Şimdi Ara

Fatih Altaylı, İstanbul’da gelen su faturaları üzerinden eleştiride bulundu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fatih Altaylı bu konuda doğru söylemiş.

Bende CHP'li bir belediyedeyim ve yıllardır SU faturası elektirik faturasının neredeyse 3 te 1 i civarı yaz aylarında yarı yarıya flan gelirdi. Ama son 1 yıldır neredeyse kafa kafaya gelmeye başladı ve yılbaşına kadar geçecek gibi duruyor bu hiç normal değil.

İstanbulda gerçekten orantısız faiş geldiği konusunda iddialarda var. Burada İBB'nin çok zam yapmasının yanında Bunun kasıtlı yapıldığını söyleyenler var ama tamamen iddia bunlar kesin bir şey yok. İBB'nin bu konuda açıklama yapması lazım.

Şöyle söyleniyor İstanbulda su faturaları yüksek çıksın diye. ( Belediyeye kalıyor paranın çoğu zaten. ) Faturalar 30 günde bir değil 45-50 günde bir okunuyor ve bu sayede aylık 15 metreküpe kadar neredeyse bedava ve belli miktarın üsttü faiş fiyat yansıması yaptırıyorlar.

Yoksa 30 günde bir kottrol yapılsa her yeni faturada 15 m3 bedava yakın çok ucuz suyunu kullanacak vatandaş ve 15 m3 sonrası kademeli fiyat artışı uyggulanarak fatura geliecek. Tabii İstanbul su fiyatı olarak Türkiye'nin en pahalı illerinden birisi oda büyük bir etken.

Yani İski'de Su 15m3 e kadar 21 TL flan birim fiyatı ama 30 m3 ü geçtiğin an m3 fiyatı 71 TL oluyor.

Fatih Altaylı, İstanbul’da gelen su faturaları üzerinden eleştiride bulundu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 14 Eylül 2024; 0:0:34 >

• bu iddia doğru değil, en azından benim için. son 16 ay için bütün faturalar aylık kesilmiş durumda. sadece bu senenin mart ayında "0" ₺ fatura görünüyor ama bu ay içerisinde zaten bir operasyonum vardı ve evde de değildim. ibb'nin bu şekilde yaptığını ben zannetmiyorum. gerçekten şikayet var ise, muhite göre belki tek tük, bir şeyler olmuş olabilir. bu olmuş olsa bile kasıt olacağını ben düşünmüyorum.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Nasıl doğru değil? Bahaneleri de hazır! Yok bayram girdi araya okuyamadık cart curt! Birçok şikayet var bu 45 günlük fatura mevzusundan!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Bilemiyorum artık ama Şikayetvar da flanda bir sürü bu tarz şikayet var. İstanbul 39 İlçe sonuç olarak ve Abone Sayısı. 6.962.000. kişi görünüyor. Hepsini gün kaçırmadan okuyorsalar bir şey diyemem.

Ama böyle gün geçirtip kasıtlı olarak 10-15 gün sonra okuyup faturaları fazla fiyat alma varsa bunu geriye dönük faizi ile ödemeleri gerekir. Her ay otomatikman 15 m3 fiyatını uygundan hesaplayıp fatura kesmeliler.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

bireysel hatalar oluyordur. bb'ler kasıtlı bunu yapmaz. kaç kişilik ekip ile bu işi yapıyorlar bir fikrim yok. mevcut yasalarda, şu fatura değerini geçmez ise bir sonraki faturaya dahil olur şeklinde bir uygulama da olabilir çünkü; merdiven elektrik otomatiğinde bu durum bizde var. üç ay sonra bir fatura geldi ve 65₺ o da. şimdi;

İstanbul, 39 ilçe ve 964 mahalle.

25 ilçe avrupa yakası’nda, 14’ü ise anadolu yakası’nda.

bu işte ancak bireysel hatalar olur. fatura okuma atlanabilir. sıfır hata olabileceğini ben düşünemiyorum. zaten olduğu için de gündem yapılıp cevap aranıyor. konu, kasıt var üzerinden başlamış durumda. bu kasıt değil; olsa olsa sistem eksikliği, kusuru, hatası vb. olabilir. fatura atlanmış olsa bile, bir sonraki fatura için sistemde bu telafi edilecek şekilde bir hesaplama mekanizması yine yürütülebilir. altaylı kendi fatura rakamları için hiç normal değil derken, su fiyatlarını mı eleştiriyor yoksa kendi faturalarında da okuma atlaması yapıldığını belirtmiş mi bu konuda ben göremedim. ben kendimden örnek verdim ve girişte de belirttim. vs vs.. baksınlar, düşük fatura gelmesini ben de isterim. Fatih Altaylı, İstanbul’da gelen su faturaları üzerinden eleştiride bulundu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 14 Eylül 2024; 1:11:27 >

• Laz mütehaitin peşinde koşan saflar ağlamasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.