Şimdi Ara

Fen lisesi konuları zor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 8. Sinifim Fen okuyucam büyük ihtimal ile konuları zor mu taktir teşekkur alinir maliniri ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fen Lisesi Dersleri: Zorluk Derecesi ve Kazanma Süreci

Fen liseleri, bilim ve matematiğe odaklanan seçici eğitim kurumlarıdır. Fen lisesi dersleri, öğrencilere bu alanlarda gelişmiş bir temel sağlar ve onları bilimsel bir kariyere hazırlar. Peki, fen lisesi dersleri gerçekten zor mu?

Fen Lisesi Derslerinin Zorluğu

Fen lisesi dersleri, genel lise müfredatına kıyasla daha zorludur. Özellikle matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel fen dersleri, derinlemesine bilgi ve analitik düşünme becerileri gerektirir. Bu derslerde öğrenciler, karmaşık teoriler, uygulamalar ve çözümlerle karşılaşırlar.

Fen Lisesine Kazanmanın Zorluğu

Fen liselerine kabul süreci de oldukça rekabetçidir. Öğrenciler, yüksek akademik başarı, güçlü fen ve matematik becerileri ve giriş sınavlarında iyi bir performans göstermek zorundadırlar. Bu nedenle, fen lisesine girmek önemli bir çaba ve özveri gerektirir.

Fen Lisesinde Öğretmen Olmanın Zorluğu

Fen lisesi öğretmenleri, öğrencilerine zorlu konuları anlaşılır ve ilgi çekici bir şekilde anlatmakla görevlidirler. Fen lisesi öğrencilerinin yüksek beklentileri ve hızlı öğrenme hızları, öğretmenlerin sürekli hazırlıklı ve yenilikçi olmalarını gerektirir. Ayrıca, öğretmenler genellikle fen alanındaki son gelişmeler hakkında güncel kalmak için ek çalışmalar yapmak zorundadırlar.

Zorlukların Aşılması

Fen lisesi derslerinin zorluğu, öğrenciler için caydırıcı olabilir. Ancak, bu zorluklar doğru çalışma alışkanlıkları, özveri ve etkili öğrenme stratejileriyle aşılabilir. Fen lisesi öğretmenleri, öğrencilere bu zorluklarla başa çıkmaları için rehberlik ve destek sağlarlar.

Sonuç olarak, fen lisesi dersleri ve kazanma süreci zorlayıcı olabilir, ancak bunlar aynı zamanda ödüllendirici ve gelecekteki akademik ve mesleki başarı için temel oluştururlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Butun liselerin konusu aynidir. Fen lisesindd sadece matematigi 1 2 dsrs fazla gorursun bi de belki fizigi 2 saat gorecegine 3 saat gorursun. Konular ayni aksine fen lisesi yazililari anadolu ogretmen lisesine gore daha daha kolay olur. Ben anadolu ogretmenden fene gecip daha sonra tekrar anadolu ogretmene donen biri olarak diyorum. Ben zorunluluktam dolayi anadolu ogretmene dondum yanlis anlama. Yazililari nispeten kolay ama bol bol test cozdururler. Rahaaaatca takdir alirsin bizim sinifta 4 5 kisi tesekkur almiati harici takdir.

• konular aynı ama anlatım daha zor ve öbür arkadaşın aksine yazılılar çok zorki bu gerekli herkesin başarılı olduğu bir yerde rekabet lazım gerçi gideceğin fen lisesinede bağlı bir durum ben bu sene 10.sınıfım manisa fende ve şunu unutma eğer 8de çok çalıştım 9de yatıyım dersen fen lisesinde oturup kalırsın
  • Ben de MFL'ye girdim geçen yıl yani seneye 10. sınıf olacağım. Müfredat tabi aynı diğer okullarla ama sınavlarda zorlanma ihtimalin diğer okullara göre daha fazla. Ama her gün 1-2 saat çalışırsan teşekkür de alırsın takdir de.

• bursa ali osman sönmez fen lisesinde yatarak teşekkür aldım. çünkü hemen hemen tüm fen liselerinde düz geçirttirmezler ama takdir için de fazla sıkarlar
  • Fen liseleri ile Anadoluda hiçbir fark yok şuan. Bunu şahsen bana İstanbuldaki fen lisesinin müdürü ve müdür yardımcısı dedi.

Dersler 11. Sınıfa kadar aynı. 11'de Fende sayısal kısım vardır anadoluda sözel-eşit ağırlık-yabancı dil-sayısal diye ayrılır. Genelde eşitağırlık-dil-sayısal olur. İki liseninde sayısalında dersler yine aynı ama fende 2 saat yada 1 saat biyoloji-kimya-fizik-matematik gibi dersler fazla olur. Bunu anadoluda seçmeli ders ile tamamlarsın. Ha fenin şöyle bir ayrıcalığı var labaratuvar imkanlanları geniş olur ama her zamanda oraya gideceğiniz anlamına gelmez.

Ama tutupta 460lık fenle 400lük anadolu eşit demeyin. En az 420lik anadolu ile eşit olabilecek seviyede anadolu lisesi.

Şöyle bir olayda var. Fende puan konusunda zorlamazlar hiç verirler. Çünkü okulun adı üniversite sınavlarında duyulsun diye. Ortalamadan kaybetmesinler diye. Ama anadoluda ise bu yok. Bulursun ama çoğu anadoluda yoktur.

• Konular aynı ama diğerlerine göre fen derslerinin sayısı daha fazla. Ama sınavlar baya zor olabiliyor ve ders anlatım seviyesi biraz yüksek oluyor. Ama bence bu gelmemek için bir neden olmamalı çünkü çok güzel bir rekabet ortamı oluyor. Bu da başarıyı büyük ölçüde etkiliyor.

• Öğretmen lisesindeyim fen lisesinde okuyan arkadaşlarım fizik matematik bio. Kimya gibi derslerde zorlandıklarını söylüyorlar haklılar yazılı sorularını gördüm bi kaç tane ama bizim okulda edebiyat felsefe tarih coğrafya ıngilizce hele ki ıngilizcede çok zorluyorlar bir mf öğrencisi olarak derslerim iyi fakat sözel dersler ile ortalamam düşüyor
    Fendeki arkadaşlarım bu derslere calismadıklarını öğretmenlerin sorularını verdiklerini söylüyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözün korkmasın yorumlardan, fen lisesi kolaydır. Sınav haftalarında eşek gibi çalışılır, sonraki haftalarda rahatın tadını çıkarırsın. 12. sınıfa kadar konu eksiğin olmasın yeter. 12ye kadar düzenli çalışmak ya da derslere asılıp sosyal hayatını mahvetmek zorunda değilsin. Şahsen ben lise 3te tiyatro ve sinemayla ilgilenip, sınav haftasından sonra 2-3 hafta tek bir soru çözmememe rağmen 92 aldım ortalamada. Ama sakın sınavları kolay sanma, ilk biyoloji dersinden sonra neye uğradığını şaşıracaksın zaten.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.