Şimdi Ara

FEN BILIMLERI DERSANESININ HANGI ŞUBESI DAHA IYI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fen bilimleri Dersanesi'ne gitmeye karar verdim ve yer olarak da Kadıköy'de olacak. Fakat Kadıköy'de 2 tane şubesi var.(Halitağa ve Bahariye)
    Bilen veya tecrübesi olan arkadaşlar soruyorum, hangi şube daha iyi? (Her anlamda soruyorum.)
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saigon. -- 16 Ocak 2011; 20:16:30 >

• Halitağa, her türlü. Burada halitağaya gittiğim için savunuyor falan değilim, olay halitağadaki ilgi ve alakanın Türkiye üzerindeki başka hiçbir şubede olmaması, bunu da sağlayan sayın müdürümüz oluyor. Öyleki, Fen Bilimleri Dersanesi hafta içi 4 gün açıktır, açık olan 4 günde de etütler 19:30 da biter. Senin o gün etütün vardır yada yoktur, önemli değil, ancak saat 19:30 dan sonra, isteyen öğrenciler saat 20:15 ten başlamak itibariyle 23:00 a kadar dersanede kalıp test çözebilir. Bu süreçte herhangi bir konuşma, dalga geçme, yavşama durumlarında itina ile ağzınıza edilir.

Buna Kafes sistemi deniyor ve benim gibi evde kalemle, klavyeyle, harddiskle falan oynayan ve test çözemeyen adamlar için resmen nimet. Saat 11 e kadar müdür duruyor başında, arada pasta börek yapıp getiriyor ve bunu yapmak zorunda değil kesinlikle. Kendinden fedakarlık yapıp kalıyor her Allah'ın günü saat 11 e kadar. Bakırköy şubesindeki öğrenciler örneğin, bu sistemi istediklerinde müdür resmen gülerek karşılamış ve başka yaşanan bir takım tatsız olaylar sonucunda (müdürün bunları odadan kovması vs.) Kurucunun oğluna kadar çıkarak bu sistemi almışlar. Gene de haftada 2 gün ve 2 saat şeklinde. Dediğim gibi, Fen Bilimleri'ne gideceksen, hemde Kadıköy'de gideceksen, Halitağa'dan başka bir yere gitme, üzülürsün.

• Tesekkurler oncelikle, halitaga'nin daha iyi oldugunu birkac kisiden daha duymustum.
    Peki fen bilimleri hakkinda ne dersin, fdd den yuksek burs aldim ama ciddiyetsiz diye ogrendim. Onun icin fen bilimlerine karar verdim.
    Diger dershaneler hakkinda ne biliyosun, fen bilimleri ile kiyaslayabilir misin?
  • Bu arada anadolu lisesi ogrencisiyim.
  • Hocam açıkcası ben gayet iyi bir okulda okuyorum. Öyle ki, FBM halitağanın Özel ve Alternatif adı verilen sınıflarında (hepsi toplam 26 kişi) bizim okuldan yanılmıyorsam 8 kişi falan var. Okuldan da bu sene en az 5 kişinin ilk 10 da olacağına eminim, YGS de tahminim 2 kişi falan full çekebilir. Dönemce gümbür gümbür geliyoruz.

Bunu niye anlattım? Fen bilimlerinde 3. sınıftayım, oraya bağlayacaktım. Hiyerarşik sırada, Özel, sonra alternatif ve sonra da biz varız. Hani derler ya, dersaneler sadece iyi sınıflarla ilgilenir diye. FBM Halitağa da bu iyi sınıflarla ilgilenmek olabilecek en üst düzeyde. Özel ve Alternatif sınıflar haftanın her günü 17:30-19:00 arası etüt yapıyorlar, e tabi bu rahatlıkla mesela Kimya'da en çok zaman alan konu olan Organik Kimya'ya sene başında başlayıp, hafta içi organik, hafta sonu normal olmak üzere ilerleyebiliyorlar. Kimya dersi için biz de yapıyoruz bunu ancak, ben 3. sınıf olmama rağmen (onlardan sonra en iyi sınıfım), bizden her derste bi 2-3 konu ileride oluyorlar. Fen bilimleri yayıncılık'ın bu sene çıkardığı çizgiüstü serisi de, bu iki sınıfa ücretsiz dağıtılıyor. (Normalde öğrencilere verilmez onlar) Yani, o sınıfların birine kapağı atan, zaten bayağı bir rahat ediyor. Ha ben rahatsız mıyım durumumdan? Hayır. Hiç öyle kötü bir sınıfta da olmadım, ne olur bilmiyorum. Ancak böyle kendi sorumluluğunu bilmeyen, sana birisi çalış demeden çalışamayan bir öğrenci isen FBM nin hiçbir şubesi sana göre olmayacaktır. O durumda FEM'i öneririm.

FDD ise hiçbir koşulda önermiyorum, giden arkadaşlarım var kadıköy şubesine, soru bankası bile vermemişler resmen. YGS Fen soru bankası'nı 2 hafta önce dergi ile verdiler ve tüm öğrencilerden şubat tatiline kadar güvender gibi yayınların kitaplarını satın almaları istenmiş. FBM nin verdiği yayınları hayvan gibi ödev olmasına rağmen bitirebilmiş değilim ben. Bu, bence finalin rezaletinin apaçık göstergesidir.

• Zaten bakirkoy dememissinde aman diyim uzak dur aksilik olur tasinirsin falan. Onun disinda fdd yi onermem fen bilimleri iyidir sorulari ve yayinlari kaliteli sonucta.
  • Sagolun beyler.
    Buyuk ihtimalle FBM halitaga subesine gidicem. Su an 10.sinifim zaten zaman gectikce tempoyu yakalarim bi sekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı

Hocam açıkcası ben gayet iyi bir okulda okuyorum. Öyle ki, FBM halitağanın Özel ve Alternatif adı verilen sınıflarında (hepsi toplam 26 kişi) bizim okuldan yanılmıyorsam 8 kişi falan var. Okuldan da bu sene en az 5 kişinin ilk 10 da olacağına eminim, YGS de tahminim 2 kişi falan full çekebilir. Dönemce gümbür gümbür geliyoruz.

Bunu niye anlattım? Fen bilimlerinde 3. sınıftayım, oraya bağlayacaktım. Hiyerarşik sırada, Özel, sonra alternatif ve sonra da biz varız. Hani derler ya, dersaneler sadece iyi sınıflarla ilgilenir diye. FBM Halitağa da bu iyi sınıflarla ilgilenmek olabilecek en üst düzeyde. Özel ve Alternatif sınıflar haftanın her günü 17:30-19:00 arası etüt yapıyorlar, e tabi bu rahatlıkla mesela Kimya'da en çok zaman alan konu olan Organik Kimya'ya sene başında başlayıp, hafta içi organik, hafta sonu normal olmak üzere ilerleyebiliyorlar. Kimya dersi için biz de yapıyoruz bunu ancak, ben 3. sınıf olmama rağmen (onlardan sonra en iyi sınıfım), bizden her derste bi 2-3 konu ileride oluyorlar. Fen bilimleri yayıncılık'ın bu sene çıkardığı çizgiüstü serisi de, bu iki sınıfa ücretsiz dağıtılıyor. (Normalde öğrencilere verilmez onlar) Yani, o sınıfların birine kapağı atan, zaten bayağı bir rahat ediyor. Ha ben rahatsız mıyım durumumdan? Hayır. Hiç öyle kötü bir sınıfta da olmadım, ne olur bilmiyorum. Ancak böyle kendi sorumluluğunu bilmeyen, sana birisi çalış demeden çalışamayan bir öğrenci isen FBM nin hiçbir şubesi sana göre olmayacaktır. O durumda FEM'i öneririm.

FDD ise hiçbir koşulda önermiyorum, giden arkadaşlarım var kadıköy şubesine, soru bankası bile vermemişler resmen. YGS Fen soru bankası'nı 2 hafta önce dergi ile verdiler ve tüm öğrencilerden şubat tatiline kadar güvender gibi yayınların kitaplarını satın almaları istenmiş. FBM nin verdiği yayınları hayvan gibi ödev olmasına rağmen bitirebilmiş değilim ben. Bu, bence finalin rezaletinin apaçık göstergesidir.

kal denmisin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.