< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Far Cry 6 (2021) [PS4|PS5 ANA KONU] (10. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Oyunu 2 saate yakın oynadım, grafikler 4k da harika, vuruş hissi harika, dualsense i çok iyi kullanmışlar. Ps5 dışında oynayanlara gerçekten üzüldüm bu yüzden Geri kalan her şey klasik Far Cry şimdilik. Ben bu formülü çok sevdiğim için ayıla bayıla platinlerim bu oyunu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kutulu alacağim için yarıni beklemek zorundayım.. sabirsizlik var biraz.Iyi oyunlar hocam
Teşekkürler hocam, size de iyi oyunlar.
Oyunu PC sürümünde 4 saat kadar oynadım. Teknik kısımdan yeri olmadığı için çok bahsetmeyeceğim fakat oyunun 4K da özellikle Ray Tracing+HD Doku paketi etkisiyle çok güzel göründüğünü belirtmeden geçemeyeceğim.
Oynanışa geçersem klasik Far Cry deneyimini bu seri için büyük ama başka seriler için küçük sayılabilecek dokunuşlarla her zamankinden daha eğlenceli hale getirmişler. Hikayesi en baştan tahmin edilebilir düzeyde fakat ana karakter bu sefer daha konuşkan ve görevler sırasındaki tepkileri daha doğal olmuş. Topladığımız ekipmanların ve silahların talentleri var ve karakter üzerinde doğrudan etki ediyorlar. Her bir bölgenin ve karakterimizin seviyesi mevcut, görevleri yaptıkça Castillo kuvvetlerini zayıflattıkça seviyemiz artıyor. Buradaki yenilik ise biz güçlendikçe oyun Dünya' sınında benzer oranda güçlenmesi olmuş. Far Cry 5 ve New Dawn 'daki gibi bir yere giderken üzerimize sürekli düşman gelmiyor ve eğer silahımızı doğrultmadan ilerlersek karşılık vermiyorlar, biraz durunca şüphelenip saldırmaya başlıyorlar. Yapay zeka önceki oynanış videolarında kötü görünüyordu ama tam sürümde daha iyi buldum. Üzerinize amaçsızca koşmuyorlar ve hem agresifler hemde tespit edildiğinizde ortalık tam bir kaosa dönüşüyor.
Oyunu daha eğlenceli hale getiren iki önemli etken var. Bunların ilki Supremo ile ifade edilen özel yetenekler diğeri ise Amigolar yani hayvan dostlarımız, ilk edindiğimiz Supremo önceden gösterdikleri birden fazla roket atan bir araç ve düşmanları öldürdükçe doluyor. Özellikle düşmana ve düşman araçlarına otomatik kilitlenme birden fazla roket göndermek çok eğlenceli anlara neden oluyor. Silahlar seviyesine göre sınıflanmışlar, her türden silah var ve bunları özelleştirebiliyoruz. Oyun içinde bulduğumuz özel silahlar ise üzerindeki talentlerle geliyorlar. Yine önceden gördüğümüz at kullanma ve kendi aracımızı tasarlayıp yanımıza çağırma gibi yeniliklerde var özellikle at kullanmak çok keyifli ve karakterimiz bir süre sonra at sürerken şarkı söylemeye başlıyor. Bazı görevleri yaparken karakterin bunu daha öncede yaptım gibi önceki oyunlara yapılan gönderme söylemleride ufak ama hoş detaylar. Silah kullanımı, vuruş hissiyatı ve sesleri beğendim. Kamp inşa etme ,geliştirme ile yeni aktiviteler (yarış vs) açılıyor. Oyunun tüm yeniliklerini keşfetmek için epey oynamak lazım fakat oyunu bir Far Cry oyunundan ne beklenilmesi gerekiyorsa o beklentiyle oynuyorum ve gayet keyifli ilerliyor. Önceki oyunları sevdiyseniz bu oyun içerik olarak epey dolu oynanış olarakta epey keyifli bir deneyim sunacak. Oyunu oynayacak olanlarada iyi eğlenceler diliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 7 Ekim 2021; 4:50:8 >
-
Uzulmene gerek yok dualsense alip pc de ayni ozelligi kullanıyorsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oyun için yazılanlar güzel ve sevindirici 5 fiyaskosundan sonra ilaç gibi gelecek belli ki.
Bende konsol sahibiyim ama PC ye aldım oyunu puanla beraber 170₺ ye geldi dualsensi pc ye bağlayıp aynı özellikler kullanılıyor zaten biraz fanboyluk olmuş :)quote:
Orijinalden alıntı: Persona_6
Oyunu 2 saate yakın oynadım, grafikler 4k da harika, vuruş hissi harika, dualsense i çok iyi kullanmışlar. Ps5 dışında oynayanlara gerçekten üzüldüm bu yüzdenGeri kalan her şey klasik Far Cry şimdilik. Ben bu formülü çok sevdiğim için ayıla bayıla platinlerim bu oyunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklı Bey -- 7 Ekim 2021; 8:43:46 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum ama. PS5'in satış özelliklerinden biri olan Dualsense'nin sahip olduğu Adaptive Trigger ve Haptic Feedback nasıl oluyor da PC de kullanabiliyoruz ?
Sony ve yapımcı destek verdiği için hocamquote:
Orijinalden alıntı: NUS53EMRE
Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum ama. PS5'in satış özelliklerinden biri olan Dualsense'nin sahip olduğu Adaptive Trigger ve Haptic Feedback nasıl oluyor da PC de kullanabiliyoruz ?
Hitman 3 metro exodus en son Kena da aynı özellikler verildi şimdi de farcry da var bildiğim kadarıyla destekli oyun olunca PC de aktif oluyor
PC de bu özellikleri kullanabilmek için extra bir uygulama kullanmak gerekiyor diye biliyorum, yakın zamanda bu şekilde bir haber okumuştum. O uygulamanında oyun bazlı güncelleme alması gerekiyor vs diye. Eğer gerçekten çalışıyorsa desteklenen oyunlarda PS5'in bir artısı yok oldu demektir. Gerçi Sony'nin son zamanlarda ki PC'ye yaptığı atılımları göz önünde bulundurduğumuz da çokta süpriz olmaz benim için :)
Yeni bir program çıktı dualnsens x diye bu sayede daha kolay oldu bu olay ve bir de ds4windows var kolu okutmak için. malesef ki Sony eski sony değil hocamquote:
Orijinalden alıntı: NUS53EMRE
PC de bu özellikleri kullanabilmek için extra bir uygulama kullanmak gerekiyor diye biliyorum, yakın zamanda bu şekilde bir haber okumuştum. O uygulamanında oyun bazlı güncelleme alması gerekiyor vs diye. Eğer gerçekten çalışıyorsa desteklenen oyunlarda PS5'in bir artısı yok oldu demektir. Gerçi Sony'nin son zamanlarda ki PC'ye yaptığı atılımları göz önünde bulundurduğumuz da çokta süpriz olmaz benim için :)
Konsola hd texture pack indirebilen varmı ben bulamadım
Ubisoft'tan yine aynı şeyin laciverdi tadında bir oyun görünen o ki. Oyun kıtlığında bile elim gider mi şüpheliyim. Zaten 2-3 ay sonra yarı fiyata düşeceği kesin.
-
Ben Far Cry 2 ve Far Cry 6 detaylar videosu bekliyorum. Yıllar önceki FC2, şimdiki FC'lardan çok daha üstün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 7 Ekim 2021; 10:48:47 >
Fizik konusunda butun far cry serisinden ustun hocam.
Keşke Remaster yapsa şu Ubisoft. FC2 ve FC3 sonrası seri bitti benim için. FC6'da 50-80 TL'lik oyun gözümde.
Bugün başlıyorum bakalım ben de hoptik triggerlarla akma vakti
-
Pc de de haptic titreşim kullanılıyorsa süper. O zaman Ps5 ve Pc dışında oynayanlara üzülüyorum
Anlaştıkquote:
Orijinalden alıntı: Persona_6Pc de de haptic titreşim kullanılıyorsa süper. O zaman Ps5 ve Pc dışında oynayanlara üzülüyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X