Şimdi Ara

Fatih'in yeni sinema odası. (Kurulum aşamasında) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
7
Favori
3.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Fatih bey öncelikle çok mükemmel bir sistem kurma arifesindesiniz. Ekstra güç amfisi olmadan da setup ı kurup çalıştırabilirsiniz. Daha önce klipsch lerle tecrübemiz olmasa gerçekten böyle bir öneri yapmak gereği bile hissetmezdik ancak aldığınız hoparlör takımı gerçekten çok kabiliyetli ve canavarı mağarasından çıkarabilecek performansı değil mrx1120 herhangi bir entegre amfinin başarabileceğini zannetmiyorum. Ha belki mağaranın ucundn azcık görünür
    Ama sistemi bu şekliyle kurarsınız eğer yardım isterseniz de seve seve yardımcı olabiliriz belki de siz çok mutlu olacaksınız ve daha fazlasını istemeyeceksiniz...

O zaman hocam öncelikle sadece amfiyle deneyip, memnun kalmadığım takdirde mi güç anfisi alıyım. Birde güç anfisi sonradan eklenirse sadece av receivere bağlanacak değil mi? Yani hoparlörlerle işi olmayacak değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazfatih

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Bu arada odam 35 m2 apartman dairesi. Yan duvara ses yalıtımı yapılacak. Diğer 3 duvar arkası boş. Bu sistemi sinemada son noktam olsun diye aldım. Yani ben anthemin yeteceğini düşünüyorum. Yani güç anfisi alacak olduktan sonra niye daha ucuz bi 7.2 amfi almadığıki? Olmadı öneriniz nedir hangi marka uygun bi güç anfisi alıyım

Fatih sen daha bastan mantalite hatan var

Neden ucuZ Avr almadın sorusunun cevabı kaliteli ses alabilmen icin almadın anthem ı Guc icin aldığını düşünüyorsan Taa bastan yanlis oluşumda sin

Sen en düzgün cohazi aldın fakat aldığın sistem güce acik bir canavar bu nedenle power la desteklersen daha iyi sonuç alacaksın

Eray hocam, Ben güç anfisi gerektiğini bilsem anthemin 7.2 ve birde güç anfisi alırdım. Bende ne bileyim bu 11.2 olunca güç anfisi gerekmeksizin çalışırabilirim zannettim.
    Hayır bide güç anfisi Nasıl bağlanır onu bile bilmiyorum iyi mi

Aldığın sistem çok güç isteyen bir sistem yoksa anthem zaten guclu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Fatih bey öncelikle çok mükemmel bir sistem kurma arifesindesiniz. Ekstra güç amfisi olmadan da setup ı kurup çalıştırabilirsiniz. Daha önce klipsch lerle tecrübemiz olmasa gerçekten böyle bir öneri yapmak gereği bile hissetmezdik ancak aldığınız hoparlör takımı gerçekten çok kabiliyetli ve canavarı mağarasından çıkarabilecek performansı değil mrx1120 herhangi bir entegre amfinin başarabileceğini zannetmiyorum. Ha belki mağaranın ucundn azcık görünür
    Ama sistemi bu şekliyle kurarsınız eğer yardım isterseniz de seve seve yardımcı olabiliriz belki de siz çok mutlu olacaksınız ve daha fazlasını istemeyeceksiniz...

O zaman hocam öncelikle sadece amfiyle deneyip, memnun kalmadığım takdirde mi güç anfisi alıyım. Birde güç anfisi sonradan eklenirse sadece av receivere bağlanacak değil mi? Yani hoparlörlerle işi olmayacak değil mi?

4 Yada 5 adet Hoparlor U Guc anfisine bağlayıp amthem Den de interconet le Guc anfisine bağlantı yapacak sin tabi

Ama bir dene bakalım belki yerli gelcek sonuç ta 35 mt daire burası yeter bence

• beyazfatih B kullanıcısına yanıt
    Sonradan bağlanabilir sorun yok

• Eray hocam sen ne yapın atmosu. Kurdun mu? Nasıl buldun? Ben daha anthemin kutusunu açamadım:-( Şimdilik polk audiolara bağlasam mı diyorum:-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazfatih -- 5 Haziran 2016; 22:36:46 >
  • quote:

Eray hocam sen ne yapın atmosu. Kurdun mu? Nasıl buldun? Ben daha anthemin kutusunu açamadım:-( Şimdilik polk audiolara bağlasam mı diyorum:-)

Ustat ev degisicem atmos icin sinema odası kurmak icin evi satışa çıkardım

Dur bakalım kurcaz

• Fatih Kardeşim öncelikle sisteminiz hayırlı olsun güle güle iyi günlerde kullanınız.Hoparlör konumlandırmadan tutunda akustik ölçümlendirme,kablolandırma vs bayağı çok işiniz var.Ama zevkli bir iş ve tatlı bir heyecanı olduğu kesin.
    Hoparlörleriniz güçlü Klipsch'lerle Definitive'lerin Powera doyumsuzluğu bilinir.Ki Şu an ben Definitivenin en büyüklerinden Bp3000tl ve bpvx surround takımını kullanıyorum.
    Bunu neden yazdığıma gelince; zamanında bir kaç normal yada bazı markaların flagship sayılacak avr lerini kullandım fakat bu canavarları beslemenin yolu kesin ve kes pre-power dan geçtiğini özellikle söyleyeyim.Sadece ses alıyorsunuz.
    Rotelin 2*380w ve 5*200w powerlarını(38er kg.) aldım sorun bitti.Birde denon processor..Anthem mrx 1120 yiğittir belki dinlemedim ama, şunuda tecrübe ettim;Processorler hariç Avr lerin pre çıkışlarının randumanlı veri vermediği.
    Birde şu kanıya tilt oluyorum.Ön hoparlörleri kudretli kablolandırma yapılıyor ama arka surround kanalları kanallara ki uzun mesafe olduğu halde öylesine kablo yapılıyor.Yanlış! Mümkün olduğunca aynı component kablo ve malzemeler
    daha perfect sound alırsınız.Şimdilik aklıma gelenler..Rast gelsin dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: babiş62

Fatih Kardeşim öncelikle sisteminiz hayırlı olsun güle güle iyi günlerde kullanınız.Hoparlör konumlandırmadan tutunda akustik ölçümlendirme,kablolandırma vs bayağı çok işiniz var.Ama zevkli bir iş ve tatlı bir heyecanı olduğu kesin.
    Hoparlörleriniz güçlü Klipsch'lerle Definitive'lerin Powera doyumsuzluğu bilinir.Ki Şu an ben Definitivenin en büyüklerinden Bp3000tl ve bpvx surround takımını kullanıyorum.
    Bunu neden yazdığıma gelince; zamanında bir kaç normal yada bazı markaların flagship sayılacak avr lerini kullandım fakat bu canavarları beslemenin yolu kesin ve kes pre-power dan geçtiğini özellikle söyleyeyim.Sadece ses alıyorsunuz.
    Rotelin 2*380w ve 5*200w powerlarını(38er kg.) aldım sorun bitti.Birde denon processor..Anthem mrx 1120 yiğittir belki dinlemedim ama, şunuda tecrübe ettim;Processorler hariç Avr lerin pre çıkışlarının randumanlı veri vermediği.
    Birde şu kanıya tilt oluyorum.Ön hoparlörleri kudretli kablolandırma yapılıyor ama arka surround kanalları kanallara ki uzun mesafe olduğu halde öylesine kablo yapılıyor.Yanlış! Mümkün olduğunca aynı component kablo ve malzemeler
    daha perfect sound alırsınız.Şimdilik aklıma gelenler..Rast gelsin dostum.

Hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Peki hangi marka power anfi tavsiye edersinşz ama uygun fiyatlı olsun

• Abi benim sana onerim şudur..bence yukardada dendigi gibi once herhangi bir anfi almadan sadece avr baglayarak sisteminin performansını bir dene..egerki idare ederse simdilik maddiyati duzeltene kadar kullan sonra saglam bir pre yada neyse ismi ondan al..
    Veya belkide diyceksinki ya bundan ses cikmiyor direk borc harc yada kasarak alacaksin..ben bu isleri pek anlamam ama yerinde olaaydim once avr mi test eder duruma gore devam ederdim..

Ki burdaki abilere kirginim brnim klipsch konuma 1 tane bile yazmadilar hala suruncemedeyim..hi def man haric o fikrini acik net yazdi bana

• quote:

Sıfır tercih edilecek ise LEXICON GX-7

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-proceed-amp5-5kanal-power-amfi-304189064/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-lexicon-gx-7-power-amplifier-303153737/detay

Sakıncası yoksa , Arkadaşın aldığı cihaz ile Lexicon gx 7 arasında güç olarak pek fark görünmüyor , artısı ne olur ?

Hatta ,

1120 Kanal başı 8 OHM da 140 w

GX 7 ise Sadece 8 OHM da 125 w

• ersin.clk kullanıcısına yanıt
    Anthem 11 kanal çalıştığında ağır yük ile kanal başına 70 Wattlara düşer... GX7 de bu pek olmaz...

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Aslında bildiğimiz cevap, Peki bu cihazı bu arkadaşa tavsiye eden bunu düşünemedi mi acaba ?

GX 7 ile Oppo bdp 95 pre olarak kullanılabilir mi?

Pre . amp. olarak tavsiyeniz varmı :)
  • ersin.clk kullanıcısına yanıt
    Oppoyu denedik en kötü processor den daha kötü

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Aslında bildiğimiz cevap, Peki bu cihazı bu arkadaşa tavsiye eden bunu düşünemedi mi acaba ?

Düşünmedim Ersin ?
    Kim bilebilir gidip bu thx E Fatih'in gireceğini

Biz atmos diyoruz sen oppo diyorsun resmen dam kapı olmus oppo ornegi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 9 Haziran 2016; 17:40:59 >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Anladım,Pre şart
  • quote:

quote:

Düşünmedim Ersin ?

:)

Oppo sorusu kendim içindi tepkine anlam veremedim

• quote:

quote:

quote:

Düşünmedim Ersin ?

:)

Oppo sorusu kendim içindi tepkine anlam veremedim

Oruç oruç idare et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 9 Haziran 2016; 18:14:41 >

• Ses yalıtımı olmucak mı hocam
  • evet duvarlara ek duvar yapıyorum sesi geçirmesin diğer dairelere diye

• Yamaha MX-A5000 and CX-A5100 pre-power(11*150watt)
    Rotel rb1095 (THXultra) 5*200watt
    Emotiva xp5 5*200 watt
    Sherburn pa-7 350 watt
    Gibi power amfiler var kardeşim. Netden araştırırsın birbirlerine yakın fiatları var. Sen bütçene uygun olanı seçersin.Şimdilik bu avr ilede yoluna devam edebilirsin. Ama sonunda pre-power dir kardeşim.Çünki speakerların THX yiğit-güçlü aletler. En kral avr gelse havasını alır.Tırt kalır.Şahsen ben 10-15000 tl verip avr alacağıma babalar gibi pre-power kurarım.Hi-def-man kardeşimizin de dediği gibi avr ler en babası önlerde sürekli güç gönderiminde max150w verse arka kanallara 90-60 wattlara düşer.(yukarda söylediklerimide Unutma)
    Senin iyiliğin için. Tabiki arzular şelale..Rast gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babiş62 -- 10 Haziran 2016; 4:44:54 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.