Biz Yedek Parça işi yaptığımız için bize bu fiyat. Normalde Borusan fiyatı astronomik < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fatura Ağır ..BMW F10 N47 Motor 150 Bin Km Ağır Bakımı , Zincir Değişimi ZF8 Şanzıman Bakımı (3. sayfa)

-
-
Yedek parçada çalışmak istiyorum hemen cv bırakıyım hocam
Şaka bi yana hayırlı olsun. Araç tam şehir şehir ülke ülke gez kıvamına gelmiş rahatlıkla uzun yola çıkılır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes BMW nin model ve motor kodlarını bilmiyor olabilir. Buraya gelip bir de Google dan BMW F10 ne diye aratmaları mı gerekiyor?
-
Ben 98 volvo'yu rektefiye ettim 13bin verdim diye üzülüyordum :)
300bindeki aracın yağ pompasını bulamadığımız için değiştirmedik. maşallah halen güzel çalışıyor :)
-
Bu arkadaş Honda 2.000 TL istediği için bakım soygunu diye konu açmıştı. BMW 33.000 TL alarak belasını vermiş.
https://forum.donanimhaber.com/honda-yetkili-servis-soygunu--149766661
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hahahah bmw ve hondayi ayni cumlede ancak kaza yaptiklarinda kullanirim
hem Peugeot hem BMW aracım vardı,
ikisini de bayide bakım yaptırdım.
ikisinin arasında oo BMW cok pahalı dememiştim.
Bu yapılan onarıma göre çok ucuz. Zincir ses yaptığı içinmi değiştirdiniz. Zira serviste zincir ile ilgili olarak bir km belirlenmemiş diyorlardı. Normalde motor ömrü kadar gider diyorlar.
Honda normal bakımda o parayı alıyor, burda komple ağır bakım yapılmış.
Bağırma loo.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba.
(Hala) bir Honda sever olarak bu ülkede Honda servis ücretlerini asla kabullenemedim.
Bu yüzden kendi Honda araçlarım mümkün olduğunca yetkili servise muhtaç bırakmayacak motor şanzıman konfigürasyonunda olagelmiştir hep.
Hondanın yeni nesil CVT şanzımanlarına 2 yıl ya da 20-30 bin km’de bir şanzıman yağı değişimini zorunlu tutması, daha doğrusu böyle “bakım ağır” bir şanzımanı araçlarında kullanmasını da sindiremiyorum.
Ancak yine de premium olmayan markaların rutin bakım fiyatları Honda bakım fiyatlarına göre daha hesaplı görünse de (ya da bakım aralıkları daha uzun olduğu için cepten çıkacak bakım parası ciddi oranda azalıyor olsa da) birkaç yüz bin km'lik uzun bir kullanım süresi sonunda rutin bir triger zinciri değişimi öngörülmeyen, ya da çok kısa değişim aralıklarına sahip aksam barındırmayan Hondaların bakım fiyatlarının bu diğer markalarla benzer rakamlara geleceğini de düşünmekteyim.
Tabii bu konuda olduğu gibi işin içine premium tabiri girince rutin bakım için de ağır bakım için de rakamlar değişecektir.
Adil bir kıyaslama olması adına buradaki 33.000 TL'nin yetkili servis fiyatı olmadığını, bilakis, yedek parça işi yapan bir forumdaşımızın yetkili servisi geçtim normal bir vatandaşın gidip parçacılardan alacağı rakamlardan çok daha hesaplı fiyatlarla temin ettiği parçaları muhtemelen çoook hesaplı bir işçilik ücreti ödeyerek BMW aracına 150 bin km'de bir yapılan ağır (ya da bence rutin) bakım yaptırdığı şeklinde düşünmeliyiz bu konuyu.
Bu işlemler yetkili serviste yapılsa rakam çok rahat 2 katına yaklaşacak, belki de geçecekti.
Biz yine de belasını vermiş demeyelim de (kimilerine göre) aslan, (kimilerine göre de kedi) beslemiş, yemini de düşünmemiş diyelim.
Tercih meselesi.
Yine de müthiş bilgilendirici bir konu olmuş.
Konu sahibine bu bilgilendirici konu için tekrardan teşekkürler.
-
Zincir ses yapmaya başladı uzamış o yüzden ses yapıyor
Ben teşekkür ederim.
Yetkili servisete bu iş 80 Bin lira civarında tutardı.
Maalesef BMW yetkili servisleri işçilik anlamında çok pahalı zaten Yedek Parça fiyatlarına hiç girmiyorum bile şirketin adı boru diyecek bir şey yok.
Sıfır turbo dahil mi 33500 tl ödediniz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet ama turbo ve diğer parçaların fiyatları bize özel.
Normal müşteri o fiyatlara tedarik edemez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X