Şimdi Ara

Fare İmlecim Takılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda bazen fare imlecimi oynatırken takılmalar yaşıyorum, sanki pc çok işlem yapıyormuşta ya da oyunlarda kasınca FPS 8-15'e düşüyormuş gibi diyeyim. Farklı farelerde yine aynı. Bu neden oluşur, çözüm için ne önerirsiniz?

Windows 7 Ultimate 64Bit
    AMD Athlon x2 6000+
    OCZ 2x2GB 800Mhz DDR2 Platium RAM
    WD Clavier Black 500GB Sata
    Asrock N68C-GS FX (Ne yalan söyliyeyim, bu donanımı gözüm hiç tutmadı. Henüz daha yeni 1 ay önce alınmasına rağmen.)

• güncel
  • Sadece fare mlecinizde takılmalar olması ilginç.
    Ne kadar süredir bu durum böyle ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bywankedi

Sadece fare mlecinizde takılmalar olması ilginç.

Yaklaşık bir aydır, eski anakartımın yanması sonucu yukarıdaki anakartı bulabildim diğer donanımların da kullanılabilmesi için. Bu değişikliği yaptığımdan beri böyle diyebilirim, acaba eski anakartım bozulurken diğer donanımlara da zarar vermiş olabilir mi?

Şöyle bir ekleme daha yapayım, mesela fare imleci takılırken ekrandaki pencereleri sürüklerken de buna yansıyor. Genelde video izlerken, düşük ayarlarda ve seviyedeki oyunları oynarken, PC de bu bahsettiğim sorun meydana geliyor ve bazen farklı nedenlerden(değişik sys dosyalarına işaret eden) mavi ekranlar alıyorum. Bazen mavi ekran almadan PC'de ki görüntü gidiyor ve reset tuşu bile işlemiyor. Güç kaynağından açıp kapatıp kendine getiriyorum ve ardından Windows başladığından sanki hiçbir sorun yaşanmamış gibi bazen mavi ekran uyarı almadan çalışmaya devam ediyor.

• aynı sorun bende de var takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emancipator

quote:

Yaklaşık bir aydır, eski anakartımın yanması sonucu yukarıdaki anakartı bulabildim diğer donanımların da kullanılabilmesi için. Bu değişikliği yaptığımdan beri böyle diyebilirim, acaba eski anakartım bozulurken diğer donanımlara da zarar vermiş olabilir mi?

Şöyle bir ekleme daha yapayım, mesela fare imleci takılırken ekrandaki pencereleri sürüklerken de buna yansıyor. Genelde video izlerken, düşük ayarlarda ve seviyedeki oyunları oynarken, PC de bu bahsettiğim sorun meydana geliyor ve bazen farklı nedenlerden(değişik sys dosyalarına işaret eden) mavi ekranlar alıyorum. Bazen mavi ekran almadan PC'de ki görüntü gidiyor ve reset tuşu bile işlemiyor. Güç kaynağından açıp kapatıp kendine getiriyorum ve ardından Windows başladığından sanki hiçbir sorun yaşanmamış gibi bazen mavi ekran uyarı almadan çalışmaya devam ediyor.

Kardeş driverlarında sorun olabilir.xp sp3 yükledim.Ekran kartı sürücüsünü yüklememişim mi yanlış mı yüklemişim ne olmuşsa artık bilgisayar formattan öncekiden bin beterdi.

sonra ekran kartından mı bu sorun dedim ve işi tatlıya bağladım.Ha ara sıra bilgisayar senin anlattığın gibi takılıyor.Benim canavar dell ınspıron 6400(eski kasa diyelim ,çünkü 80 gb hardddiski var) ve o bahsettiğin takılmaların benzeri benim zamazingoda olurken ,bunun nedenini araştırayım dedim.Sonuç ne çıksa iyi? Elektrik gidince haliyle bilgisayarın bataryasıda yok ,çat kapanıyor mu canavarın ağzı.

Vay ağam vay, sonunda olana bak sen.Açıyorsun bilgisayarı ve takılmaya başlıyor.Ama çözüm basit paşam:
    http://www.warezturkey.net/program/18958-ashampoo-winoptimizer-v920-turkce.html bunu indir yükle( burayıda warez sitesine çevirdim amma ve lakin programsız olamaz anlatımım heheheheh)

sonra programı crackleme falan ,onları yaparsınız zaten.

şimdi mevzuya geri döneyim: bilgisayar açılınca takılıyor ,yani bilgisayarın fişi çekilince , elektrik kesintilerinden sonra bilgisayar açılınca.Çözüm ise ashampoo winoptimizerı açmak.Modüller üst kategorisine tıklayıp sistem bakımı kategorilerinden drive cleaner ve internet cleaner kategorilerini halletmek.Yani drive cleanera tıklayıp çıkan sorunları şimdi sil butonuyla öbür tarafa yollayacaksınız.internet cleanerdada aynı yöntemi yaparak benim sorunu çözdüm.ha sizinki bilgisayarınızın parçalarındandır , o konularda bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mohamed42mounir

quote:

quote:

Kardeş driverlarında sorun olabilir.xp sp3 yükledim.Ekran kartı sürücüsünü yüklememişim mi yanlış mı yüklemişim ne olmuşsa artık bilgisayar formattan öncekiden bin beterdi.

sonra ekran kartından mı bu sorun dedim ve işi tatlıya bağladım.Ha ara sıra bilgisayar senin anlattığın gibi takılıyor.Benim canavar dell ınspıron 6400(eski kasa diyelim ,çünkü 80 gb hardddiski var) ve o bahsettiğin takılmaların benzeri benim zamazingoda olurken ,bunun nedenini araştırayım dedim.Sonuç ne çıksa iyi? Elektrik gidince haliyle bilgisayarın bataryasıda yok ,çat kapanıyor mu canavarın ağzı.

Vay ağam vay, sonunda olana bak sen.Açıyorsun bilgisayarı ve takılmaya başlıyor.Ama çözüm basit paşam:
    http://www.warezturkey.net/program/18958-ashampoo-winoptimizer-v920-turkce.html bunu indir yükle( burayıda warez sitesine çevirdim amma ve lakin programsız olamaz anlatımım heheheheh)

şimdi mevzuya geri döneyim: bilgisayar açılınca takılıyor ,yani bilgisayarın fişi çekilince , elektrik kesintilerinden sonra bilgisayar açılınca.Çözüm ise ashampoo winoptimizerı açmak.Modüller üst kategorisine tıklayıp sistem bakımı kategorilerinden drive cleaner ve internet cleaner kategorilerini halletmek.Yani drive cleanera tıklayıp çıkan sorunları şimdi sil butonuyla öbür tarafa yollayacaksınız.internet cleanerdada aynı yöntemi yaparak benim sorunu çözdüm.ha sizinki bilgisayarınızın parçalarındandır , o konularda bilgim yok.

Arkadaşlar yukarıdaki yöntem tek bende mi işe yarıyor?

emancipator söylediğim yöntem işe yaradı mı?Yoksa yaramadı mı?Yaradıysa bu yöntemi işe yarar diye bir yerlere not etmeli değil mi?

Ashampoo yönteminin işe yarayıp yaramadığını çok çok merak ettim .Cevap verecek arkadaşlar olursa sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar yukarıdaki yöntem tek bende mi işe yarıyor?

emancipator söylediğim yöntem işe yaradı mı?Yoksa yaramadı mı?Yaradıysa bu yöntemi işe yarar diye bir yerlere not etmeli değil mi?

Ashampoo yönteminin işe yarayıp yaramadığını çok çok merak ettim .Cevap verecek arkadaşlar olursa sevinirim.

Dediklerinizi uyguladım, bakalım sonucu bildireceğim bir süre kullanayım yine aynı sorunu yapacak mı.

• tamam teşekkürler.
  • quote:

tamam teşekkürler.

Hala takılmalar yaşanmakta, çözüm önerilerinizi bekliyorum.
  • Güncel
  • quote:

quote:

tamam teşekkürler.

Hala takılmalar yaşanmakta, çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Vallaha dostum benden sana tavsiye ,notebook değilse bilgisayarın driverlarını ve verilerini yedekle, başka işletim sistemi yükle.

Benim dell ınspıron 6400dede benzer sorunlar yaşanıyor.Xp sp2 32 bitti önceden işletim sistemim.format sp3 32 bit yükledim.

Size de tavsiyem işletim sisteminizi değiştirmeniz yönünde.Bir de benim notebookumun altında usden güç alan fan takılıydı.Geçenlerde bir hata verdi ,neydi hatırlayamadım ama anlamı usbden gelen gücün yetersizliği ve bilgisayarı çalışmaz hale getirebileceğiydi bu yaptığım hatanın.Usbden yetersiz güç alınınca anakartı bile yakabilirdim.Usbden çalışan fanınız varsa sökün.

http://www.chip.com.tr/forum/usb-guc-artirimi_t69003.html

Bence masaüstü kullanıyorsanız iki fan varsa ,birisini sökün.

Ya da ne bileyim , bilgisayarınızın fişini daha yüksek woltlu bir fişle değiştirin.Şimdi size söylemek istediğim şey şu: Türkiye'de dolapların motorlarının ömrü maksimum 3-4 senedir diyebiliriz.Ama Avrupa'da ve Amerika'da bu süre 7-8 yıla kadar çıkabilmektedir.Bunun tek nedeni vardır: Türkiye'de elektrikler dalgalıdır.Yani 220 wolt elektrik gelmiyordur bir fişten.Ha gelsede dalgalı geliyorsa bu Danfos gibi kaliteli marka motorları bile harap etmektedir 3-4 yılda.

Sanayi tipi buzdolabı sektörünü iyi bilirim ,çalışmışlığım vardır, üstteki motor ömrü diyaloğunu ustamın dilinden bizzat duydum.Yani neden büyük ihtimal sen değilsin ama dediklerimi yapabilirsen çözüm bulabilirsin.Ha etrafta usta kalmayacak ilerleyen zamanlarda.Bu söylediklerimi bilmeyen adamlar sorun nerede diyecekler yarın bir gün.Sorun aslında elektrik dağıtımında.Çözümüyse güç kaynağı almak pekala olabilir.

Ama dizüstü kullanıyorsanız ve bataryanız bozuksa ,bataryayı değiştirin derim.Her neyse benim para kazanmam lazım, bu yüzden siteye hiç mi uğrayamam bundan sonra.Kendinize iyi bakın.

• emancipator bende aynı sorunu yaşıyorum.Halen bir çözüm bulmuş değilim.Sende sorun devam ediyor mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.