Öncelikle iyi forumlar. Öncelikle kafanıza takılcak başka bir konu olmaması için sistemim: İşlemci : Ryzen 3 1200 Ekran Kartı : AMD Radeon R9 380 4gb nitro Ram : Corsair Valueselect 8GB DDR4 2400mhz Anakart : MSI B350m Pro-VD Plus
Konuya gelicek olursak, sistemimi güncelleyip ram'imi 16gb yapmak istiyorum fakat biraz araştırdığımda aynı marka ram olmasını öneriyorlar. Ancak benim mevcut kullandığım ram şuan üretilmiyor ve 2.el piyasasında da yok. Bazı alışveriş sitelerinde var fakat olduğundan cok fazla fiyata satılıyor. Başka marka, aynı mhz ram alsam sistemimde çalışır mı bi sıkıntısı olur mu bunu öğrenmek istiyorum açıkçası.Mhz leri aynı olsa bile "maximum bandwith" değerinin farklı olması bir sıkıntı yaratır mı. Mevcut RAM özellikleri Almak istediğim RAM özellikleri Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar
Hızları aynı olduğu sürece bir sıkıntı çıkarmadığını biliyorum ben.
cl17 yanına cl16 ram takarsan anakart en cl16 olan remide cl17 ye yükseltip öyle çalıştırır. aynı marka olmayışı sebebi ile çalışmaması ise düşük bir ihtimal.
marka önemli değildir. ilk başta en önemlisi yuvaya uyması için aynı büyüklükte olması.
ikincisi ise DDR kaç olduğu. DDR3 ram kullanan bir PC'ye 2 takamazsınız.
bir diğeri de hızı. bende şuan 1333mhz DDR3 RAM mevcut ve alırsam gene 1333mhz almak zorundayım.
bu üç kurala uyarsanız sıkıntı olmaz.
Ben kullanıyorum ve bir sıkıntı çekmedim. 2 ayı geçti herhalde, mavi ekran gibi hata alamadım şuana kadar.
1333 kullanıyorsanız yine 1333 almak zorunda değilsiniz ( eğer anakart sadece 1333 desteklemiyorsa eğer ) 1600mhz yani daha yüksek frekans ta ram takarsanız oda en yavaş olanın yani 1333 ün hızında çalışır. farklı marka nadirde olsa bazı anakartlarda çalışmamaya sebep olabiliyor.