Şimdi Ara

Fedailerin Kalesi ALAMUT - Vladimir Bartol (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • listeme ekliyorum
  • Konu 3 yıl öncesi bazı yerler evet sıkabiliyor ama konu akıcı olunca kitap okutturuyor bir şekilde kendini
  • Not: Olay örgüsüyle ilgili bilgiler(spoiler) içermektedir.

İki saat önce bitirdiğim, beni garip bir şekilde kendisine çekmiş sürükleyici bir kitaptır. Kitap 508 sayfa olması sebebiyle gözümü korkuttu fakat okumaya başladığımda elimden bırakamadım.

Yazar Vladimir Bartol, bölümler arası bağlantıları fikrimce o kadar iyi kurgulamış ki bu sayede bir bölüm bittiğinde diğer bölüme olan merakı da diri tutabilmiş. Bu da zaten kitabın sürükleyiciliğini beraberinde getirmiş.
    Kendimce yorumlamaya çalışırsam eserde; fikir ve düşüncelerin bilimi olarak nitelendirilen 'ideoloji' kavramının bireylere nasıl empoze edildiği ve bu kavramın Sabbah tarafından denekleri olarak nitelendirebileceğimiz fedaileri üzerinde nasıl kullanıldığı konusu işlenmiş. Sabbah, fedailerini dini öğretiler çerçevesinde suistimal ederek, oluşturduğu cennet bahçelerindeki genç kızlarla bir bakıma şeytani bir şekilde onların hakikati algılama yeteneklerini etkilemiş ve onları ölüme karşı korkusuzlaştırarak tehlikeli birer silaha dönüştürmüş. Sabbah' ın sabırla yıllarca üzerinde çalışarak uyguladığı bu plan hedeflerine uygun olarak bir takım işleri başarmasını sağlamış çeşitli suikastlerle kendi otoritesini ve ideolojisini güçlendirmiş, fakat yine de oluşturduğu bu düzenin sonunda kendisi için de büyük bir tehdit oluşturduğunun da her zaman bilincinde olmuştur.

Sabbah'ın gençlik hayalleri, hırsı ve bu dünyada hissettiği yalnızlık fedaileriyle imparatorluklara korku salan merhametsiz bir "efendiyi "meydana getirirken bir yanıyla da deneyim ve gözlemleri, duyularla algılanan dünyaya karşı yoğun şüpheciliği ve temel insani duygularıyla "Hasan" ı gözler önüne sermiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kitap okuduğumda unutmadıklarımdan. Zamanında kitabın çoğu ülkelerde yasaklandığını da yeni öğrendim.
    Kitap hakkında yorumum; genel olarak akıcı, vermek istediği mesajlar arasında insanın başına ne gelirse nefsinden ve kendini her şeyden üstün görme gücünden kaynaklanıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.