Şimdi Ara

Fender Squire Bullet Strat ile Birlikte Kullanılacak Amfi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 3 yıldır klasik gitar çalıyordum. Şimdi elektro'ya başlamak istiyorum. Gitar hocamla konuştum. Ben ona Bullet Strat HSS modelini göstermiştim o da bana HSS alma SSS al demişti. Gitar olarak Fender Squire Bullet Strat almayı planlıyorum. Amfi olarak hocam Blackstar ID: Core 20 öneriyor. Abimin gitar çalan bir arkadaşı da bana HSS olan gitarı ve amfi olarak da Fender Champion 20 öneriyor. Hocam bana ben 20 yıldır elektro çalıyorum, elimden bir çok amfi geçti; Fender amfinin nasıl bir ses vereceğini biliyorum diyor. Gitar olarak büyük ihtimalle hocamı dinleyip SSS olan gitarı alacağım. Ama amfi olarak kararsız kaldım. Yarın ya da hafta sonu bir stüdyoya gidip bilgi almayı planlıyorum. Ama gene de buraya bir sorayım dedim. Bu arada bütçe de maksimum 1500TL... Hızlı cevap verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• Merhabalar hocan sana 20 yıldan beri çalıyorum demek yerine sana bilgi vermesi daha iyi olurdu bence.
    İlk olarak HSS ve SSS farkını anlatayım Humbucker manyetikler genellikle gainli tonlarda güzel sesler veren manyetiklerdir. Yani şöyle söyleyim. Ben metal çalarım dersen Humbucker almam gerekiyor. Şimdi diyebilirsin Single manyetikle Metal yapamam mı diye yapabilirsin fakat sarımları Humbucker göre düşük olacak ve bu da sana dip ses olarak geri dönecek sağlam dipler oluşabiliyor. Single manyetik ise Soft rock, Blues tonları elde etmende güzel işler çıkarır.
    -Birincisi olay senin müzik zevkin de bitiyor. Yani dersen ben metal çalmak isterim %50 ihtimalle diye HSS alman daha mantıklı olur. Ama yok ben çok nadir metal yaparım genelde soft yaparım fazla gain gerek duymam, o zaman SSS al. Bunun dışında SSS alacaksan eğer SX strat almanı öneririm yapısı ve modifikasyona elverişli bir gitardır. Şuan ben Full lambalı amfide SX STRAT kullanıyorum.
    Şimdi senin yapman gereken Youtubeden SSS manyetikli gitarın gain tonlarını dinlemek çünkü böylece sana yeterli olur mu gaini yoksa olmaz mı diye bakman. Ve sonra da HSS manyetiği dinlemek.
    Amfi konusuna gelecek olursak az buçuk açarak anlatıcam ki biraz kafanda yer etsin bilmiyorsan.Amfiler 3'e ayrılı Lambalı amfiler(EN İYİ SES DEĞER VEREN AMFİLERDİR. AMA PAHALI AMFİLER) YARI LAMBALI AMFİLER (ORTA FİYAT ARALIKLARINDADIR.AMA BAŞKA SOUNDLAR İÇİN PEDAL GEREK DUYABİLİRSİN) son olarak TRANSİSTÖRLÜ AMFİLER bunlar modellenebilir amfilerdir yani amfinin üstünde bazı efekler bunlunmaktadır. Mesela gain delay comp gibi.
    KISA ÖZET OLAYI SEN BELİRLE YANİ MÜZİK TARZINA GÖRE GİTAR AL METAL YAPICAM DEYİP SSS MANYETİK KULLANMAN SAÇMA OLUR ONDAN ŞİMDİ ATACAĞIM SOUNDLARI DİNLERSEN BİRAZDA OLSA FİKİR SAHİBİ OLURSUN

squier hss manyetik metal
    https://www.youtube.com/watch?v=VOsghBfB_Ys

squier sss manyetik metal
    https://www.youtube.com/watch?v=MvkZoGyU4ok

BUDA SSSTE ÇALINAN BÜTÜN SOUNDLAR
    https://www.youtube.com/watch?v=y6a5Bpxxxqk

Eğer bir yanlışım varsa şimdiden affola. İyi müzikler diliyorum Sorun olursa yine yazabilirsin.

• Bende de sx sst62 var, telecaster tonlarina bayiliyorum ama arada metal de calicam, hs telecaster bulunmuyor sanirim, ss telecasterla da amfi olarak dusundugum fender frontman 10g-15g ile gain tonlardan elveris alamam biliyorum. Clean de calicagim icin blackstar falan da almak istemiyorum onlar metal amfileri. Napmaliyim sizce? (Not olarak;Suan sx amfi var setten cikan hicbir tonu guzel degil zaten)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coreytoddgray -- 7 Ağustos 2017; 12:21:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.