasıl çözebilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Videoya çektim. Şu şekilde

• 4 pinli sensörün, ortadaki iki pininin yerini değiştir.

• limbesh kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim teşekkür ederim

• limbesh kullanıcısına yanıt
    Malesef yine aynı şekilde frenliyor kendini. Çevirince karşı güç uyguluyor

• Fanların sarım şemalarını çıkarabilir misiniz?
    Rotorun kilitlenmesinin sebebi, fanların sarım yönlerinin farklı olması gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 6 Haziran 2023; 19:55:58 >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Malesef lehimemden de anlaşılacağı üzere :) teknik bilgim yok denecek kadar az

• saasc S kullanıcısına yanıt
    Hall sensörlerinde genellikle ortadaki iki uç sarımlara gider. Kenardakiler de besleme uçlarıdır.
    Bazı sensörler içerisinde h köprüsü bulundurur. Bipolar sargılı fanlarda kullanılır. Fandaki sargılar seri/paralel bağlıdır. Manyetik alanın her yön değişiminde çıkıştaki voltajın yönünü değiştirerek rotorun sürekli dönmesini sağlar.

Bazı sensörlerde h köprüsü olmaz. Bobinleri süren iki uç open kolektör (open drain) yapıdadır. Fandaki sargılar da ikişer grup halindedir. Unipolar bir sargı yapısı vardır. Manyetik alan yön değiştirdiğinde bir ucu kapar diğer ucu açar. Manyetik alan yer değiştirdikçe bunu sırayla yaparak rotorun dönmesini sağlar.

H-köprülü bir sürücüyü söküp, yerine open kolektör çıkışlı olan unipolar sürücüyü bağlarsanız fan titreyecektir. Keza tam tersi durumda da aynı şey olacaktır. Yapılması gereken şey ya aynı tip sürücü bulunacak. Ya da bobinlerin uçları ayrılıp sürücüye uygun bir bağlantı yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 12 Haziran 2023; 15:52:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.