Şimdi Ara

fanlar ile ilgili genel lütfen cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kasa fanlarını anakarta 3 pinden ya da 4 lü molex ile bağlamak arasında ne fark vardır. Daha doğrusu fark varmı?

3 pinli fanları anakarta ya da molex ile bağladığımda fan kontrolcü ile ya da fan kontrolcü dışında speed fan v.s farklı bir uygulama ile kontrol etme devrini düşürme ihtimali varmıdır?

• 3pınlı fanlar pwm yanı devır kontrolludur anakart uzerınden calıstırdıgın zaman yazılimla devır kontrolu yapılabilir ama psuya molex uzerınden baglarsan yazılımsal olarak kontrol edemezsın ancak fan kontrolcu ıle olabılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 28 Şubat 2013; 16:39:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

3pınlı fanlar pwm yanı devır kontrolludur anakart uzerınden calıstırdıgın zaman yazılimla devır kontrolu yapılabilir ama psuya molex uzerınden baglarsan yazılımsal olarak kontrol edemezsın ancak fan kontrolcu ıle olabılır

sağolun. kasadaki diğer 2 fan 3 pinli ama speedfan ile tanımlanamıyor kontrol edemiyorum. farklı bir program bilginiz varmıdır? ileride fan kontrolcü almayı düşünüyorum ama ileride
  • anakartın kendı programı olabılır kıtapcıgına -sıtesıne bakın veya chıpsetıne gore nvıdıa ve atının programları var 3.partı yazılımla olabılıyor
  • kasadaki üç fanı eger sız anakart uzerinden beslemezseniz yanı sadece molex baglantıda ise bıos yada farklı bı programla ayar yapaazsınız.ama bazı baglantı connektorlerı var bunlarla bırlıkte uc 4 fanı anakart uzerınden sadece fanın devrını vererek enerjıyıde powerdan vererek devır ayarlatabılıyorsunuz. yada bunu sızde yaparsınız oda soyle üclü kablonun ( + - ) harıc beyaz olur genelde oda control olan kablodur onu uc fanın controlu ıle bırlestirin guclerıde powerdan verın boylece sadece controlerı anakart uzerınden gucler de powerden verılmış olur karınız anakarta guc bındırmemıs olursunuz kolay gelsin :) bişey yakarsan sorumlusu ben degılım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.