Şimdi Ara

Fenerbahce'nin iflas ettiği gerçeği. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben ali kocun klubu satmak icin baskanliga aday oldugune eminim ama tabi kanitim dayanagim yok. Burada bu tartisamaya girmeyecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

Zengin insanlara pek güvenmeyin.
    Baş aşağı giden bir durumda ceplerinden zırnık mı koklatacaklarını sanıyorsunuz ? Kişisel servetlerinden veya firmalarının bütçelerinden hibe mi yapacaklar ?
    Ünal Aysal gibi fazlasını alabilecekleri durumlarda olaya girerler ama umutsuz vakaya dönüşen yerde uzaktan izlerler. Ve aynısını ben de yaparım. Yapmayan enayidir.

Yapmayan enayi değildir bu gibi konularda ahlak, etik gibi kavramlar devreye giriyor. ALLAH sizin gibi insanlardan korusun gerçek hayatta sizin gibi kişiler bizden uzak olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 6 Ekim 2017; 0:2:23 >
  • şu fb zenginleri para akıtıyor goygoyu bir bitmedi arkadaş,ülker dışında para akıtan kim var onlarda hayrına değil piyasasına göre verilen rakamlarla sponsorluk karşılığında veriyor.fb nin formasında sponsor yok bu 2. sefer oluyor hani nerde o para akıtmak için sıraya giren zenginler

borsadaki tüm kulüpler batık durumda zaten teknik iflasta olduklarını her yıl açıklıyorlar tabii medya fb nin elinde olduğundan bir gs her yıl batıyor diğerleri para basıyor

fb borcunu kapatacak kadar arazisi ve hisse senedi var,şu son alınan krediye karşılık bu kadar yüksek teminat ve ipotek verilmesinin nedeni, bunun kapta açıklanması tamamen seçimle alakalı.aziz bu işlere kafa yorduğu kadar saha içinde ıvır zıvıra bulaşmadan kazanmaya çalışsaydı fb çok daha farklı yerlerde olabilirdi.hepsinin acısı öyle ya da böyle çıkıyor ondan sonra yok 2006 da başlayan allah fb gerginliği

• Dunyada hala temiz suya egitime muhtac insanlar ve zor durumda olan canlilar var iken RVP ye toplamda 20.000.000 euro verecek klube bagis yapmayanlari ahlaksiz diye nitelendirmek ahlaksizliktir.

Hayati sadece futbol olan ve sanan insanlardan da uzak durun.

• gecem1903 G kullanıcısına yanıt
    Hangi devirde yaşıyorsunuz siz yahu? Bunu sadece 1 takım örnek olarak göstermiyorum çoğu dümen döndürür.

Örnek: büyük alış veriş marketleri kibrit çöpü alsanız dahi fiş keser. Siz de, ne güzel, iyi bari vergi kaçmadan devlete gidiyor sanarsınız. Adam x firmadan bir naylon fatura kestirir mis gibi de gider olarak gösterir. Devlete de az vergi vermiş olur.

Külüplerde buna benzer bir şey yapar. Forma satışını çok gösterir, iyi gelirimiz var der, der de der yani az mantık yürütün.

Fb'li zengin iş adamları olabilir ama öyle kimse durduk yere 5 lirasını bile vermez. Ancak Aziz Yıldırım'ın gayreti ile bağış vs alınabilir. Fb'nin taraftarı takımlarına destek konusunda iyi sadece.

Bu sene de Gs taraftarı taşın altına elini sokuyor. G.Saray'ın Türkiye'nin en çok taraftara sahip olmasının nedeni 2000 yılındaki uefa kupasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 6 Ekim 2017; 5:13:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NeyimVarKi?

quote:

Orijinalden alıntı: Rai-gy

quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

quote:

Orijinalden alıntı: TsubasaMessi

quote:

Orijinalden alıntı: sir balık

quote:

Orijinalden alıntı: Sowande

Fenerbahçe'nin dünya kadar arazisi var + bünyesinde Türkiye'nin en zengin iş adamlarını barındırıyor iflas etmesi imkansız.

Galatasaray bünyesinde zengin insanlar yok mu sence? O zengin insanlar kolay zengin olmuyor, çıkarları olmadığı sürece para akıtmazlar.

Araziler doğrudur, satışı yapılıp düze çıkılabilir. Real Madrid bile yaptı bunu.

Ama ne gerek var? 20 milyon taraftarı olan kulüplerimiz neden taşınmazlarını satmak zorunda kalıyor? Kurtuluş için iyi yönetilmek kafi. Ki kötü yönetildikten sonra hazıra dağ dayanmaz zaten.

Real, antreman tesisini ederinin cok cok fazlasina satmisti. İspanyol hukumeti, vergi borclari dahil bazi banka borclarini da silmisti.

İspanyol hukumeti ve bankalari, Barca ve ozellikle Reali cok fazla destekliyordu. Rivanin degeri atiyorum 300 milyon avro mu, İspanyol hukumeti olsa 1 milyar avroya alirdi.

bizse ederinin cok altina satiyoruz. Riva dahi borcumuzu sifirlamak ve faiz sorununu cozmek icin yeterli olmaliydi.

onuda silinen vergi borçlarınıza devletten hediye edilen stadınıza sayın

Sizinde vergi borçlarınız siliniyor ve Şükrü Saraçoğlu'nu ne şekilde 1 liraya almışsınız git araştır. Kendi evinin önüne bakmadan başkasının evine laf atma.

Yanlış anlamayın arkdaşı savunmuyorum, kıçı kırık takımlar için bile mükemmel stadlar yapılırken ülkenin lokomotifi kulüplere stad yapılmaması saçmalıktan başka bir şey değil ama şükrü saraçoğluda laf edemezsiniz. Kimse araziyi biz satın aldık demiyor zaten. Stadı biz yaptık. Stadların kullanım haklarını devlet 49 yıllığına kiralıyor kulüplere. Yani araziyi almak diye bir şey yok.
    Vergi borcu konusunda da yanılıyorsunuz. Son 2 yıla kadar fenerbahçe vergilerini ödeyen tek kulüptü 5 büyük takım arasında. Son 1-2 yıl hakkında bir fikrim yok ama bizim 1 vergi borcumuz silinmişse gs ve bjk nin rahat 20 dir o katsayı.
    Ama dediğim gibi stadları devlet yapmalı. Bizim para boşa gitti. Gsninde mecidiyeköy arazisi boşa gitti.

Topuk yaylası devlet desteğiyle yapıldı, ülker arenanın arazisi yine peşkeş çekildi. Daha bir sürü sayabileceğim şey var, Aysal döneminde de açıklanmıştı bunlar hep. Devlet herkese yardım ediyor.

• Özge Gürel kullanıcısına yanıt
    FFP konusunsa bahsettikleriniz yanlış. Daha yeni Milan satıldı durum ortada. PSG, ManCity örnekleri önümüzde. Zengin iş adamı kulübe sponsor olur, futbolcuya sponsor olur yine de FFPye takılmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kragen

FFP konusunsa bahsettikleriniz yanlış. Daha yeni Milan satıldı durum ortada. PSG, ManCity örnekleri önümüzde. Zengin iş adamı kulübe sponsor olur, futbolcuya sponsor olur yine de FFPye takılmazlar.

Söylediklerimde bir yanlış yok.

Verdiğin örneklerden 2'si zaten FFP konusunda sıkıntı yaşadı, yaşayacaklar.

Man City, 2014 yılında 49 Milyon Pound ceza ve ŞL'de 21 kişilik kadro kısıtlaması yemişti.
    https://www.theguardian.com/football/2014/may/16/manchester-city-fine-transfer-cap-uefa-ffp

PSG, Man City ile 2014 yılında cezalandırılan 2 büyük kulüpten biriydi. UEFA FFP kulübe 60 Milyon Euro ceza ve ŞL'de 21 kişilik kadro kısıtlaması cezası verdi.
    http://www.goal.com/en/news/8/main/2014/05/16/4822738/psg-penalised-for-ffp-breaches

Ve yine bu sene de yaptıkları Neymar transferinde de FFP sorusu gelince "Merak etmeyin halledicez" dediler ama halledemediler ve UEFA tarafından tekrardan soruşturma açıldı PSG'ye.
    http://www.bbc.co.uk/sport/football/41129494

Milan ise bu sene 175 Milyon Euro harcayıp, 30 Milyon Euro'ya yakın satış yapmış. Şuan için Milan ile ilgili bir FFP haberi yok ama Avrupa'nın dev kulüpleri için toplam harcadığın 150 Milyon Euro çok büyük rakamlar değil. Türk kulüpleri ile Avrupa kulüplerini kıyaslayamayız.
    https://www.transfermarkt.co.uk/ac-mailand/transfers/verein/5

Söylediğim gibi kulüp başkanı "hibe" olarak adlandırdığımız şekilde kulübe finansman sağlayamaz. Aslında eksik yazmışım. Yoksa tabiki de sponsorluk anlaşmasını çok uçuk rakamlara yapabilirler. Ama sponsorluk anlaşması ile yapabilir, yani bir sponsor bulmak zorunda. Ama sponsor ile finansman sağlasa bile FFP'ye takılmayacaklar diye birşey yok. Yukarıda örneklerini verdim. Eğer gelir giderini dengeleyemezsen, başkan çıkıp cebinden açığı kapatamıyor, UEFA'da anında yapıştırıyor cezayı.

• Yav he he ya kesin iflas zaten

Koskoca Fenerbahçe nereye iflas ediyor ya şakamisiniz

• aysal dönemi harcamarıyla klübün avrupadan men yediğini yazmayı unutmuşsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

Yav he he ya kesin iflas zaten

Koskoca Fenerbahçe nereye iflas ediyor ya şakamisiniz
    Yav hehe ya

Ali Koç: "TTK'ya göre 'borca batık' görünüyoruz"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

quote:

Orijinalden alıntı: sir balık

quote:

Orijinalden alıntı: Sowande

Fenerbahçe'nin dünya kadar arazisi var + bünyesinde Türkiye'nin en zengin iş adamlarını barındırıyor iflas etmesi imkansız.

Galatasaray bünyesinde zengin insanlar yok mu sence? O zengin insanlar kolay zengin olmuyor, çıkarları olmadığı sürece para akıtmazlar.

Araziler doğrudur, satışı yapılıp düze çıkılabilir. Real Madrid bile yaptı bunu.

Ama ne gerek var? 20 milyon taraftarı olan kulüplerimiz neden taşınmazlarını satmak zorunda kalıyor? Kurtuluş için iyi yönetilmek kafi. Ki kötü yönetildikten sonra hazıra dağ dayanmaz zaten.

Galatasaray ve Fenerbahçe zenginleri arasında ki fark Fenerbahçe'nin zenginleri gerektiğinde elini taşın altına sokuyor sizinkiler gibi sözde taraftar veya cimri değiller

Alıntıları Göster
    621 milyon €, zenginlerin ellerini taşın altına koymuş hali mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Özge Gürel

Türkiye'de 3 büyük kulübün iflas etmesi imkansız. Birinin 10-15 milyon taraftarı, diğer ikisinin 20-25 milyon taraftarı var. Türkiye nüfusunun %90'nını oluşturuyolar en az.

En kötü ihtimal bir zengine yada firmaya satılırlar, ki iş oraya doğru gidiyor zaten. Dernek yapısıyla kulüplerin borçlarını ödemeleri ve yönetilmeleri çok zor.

Ama şu bir gerçek ki, şimdiye kadar hep en az borcu olan kulüp Fenerbahçe olarak lanse edildi. En az 10 yıldır da, her sene batıyor diye Fener medyası tarafından Galatasaray aleyhine haberler yapıldı. Ama şuan görülüyor ki, Fenerbahçe'nin durumunun da Galatasaray'dan farkı yok, belki daha da kötü durumda.

Fenerbahçe'nin de elinde gayrimenkulleri var fakat, Galatasaray'ın Riva arazisi gibi borçlarının büyük bir kısmını kapatabilecek bir gayrimenkulu yok.

Fenerbahçe'de bir sürü zengin var, toplanırlar öderler diye boş hayallere kapanmayın. Türkiye'deki Fenerbahçeli zenginlerin hepsi toplansa, Fenerbahçe'nin borcu kapanmaz. Yani o kadar parayı bütün zenginler toplasa yine kapatamaz, "hibe" ederek. Aynı şey Galatasaray içinde geçerli. Galatasaraylı da bir sürü zengin var, ama liseli dinazorlar varken kimse topa girmiyor.

Ayrıca şunu unutmayın, UEFA FairPlay uygulamasıyla artık zengin kulüp başkanı devri bitti. İsterse kulübün başına Trump, Zuckerberg, Gates geçsin, UEFA FFP komitesine göre Dursun Özbek'ten farkı yok. Çünkü UEFA FFP diyor ki, kulüpler gelirleri kadar harcama yapabilir. Kulüp başkanı kendi cebinden kulübe finansman sağlayamaz.

Galatasaray Riva arazisinde beklediği proje tamamlandığında 400 milyon dolar gelir elde ederse, borçlarının çok büyük kısmı kapanmış olacak. Yani Galatasaray, diğer 2 kulübe göre düzlüğe çıkması en muhtemel kulüp.

Tahminimce bu şekilde giderse, 2-3 sene sonra kulüplerin zenginlere satılması gündeme gelmeye başlayacak. Özellikle Fenerbahçe seneye Ali Koç'un gelmesiyle, yeni bir kadro yapılanmasına gidecek ve eğer ilk 2 senede şampiyonluk gelmezse, mali durum çok daha kötüleşecek. Aynı durum Beşiktaş içinde geçerli. Beşiktaş'ın durumu, iki kulübe göre daha da zor. En borçlu kulüp ve elinde borçlarını kapatabilecek gayrimenkulleri de yok. Ayrıca hem eski başkanına hemde bankalara çok ciddi borçları var. 2 senedir şampiyon olmasına rağmen borçlar artmaya devam ediyor çünkü faizlerin ödemesi çok.

Yine tahminimce bence ilk satılacak kulüp Beşiktaş olacaktır. Eğer üst üste 2-3 sene daha şampiyon olamaz ise. Fenerbahçe ise sonraki satılacak kulüp olur. Hatta bir ihtimal ilk bile olabilir, oda Ali Koç'un yapacaklarına ve başarına bağlı. Ama Ali Koç'a Fenerbahçe taraftarı gibi bende güveniyorum. Fenerbahçe'ye gelmesiyle Fenerbahçe'yi yine çıkışa geçirecektir. Ama geldiği ilk 2 sene de şampiyonluk gelmezse, işte o zaman Fenerbahçe satışı gündeme gelen ilk kulüp olur.
    Yaklaşık 1 sene önce söylemişim

"Ama şu bir gerçek ki, şimdiye kadar hep en az borcu olan kulüp Fenerbahçe olarak lanse edildi. En az 10 yıldır da, her sene batıyor diye Fener medyası tarafından Galatasaray aleyhine haberler yapıldı. Ama şuan görülüyor ki, Fenerbahçe'nin durumunun da Galatasaray'dan farkı yok, belki daha da kötü durumda."

Ayrıca en borçlu kulüp Beşiktaş, sonra Fenerbahçe demişim, bir tek o konuda yanılmışım. Fenerbahçenin 621 milyon € borç yapacağını ben bile düşünmüyordum.

• bende 300-400 bekliyordum, 621i hic beklemiyordum.

bizim net borc ne kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-51A1FC2AA

bende 300-400 bekliyordum, 621i hic beklemiyordum.

bizim net borc ne kadar?
    2.5 milyar TL (450 milyon €) toplam borç ama alacak-verecek farkı 1.1 milyar TL (200 milyon €) civarında.

Alacak-verecek farkı da Riva ve Florya arazilerinden beklenen ortalama gelir düşülünce çıkan rakam.

https://www.aa.com.tr/tr/futbol/galatasarayin-toplam-borcu-aciklandi/1140368
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özge Gürel

2.5 milyar TL (450 milyon €) toplam borç ama alacak-verecek farkı 1.1 milyar TL (200 milyon €) civarında.

Alacak-verecek farkı da Riva ve Florya arazilerinden beklenen ortalama gelir düşülünce çıkan rakam.

https://www.aa.com.tr/tr/futbol/galatasarayin-toplam-borcu-aciklandi/1140368

Alıntıları Göster
    fenerin 3te 1inden azmis.

yinede borclardaki yabanci para orani, yillik faiz, amator sube zararlari onemli.

arazilerin satisi dursun yerine aysala verilse borcumuz cok cok daha azdi su an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51A1FC2AA -- 29 Temmuz 2018; 23:4:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-51A1FC2AA

fenerin 3te 1inden azmis.

yinede borclardaki yabanci para orani, yillik faiz, amator sube zararlari onemli.

arazilerin satisi dursun yerine aysala verilse borcumuz cok cok daha azdi su an.

Alıntıları Göster
    Aysal satma taraftarı değildi. GYO (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı) şirketi kurup, değerlendirip, uzun vadeli sürekli kazanç için değerlendirmek istiyordu. Dursun'un arazileri devlete peşkeş çektiği, Galatasaray'ı büyük zarara uğrattığı su götürmez gerçek ama Aysal'ın GYO projesi de benim kafama pek yatmamıştı. Ben satılması taraftarıydım. Borçlar arttıkça sürekli kazanç sağlamak yerine, yani oradan gelen kazancın faizlere gitmesi yerine, borçları tamamen ya da çok büyük bölümünü kapatması ve faiz yükünden tamamen kurtarıp, artık her sene 3-4 oyuncu transferi parası (25-30 milyon €, belki de daha fazla) faizler yerine direkt kulübün kasasında kalması bana daha mantıklı geliyordu. Ayrıca Aysal sonrası ülkenin geldiği durumu da göz önüne alırsak, GYO projesi şuan daha da mantıksız gelmeye başladı bana. Bu devirde millet parasını saklama derdinde ya da yurtdışına kaçırma derdinde. O araziye milyon dolarlar yatırıp, kimlere satacaktık oraya yaptığımız daireleri, iş yerlerini... Keşke diyorum satılması için yetki isteseydi belki şansı daha çok olurdu. Riva'nın Aysal'a verilmemesinin bir nedeni de bence GYO projesine inanılmamasıydı. Tabi bu projeyle birlikte de oradan pay almak isteyen kan emicilerin zırnık alamama korkuları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özge Gürel -- 29 Temmuz 2018; 23:17:23 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.