Şimdi Ara

faturasız satış yapan ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sorum şu ; bir mali faturalı alıp faturasiz satıyor çoğu esnaf bunlarin ürün stogunda bu gozuk muyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir işletmenin stoguna mal girişi varsa çıkışıda olmak zorunda yoksa stok şişer maliye gelir mal nerde diye sorar bu yüzden o faturasız satış yapan esnaf ayin belli dönemlerimde bir yakını adına yada isimsiz müşteriler adına nispeten yüksek miktarlı fatura keser işler böyle yürür.

asıl mevzu hizmet işletmelerinde hadi mal alip satanlar stogunu eritmek için belli miktarda olsa fatura kesiyor hizmet işletmeleri büyük firmalara is yapmıyorsa işini yaptığı adam genelde fatura istemiyor onlarda alaha emanet göze batmayacak kadar bir fatura kesip geçiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Charlot1

Bir işletmenin stoguna mal girişi varsa çıkışıda olmak zorunda yoksa stok şişer maliye gelir mal nerde diye sorar bu yüzden o faturasız satış yapan esnaf ayin belli dönemlerimde bir yakını adına yada isimsiz müşteriler adına nispeten yüksek miktarlı fatura keser işler böyle yürür.

asıl mevzu hizmet işletmelerinde hadi mal alip satanlar stogunu eritmek için belli miktarda olsa fatura kesiyor hizmet işletmeleri büyük firmalara is yapmıyorsa işini yaptığı adam genelde fatura istemiyor onlarda alaha emanet göze batmayacak kadar bir fatura kesip geçiyorlar.

Üstat teşekkür ettim açıklayıcı olmuş da sonuçta yakını adina kestiği faturanin bir makbuzu olmak zorunda değil mi ? Mesela 100 adet tabak bunun parası nerde demez mi Maliye ??

• Hocam esnaf zaten o 100 tabağı satıp parasini alıyor o an fatura kesmiyor malların çıkışını yapması gerektiğini bildiğinden daha sonradan muhtelif müşteriler adına 100 tabaklik fatura kesiyor bir bakıma fatura kesme işini geciktiriyor

Maliye şahıs işletmelerinin para takibini yapamaz çünkü şahıs işletmelerinin anonim ve limited şirketler gibi kayıtlı sermayeleri yoktur adam alir cebine koyar mal alir verir ona verir buna verir takibini yapamazsin muhasebesel olarakta işlemleri basittir giren mali yazarsın çıkan mali yazarsın aradaki olumlu farkı vergi olarak verirsin Maliye giren malla çıkan mala bakar diğer islemlerle pek ilgilenmez zaten adamların etine budu ne o yüzden pek üstlerine gitmezler çok olağan dışı birsey olmazsa.

• Charlot1 kullanıcısına yanıt
    Şimdi anladım sadece stok takibi ise millet böyle yapıyor demektir ya herhangi bir şahsa ya da tanıdığına kesiyor makbuz da kesmiyor oluyor bitiyor
    Benim merak ettiğim o kestiği faturanın resmiyette girdi kismiydi şimdi anladım Sağol patron

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.