Şimdi Ara

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs. (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
629
Cevap
4
Favori
276.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rusya Liginde yanlış bilmiyorsam kıta dışı hakkı 3 tane olduğundan oynatabiliyorlar
  • dwdark D kullanıcısına yanıt
    Bu durumda söyleyecek bir şey kalmıyor: Yani bizim federasyon, takımlarımız ligde 5 kıta dışı ile oynayabilir dese sorun yok anlaşılan.
  • Cuma akşamından pazartesi öğlene kadar net gitti, TV dahil.

GS Çukurova'yenilmiş, BJK Hatay'ı yenmiş.

Rus liginde ilk defa D.Kursk forması ile oynayan Natasha Howard 25 dakikada 27 sayı atmış.
    Bizim maçta bize kahraman kesilen Stewart'ı ise koçu Mondelo dinlendirmiş, oynatmamış ödül olarak.

(Ben dahil) Bizler Fenerbahçemizi küçümsüyoruz yer yer zaman zaman ama rakipler aynı şekilde düşünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 5 Şubat 2019; 1:50:59 >
  • ELW B Normal Sezon Grubu 12. Maç Sonuçları (6 Şubat Çarşamba)

TTT Riga: 70 - Olimpiyakos:44
    Haftaya sahamızda konuk edeceğimiz Riga için kolay maç oldu. Ieva Pulvera 17 sayı, Kristine Vitola 13 sayı atarken Sheylani Peddy 11 sayı 11 Reb ve 8 asist ile Trp.Db. eşiğinden döndü.

P.Avenide:78 - Carolo Basket: 75
    Grubun son maçında deplasmanda oynayacağımız Carolo Basket, 12 sayı geride girdiği son çeyrekte maçı uzatmaya taşımasına rağmen nefesi yetmedi.
    Carolo'da 5 oyuncu çift hanelere erişti: Hailey Peters 16 , Sara 15, Zofia Hruscakova ve Kaleena Davis 12'şer sayı atarken, Ana Maria Filip 15 sy ve 11 reb ile double double yaptı.

D.Kursk: 83 - Sopron Basket: 93
    Bizim yapamadığımızı Sopron yaparak grupta sezonun sürprizine imza attı.
    Aslında normal sürenin bitimine 1:37 kala Sopron 61 - 72 öndeydi ama bu sürede 13 - 2 seri yediler ve 74-74 ile uzatmaya gitti maç.
    Ama uzatmada 1:23 kala 80 - 87 geriye düşen iken Kursk koçu Mondelo mola alınca bu kez Sopronlu oyuncular galibiyet sevincini yaşamaya başlamışlardı. Tabi bu galibiyetiyle Grup ikinciliği için Sopron da denkleme girmiş oldu.

--------------------------------

Grup 2.si olup sonraki turda saha avantajını elde etmemiz için kalan 3 maçımızın mutlaka ikisini kazanmamız lazım.
    Grupta 18 puanla 3.sıradayız. Hatay'dan sonra sahamızda TTT Riga ve deplasmanda Carolo basket maçlarımız kalacak.
    TTT Riga maç fazlasıyla ve 19 puanla 2.sırada şu an. Kalan maçları Fenerbahçe(D), Sopron.
    Avenida 18 puan ile 4.üncü, kalan maçları D.Kursk(D) ve Olimpiakos.
    Sopron 18 puanla 5.ci, kalan maçları Hatay ve TTT Riga(D)

Aritmetik olarak bu 4 takımın da ikincilik şansı var.

• 7 Şubat Perşembe ELW B Normal Sezon Grubu 12. Maçı

Hatay BŞB - Fenerbahçe
    Saat 18:00 Yayın:
    FIBAyoutube
    Hatay BB v Fenerbahce - Full Game - EuroLeague Women 2018-19
    https://www.youtube.com/watch?v=ZifVofmsj_8

-------------------

Hatay'da Kader ve Paris gitmesine rağmen halen küçümsenecek bir takım değil.
    Evet deplasmanda Beşiktaş'a yenildiler ama hafif sakatlığı olan Syntsina ve maçın 3.cü dakikasında burnuna darbe alıp oyuna devam edemiyen Marika Gajic olmayınca yabancı olarak tek R.Williams ile oynadılar.

Ayrıca Paris'in yokluğunda Gizem Başaran, Kader'in yokluluğunda da Merve Aydın sorumluluk alarak başarılı işler yapmaya başladılar.
    Tabi, konu FB-GS-BJK maçları olunca maç seçen Cansu Köksal da olacak denklemde.
    R.Williams, Syntsina ve Marika Gajic'i de unutmuyoruz.

Biz de ise Vera parkeye sağlıklı dönüş yaparsa -Gündoğdu maçında spikerimiz, Vera'nın Hatay'da oynaması bekleniyor dedi- çok rahatlarız.

-------------------

12 - 27 İlk Çeyrek
    41 - 31 Devre (19-14)

43 - 60 Üçüncü Çeyrek
    50 - 78 Maç sonu.

İlk devre için laflar hazırlamıştım ama vazgeçtim, çünkü Madame Garnier hatalarının farkına vardı ikinci devre.

Bu galibiyet, ELW lig ikinciliği için önemli bir adım oldu, şu anda 20 puanla tekrar ikinci sıraya yükseldik.
    Şimdi, haftaya TTT Rigayı da sahamızda 1 sayı farkla bile yenersek ikinciliğimiz garanti olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 7 Şubat 2019; 19:58:36 >

• Şimdi, canlı olarak seyrettiğim maçın tekrarını izleyince bir kaç cümle kurmak gerekti:

Öncelikle, Hatay BŞB'nin tüm ELW maçlarını seyrettim, baştan beri Hatay seyircisi ELW'na inanıp salonu doldurmadı:
    Salonun tavanın bir ELW maçında akıp oyunun durdurulması çok enteresandı

Maçın başında "İştee Fenere de .. laylay loy" diye sürekli bağıranların Hatay BŞB ile alakaları yok.
    Onlar iflah olmaz rakip futbol takım taraftarları, sırf Fenerbahçe var diye geldiler:

"Bir oyuncu topu yere vurmadan kaç saniye elinde tutabilir" diye sorsan "İstediği kadar" diyecek tipler.
    Umarım, para verip de girmişlerdir içeri?

Mümkün değil.
  • 10 Şubat Pazar - KBSL 18. Hafta Maçı

İstanbul Üniversitesi - Fenerbahçe
    Saat 16:00 Yayın FB TV

----------------------

Maç Sonu İst.Üniv: 58 - Fenerbahçe: 89
    (20-23, 15-18, 9-26, 14-22)

Öncelikle salondaki müthiş seyircilerimize teşekkürler.

Zandalasi'nin orta mesafe isabetleri güzeldi.

Eleştirilecek önemli nokta olarak bence:
    İlk devre gerek Ayşe Cora ve gerekse Özge yavaş, iki hızlı hücumumuzda boş turnikeyi bırakırlarken arkalarından tek gelen ve kendileriyle aynı boyda olan Imani Watkins'ten blok yediler.

Oysa Bria Hartley ikinci devre aynı pozisyonda boş turnikeyi bırakmadan önce yine arkasından gelen Imani Watkins'e feyk atıp sayıyı kaydetti.

Olay bundan ibarettir, arz ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 10 Şubat 2019; 18:15:35 >

• 13 Şubat Çarşamba - ELW Normal sezon B Grubu 13. Maçları

FENERBAHÇE - TTT Riga
    Saat 19:30 Yayın: Fenerbahçe TV -https://www.youtube.com/watch?v=V4uVfcm1oos

Olympiacos - Carolo Basket
    Saat 18:00 Yayın:https://www.youtube.com/watch?v=kNA_WVBDZds

Dynamo Kursk - Perfumerias Avenida
    Saat 19:00 Yayın: https://www.youtube.com/watch?v=edszEeTcd4o

Sopron Basket - Hatay BŞB (14 Şubat Perşembe)
    Saat: 20:00 Yayın: https://www.youtube.com/watch?v=LAh4TsZkmeQ

----------------------------------

Fenerbahçe TTT Riga Maçı öncesi:

Bu maçı kazandığımız an grup ikinciliğini garantileyip sonraki F4 öncesi çeyrek final turunda saha avantajını ele geçiriyoruz.

Resmi sitemizdeki maç önü değerlendirmesinde, grup ikinciliğini garantilememiz için 4 sayı farkla yenmemiz gerek denmiş.
    Puanlarımız eşit olsaydı kalan 2 maç öncesi bu maçı 4 değil 5 fark ile kazanmamız gerekecekti, ilk maçta 4 sayı farkla yenilmiştik.
    Şu anda bizim 20, Riganın ise 19 puanı var. Bu maçı 1 farkla bile kazanıp son maçta Carolo'ya yenilsek bile 23 puana ulaşıyoruz.
    Riga ise bize yenilip son maçını kazanırsa 22 puanda kalıyor ve puan farkıyla biz ikinci oluyoruz.

Rakibimizi hatırlayalım:

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

Ayaktakiler (Soldan sağa): 15 Ieva Pulvere, 44 Baiba Eglite, Koç/Martin Zibarts, 27 Mara Mote, 11 Sheylani Peddy,
    Oturanlar (Soldan Sağa): 8 Gunta Basko, 10 Karlina Pilabere, 7 Ieva Kulite, 28 Kristine Vitola, 13 Aija Brumermane, 23 Ivey Slaughter, 5 Dita Rozenberga, 35 Kate Kreslina.

Son dönemde oynadıkları maçlara baktığımızda ilk beş oyuncuları şöyle:

Gunta Basko (Forvet), Sheylani Peddy (Point guard), Ivey Slaughter (Power Forvet), Ieva Pulvere (Skorer Guard), Kristine Vitola
    (Uzun Forvet)

Bu sezon ELW'da oyuncu istatistikleri:

Sheylani Peddy (30 yaşında ABD'li) 14 maçta 16,6 sayı - 5,5 asist - 4,3 ribaunt ortalaması.
    Kristine Vitola (27 yaş, 1.96 boy, 2016-17 sezonunda GS'dan tanıyoruz) 12,9 sayı - 6,5 reb
    Ieva Pulvere (28 yaş, 1,72 boy ) 9,1 sayı - 3,3 reb - 4,1 asist.
    Ivey Slaughter (Uzun forvet, 24 yaş, 1,86 boy, ABD'li) 9,63 sayı - 6,1 reb.
    Gunta Basko (Forvet, 38 yaş, 1,81 boy) 7,5 sayı - 4,2 reb.
    Aija Brumermane (32 yaş, 1,92 boy) 6,5 sayı - 5,6 reb.
    Kate Kreslina (Small Forvet, 22 yaş, 1,84 boy) 6,3 sayı.

• FB 61 - Riga 62

Söylenecek ne var?

Zandalasini = geçen sezondaki Daboviç = Balonoviç.

Büyük ihtimal Grup 3.cüsü olup karşı gruptan USK Prag ile karşılaşacığız F4 için.

Henüz her şey bitmiş değil ama kendi sahamızda Riga yenilgisinin açıklaması yok:

Kelsey Plum 20 sayı atarken Hartley ve Vera 12'şer sayı atacak ha?
    Üstelik Zandal 5 sayıda kalacak.

Rakipteki Kate Krislina diyoruz, bizdeki Tuğçe veya en kötü ihtimal Ayşe diyoruz ama ne oluyor, bu maçı bize kaybettiren o bençten gelen oyuncu oldu.

Dramatik sonuç.
  • Aslında Riga maçı hakkında daha yazmayacaktım ama Fiba yazarı Paul Nilsen bizi konu aldığı "Fenerbahçe için sorular" başlıklı bir bölüm yazmış bu gün.

Mealen: "Fenerbahçe hakkında kafamda deli sorular" diyerek başlıyor ve "Yine de fenerbahçenin düzelebileceğini düşünerek ihtiyatlı yazacağım" diyor.
    Sonra bir meslektaşımın belirttiği gibi diyerek ekliyor: "Bu kadar yetenekli oyuncuların toplandığı ve tahminen bir servete mal olan bir kadronun Riga maçının ilk devresinde gerçekten kötü oynayıp 25 sayıda kalmaları için özel bir bir sebep olsa gerek. İkinci devre için tamam, toparlanıp savaştılar eyvallah ama Fenerbahçenin mutlaka daha iyi olması lazım ve Riga'ya ayıp olmasın ama aynı sezonda şu TTT'ye iki defa yenilmeleri mümkün değil"

Bu konuyu takip edenler bilir: Ben Paul hoca gibi ihtiyatlı yazmıyorum: Neyse o :
    Biz oyuncularıyla bir takım ve salon dolusu seyircisiyle bir bütün olamıyoruz.

Bakınız burası çok önemli: Biz de şöyle bir fotoğraf gördük mü?
    EKA: Wandersloot - McBride - Vadeeva - Jonquel Jones (19 Ararlık 2018)

Hep, bir yöneticinin verdiği moral yemeğinde şık şıkırdam lokanta fotoğraflarında gördük oyuncularımızı, bir de geçen sezon Mardin'de yapılan kupa maçında ilk gün kazanmanın geyfiyle akşam eğlenirkene (Ertesi gün elenmiştik)

Gelelim salon dolusu seyirciye:
    Metro enerji salonunun tv ekranının karşısındaki tribünlerin sol tarafı zaten basın mensuplarına ayrılan bölümlerin dışında FB genç kız takımı oyuncuları istihdam ediliyor. Sağ tarafta ise genç tezhüratçı ekip olurdu tam dolmasa da.
    Benç arkasında sınırlı sayıdaki kemik seyirciyi takdir ediyorum, her maç ordalar.
    Peki son derece önemli olan Riga maçında kimi yöneticilerin yanı sıra başkan da olsaydı takıma bir etkisi olur muydu?
    Elbette: Geçen sezon sahamızda grup aşamasında oynayıp son anlarda yendiğimiz EKA maçını hatırlayalım, yeter.

Şuna net inanıyorum ki bu sezon gerek D.Kursk ve ve gerekse son TTT Riga maçına başkan gelseydi ikisinde de galip gelirdik ve şu anda grup ikinciliğini garantilemiş olarak çeyrek finaldeki rakibimiz Bourges Basket üzerine analiz yapıyor olurduk.

Oyuncular da insan, ortadaki koltukta başkanını gördüğü zaman "Başkan bize güveniyor, kendimi ona göstereyim" duygusu çok önemlidir.

Aziz Yıldırım, "Bayan basket takımı benim manevi evladım" der ve sahamızdaki her maça gelirdi.
    ELW'da da EKA ile oynadığımız ilk finale de gitmiş ve orada kaybetttiğimiz maçtan sonra 0-14 atan ve ağlayan Cappie Pondexter'ı teselli etmişti.

Ne zamanki sonraki finalde GS'ya kaybettik, Aziz Yıldırım bayan basketi evlatlıktan reddetti.
    Hiç sorgulamadı ki o finallerin de kesin favorisi EKA idi ve biz nisbeten kolay rakip olan Bourges Basket'i eleyerek finale çıkmışken onlar EKA'yı elemişlerdi.

O zaman F4 değil F8 oynanıyordu ve 8 nisan 2014 tarihinde biz GS'ı 68-66 yenmiştik.
    F4'de FB - Bourges ve EKA - GS karşılaşmaları kalınca ben dahil herkes FB - EKA finalini beklemeye başladı.

Çünkü EKA'da kimler var o dönem: Diana Taurasi, Candice Parker, Gruda, Sylvia Dominguez, Anetha Jakobsen, Ann Watuers, Deanna Nolan, Evelyn Kobryn: Bu oyunculardan Dominguez ve Nolan hariç hepsi Fenerbahçemizde oynadı.
    GS ise işi 3 isimle bitirdi: Alba Torrens, Shevanto Zellous ve Sancho Lytle: 60 sayı, Maç 77-60 GS kazandı zaten.
    Zellous da sonradan bize geldi aama pek bir varlık gösteremedi.
    Alba Torrens ise o tarihten beri EKA'da, o maçta attığı 29 sayı sayesinde.

Finalde GS'ye kupayı kaptırınca hem Aziz Yıldırım hem de seyirciler bu takımı terk etti.
    Ha, kendi yok allahı var: Aziz Yıldırım her ne kadar maçlara gelmese de takım iyi transferler yapmaya devam etti ama o takım kimyası, geçen sezon lig şampiyonluğu haricinde tutmadı.

Bu sezon da herkesin kıskanacağı bir takım var ama sonuç yok, en kritik Riga maçında başkan teşrif etmiyor, kemik genç tezahüratçı gençler yok.

Bu bölümü çok uzattım biliyorum ama maçın/önemi - önemsizliği üzerine buyurun:

Önce maç başlamadan

Son EKA - P.Avenida maçı bitimi: UMMC başkan ve yöneticileri ayakta alkışlıyorlar, sonucu hiç bir şeyi değiştirmeyecek maçta.

Gerçekten, rakip takımlar, koçları, yabancı kimi yazarlar Fenerbahçenin güçlü takım olduğunu düşünüp bizi önemsiyorlar ama bizim takım kendisine bu kadar güveniyor mu?
    Ligde ve Euroligde seyirciler bizi önemseyip salonları dolduruyorlar ama biz bunun hakkını verebiliyor muyuz?
    Cevap, herhalde hayır.

Yani, haftaya oynayacağımız Carolo Basket 30 Ocakta kendi sahasında bu TTT Riga'ya 25 fark attı!
    Aynı Carolo dün Oly deplasmanında 25 fark yedi,

Şimdi bizim halen grup 2.cisi olup saha avantajını elde etmemiz için 2'si bi arada lazım:
    Haftaya Carolo'yu deplasmanda yenerken, Sopron'un da TTT Riga'yı deplasmanda yenmesini bekleyeceğiz.
    Sopron galip gelirse grup 3.cüsü olup çeyrek finalde EKA'dan kaçmış olacak.

Ama Carolo'nun da dünkü Oly mağlubiyetine rağmen halen Eurocup ümidi var: Son hafta bizi yenerler ve D.Kursk da Hatay'ı deplasmanda yenerse Carolo 6.cı olarak Eurocup'a gidecek.

Oyuncular açısından :

1- Fenerbahçemizin bu sezon, geçen sezonda Daboviç sorunu olduğu gibi bu sezonda Zandalasini sorunu var ne yazık ki. Şimdi, bu kızcağızın atış stilinde hiç bir sorun yok, kamera arkasında iken bakın, çok düzgün atıyor ama Riga maçında olduğu gibi isabet yok. Çok enteresan, bu kadar panik yapmadan net atışla kaçırmak. Riga maçı grupta hedef maçı idi ve beceremedik bu nedenle.

2- Tilbe Şenyürek'i bir türlü kazanamayan koç: Efenim arkadaş dönük potaya gidip turniye atamıyormuş dışardan üçlük atabilmesi dışında!
    Le Soru: Britney Griner 3'lük atabiliyor mu?
    Bir de Griner arkası potaya dönük her yaklaştığında sayı kaydedebiliyor mu?
    Kaçırırsa koç onu hemen kenara alıyor mu?

Bakınız burası da çok önemli: Şu anda Bourges Basket koçunun basketbol dünyasına kazandırdığı spektaküler oyuncu Marine Johannes'ten sonra daha 17 yaşında Iliana Rupert'i takdim ediyorum: 5 Blok, 10 sayı vs.
    Tango Bourges Baskettwitter
    Tango Bourges Basket
    https://twitter.com/i/status/1096002809424531456

Geçen hafta benim yurt dışı takımım EKA, sahasında Bourges Basket ile oynarken ve işler Bourges'in aleyhinde giderken oyuna Rupert girince önemsemedim ama girer girmez takır takır orta mesafe şutları atmaya başlayıp EKA'cığımı tedirgin edince dikatimi çekti.

3- TTT Riga maçına bakalım: Ieva Pulvera = Tuğçe Canıtez, Kate Krislina = Ayşe Cora.
    Bunlar aynı yaşta ve bunlar yerli oyuncular. Maalesef ikisi de bizimkilerden üstün göründüler, en azından aramızda oynayıp yenildiğimiz 2 maçta bu sezon.

4- Lig'deki tek rakibinin Çukurova Basket olduğunu baştan anlayamayıp da herhalde başımızdan gitsin diye verilen Pelin.
    Üstelik, Bize karşı oynayamaz maddesinin iptali tam bir skandal:

Sonuç:

- Sottana bu sezon olmamalıydı.
    - Zandalasini yerine Jonquel Jones veya Aja Wilson alınmalıydı.

Gelecek sezon:
    - Yerli olarak Gizem Başaran mutlaka alınmalı.
    - EU uzun olarak Sopron'dan Crevendakic düşünülebilir.

• TKBSL lig maçı, 17 Şubat Pazar:

Fenerbahçe: 100 - Hatay BŞB: 65

Yorumu sildim, heyecanlanacak bir şey yok henüz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 20 Şubat 2019; 1:36:8 >
  • 20 Şubat Çarşamba - ELW Normal Sezon B Grubu Son Maçları

Carolo Basket - Fenerbahçe
    Saat 20:00 Yayın: https://www.youtube.com/watch?v=_S9yGmvpcd8

Hatay BŞB - Dynamo Kursk
    Saat 20:00 Yayın: https://www.youtube.com/watch?v=jvTpGK2Uthc

TTT Riga - Sopron Basket
    Saat 20:30 Yayın: https://www.youtube.com/watch?v=6SCwAjnx-1I

Perfumerias Avenida - Olympiacos
    Saat 22:30 Yayın: https://www.youtube.com/watch?v=Uzze5w4WgQQ

---------------------------

• Oo kimleri görüyoruz bu akşam, Başkan da teşrif etmiş maça, hayret!

Ama o da ne Volley maçıymış o!

Üstelik sahamızda 2-3 yenildik, ama başkanın da bizim gibi sıradan fanilerle aynı tepkileri verdiğini gördük, hayret..
    Ne büyük lütuf bizler için, çoh eyi..

------------------------------

Şimdi tekerlek kırılmadan önce dedik: Zandalasini olmuyor.
    Maça onunla başlanan ilk 5, oyunun gidişatını belirledi: 2 metrelik Anne Marie Filip'in karşısında pota altında Birsel kalmak zorunda kaldı.

Kalkın gidin artık: Sopron yeniyor deplasmanda TTT Rigayı, sen de yen, daha geçen hafta grup sonuncusu Oly'den 25 fark yiyen Carolo'yu yen ve çeyrek finalde saha avantajını elde et?

Bakınız, maçtan önce şu cümleyi yazıp geri sildim: "Siz gene Hailey Peters'i kahraman yapmayın da" Yapıldı.

Sonuç olarak:

Sopron, biz ve Riga 22 puanda eşitlendik ve bence Fiba'nın sıralamadaki haksızlığının kurbanı oldu gerek bu akşam bizi yenen Carolo Basket ve bizi içerde dışarda yenen Riga için.

Fiba mantığına göre halen 3.sıradayız ama anlamı yok.
    İkili avantaja göre bakmak lazım.

TTT Riga'ya içerde dışarda yenildik ve 22 puanda eşitlendik ama biz üçüncü o dördüncü oldu.

Neymiş, biz daha çok sayı atıp daha az sayı yemişiz, komik tesbit.

Carolo Basket'e yenildik ve D.Kursk da deplasmanda Hatay BŞB'yi yenince Carolo Basket Eurocup'a gitti.

Eurocupta da Çukurova Basket var halbuki, boşa bu çabalar

Hailey Peters de mealen diyor ki: "Burada maaşım az, beni al FB."

Meşazını aldık Peters ama bizde de o kadar para yok, fakiriz biz.

Öncelikle zihin fakiri.

Sıkıldım bu kadrodan, yahu içerde dışarda yendiğimiz Sopron 2. oldu ve helal olsun Roberto'ya.

Crevendakiç demiş miydim?

(Edip: Carolo Basket'in Eurocup'a gideceğinin düzeltilmesi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 21 Şubat 2019; 3:32:11 >

• Ortada garip bir durum yok. Yıllardır yapılan ve yapılmaya da devam edecek olan averaj hesaplama sistemi doğrudur bir saçmalığı da yoktur.

Eğer 3 takım aynı puanda olursa sadece kendi aralarındaki maçlara bakılır. Bu maçlarda en fazla galibiyeti almış takım üstte olur. Eğer galibiyetler eşitse aralarındaki maçlardaki averaj hesaplanır.

Sopron 2G 2M (+15 averaj)
    FB 2G 2M (+1 averaj)
    Riga 2G 2M (-16 averaj)

Sonuç olarak ortada bir saçmalık yok. İlk defa da yapılmıyor bu hesaplama. Gayet normal bir durum hatta Fiba ya has bir durum değil, futbolda bile yıllardır bu şekilde hesaplanıyor 3'lü averajlar. Bu hesaplamanın yeni olduğu düşünülüyorsa diye yazdım.
  • gökhanataç kullanıcısına yanıt
    Evet, üçlü averaj kuralının farkındayım ve hemen her gün takip ettiğim Fiba sitesinde de açıkca belirtiliyor zaten:

Tepkim, daha geçen hafta deplasmanda grup sonuncusu Olimpiyakos'tan 25 fark yiyen Carolo Basket'i bile yenemeyen bu kadroyadır.
    Tepkim, üçüncülüğü bile averajla elde edebilen değil, puan farkıyla 2.ci olan bir takım istememden dolayıdır.

• Çukurova Basket'in bu sezon yıldız oyuncusu Alina Yakupova, WNBA takımlarından Los Angeles Sparks ile sözleşme imzaladı. 20.02.2019

Sparks kadrosunda şu anda Türkiye'de oynayan oyuncular:
    Riquana Williams - Hatay BŞB
    Chelsea Gray - Çukurova Basket
    Odyssey Sims - Kayseri Bellona

Ülkemizde önceden oynamış oyuncular:
    Jantel Lavender - FB, YDÜ
    Candace Parkler - Fenerbahçe
  • 27 Şubat 2019 Çarşamba - Türkiye Kupası 1. gün maç sonuçları:

( Tüm yayınlar Tivibu Spor)

Botaş - Orman : 78 - 58

Çukurova Basket - Beşiktaş : 77 - 66

Hatay BŞB - Mersin : 76 - 79

Fenerbahçe - Galatasaray: 71 - 56

-------------------

28 Şubat Perşembe - Türkiye kupası yarı final maçları:

17:00 Botaş: 66 - Çukurova Basketbol: 63

19:30 Fenerbahçe: 60 - Mersin BŞB: 36

--------------------

Final: 2 Mart Cumartesi Saat: 15:00 Yayın: Tivibu Spor

Fenerbahçe - Botaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 28 Şubat 2019; 21:34:25 >
  • Eurolig Women Çeyrek Final İlk Maçları

5 MART Salı

ZVVZ USK Praha - Fenerbahçe
    Saat 21:00 Yayın: FB TV
    &
    FIBAyoutube
    ZVVZ USK Praha v Fenerbahce - Quarter-Finals - Full Game - EuroLeague Women 2018-19
    https://www.youtube.com/watch?v=GdAjo5xtD1s

UMMC Ekaterinburg - TTT Riga
    Saat 17:00 Yayın:
    FIBAyoutube
    UMMC Ekaterinburg v TTT Riga - Quarter-Finals - Full Game -EuroLeague Women 2018-19
    https://www.youtube.com/watch?v=jZ0kHGp03UY

Dynamo Kursk - CCC Polkowice
    Saat 19:00 Yayın
    FIBAyoutube
    Dynamo Kursk v CCC Polkowice - Quarter-Finals - Full Game - EuroLeague Women 2018-19
    https://www.youtube.com/watch?v=KHlGOq3QopY

Sopron Basket - Bourges Basket
    Saat 20:00 Yayın:
    FIBAyoutube
    Sopron Basket v Bourges Basket - Quarter-Finals - Full Game - EuroLeague Women 2018-19
    https://www.youtube.com/watch?v=RFLqVXjfFkM

-------------------------

Günün ilk maçında UMMC, Riga'yı 78 - 45 ile 33 sayı fark atarak rahat geçti ve artık Final Four'da denebilir.
    İkinci çeyrekte Griner, hücumda lehine faul verilmesine rağmen gereksiz yere sinirlenip Vitola'ya SDF yapıp 5-0 seri yemeseler, bu maç 40 farkla biterdi.
    Griner, üzerine gelip birebir turnike atmaya yeltenen kısalı uzunlu tüm Riga'lılara bloklarıyla hadlerini bildirdi.

Son çeyrek öncesi Griner'in küçük bir problemi üzerine son çeyrekte süre alan Raisa Musina faydalı işler yaparak hocasının gözüne girdi.
    ----------
    Aslında, Rus kadınlar ligi normal sezon son maçında UMMC'nin ezeli rakibi Dynamo Kursk'a kendi sahasında 74 - 79 yenilince kimilerinin kafasında soru işareti belirdi.
    Oysa Dynamo Kursk'un normal sezonu 1.ci bitirip saha avantajını ele geçirebilmesi için UMMC Ekaterinburg'u tam 33 sayı farkla yenmesi gerekiyordu.
    Bu nedenle UMMC EKAT, Alba Torrens ve Emma Meesseman'ı oynatmadı. Aynı şekilde Kursk koçu Mondelo da Quanitra'yı dinlendirdi.
    Stewart bu maçta 6 üçlükle toplamda 30 sayı attı.

EKAT'tan Britney Griner ilk çeyrek 15 ve toplamda 28 sayı atmasına rağmen yoruldu. Çünkü oyun kurguları: "Ver Griner'e atsın potaya" şeklinde idi.
    EKAT'ta ise şans verilen genç Jonquel Jones bunu değerlendiremiyerek 6 sayıda kaldı.
    Bunun üzerine kenardan oyuna giren genç Maria Vadeeva 11 sayı 10 reb ile Double Double yaptı.

Günün ikinci maçının maçının ilk devresi Dynamo Kursk'un 37 - 25 üstünlüğü ile bitti ama Stewart ve Howard skoru yüklendi şu ana kadar.
    Quanitra'nın oynadığı 7 dakikada katkısı yok.
    Bu maçı burada bırakmak lazım, çünkü Dynamo Kursk bir şekilde kazanır.
    Evet, D.Kursk 89-53 kazanarak Final Four'a kalmayı garantiledi artık.

-------------

Bizim maçtan önce başlayacak olan Sopron Bourges maçı daha heyecanlı olacaktır, ben tahminimi Bourges'dan yana kullanıyorum, bakalım ne olacak?
    İlk devre: 40 - 40
    Hoş, onun da ancak ilk devresini seyredebileceğiz, malum 21:00'de bizim maç başlayacak.

------------------

Prag - FB

76 - 54

Yapacak, yazacak bir şey kalmadı.
    Böyle takımlardan fark yemeye devam, lanet olsun..

So sory

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Kaleli -- 6 Mart 2019; 1:10:12 >

• Bu kadar bütçe, geçen yıla ilave edilen oyuncular ve saçma sapan bir yapılanmayla f4 a kalamadığımız bir yıl daha (bir mucize olmazsa)

Yapılacak şey aslında çok basit

1) takımın başına Aydın Uğuz hoca o kabul etmezse George D. getirilir
    2) birsel hn ve didem hn. ile vedalaşılır.
    3) 90 ve üstü doğumlu kadromuz varken bunlar üzerinde durulacak gelişimlerini sağlayacak bir sistem ve nokta atış yabancılarla sil baştan yapılır (pelin-esra-tilbe-ayşe) hatta gerekirse bazı sebeplerle başka takımlara giden bizim altyapı ürünü 1-2 oyuncu da geri çağrılabilir
    4) Menajerlik için Serap kaptan ideal isim olabilir, Esmeral de olabilir ama istanbulgücünü bırakacağını sanmıyorum
    5) Yabancılardan sadece Kelsey ile devam edilir (stokes zaten devşirme oynayacak) vera bırakır muhtemelen sottana-bria-kia ile yollar ayrılır. Zandalasini için kararsızım hem yaşı hem de milli takımında izlediğim için halen iyi bir coachla katkı vereceğini düşünüyorum

Yoksa yolla parkerı getir mayayı ile yürümez bu işler.
    Bu şekilde hem bütçeyi ayarlama şansımız olur hemde şu an ki toplama takım kimliğinden uzaklaşılıp caferağa dönemlerindeki takıma dönüşebiliriz

• 8 Mart Cuma Euroleague Women Çeyrek Final 2. Maçları

FENERBAHÇE - USK Prag
    Saat 19:30 Yayın FB TV &
    FIBAyoutube
    Fenerbahce v ZVVZ USK Praha - Full Game - Quarter-Finals - EuroLeague Women 2018-19
    https://www.youtube.com/watch?v=nJZCPjo4PLs

TTT Riga - UMMC Ekaterinburg
    Saat 20:00 Yayın:
    FIBAyoutube
    TTT Riga v UMMC Ekaterinburg - Full Game - Quarter-Finals - EuroLeague Women 2018-19
    https://www.youtube.com/watch?v=2dZPkVOb8mI

CCC Polkowice - Dynamo Kursk
    Saat 21:00 Yayın:
    FIBAyoutube
    CCC Polkowice v Dynamo Kursk - Full Game - Quarter-Finals - EuroLeague Women 2018-19
    https://www.youtube.com/watch?v=aI1CiFNBnY0

Bourges Basket - Sopron Basket
    Saat 22:00 Yayın:
    FIBAyoutube
    Bourges Basket v Sopron Basket - Full Game - Quarter-Finals - EuroLeague Women 2018-19
    https://www.youtube.com/watch?v=xWa365r_BlI

-----------------------------------

İlk USK Prag maçı öncesi Fiba yazarlarından Pierre Ploszajski'nin seri tahmini 2 - 1 Prag lehine idi, olabilir ama kurduğu cümleler yüreğime oturmuştu:

"Fenerbahçe, bu sezon sık kullanılanlar olarak yerleştirilemeyecek kadar tutarsız oldu, ayrıca saha avantajına sahip değiller. USK Prag, beş sezonda dördüncü kez Final Four'a yükselme fırsatını yakaladı!"

-----

Peki gurupta son maçta yenilerek 2.cilik ve saha avantajını kaybettiğimiz Carolo Basket gittiği Eurocup ilk maçında ne yaptı?
    BLMA takımından hem de kendi sahasında 16 sayı fark yedi! ve Eurocup'tan da elendi sayılır.

BLMA ile anlaşarak tekrar ortaya çıkan Ana Daboviç ise 10,5 dakika süre aldığı Carolo Basket maçında 1/4 atış ile iki sayıda kaldı ve maç sonuna kadar tekrar parke yüzü göremedi.

-----

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.