Şimdi Ara

FATURA KESİLMEDİĞİ İÇİN ÖTV ZAM MAĞDURLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
4
Favori
12.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

neden daha önce almadın araçı son güne bıraktın ben 70 bine aldım aracı 2 hafta önce

tarihler açıklanmış mıydı ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: he_man

quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

neden daha önce almadın araçı son güne bıraktın ben 70 bine aldım aracı 2 hafta önce

tarihler açıklanmış mıydı ki ?

1 ay önceden haberlerde bas bas bağırıyorlardı ötv zammı diye siz nerdeydiniz bu ara
  • Allahalla! Yok bu güne kadar niye anladınız yok sizin aklınız neredeydi. Ne saçma sapan sorular ve yargılamalar böyle. Hırsızın hiç mi suçu yok diye bir laf vardır. O geldi şimdi aklıma. İnsanların belli bir bütçesi ve maddi hesapları var. Bayi kalkıp da persembe niye fatura kesmedin deyince biz öngöremedik diyor da sıradan bir vatandaşin ne suçu var. Bunlar tacir, basiretli iş adamı olduğu halde perşembe resmi Gazetede otv oranlarında degisiklik yapma yetkisi bakanlar Kuruluna verildiği halde demiyorlar ki biz yarına bırakmadan faturaları keselim. Bütün bunların Kabahatlisi tüketici mi oluyor? Sizler birbirinize destek olmazsaniz kimse olmaz. Haklı olan tüketicidir. Kimse firmalarda tek kuruşunu bile bırakmasin. OTv ye indirim gelse onlar size üste para verirler mi? asla! Sen sözleşmeyi yaptın artık bununla bağlısin derlerdi. Sözleşmeden kasıt illa ki bir satış Sözleşmesi değil. Satış Sözleşmesi şekle bağlı değildir arkadaşlar. O yüzden siparis formu da satış Sözleşmesinin delilidir. Sözlü bir sözleşme de olabilir mühim olan sözleşmenin içeriğini ispat edebilmek. Alış fiyati, satış konusu mal, paranın en son ödenme tarihi ve hepsinden önemlisi karşılıklı icap ve kabul bir sözleşmenin varlığı için yeterlidir. Tekrar diyorum hakkınızı kimsede bırakmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fat32man F kullanıcısına yanıt
    aynı surec benım basımdan gectı ama farkımız var ben de sizin gibi parayı yatırmıstım arac bayıye gelmemıstı ama fatura kesmıslerdi otv zammı ile alakam olmadı yanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 29 Kasım 2016; 20:48:19 >
  • Eudo E kullanıcısına yanıt
    araç bayiye gelmeden nasıl fatura kestiler.
  • Ben hala şu olayı anlamadım. Kimisine daha araç gelmeden fatura kesiliyor. Kimi bayi kesmiyor. Şu durumu bi çözemedim gitti...
  • fat32man F kullanıcısına yanıt
    onu bılemıcem aracı satın alırken su an gemı gumrukte dedı eleman ben telefonla aldım 17 kasımda anlastık eft gectım ertesı gun araca 5000 tl zam geldi bana yansımadı.. 2 gun sonra otv zammı geldı benı ılgılendırmedi otv zammı kur zammı ( liste fıyatına 32 bın tl zam yaptılar) otv zammının 2 gun sonrası aracınız hazır ne zamn ıstersenız alın dedıler 26 sındada gıttım aracı teslım aldım surec boyle gelişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Focke Wulf

Adamlar 3000 liraya alıyor 131'i 3000 liraya da topluyor paşalar gibi biniyorlar 70 küsür modelleri bile trafikte yeniden türemeye başladı.

İyi yapıyorlar. Bana da bir uno yeter. Elimde 2005 corolla var miras kaldı. Bu arabaya bile piyasada 35 bin istiyorlar.
    Arabayı kullandığım şehiriçi yollar yol değil, trafik berbat araca yazık.Sıfır araba alıp alt takımı dağıttıktan parkta biri vurduktan sonra ne anlamı kalır.
    Türkiye yollarına murat131 gibi arabalar gider. Hem 2 senelik kazancını arabaya bağlamaya ne gerek var? Başkalarıyla yarışıp hava basınca eline ne geçecek sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

quote:

Orijinalden alıntı: jackhammer

quote:

Hukuki süreç işlemez. Satış evrakında bayinin size araç satış bedeli sabittir ancak "vergi ve harçlardan oluşacak fiyat değişiklikleri tüketiciye yansıtılır" diye tüm satış sözleşmelerinde yazar.

maalesef hem de yazılı bir evrak almadıgımız ıcın herhangı bır druum soz konuu olmayabılır sadece kapora verenler onu gerı alabılırler en azından kendım ıcın

Kapora demek saticinin ben bu araci bu fiyata sana ayirdim, baskasi daha fazla vermeyecegim diye, alicinin da ben bu araci ayirdigin icin vazgectigimde zarar edersen verdigim paradan zararini karsila diye soz vermesidir. Normal sartlarda iade edilmez ancak bayiler genelde iade etmekte.

Eger zarariniz buyuk degilse bayiyle biraz daha pazarlik ya da hediye alma yoluna bakin, dolar cok yukseldi, bundan sonra gelecek araclar daha yuksek fiyattan satilacak.

kapora verilecek hizmet/mal için alınan avanstır. mal verilmediğine, faturası kesilmediğine göre bayi kaporayı (avansı) iade etmek zorundadır. bu işin normal şartı falan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Hocam kaybetme ihtimali yok yazmışsın lakin burada önemli olan nokta; para ödendiği zaman araç gümrükten çıkış yapmışsa burada hakim kararı verecek. Eğer araç henüz gümrükten çıkış yapmadıysa davayı kaybedersin çünkü çıkış yapmamış aracın proforma faturasını kesemiyor, mutlaka aracın çıkış yapmış olması lazım.

gümrükten çıkış yapsa da faturayı kesemez. distribütör bayiye fatura kesecek, bayi de sana. ayrıca gelmeyen aracın faturasını kesinlikle kesmiyorlar. ben bir sıfır araç almıştım. araç sivas'tan geliyordu. dedim faturayı kesin işlemleri başlatın. sonuçta araç size faturalandı. olmaz dedi. ya yolda başına bişey gelirse dedi. bişey diyemedim.
  • Neyse artık şu fatura olayina takılmayın. Tüketici dernekleri açıklama yaptı. Faturaya gerek diye. Araç 25 Kasımdan önce siparis verilmişse otv farkını tüketiciden alamazlar dendi.yok paranın bir kismini ödedim yok tamamını ödedim ayrımı da kalmamış oldu böylece. Nokta!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Hocam kaybetme ihtimali yok yazmışsın lakin burada önemli olan nokta; para ödendiği zaman araç gümrükten çıkış yapmışsa burada hakim kararı verecek. Eğer araç henüz gümrükten çıkış yapmadıysa davayı kaybedersin çünkü çıkış yapmamış aracın proforma faturasını kesemiyor, mutlaka aracın çıkış yapmış olması lazım.

gümrükten çıkış yapsa da faturayı kesemez. distribütör bayiye fatura kesecek, bayi de sana. ayrıca gelmeyen aracın faturasını kesinlikle kesmiyorlar. ben bir sıfır araç almıştım. araç sivas'tan geliyordu. dedim faturayı kesin işlemleri başlatın. sonuçta araç size faturalandı. olmaz dedi. ya yolda başına bişey gelirse dedi. bişey diyemedim.

aynısını bana doğuş oto da söyledi, araç gelmeden bunlardan görmeden fatura kesilemiyormuş, yolda bir olay olursa vs diye, neyse bakalım bugün araba istanbuldan yola çıkacak dendi, 2 hafta bekledim 1 hafta daha bekleyeceğim, sonra meblağa göre alıp almayacagıma karar vereceğim.

• Bilen bilmeyen herkes bir şeyler uydurmuş.

Güzelce açıklamaya çalışayım:

- Araçlar aylık veya 15 günlük periyotlarla fiyatlandırılır. Fiyatlandırma değişiklikleri genelde maliyet odaklı (kur farkı, vergi değişikliği vb.) gerçekleşir.

- Bir otomobil bayinin stoğuna girmediği yani fiziksel olarak otoparkında bulunmadığı sürece fatura kesmek istemez. İnen araçta sorun olursa iptal süreci çok sıkıntılıdır.

- Siz bayinin elinde hazır olmayan bir araç siparişi verdiniz. Geliş tarihi 15 gün 1 ay veya 3 ay sonrası. Araç ithal ise Türkiye'ye girişine kadar, yerli montajsa sevk tarihine kadar yansıtılan bütün zamları seve seve ödemekle yükümlüsünüz. Bu da zaten size ayrıca belirtilir.
    Ayrıca belirtmek gerekir kurda azalma olursa bu da fiyat indirimi olarak size geri dönecektir.

- Kapora yetkili satıcılarda yanan bir para değildir. Geri alabilirsiniz.

- Vergisi ödenmiş, faturası kesilmiş arabanın iptali mümkündür, ancak tescili yapılmış arabadan vazgeçmeniz mahkeme süreci gerektirir. Eğer otomobilde gözüken veya anlaşılan bir kusur yoksa mahkemede direk kaybedersiniz.

- Sipariş vermek, rezervasyon yapmak, proforma fatura almak gibi olayların fiyat artışının yarattığı mağduriyetler için hukuksal bağlayıcılığı yoktur.

- ÖTV artışından kaynaklı zamları da ödemekle yükümlüsünüz. Ödemem derseniz iptal edersiniz.
    Veya bayinin insafına kalırsınız. Ara yolu bulmaya çalışıp kaybınızı azaltmanız daha mantıklı olur. Çünkü Aralık ayı içinde de otomobil almazsanız Ocak'ta bir daha düşünmeme ihtimalinizi oluşturacak kadar zam gelecek. Üstelik bu zam geçen birçok yılın Ocak ayından daha fazla olacaktır.

ÖZETLE. Aracın faturası ne aşamada olursa olsun bir şekilde kesilmişse o dakikadan sonra hiçbir şeyden etkilenmezsiniz. Kesilmiş bir fatura yoksa hiçbir hak talep etme durumunuz da bulunmuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hukuki süreç işlemez. Satış evrakında bayinin size araç satış bedeli sabittir ancak "vergi ve harçlardan oluşacak fiyat değişiklikleri tüketiciye yansıtılır" diye tüm satış sözleşmelerinde yazar.

maalesef hem de yazılı bir evrak almadıgımız ıcın herhangı bır druum soz konuu olmayabılır sadece kapora verenler onu gerı alabılırler en azından kendım ıcın

Kapora demek saticinin ben bu araci bu fiyata sana ayirdim, baskasi daha fazla vermeyecegim diye, alicinin da ben bu araci ayirdigin icin vazgectigimde zarar edersen verdigim paradan zararini karsila diye soz vermesidir. Normal sartlarda iade edilmez ancak bayiler genelde iade etmekte.

Eger zarariniz buyuk degilse bayiyle biraz daha pazarlik ya da hediye alma yoluna bakin, dolar cok yukseldi, bundan sonra gelecek araclar daha yuksek fiyattan satilacak.

kapora verilecek hizmet/mal için alınan avanstır. mal verilmediğine, faturası kesilmediğine göre bayi kaporayı (avansı) iade etmek zorundadır. bu işin normal şartı falan yok.

Verdiginiz avans malin baska bir musteriye satilmasini engelleme amaclidir ve avansi alan kisi mali diger musteriye satamadigi icin ettigi zarari buradan karsilar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Verdiginiz avans malin baska bir musteriye satilmasini engelleme amaclidir ve avansi alan kisi mali diger musteriye satamadigi icin ettigi zarari buradan karsilar.

başka bir müşteriye satılamadığı mı??? sıfır araç satışlarında öyle bir zarar yok. araba bozulan bir ürün (taze yiyecek) değildir. o sebeple zarar da sözkonusu değil:

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=24270

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

başka bir müşteriye satılamadığı mı??? sıfır araç satışlarında öyle bir zarar yok. araba bozulan bir ürün (taze yiyecek) değildir. o sebeple zarar da sözkonusu değil:

Musterinin kacmasi ve eline gececek nakitin gecikmesi zarardir. Konutta da boyledir, konut eskimez ama satis gecikir ve zarar olusur. Yeni sozlesmelerde cayma bedeli yazilidir muhtemelen yolladiginiz davadan dolayi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FE2F1DE54 -- 30 Kasım 2016; 16:01:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Musterinin kacmasi ve eline gececek nakitin gecikmesi zarardir. Konutta da boyledir, konut eskimez ama satis gecikir ve zarar olusur. Yeni sozlesmelerde cayma bedeli yazilidir muhtemelen yolladiginiz davadan dolayi.

konut farkı. otomobilde bir zarar sözkonusu değil. kaldı ki otomobilde kimsenin cayma bedeli diye bir sözleşme imzalattığını görmedim. zaten öyle bir sözleşmenin geçerli olacağını da sanmam. sana satamadığı aracı 3-5 gün sonra aynı bedele başkasına satıyor. yani bir zarar ispat edemez.

• Arkadaşlar konuyu hortlatmiş gibi olmuyum ama eğer ötv inerse bizde ödemiş olduğumuz ötv farklarini sizce geri alabilirmiyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fahrettin34

Arkadaşlar konuyu hortlatmiş gibi olmuyum ama eğer ötv inerse bizde ödemiş olduğumuz ötv farklarini sizce geri alabilirmiyiz.

Hocam o andaki vergi oydu eger degisirse ileriye yonelik olarak degisir. Nasilki OTV arttiginda eski arac alanlardan fark talep edilmiyorsa sizde duserse bir sey alamazsiniz.
    Ha buradaki olay gibi kapora verirsiniz fatura kesilmeden once OTV duserse o zaman olur.
    ama kafanizi takmayin fazla zaten dusecegini sanmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fahrettin34

Arkadaşlar konuyu hortlatmiş gibi olmuyum ama eğer ötv inerse bizde ödemiş olduğumuz ötv farklarini sizce geri alabilirmiyiz.

Hocam benim bildiğim araç trafik tescil tarihiyle, ötv indirim tarihi arasında 1 seneden fazla geçmemişse, maaş hesabınızın bulunduğu bankada kasa kiralayıp, sizin adınıza alınmak üzere deste deste bırakıyor devlet. Filmlerdeki gibi iki anahtarla açıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.