Şimdi Ara

FATURALI HAT MI, FATURASIZ ( KONTÖRLÜ ) HAT MI SİZCE DAHA CAZİP ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
28.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence faturalı daha iyi ama irade meselesi biraz...
  • benim için faturalı
  • faturalı hat daha ekonomiktir
  • Tcell'de faturalı en az %50 pahalı kontörlüye göre neresi cazip?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufo

Tcell'de faturalı en az %50 pahalı kontörlüye göre neresi cazip?

Turkcell de en çok kullanıcısı olan BizBizeCell tarifesinde ki fiyatlar;

FATURALI; ............................................................................. KONTÖRLÜ

Aylık Sabit Ücret 0,95812 YTL ................................................... -

Konuşma Ücretleri Şebeke İçi arama 0,305 YTL/dk .................... 4 Kontör/dk = 0,540 YTL eder.

Sabit Hatları Arama 0,305 YTL/dk ............................................ 4 Kontör/dk

Diğer Operatörleri Arama 0,575 YTL/dk ..................................... 9 Kontör/dk= 1,215 YTL eder.

Kısa Mesaj Ücretleri 1 Kısa Mesaj Ücreti 0,170 YTL ..................... 2 Kontör

Faturalı daki şebeke içi görüşme ücreti olan 0,305 YTL ye % 25 ÖİV yi eklersek 0,381 YTL ediyor. Aynı rakam kontörlüde 0,540 YTL ye geliyor. ( 100 kontör : 13,50 YTL )

Diğer Operatörleri Arama faturalı da 0,575 + % 25 ÖİV = 0,718 YTL iken kontörlüde 1,215 YTL..

Bu durumda faturalı değil, kontörlü % 50 pahalı faturalıya göre.. Ne dersiniz.

• Doğru. Kontörlü pahalı. Bunu bilemediğimiz içinde avantajlı olarak geliyor. Yarın hattım açılacak ve faturalıya dönüyorum. Hayırlısı bakalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ege45

quote:

Tcell'de faturalı en az %50 pahalı kontörlüye göre neresi cazip?

Turkcell de en çok kullanıcısı olan BizBizeCell tarifesinde ki fiyatlar;

FATURALI; ............................................................................. KONTÖRLÜ

Aylık Sabit Ücret 0,95812 YTL ................................................... -

Konuşma Ücretleri Şebeke İçi arama 0,305 YTL/dk .................... 4 Kontör/dk = 0,540 YTL eder.

Sabit Hatları Arama 0,305 YTL/dk ............................................ 4 Kontör/dk

Diğer Operatörleri Arama 0,575 YTL/dk ..................................... 9 Kontör/dk= 1,215 YTL eder.

Kısa Mesaj Ücretleri 1 Kısa Mesaj Ücreti 0,170 YTL ..................... 2 Kontör

Faturalı daki şebeke içi görüşme ücreti olan 0,305 YTL ye % 25 ÖİV yi eklersek 0,381 YTL ediyor. Aynı rakam kontörlüde 0,540 YTL ye geliyor. ( 100 kontör : 13,50 YTL )

Diğer Operatörleri Arama faturalı da 0,575 + % 25 ÖİV = 0,718 YTL iken kontörlüde 1,215 YTL..

Bu durumda faturalı değil, kontörlü % 50 pahalı faturalıya göre.. Ne dersiniz.

Eyvallah lafım yok.

Üstüne kampanyaları da ekleyin bakalım ne oluyor?

Tcell faturalı şebeke için ortalama 15 kuruş. En kral tarifesi bu. Paketcell.
    Veya tek numarayla 13 YTL 300dk

Kontörlü'de:
    TEk kişi seçip dakikası 1 kontöre konuşabilirsiniz bu da 100 kontör(100dakika) 13,5 YTL demek.
    Faturalı'da 100 dakika konuşunca 30 küsür YTL'ye geliyor.
    Öğrencilere 10 dakikası 1 kontör.
    Nar olayında 6,75 YTL yani 50 kontöre 500 kontör tadında konuşabiliyorsunuz hele de o tek numarayla olursa 500 dakika.

Ben Faturalıda 330 ytl fatura ödedim 5 aya bölünmüş 90 dk. verdi. Ama 1000 kontör alınca direkman 300 kontör veriyor. Yanlış mıyım?

Dümsüz tarifeyi konuşmayın çünkü kimse bu şekilde kullanmıyo:

Tonla kampanya var ve Tcell faturalı için kontörlüyle kıyaslayınca neredeyse hiçbişey yok.

Kontörlü'de faturalıya göre 4-5 kat daha avantajlı tarifeler çıkabiliyor ama senelerdir ilk kez sadece paketcell çıktı onda da hesap yukarda işte.

• quote:

Orjinalden alıntı: ünal korkmaz

Faturalı hat daha avantajlı tabiki. Ama Turkcell değil. Bunu açıkca belirtiyim. Bi kaç yıl önce faturalı Turkcell aldım. İlk faturam normaldi vergisi falan filan derken tamam oldu. 50'ye yakın para ödedim amenna dedim. Çünkü biliyordum yani o kdar geleceğini. İkinci ay baktım hiç konuşmadım. en fazla 100 kontör kdar harcadım ama bi baktım ki 33 YTL geldi. sonraki ayı bilmiyorum kapattırdım. Malum operatörde kullandım ve bana göre en avantajlısı idi. Şu anda bile geçmeyi planlıyorum. Neden dersen. bugüne kadar bana en az fatura onun döneminde geldi. Sürekli konuşurdum. Mesaj çekerdim. 50 mesajda Turkcell'deki kontörlerimi bitirirdim. Aycell'e geçerdim. Her gece en az 50 mesaj gönderimi ve sonuçta bana gelen fatura. 20 YTL. Evet yanlış duymadın 20 YTL geliyordu. Turkcell'inde etkisi vardı sadece 59 mesajlık avantajı vardı. Sonra hep Aycell devam ediyorum.

Şu anda da geçmeyi planlıyorum ama yaptığı olaydan sonra (foruma getirilen yasaktan dolayı) düşünmekteyim açıkcası. Ekonomik tarifeleride mevcut.

ben bu arkadaşa %100 katılıyorum eğer çok konuşacaksak yani 2-3 günde bi kontürleri bitiricek şekilde konuşma veya mesaj olayımız varsa tabiki daha hesaplı olan faturalıya geçilmeli

• Düz tarifelere lafım yok demişsiniz. Kampanyalara bakalım demişsiniz.
    Bakalım; Aynı şartlarda karşılaştıralım..

Kontörlü'de: TEk kişi seçip dakikası 1 kontöre konuşabilirsiniz bu da 100 kontör(100dakika) 13,5 YTL demek.

Faturalı'da : BireBir300 paketi ile ayda tüm vergiler dahil 12.50YTL'ye seçtiğiniz bir Turkcell'liyle 300 dakika konuşabilirsiniz. (BireBir300 BizbizeCell tarifesine göre tam %87 avantajlıdır!)

Yani kontörlüde 100 dk. konuştuğunuz parayla faturalıda 3 kat fazla 300 dk. konuşabiliyorsunuz. Sizin dediğiniz gibi Faturalı'da 100 dakika konuşunca 30 küsür YTL'ye gelmiyor.

Kontörlü de : Öğrencilere 10 dakikası 1 kontör.

Faturalı da : 10 dakikası 0,099 YTL ( 10 dakikadan sonra 0,099 YTL/dk )

Bu arada genel tarifelerde faturalı hatların 6 sn de bir ücretlendirildiğini, kontörlü hatların ise kontörünün baştan düşüldüğünü de unutmamak gerekir.

Not : Burada konumuz Turkcell değildir. Turkcell in kontörlüsü de faturalısı da diğer operatörlerden pahalıya gelmektedir. Daha çok Avea ve Vodafone'daki faturalı, kontörlü karşılaştırmaları ve yorumları yapılırsa daha yararlı olur.. Saygılar..

• faturalı hat alırsan ay sonu konuştuğundan daha fazla faturayla karşılaşırsın.

çünkü türlü türlü çeşit çeşit vergiler gelir konuştuğunun üzerine.
  • @ Ege45

Üzülerek hesap hatanız olduğunu belirtmek isterim. . Görmediğiniz bişey var.

300 dk konuşup bırakacaksanız hesap tamam. Peki 300 dk'nın yeterli olduğunu kim söyledi? 300 dakika dolunca öbür ay görüşürüz hadi eyvallah mı diyeceğim ?

Ortalama 100-150 YTL arası fatura ödüyorum ki bu miktar 350 YTL'ye kadar çıkabiliyor.

Tek kişi için konuşalım:

110YTL'ye 1000 kontör alıp anında 300 bonus kontörü de kapınca 110 YTL'ye 1300 dakika tek numara ile konuşabiliyorum.

110/1300 = 0,084 kuruşa denk geliyor.

Faturalıda 300 dakikadan sonra tek numara diye bişey kalmıyor ve 1000 dakika için 300 küsür YTL ödemeniz gerekiyor(+ vergi vs çoook şişer o rakam)

Ayrıca kampanyalardan bahsederek konuşuyorum demişsiniz ama kontörlüdeki Nar olayı gibi c.tesi komple bedava pazar komple bedava gibi Joker'lerden hiç bahsetmemişsiniz nedense. . Faturalıda var mı böyle şeyler? YOK

Diğer arkadaş da ay sonunda konuştuğundan fazlasıyla karşılaşırsın vergi vs demiş faturalı için. SAnki kontörlü vergi ödemiyor mu? Peşin peşin ödüyor daha alınca yüklemeden. ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufo -- 21 Mayıs 2007; 23:18:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: snake_10

quote:

Orjinalden alıntı: ünal korkmaz

Faturalı hat daha avantajlı tabiki. Ama Turkcell değil. Bunu açıkca belirtiyim. Bi kaç yıl önce faturalı Turkcell aldım. İlk faturam normaldi vergisi falan filan derken tamam oldu. 50'ye yakın para ödedim amenna dedim. Çünkü biliyordum yani o kdar geleceğini. İkinci ay baktım hiç konuşmadım. en fazla 100 kontör kdar harcadım ama bi baktım ki 33 YTL geldi. sonraki ayı bilmiyorum kapattırdım. Malum operatörde kullandım ve bana göre en avantajlısı idi. Şu anda bile geçmeyi planlıyorum. Neden dersen. bugüne kadar bana en az fatura onun döneminde geldi. Sürekli konuşurdum. Mesaj çekerdim. 50 mesajda Turkcell'deki kontörlerimi bitirirdim. Aycell'e geçerdim. Her gece en az 50 mesaj gönderimi ve sonuçta bana gelen fatura. 20 YTL. Evet yanlış duymadın 20 YTL geliyordu. Turkcell'inde etkisi vardı sadece 59 mesajlık avantajı vardı. Sonra hep Aycell devam ediyorum.

Şu anda da geçmeyi planlıyorum ama yaptığı olaydan sonra (foruma getirilen yasaktan dolayı) düşünmekteyim açıkcası. Ekonomik tarifeleride mevcut.

ben bu arkadaşa %100 katılıyorum eğer çok konuşacaksak yani 2-3 günde bi kontürleri bitiricek şekilde konuşma veya mesaj olayımız varsa tabiki daha hesaplı olan faturalıya geçilmeli

Şu anda AVEA ile ilgili yasak kalktığı için de faturalıya geçmiş bulunuyorum. Yargılarımı yıktı yine.

• daha önce vodafone cepöğrenciden seç konuş tarifesinde ceppartnere geçtim 500 dadika ücretsiz,ilk fatura 61,60 geldi fakat bir sonraki ay ise tam korkunçtu 290 lı bişey gelmişti ve cep partnerde 500 dakikan dolunca sana cepöğrencideki gibi bilgi msj gelmiyordu. bende hattı tekrar geri kontörlüye çevirmek için cepshoptan dlekçe verdim 4gün sonra müşteri yetkilisi beni arayarak bana özel seçeceğim 5 kişiyle dakikası 1,8 ykr (0,018 tl) den görüşebileceğimi söylediler bende kabul ettim,ve neredeyse günde seçtiğim 5 kişiyle 2 saate yakın konuşuyorsun gelen fatura 31,30 ytl
  • quote:

@ Ege45

Üzülerek hesap hatanız olduğunu belirtmek isterim. . Görmediğiniz bişey var.

300 dk konuşup bırakacaksanız hesap tamam. Peki 300 dk'nın yeterli olduğunu kim söyledi? 300 dakika dolunca öbür ay görüşürüz hadi eyvallah mı diyeceğim ?
    .................................

300 dk bir kişiyle bana yetip artar bile. Bu nedenle onu yazdım. Sizin durumunuz biraz farklı. 350 YTL ye kadar çıkan fatura tutarınız varsa bence cep tlf nunu bırakın, telekomla konuşun. 8,1 YKr / dk ...........

• Avea Faturalı HepsiBir kullanmaya başladım.

Türkiye'de ön ödemeli(kontörlü) kuulanıcı sayısı faturalıdan çok daha fazla olduğundan operatörler bu kullanıcılardan kar etmeye çalışacaklar.Ben kontörlü hattayken ne olduğu anlamadan kontörler eksiliyordu.Eminim herkes de durum böyle.100 kontör yüklemişsin sonra bir bakmışsın erimiş gitmiş.Faturalıya geçtikten sonra aramalarda yaptım,yurtdışına sms'ler gönderdim 15 günlük 4.5 ytl fatura geldi.Ayrıca ayrıntılı fatura sayesinde yaptığın ödemeleri kontrol edemiyorsun.Kontörlüde bu yok.

Hangi operatörden olursa olsun faturalı hattın kontörlüden daha karlı olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanka26 -- 25 Mayıs 2007; 15:34:34 >
  • bnce kişisine göre değişir...Öğrenci yada çok fzla tel kullanmayanlar için kontörlü daa uygun..Faturalı teli çok kullananlar için en uygunu..Çnkü zırt pırt kontör alınmz yani çok kullanıosan..
  • her zaman savundum savunurumda faturalı hat
  • Daha öncede belirtmiştim,
    Uygunluk sizin taleplerinize ve de kullanma yoğunluğunuza göre değişiklik arz eder.

Selam ile.
  • En iyisi kontorlu hat bence en azından ne kadar harcadığını biliyorsun
  • Avea'nın en uygun seçeneklerine baktığımızda;

Faturalı Hepsibir'de; her yöne dk.sı 25 Ykr gibi Türkiye'nin en uygun fiyatına ararken, bir kişiyle 360dk görüşmeyi 12 YTLye (ÖİV dahil - Turkcellde 300 dk bir turkcell li ile 12 YTL dir ve ÖİV dahil değildir. ÖİV dahil 15 YTL ye tekabül etmektedir.) görüşebilirsiniz. Böylece 360x25=90 YTL lik görüşmeyi 12 YTLye yaparsınız. Örneğin ben annemi seçtim bu tarifede, üstelik 360 dk dakika bazlı hesaplanıyor. Turkcell ve Vodafone'da dakika bazlı olduğundan cazip olmamakta iken benim için bu tarife çok rahat. Yada 90 dk Avea + Sabit hatlar avantajını seçip yine ÖİV dahil 12 YTL ye 22.5 YTL lik görüşmeye sahip olabilirsiniz. Üstelik her yönü Türkiye'nin en ucuz fiyatına ararsınız, dk.sı 25 Ykr!

Kontörlü hatlarda, Mobilöğrencide, 10dk.sı 2 kontöre konuşur, 39 kontöre heryöne 500sms yada Avea içi 5000sms gönderirsiniz. Üstelik diğer operatörleri aramakta çok uygun. Turkcell'in Turkcell'i arama fiyatı olan 4 kontöre Avea'dan Turkcell'i ararsınız.

Tümdünya paketi ile tarife ve faturalı/kontörlü farketmeden yurtdışı tüm görüşmelerinizi 4kontöre yada 25 Ykr'ye yaparsınız.

Öğretmen hatlarında görüşmeleriniz çok ucuza gelir. TümKamu+ ta tüm kamu hatları ile aylık 15 YTL'ye 1000dk ücretsiz konuşur diğer her aramanızı 25 Ykr'den yaparsınız.

Şirket hatlarında, şirket çalışanları ve yakınlarına dk.sı 1 YKr'den konuşur, diğer her yönü 24.5 Ykr'den ararsınız..

Türkiye'deki Yurtdışı arama, Yurtiçi şebekeleri aramak, aynı tarifedeki şebeke içi aramalar, sms tarifeleri vs. vs. ile en ucuz operatör.

---------------------------------------------------------------------------

Vodafone'da ise Hesabını bilen tarife ile her yönü dk.sı 38 kuruşa ararsınız (ÖİV ve KDV dahil). Sms ücreti 25 Ykr. 'dir. Turkcell Bizbizecell'de 30.5 Ykr + Öiv, Avea'da ÖİV dahil 30.3(civarı) Ykr'dir.

Ayrıca Vodafone'da Cep Aile'de dk sı 0,018 e aile içi görüşürsünüz. Böylece 5 dk sı ÖİV ve KDV dahil 1 kontör fiyatına gelir. Ancak saniye bazlı yada dakika bazlı bile ücretlendirilse telefonunuz kapansa konuştuğunuz kadar ödemiş olursunuz. Ayrıca Aile içi de ücretsiz mesajlaşırsınız.

----------------------------------------------------------------------------

Turkcell'de ise diğer şebekeleri pahalı fiyata ararsınız. Faturalı'da pahalı, kontörlü de pahalı. Allah düşürmesin :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.