Şimdi Ara

Fenerbahce Dunya Siralamasinda 16. Sirada (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ferhatdzgn

http://kassiesa.com/uefabackup/data/method3/trank2008.html gerçek liste budur.

evet liste bu galiba
  • quote:

arkadaşım başarıyı küçümsemiyoruz ama seneler boyunca bunlarla avutamaz kimse kendini dicemde siz avutucaksınız gibi gözüküyor.güzel söylüyorsun bak sevilla denen takım 2 sene uefa kupasını aldı gördünmü?ama biz bu adamları eledik.kesin ispanyada adamlar ya biz nasılsa uefa kupasını aldık önemli değil yenilmemizmi diyor :D yapmayalım arkadaşlar aldınız kaç sene önce ve geldi geçti.türkiye kupasını almamızdan bassediyorsun ona bakarsan türkiyedeki dandik takımlar alıyor kupayı birçoğu zaman.işte o takımların fenerbahçeden büyük olduğunu göstermiyor.gençlerbirliği alıyor kupayı neden denkgeldiği için yoksa fenerbahçeden daha iyi bir takım olduğu için değil.sizde aldınız uefayıama bu fenerbahçeden büyüktakım olduğunuzu göstermiyor.ya fenerium tırları yurtdışında gezerken gs spor mağazaları sinek avlıyor ve dükkanda bizim bakkaldan az ürün var yani :D yapmayın arkadaşlar bi takım şeyleri kabullenmek gerekiyor artık lütfen.dünyanın en değerli klübü fenerbahçe bunu biliyormuydun?dünyadaki en değerlihisse senetleri fenerbahçenin arkasından real madrid mancherter united geliyor.tesislerimiz stadımız möağazalarımız yani genel ambiyans olarak üstünüzdeyiz
    emin ol o kupaları fenerbahçe alsaydışuan çok büyük bir takımdı.çünkü hiçbir başarımız olmadan dünyada bukadar tanılıyoruz ve biliniyoruz.ve bukadar gelişmişlik göstermiş durumda takım peki galatasara nerde neden bukadar gelişemedi??? bunları taraftar olarak kendinize sorucaksınız ve bitakım şeyleri kabulleneceksiniz.şükrü saracoğlu sayılı stadlardan ve bütün avrupa konuşuyor.başarımız varmı hayır ama tanınıyoruz.ve emin ol roberto carlos transferi sizin aldığınız kupalardan daha fazla etkili olmuştur avrupada tanılabilirlik açısından ;) işte bu bence acı bişey.
    quote:

Orjinalden alıntı: linkinberk

quote:

valla durum şu ki, size bok atmıyoruz ama şimdi şöyle bişey var uefa kupasını alan ne takımlar var ama şimdi bizim hacettepe bile eler onları kupada mücadele etseler öyle reziller.zamanında uefa kupasını aldığınızda ve şampiyon olamadığınızda bize biz avrupada mücadele ediyoruz bizim işimiz yok ligle diyen sizler şimdi sıralamada bizim baya bi altımızda ve ayrıca ligteki şampiyonluğunuzu konuşanlarsınız.Bu ne yaman çelkişkidir arkadaşlar.önemli bişey tabiki uefa kupasını süper kupayı almak lafımız yok ama ondan önemlisi bunu devam ettirmek.yani fenerbahçenin kaliteside başarısıda şuan üstünüzde ve bunu başkanınız bile kabul etmiş durumda
    quote:

Orjinalden alıntı: Gürcan34

quote:

Orjinalden alıntı: votepetrelli

Listelerin ikiside saçma.

Güney Amerika takımları ile Avrupa takımları nasıl aynı listede oluyorlar.
    Hangi platformda karşılarştılarda kıyaslanabiliyor bu takımlar.

Diğerine gelince

Saçma sapan bir takım eledi Rangers ı bu sene
    UEFA da Finale cıktılar e olabilir 3. sınıf takımların kupası oldu artık UEFA

Bunlar uslanmaz
    İlla bok atacaksanız yüzümüze söyleyin laf arası sokuşturmayın
    Ne demek UEFA 3. sınıf takımların kupası ? 22 kez aldınızda sıkıldınız mı UEFA yı almaktan ?

pardon ama siz hangi başarıyı elde edip de devam ettirdiniz?uefayı,süper kupayı ya da şampiyonlar ligi kupasını alıp da bunu devam mı ettirdiniz de bizim haberimiz yok?Fenerbahçe sadece son 5 sezon da üstün avrupada bizden,ama takımlarımızın tarihi 5 sene değil 100 küsür sene.yani genele bakmak daha mantıklı kimin daha başarılı olduğunu görmek için.ayrıca bu sene de uefa'da milan var gerçekten 3. sınıf bir ekip.hem iki sezon öncenin uefa şampiyonu sevilla idi ve siz geçen sene onları elediniz o zaman çok ballıyız çok kolay ekip geldi kolayca çıktık mı diyorsunuz siz aradan 1 sene geçince sevilla için?türkiye kupasını kazanmak çok daha kolay uefa'ya göre kıyaslanırsa o zaman onu neden yıllardır kazanamadı fenerbahçe?uefa'yı kesin alırız demek bu şekilde düşününce komik durmuyo sizce de?lütfen böyle büyük bir başarıyı küçümsemeyiniz.

Hadi bir takımda ruh olmaz,olmayabilir, ama insan bunu parayla bu kadar ta kapatmaz ki.Şimdi akıl var mantık var.İstediğinize sorun avrupadaki her insan fenerbahçeyi tanıyorumusunuza şu cevabı verir, aaa evet roberto oraya gitti der.Ama bu takımın büyüklüğünü değil oyuncunun büyüklüğünü gösterir.David Beckham LAye gitti ne dedik,Adamlarda b*k gibi para var vay anasını diyorduk ama bizim ilgilendiğimiz tek şey Beckham oysaki.Asıl prestij başarılardan gelir.Fenerbahçeli taraftarların çoğu da böyle bir şeye sahip olmadıkları için bir paralarını,bir de işi bitmiş ex yıldızlarını göstererek ahanda alın size başarı der.Peki bunları yaparken yönetim tek bir damla ter döker mi merak ediyorum...Galatasarayın başarılarına mazi diyorsun aşın diyorsunuz da iş size gelince sizinki kupalarla değil ancak maçlarla sınırlı kalıyor.Şunu kabul etmelisin ki fenerbahçenin avrupada elle tutulur tek bir başarısı yok.Kaç Avrupa Kupası var?Veya şunu soriğim:Hiç istikrarlı bir başarıları var mı acaba?Ben cevapliğim hayır yok.İnsanlar başarılı takımları istikrarla tanır,Galatasaray 20 yıldır avrupa kupalarında başarılı olduğu için,yarı finalleri,çeyrek finalleri defalarca gördüğü için ve 2 tane kupası olduğu için bir ManU kadar olmasa da oldukça tanınıyor.İnsanlarda en azından bir Haşinalık yaratıyor,ah ben bu takımı duymuştum dedirtebiliyor.Şimdi bir çok gülünç lafını da cevapliğim,Şükrü Saraçoğlu Avrupa tarafından tanındı,Çok büyük bir etki yarattı dedin,iyi hoş avrupa için güzel hayaller kuruyorsun,ama gerçek şu ki avrupa stadınızın ismini hayatta duymamıştır,
    Stadınızda elde ettiğiniz başarılar hoş tabi,Sevillayı 3-2 zar zor bir yerlerinizi yırtarak yendiniz ve 2 isabetli şut attığınız sizin adınızı Tek kale geçen Chelsea maçını 2-1 kazandınız,Stadınız eminim Avrupada aşırı korkulan bir simge haline gelmiştir bu yüzden en iyi atmosfere sahip olan en iyi 10 stad arasında 1. siniz.
    Tesisler bakımından üstünüz diyorsun bunlar parayla yapılır dolayısıyla(BABA başkan aracılığıyla),başarıyla,alın teriyle değil bu yüzden buna başarı diyorsan iyi aferin ,stadda düğün yapan Bursalı emlakçı da oldukça başarılıdır eminim avrupada da tüm avrupa emlakçıyı konuşiyordur şimdi.İşi bitmiş bir yıldızı almaya ve üstelik buna astronomik bir para vermeye başarı denmez,ha kötü müdür? değildir,Takıma iyi bir takviye ve sizi etonun gittiği adını unuttuğum kulüp kadar prestijli hale getirir

• Hadi bir takımda ruh olmaz,olmayabilir, ama insan bunu parayla bu kadar ta kapatmaz ki.Şimdi akıl var mantık var.İstediğinize sorun avrupadaki her insan fenerbahçeyi tanıyorumusunuza şu cevabı verir, aaa evet roberto oraya gitti der.Ama bu takımın büyüklüğünü değil oyuncunun büyüklüğünü gösterir.David Beckham LAye gitti ne dedik,Adamlarda b*k gibi para var vay anasını diyorduk ama bizim ilgilendiğimiz tek şey Beckham oysaki.Asıl prestij başarılardan gelir.Fenerbahçeli taraftarların çoğu da böyle bir şeye sahip olmadıkları için bir paralarını,bir de işi bitmiş ex yıldızlarını göstererek ahanda alın size başarı der.Peki bunları yaparken yönetim tek bir damla ter döker mi merak ediyorum...Galatasarayın başarılarına mazi diyorsun aşın diyorsunuz da iş size gelince sizinki kupalarla değil ancak maçlarla sınırlı kalıyor.Şunu kabul etmelisin ki fenerbahçenin avrupada elle tutulur tek bir başarısı yok.Kaç Avrupa Kupası var?Veya şunu soriğim:Hiç istikrarlı bir başarıları var mı acaba?Ben cevapliğim hayır yok.İnsanlar başarılı takımları istikrarla tanır,Galatasaray 20 yıldır avrupa kupalarında başarılı olduğu için,yarı finalleri,çeyrek finalleri defalarca gördüğü için ve 2 tane kupası olduğu için bir ManU kadar olmasa da oldukça tanınıyor.İnsanlarda en azından bir Haşinalık yaratıyor,ah ben bu takımı duymuştum dedirtebiliyor.Şimdi bir çok gülünç lafını da cevapliğim,Şükrü Saraçoğlu Avrupa tarafından tanındı,Çok büyük bir etki yarattı dedin,iyi hoş avrupa için güzel hayaller kuruyorsun,ama gerçek şu ki avrupa stadınızın ismini hayatta duymamıştır,
    Stadınızda elde ettiğiniz başarılar hoş tabi,Sevillayı 3-2 zar zor bir yerlerinizi yırtarak yendiniz ve 2 isabetli şut attığınız sizin adınızı Tek kale geçen Chelsea maçını 2-1 kazandınız,Stadınız eminim Avrupada aşırı korkulan bir simge haline gelmiştir bu yüzden en iyi atmosfere sahip olan en iyi 10 stad arasında 1. siniz.
    Tesisler bakımından üstünüz diyorsun bunlar parayla yapılır dolayısıyla(BABA başkan aracılığıyla),başarıyla,alın teriyle değil bu yüzden buna başarı diyorsan iyi aferin ,stadda düğün yapan Bursalı emlakçı da oldukça başarılıdır eminim avrupada da tüm avrupa emlakçıyı konuşiyordur şimdi.İşi bitmiş bir yıldızı almaya ve üstelik buna astronomik bir para vermeye başarı denmez,ha kötü müdür? değildir,Takıma iyi bir takviye ve sizi etonun gittiği adını unuttuğum kulüp kadar prestijli hale getirir
    @ferhatdzgn bu arada ..... (bu alıntı kuralı niye varsa)

• quote:

Orjinalden alıntı: guardofmylife

Hadi bir takımda ruh olmaz,olmayabilir, ama insan bunu parayla bu kadar ta kapatmaz ki.Şimdi akıl var mantık var.İstediğinize sorun avrupadaki her insan fenerbahçeyi tanıyorumusunuza şu cevabı verir, aaa evet roberto oraya gitti der.Ama bu takımın büyüklüğünü değil oyuncunun büyüklüğünü gösterir.David Beckham LAye gitti ne dedik,Adamlarda b*k gibi para var vay anasını diyorduk ama bizim ilgilendiğimiz tek şey Beckham oysaki.Asıl prestij başarılardan gelir.Fenerbahçeli taraftarların çoğu da böyle bir şeye sahip olmadıkları için bir paralarını,bir de işi bitmiş ex yıldızlarını göstererek ahanda alın size başarı der.Peki bunları yaparken yönetim tek bir damla ter döker mi merak ediyorum...Galatasarayın başarılarına mazi diyorsun aşın diyorsunuz da iş size gelince sizinki kupalarla değil ancak maçlarla sınırlı kalıyor.Şunu kabul etmelisin ki fenerbahçenin avrupada elle tutulur tek bir başarısı yok.Kaç Avrupa Kupası var?Veya şunu soriğim:Hiç istikrarlı bir başarıları var mı acaba?Ben cevapliğim hayır yok.İnsanlar başarılı takımları istikrarla tanır,Galatasaray 20 yıldır avrupa kupalarında başarılı olduğu için,yarı finalleri,çeyrek finalleri defalarca gördüğü için ve 2 tane kupası olduğu için bir ManU kadar olmasa da oldukça tanınıyor.İnsanlarda en azından bir Haşinalık yaratıyor,ah ben bu takımı duymuştum dedirtebiliyor.Şimdi bir çok gülünç lafını da cevapliğim,Şükrü Saraçoğlu Avrupa tarafından tanındı,Çok büyük bir etki yarattı dedin,iyi hoş avrupa için güzel hayaller kuruyorsun,ama gerçek şu ki avrupa stadınızın ismini hayatta duymamıştır,
    @ferhatdzgn bu arada ..... (bu alıntı kuralı niye varsa)

• arkadaşım hiç yurtdışına çıktınmı? bi çık bak bakalım kim daha fazla tanınıyormuş.evet bizim stad ve paramızla bu listede sizin epey üstünüzde yer alıyoruz dmi?istikrar diyen sensin de sizin istikrarınız nerde acaba oakdar kupa aldıktan sonra balon misali oldunuz yapmayın ya.parayla olur diyorsun peki oakdar başarıdan kazandığınız paralar nboldu?madem paraydı olay.olay para değil bunu değerlendirmek değer vermek.bizim 10 da 1 imiz kadar siz kendi takımınızın arkasında dursaydınız çok iyi yerlere gelirdiniz.geçen bükreş maçını izledim galatasaraylılarla gol attınız nasıl seviniyorsunuz :D partizan maçı vardı aynı anda biz gol atıyoruz hiç bağırma falan yok:D gören biz kupaları aldıkta siz açsınız sanar yani.valla allahtan aldınız şu kupayı almasanız neylekonuşucaktınızki aradan seneler geçipte küme düştüğünüzde eminim yine biz uefa kupasını aldık dersiniz :D geçmişi bırakacaksınız günümüze bakacaksınız.bu tartışma epey uzar gider yani galatasaray fenerbahçe hep konuşulacak.ama eminim birgün bunu kabulş edeceksiniz.ve arkadaşım emin ol fenerbahçe galatasaraydan daha fazla tanınıyor avrupada.eğer çıkarsan yada çıkabilirsen görürsün

• ayrıca pekin olimpiyatlarını izledinizmi?umarım izlemişsinizdir.çinlilere soruyorlar tr den hangi takımı biliyorsunuz diye.FENERBAHÇE diyorlar.adamda diyor bitane daha var takım ama adam düşünüyor ama cevap yok.bizim spiker diyor galatasay :D çinlide evet doğru diyor :D:D:D galatasarayın tanılabilirliğine bak e siz okadar kupayı niye aldınız ozaman ya:D ya o kupayı zenitte aldı geçen sene fatih tekkenin takmı varya o işte zenitle 40 kere oynasak 35 ini biz alırız.olay budur işte.adamlara şans eseri geldi bikere onlarda bidaha sittinsene alamz o kupayı sizin gibi.

• quote:

arkadaşım hiç yurtdışına çıktınmı? bi çık bak bakalım kim daha fazla tanınıyormuş.evet bizim stad ve paramızla bu listede sizin epey üstünüzde yer alıyoruz dmi?istikrar diyen sensin de sizin istikrarınız nerde acaba oakdar kupa aldıktan sonra balon misali oldunuz yapmayın ya.parayla olur diyorsun peki oakdar başarıdan kazandığınız paralar nboldu?madem paraydı olay.olay para değil bunu değerlendirmek değer vermek.bizim 10 da 1 imiz kadar siz kendi takımınızın arkasında dursaydınız çok iyi yerlere gelirdiniz.geçen bükreş maçını izledim galatasaraylılarla gol attınız nasıl seviniyorsunuz :D partizan maçı vardı aynı anda biz gol atıyoruz hiç bağırma falan yok:D gören biz kupaları aldıkta siz açsınız sanar yani.valla allahtan aldınız şu kupayı almasanız neylekonuşucaktınızki aradan seneler geçipte küme düştüğünüzde eminim yine biz uefa kupasını aldık dersiniz :D geçmişi bırakacaksınız günümüze bakacaksınız.bu tartışma epey uzar gider yani galatasaray fenerbahçe hep konuşulacak.ama eminim birgün bunu kabulş edeceksiniz.ve arkadaşım emin ol fenerbahçe galatasaraydan daha fazla tanınıyor avrupada.eğer çıkarsan yada çıkabilirsen görürsün

Arkadaşım bana yurtdışı deme zaten yurt dışında almanyada yaşayan bir insanım ve inan insanların Türkiyede futbol denince Galatasaraydan başka bir takım akla pek gelmiyor.Fenerbahçe steau bükreşin tanındığı kadar tanınıyor yani.Ruhumuz duyarmıydı Steau Bükreşi acaba eğer ön elemede çıkmasaydı?İstikrar olayına gelince ben sana her sene şampiyon oluyoruz,uefa kaldırıyoruz demedim ki.Ona bakılırsa Milanda 5 senedir bir Lig şampiyonluğu yaşamadı,Arsenal eskisi gibi korkulmuyor,,Takımlar mutlaka düşüşler yaşicak,ama bir gerçek de şu ki avrupa Galatasarayı daha unutmadı.Aziz BABAnız gelmeseydi sizin de toparlanabilceğinizi zannetmiyordum.Bunlar hem para hem de ruh meselesi.Tabi siz para kısmını çoktan halletmişsiniz.Ha Mesela ruh meselesinde en son çeyrek finale çıktığımızda ş.liginde Galatasarayın sahip olduğu en dandik kadrolarından birine sahiptik.Bu yüzden istikrar deme bana geçen sene çeyrek final dışında hiç bir başarı yoktu bu olay daha geçen sene oldu diye işte bizim istikrarımız 1de 1deme...Geçmişi bırakıcaksınız diyorsun iyi tamam o zaman biz de Selçuklu Devletini unutalım, Osmanlıyı da unutalım,hatta son 50 yılda olan bütün olayları unutalım nasılsa hepsi mazi değil mi?Dikkatini çekerim hiç biri unutulmadı çünkü hepsi kayda değer başarılar elde etti...Bu yüzden fener sadece geçen seneki başarısıyla,Manu galibiyetiyle övüncekse unutulması gerekilen takımların başında yer alır.Son yazdığın cümlede zaten gülmekten kırılmamak için zor tuttum kendimi ,Arkadaşım ben sana vizeni yollarım bir dünya turuna çıkarsın teker teker sorarsın "Du yu nov fenirbahçiii ?" onlar da sana acaba bunun yenilebilcek bir şey olduğunu mu sorar.

• bir vizeyle dünya turu harikaymışneresi veriyormuş o vizeyi ya :D:D:D veren yer varsa alalım ozaman. ya bu tartışma zaten bitmezde yurtdışındayım zaten diyorsun ama tanılabilirlikten yanlış bassediyorsun.vealmanyada yaşayana biri olarak türkçen baya iyimiş :D:D:D ilkdefa sende gördümde bukadar iyisini.neyse uzatmaya gerek yok ta çinde fenerbahçeyi daha fazla tanıyorlar biliyorlar almanyada da epey tanıyorlar.sen almanyanın neresindesin onuda merak ettim..ayrıca garantisni verebilirim.almanya italya fransa isviçre avusturya belçika.bak bu ülkeler çok iyi biliyorlar fenerbahçeyi ayrıca daha fazla tanıyorlar.dünya turunada gerek yok sağol ben onları çoktan yaptım ayrıca ben neden bassediyorum sen osmanlıyı açıyorsun.tr nin şuanki hali ortada osmanlının neler yaptığını konuşmuyorlar şimdi nasıl aç karnımızı doyurucaz diyorlar tr halkı bilmem farkındamısın???mazi işleri bırakacak ileriye bakacağız bu iş böyledir.size kalırsa önümüzdeki 50 sene konuşucaksınız uefa kupasını.tabi ozaman kalırsa galatasaray diye bir takım neyse bu tartışma kapansın çünkü kişisel komplexler karışmaya başladı olaya gereksiz konuşmalar bunlar.BİR GÜN HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK diyorum ve noktayı koyuyorum.

• Saçma bir liste..
    galatasaraylılarakatılıyorum..
    bu listede bir zamanlar galatasaray birinciydi..
  • quote:

bir vizeyle dünya turu harikaymışneresi veriyormuş o vizeyi ya :D:D:D veren yer varsa alalım ozaman. ya bu tartışma zaten bitmezde yurtdışındayım zaten diyorsun ama tanılabilirlikten yanlış bassediyorsun.vealmanyada yaşayana biri olarak türkçen baya iyimiş :D:D:D ilkdefa sende gördümde bukadar iyisini.neyse uzatmaya gerek yok ta çinde fenerbahçeyi daha fazla tanıyorlar biliyorlar almanyada da epey tanıyorlar.sen almanyanın neresindesin onuda merak ettim..ayrıca garantisni verebilirim.almanya italya fransa isviçre avusturya belçika.bak bu ülkeler çok iyi biliyorlar fenerbahçeyi ayrıca daha fazla tanıyorlar.dünya turunada gerek yok sağol ben onları çoktan yaptım ayrıca ben neden bassediyorum sen osmanlıyı açıyorsun.tr nin şuanki hali ortada osmanlının neler yaptığını konuşmuyorlar şimdi nasıl aç karnımızı doyurucaz diyorlar tr halkı bilmem farkındamısın???mazi işleri bırakacak ileriye bakacağız bu iş böyledir.size kalırsa önümüzdeki 50 sene konuşucaksınız uefa kupasını.tabi ozaman kalırsa galatasaray diye bir takım neyse bu tartışma kapansın çünkü kişisel komplexler karışmaya başladı olaya gereksiz konuşmalar bunlar.BİR GÜN HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK diyorum ve noktayı koyuyorum.

yazdıklarınla ancak kendini kandırırsın bence.roberto carlos bizim kupalarımızdan daha etkili oldu öyle mi sizin tanınmanıza?ayrıca kendin diyorsun türkiye kupasını kazananlar bizden iyi takım olduklarını göstermez diye yani sizin de sevilla'yı elemeniz onlardan iyi olduğunuzu göstermez.böyle düz mantıkla düşünmeye devam edersen onları yenmeniz uefa'yı alabileceğiniz anlamına gelmez.maziyi bırak ileriye bak dersin tabi çünkü mazinde bu kadar önemli kupalar yok.ben de BİR GÜN HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK AMA GERİ KALAN 364 GÜN GALATASARAYLI diyorum ve noktayı koyuyorum.

• ya hala konuşuyorsunuz bükreşe elendiniz ama hala konuşuyorsunuz bırakın kardeşim herşey ortada.başarınızıda görüyoruz devamlılığınızıda.artık baroş tr de oynar hacettepeye karşı
  • Aloooooooooo yeterr uzatmayin.

aslinda olayi saptirmamak gerekiyor.

Olay şu aslinda bu işi devam ettirmekten bahsediyoruz yanı Uefa'yı almak gercekten başaridir. ama olayi yanı başariyi devam ettirmek gerek. yanı tamam ben kupa'yi aldim yeter evime cekilip oturayim zaten bi tane kupa almişim onunla yetinirim dersen cok yanılırsınız.
    ama Hala Gs'li arkadaslar neyi paylasamadiklarini anlamiyorum.
    neyse uzatmamak gerek rakip takima b.k atmak yerine önce kendi takımınıza bakin.
    kendinizi kandirmayin.

söylediklerimi yanliş anlamayin.
  • çok güzel bir konuşma
  • haydi arkadaslar siralamada daha yukarilara bugun insallah
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.