Şimdi Ara

Fatih Terim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
4.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: gök-han

Bu konuyu açan şimdi de böyle bir konu açmış. Bir de futboldan anlıyorum diye bilmişlik taslarlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_59130378/tm.htm

Güne göre yorum yapar bu tarz insanlar. Maçı kazanırız, dünyanın en iyi takımı oluruz; kaybederiz, en kötü takım oluruz. Fatih Terim ile 2 maç kazanırız, ilah olur; 2 maç kaybederiz, futboldan anlamıyor olur. Ama farkında değildir ki, senin yaşadığın süre kadar bu adam futbol topuyla geçirmiştir zamanını.
  • 0RK

Ben günlük bir kere bile yorum yapmadım.F.T. hala diyorum Rijjkard reyiz kadar teknik bilgisi yoktur.Ama şunu anladım ki herşey teknik bilgi değilmiş.En azından bizim ülkede.

Ayrıca yaptığım hatayıda söyleyecek kadar "ADAM"ımdır.Forumdaki bazıları gibi milletede saldırmamışımdır bugüne kadar.

Yani söz meclisten dışarı bazı "kendi düşünceleri bile olmayan" adamlar gibi değilim.

Hayatım boyunca ne Koyu Galatasaray'lı oldum ne koyu Milliyet'çi nede başka birşey.

Sana nacizane 2 tane tavsiyem var.

1.Gerçek hayatta tanımadığın nasıl bir kafa yapısına sahip olduğunu bilmediğin adamlar için bu kadar atıp tutma.

2.Hayatında da hiç birşeye körü körüne bağlanma ne Galatasaray'a ne sevdiğin kıza ne de başka bir şeye.Sadece kullanılırsın yoksa bu düzende.

reef1905

Abi Fail Of The Year seçilecek konu açtım hiç olmadı bide öyle düşünmek lazım

"Sitenin En" konusunda Sitenin En Büyük Faili kesinlikle benim hakkım.

Al Pacino'nun Eboue gereksiz Vol 1 Vol 2 .... Vol 9616161 sı bile halt yemiş bunun yanında.

• O zaman hakkını teslim ediyorum kardeşim.
  • "Ronaldo futbol biliyorsa ben dünyanın en seksi erkeğiyim."

-- Uzun zaman sonra... --

"Ronaldo, Pele kadar futbolu bilmiyor."

Sen hatanı kabul edecek kadar "adam"lık seviyesine ulaşamamışsın henüz. Yanlış anlama ben adam değilsin falan demiyorum, sorgulamıyorum da. Senin dediklerini ölçüt alarak söylüyorum. Yıllardır bu takımda 4-3-3 denendi, 4-5-1 denendi, milyon tane taktik denendi. Ne hikmetse Fatih Terim - o Rijkaard'dan az futbol bilgisiyle - 2-3 maçta sistem belirledi oyuncularına göre. Ve tamamen şans eseri başarılı oldu.

Kendi yorumumu yapıyorum demişsin de, hala gazetede çürümüş köşe yazarlarının yazılarını, kahvede konuşulanları söylüyorsun bana. "Fatih Terim'in taktik bilgisi yok." Tabi canım. Motor oyuncular zaten, gazla çalışıyorlar. Tabi sen ben Fatih Terim teknik taktik bilmiyor demedim diye kıvırmaya çalışacaksındır. Bu cümleyi görünce de, "Yaptığım hatayı söyleyecek kadar adamımdır." cümlesini koyacaksındır önüme. Benim de yapacağım sadece bir önceki paragrafı tekrar ve tekrar okumanı istemek olacaktır.

• Konuyu okudum. Fatih Terim hakkında büyük yanılgılara kapılanlar olmuş ve hiç yakıştıramadım.

Fatih hoca'nın ve diğer teknik direktörlerin icraatlerini eleştirerek, onlar hakkında genel bir kanıya varmak, gerçeklerin hangi kısmına baktığınıza ve karşılaştığınız gerçeklere karşı ne derece samimi davrandığınıza çok bağlı. Dünyanın en başarısız insanına öyle bir perspektiften bakarsınız ki; o artık NLP kitaplarında örnek olabilecek bir insandır. Aynı şekilde en başarılısını da müzmin bir kaybeden olarak lanse etmek mümkün. Bu iki uç arasında kendinize seçtiğiniz fikir konumu, samimiyetinize de bağlı olarak niyetinizi belli eder.

Şimdi, 2011 Fatih Terim'ine hangi açıdan bakacağız? Eğer niyet bağcı dövmekse, elimizde şimdiden bir sürü argüman var.

Fatih Terim'e bakış açımızı başka şekilde belirlesek; mesela 32 maçta sadece 24 gol yediğini görebiliriz. Yine bu 32 maçlık periyotta hem savunma hattının, hem de takım savunmasının mükemmele yakın performansını...

Hatalı olduğunu kabul ettiği Culio konusundan, kafamızı Engin Baytar'a çevirsek nasıl bir Fatih Terim görürüz? Veya geldiklerinde herkesin kafasında soru işaretleri uyandıran, hatta bir kesimi isyan ettiren Ujfalusi ve Melo'yu takıma kazandıran ve takım kimyasını oluşturan en önemli iki element olmalarını sağlayan Fatih Terim ne yana düşer?

Söylediğim gibi; "hangi Terim?" sorusu karşısında, cevabı aradığınız yer, niyetinizin "üzüm yemek" ile "bağcı dövmek" arasında olacağı yeri belirleyecektir, ki Fatih Terim, bu ülkede "bağcı dövmek" niyetinden en fazla muzdarip olanlardan birisidir. Eğer Fatih Terim'i ve onun elinden gelecek üzümü reddetmek istiyorsanız, bağcı dövme işini belli bir metodoloji ve göz ardı ediş silsilesi dahilinde yapmanız gerek.

1996-00 arasını bir anda olmuş bitmiş bir asr-ı saadet olarak lanse edip, geçiştirmelisiniz. "kadro çok iyiydi. hagi sayesinde oldu." gibi gündem saptırmalara başvurmalısınız. Fatih Terim 1996'da görevi aldığında, satış listesinde olan yerlilerin 2000'de Avrupa'nın en tepesine bayrak dikenler oluş sürecini, 4 senelik süreçte Fatih Terim'in takım üzerinde ne gibi radikal değişiklikler yapıp, 2000'deki mükemmelliğe giden yolu bir bir döşediğini göz ardı etmelisiniz.

Belgesellerden izlediğiniz Fatih Terim'in "hadi allah yardımcımız olsun!" bölümünü ön plana çıkarıp, onun sadece iyi bir "gaz verici" olduğunu söylemelisiniz. Aynı belgeselin takip eden 10 dakikasında oyuncularına oyun planını detaylarıyla anlatan Fatih Terim'i ise es geçmelisiniz. Bu sayede bütün hafta yatıp, maç öncesinde soyunma odasına şöyle bir uğrayıp "hadi allah yardımcımız olsun!" diye bağıran ve agresif bir şekilde maçı izleyeceği yedek kulübesine yönelen Fatih Terim imajını yaratabilirsiniz.

Bütün bu metotları uyguladığınızda siz de iyi ve provokatif bir Fatih Terim düşmanı olabilirsiniz. Ne kadar avam olduğundan, kabadayı tavırlarından, ben bilirimci hâllerinden yakınıp, çakma ve ezik bir elitistçilik oyunu oynayabilirsiniz. Tabii 2011'de karşımızda duran Fatih Terim'in "ders almam ders veriririm" tavrının yanlışlığını anlamış ve pişman olmuş bir Fatih Terim olduğunu sakın ha göz önünde bulundurmayın.

Peki hangi Fatih Terim?... Egosu yüksek, kendini beğenmiş Fatih Terim'den hayıflanırken, sakın ola iki mesaj sonra Mourinho hayranlığınızı "kendisini ön plana çıkararak oyuncularının üzerinden baskıyı kaldırdığı" güzellemeleriyle ifade etmeyi unutmayın. Zira bu tutarsızlıklarınızla beni ziyadesiyle eğlendiriyorsunuz.

Birilerinin kuyruk, birilerinin bıyık acıları bizleri güldürecek kadar komik olmaktan öteye gitmiyor, gitmeyecek. Tabiatın değişmez kanunudur; kervan yürür.

• @f_the_answer

dostum ne içiyosun akşamları bizede söyle
  • İlk başta konuyu hortlatıp rahatsızlık verdiğim için özür diliyorum. Geçen sene bugün açılan bu konu forumda en sevdiğim konulardan biri. Yıl dönümü kutlu olsun. Şimdi kaçıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

Hangisi sensin ?

Nasıl reklam bu la sanki esrar üretiyolar.

• Konuyu açan eleman nerede acaba ? Olmayan itibarını toparlamak için fake açmıştı, o da deşifre olunca kayboldu ortalıktan.

Sesimi duyuyosan takdir ediyorum, bu sefer çaktırmıyosun
  • quote:

Konuyu açan eleman nerede acaba ? Olmayan itibarını toparlamak için fake açmıştı, o da deşifre olunca kayboldu ortalıktan.

Yazım tarzı ve üslubunu değiştirmiştir çaktırmamak için. Çünkü ikinci fake hesabında kendini ele vermişti. Şüphelendiğim bir üye var takibe aldım bakalım
  • quote:

Konuyu açan eleman nerede acaba ? Olmayan itibarını toparlamak için fake açmıştı, o da deşifre olunca kayboldu ortalıktan.

Bu ve bu gibi adamların türevleri her insana tahsis edilen 2 sevap ve günah yazan melek gibi her futbolcu ve teknik direktörde var. Neticede hiç bir halttan anlamazlar, 10 15 paragraf uzun saçma yazılar yazarlar sonunda engin futbol mertebesine ulaştıklarını düşünürler. Kimisi teknik direktöre, kimisi sağ beke kimisi forvete takar.

Değişik adamlardır, itibar edilmemesi gerekir. Anarşist olarak marjinalizm peşindeler ama burasının forum olduğunu unutuyorlar. Tanınsan ne olacak be adam. Asosyalin önde gideni seni.

• Konuyu acan seksi cocuk yuzunden forum tarihinde ilk cezami almistim. Bu konuyu o yuzden hic unutmam. Daha fazla yorum vardi, cogu silinmis. Bu konuyu actiktan 5-6 ay sonra Fatih Terim'i oven bir konu acmisti. Cidde sekilde problemli bir eleman. Simdi piyasada yok muhtemelen fake hesaplariyla cirit atiyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1. Selim

imparator ya

sen bizim terim gururumuzsun

• Yakında 3 maç üst üste yenilgi aldık mı gelir buraya bu onuyu hortlatır, ben haklıyım der. Öyle öyle gider, bizde bunlar gibi insanların yazılarını okuyarak kendi değerli vakktimizin içine ederiz. Futbolun çok değişken bir oyun olabileceğini sanırım kimse bilmiyorum. Benim hiç fail olduğum konu çıkmadı henüz. Bu yorumdan sonra harıl harıl ararlar.
  • fatih terim çok iyi bir taktisyen değildir ama cesur hocadır. eskiden gereksiz kahramanlıklar yapmaya çalışırdı artık onları da aştı.

kimse ikinci terim dönemini örnek göstermesin artık... o rezelat kadroyu mourinho'ya versen aynı şey olurdu.

misal ünal aysal gibi güçlü bir yönetim yerine yine silik, vizyonsuz bir yönetim olsaydı şu an yönetim yerine terim'e sövülüyor olurdu. takım iyi, teknik adam iyi, yönetim iyi, taraftar desteği yine eski düzeyine geldi, maddi bir sıkıntı yok...

genel olarak her şey iyi gidiyor. tek bir tökezlemde tepe taklat olacak bir takım yok yani.

3 maç üst üste yenilgi alınırsa diyenler olmuş. takım şu an 8-9 puan geride bile olsa tekrar birinciliği alabilecek güçte. bu sezon şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkılamayabilir veya şampiyon olunamaabilir ama yönetim ve terim in arkasında durulursa takım çok daha iyiye gider.

• Bazen forumda acaip saçma yorumlar okuyorum, zor tutuyorum kendimi konuya girip neredeyse hakaret edercesine yazmamak için. Acaba rahatsız mıyım diye düşünüyordum hatta Ama şimdi bu ve bu tür konular sayesinde biliyorum ki, rahatsız olan ben değilim. Rahatsız olanlar, her şeyi bilip bilmeden sırf eleştirmek için sırf karalamak için atıp tutanlar...
  • Galatasarayla ölene kadar sözleşme imzalaması gereken kişidir şuan en fazla ihtiyaç duyduğumuz insan fatih terim tweetleri
    link:https://www.emekce.com/taraftar-cildirdi-fatih-terimi-istiyor/
  • 60 yıllık sözleşme imzalayın olsun bitsin. Başarı başarısızlık her türlü eninde sonunda geliyor, isteniyor hiç gitmemiş olur hemde. Carrt curt teknik adam problemi kalmaz. Kalıcılık ve istikrar oluşur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.