Fedora Core 4 test 1 çıktı ilgilenenlere duyurulur
kibarfeyzi msjlarini ne oldu böyle ya Sifir olmus ya,kim yaptiysa
Haber icin tessekür ederim,fedorayi cok merak ettim,acaba nasil birsey se. Nisandan sonra indirip deniyecem,herhalde
fedoranın ilk testlerinde bug çok fazla olduğu söyleniyor değilmi?
fedoranın işe yaradığını söyleyen olmadıki daha core 1 core2 3-4-5-6-10 olsun işe yarar birşey çıkacağına dair umudum sıfır neolursa olsun içinde olsun diye yapılmış bir saçmalık benim gözümde redhat ın adını sömürmek dışında birşey değil core 2 yede bir hurra etti millet 2 haftasında neredeyse dağıtımın yarı sığasında update i çıkmıştı
devil aslında fedora projesi bir nevi redhat için test alanı. o yüzden birçok bug içermesi doğal ve bence o proje hiçbir zaman "stabil" olmayacak.
bende redhat worksitatin 4.0 Workstation var ama kurmadım daha bir tets makinası bulursam
Fedora Core kullanıcı olmadan karalamak bence yanlış, bi çok güncelleme yaptığı doğrudur, hatta hemen hergün yeni güncellemeler çıkar, çıkıyor ve çıkacaktır... Fedora her zaman için en güncel paketleri kullanmaktadir, siz henüz çıkan paketlerin stable olmasını beklerken Fedora bunu deniyor ve uyarlıyor güncelleme olarak sunuyor.. isterseniz şimdi den KDE 3.4 kullanabilirsiniz yada kernel 2.6.11 kullanabilirsiniz... eğer eleştirdiğiniz çok güncelleme çıkması bu ise.. yüklemeyin o kadar.. yüklemezsen zaten güvenli bi sitem ancak diğer dağıtımı beklemek istemiyorsanız dağıtımlarınızın gerekli paketlerini aramaktansa ben Fedoranın sunduğu güncellemeleri RedHat Network ile seçerek kendisi indirip kuruyor..
ewet Fedora geniş çok geniş bi dağıtım.. içinde herşey var hatta fazlasıyla var.. bu nedenle yeni dağıtım çıktığında 4 veya 5 cd indiriyorum ve kurmak için epey vakit harcıyorum.. ancak kurulumda soruyor ne amaçlı kullanılacağıi masaüstü, iş makinası, server, özel kurulum, paket paket seçme gibi avantajların var.. masaüstü istiyorsan kurulacak olan 2.500 mb iken tam kurulumda 6.500 mb tutuyor..
ben kafam ağrımasın şu bulunamadı, bu eksik dememesi için hepsini yüklüyorum elbette evde server çalışmıyo ancak yeni bi yazılım yüklerken çok zaman bağımlılık sorunu yaşamıyorum... sabitdiskinde yeri olan herkese de öneririm indirip tam kurulum yapsınlar.. işlerine yaramasa bile deneyip bazı programlarda da bilgi sahibi olma ve öğrenme için birebir.. bence bu kadar geniş arşiv için Fedora teşekkürü hak ediyor eleştiri değil!!!
yukarda konu açılmış Fedora Core 4 test 1... indirdim kurdum, toplam 4 cd ve 1 kurtarma cd var.. ancak test1 olduğuna dikkat edin, yani aslında FC_3.90 yayınlandı,http://fedora.redhat.com/participate/schedule/ adresinden diğer test yayınlarını da bulabilirsiniz, FC4 sanırım 6 haziranda çıkması bekleniyor... o nedenle ilk testlerde hatalar olabilir diye ben de bekliyordum
ewet maalesef yanılmadım ve FC4 test1 hatalıydı, sorunsuz açılan bilgisayar kullanıma gelince girşi yapmak çok çok uzun zaman alıyordu mesela güvenli kullanım içim komutla çalışmak bile belki açılması 3 dakkayı buluyor.. olurda KDE girmek isterseniz ben yarım saat sıkıldım inanın.. uyumuşum bilmem kaç saatte açıldığını tam olarak bilmiyorum.. ve masaüstü olsun veya komutla olsun ciddi hatalar var ve ayıklanması gereke.. bu nedenle şimdilik asla ve asla test1 yüklemesi yapmayın, haziranı bekleyin kararlı sürümü deneyin... ben başladığından beri Fedora Core takipçisiyim ve ilkini, ikinciyi beğenmiştim açıkcası üçüncü daha iyi olmuş.. şimdi dört gözle haziranı bekliyorum..
Development Release: Fedora Core 4 Test 2 2005-04-12