Şimdi Ara

Farklı şehire gümrüğe çağırdılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
901
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kilis ilinde yaşıyoruz çinden 50 dolarlik bir alışveriş yaptık. Vergiyi paketi teslim eden kargoya veririz diye düşünürken Gaziantepte gümrüğe gidip işlem yapmanız gerektiğini öğrendik.Paket babam adına geliyordu. Adamın işini bırakıp 50 lira vergi vermek için Gaziantepe gitmesi gerekecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba Öncelikle Ürünün üzerinde proforma fatura yoktur o yüzden vergi hesaplaması yapılması için sizi çağırıyorlardır .

UKIM gitmezseniz 30 gün içinde gönderici firma geri çekebilir veya 45 gün sonra mal devletin hanesine geçer .

50 dolar : 305 TL denk geliyor

KDV 54,90 TL
    ÖTV 61 TL
    Damga Vergisi 6-8 TL

Toplamda 124 TL gibi bir vergi ödeyeceksiniz bilginize .

Size tavsiyem yanınızda proforma fatura götürmeniz ıslak imzalı olması gerekmektedir.
  • Sagoopa1925 kullanıcısına yanıt
    ötv mi?

bilgilendirme için teşekkürler hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam sırf bu sebeple banggood'dan Türkiye hızlı kargo seçeneğini öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eazy-E

ötv mi?

bilgilendirme için teşekkürler hocam.
    22 € Olan vergi muhafiyeti kalktığından dolayı

Avrupadan gelen ürünler için

%18
    diğer ülkeler için %20 ilave vergi ödemekle yükümlüsünüz. Bazı Hs kodları için ilave vergi çıkabilir bu %25 bulabilir .
  • Sagoopa1925 kullanıcısına yanıt
    hocam vergiyi odemek sorun degil de isi gucu birakip farkli sehre gitmek sinir bozucu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dememk ki kilis te gümrük yok.
  • garip bi durum
  • Merhaba; ben yurt dışında emlak alarak yatırım yapmak istiyorum.Bunun için ev aldığım ülkede mülk sahibi olduğum için oturma izni alabiliyormuyum acaba? Mesela yunanistanda ev almak istiyorum. Ve aldığım ev için yunanistanda ve türkiye de nasıl vergilendirilme sistemi oluyor sizin aldığınız ürün gibi türkiyede bi vergi mükellefine dahil olur muyum? bu tarzda bi ev almak istiyorum bu evin bana vergilendirme hakkında bi fikriniz varmı acaba?
  • Yalçın Akram Y kullanıcısına yanıt
    Vergi durumunu bilmiyorum ancak oturma izni alabilmeniz için ev sahibi olmak yetmez ve gerekmiyor da. Orda çalıştığınızı ispatlayıp uzun süreli schengen vizesi alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilis il yapılmış olsa da demek ki bu konularda halen eksiklik var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.