Şimdi Ara

Ferrari-Raikonen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi yanda Mclaren diğer yanda Raikkonen!
  • tutarım ferrariyi bırakmam
  • Raikonen i F1 e geldiğinden beri izlerim ne alaka birileri hakkında konuşmak için illa onu yakından mı tanımak lazım. F1 deki en yetenekli sürücü Efsanenin ardından Alonso dur. Kimi 3. olur.
  • kimi bahtsız olması dışında harika bi pilot(shumi kadar olmasa da).shumiyi çok aratıcağını sanmıyorum.

inş. seneye mclearen'ın arabası ferrariye yetişebilir de alonso-kimi tartışması biter
  • 'Kimi Schumacher kadar titiz değil'

Kimi Raikkonen'in Ferrari'de işleri yürütme şekli, FIA GT'de yarışan arkadaşı Toni Vilander'a göre, farklı olacak. İki Fin pilot iyi arkadaşlar ve bu hafta Mugello'da FIA GT de yarışan Vilander, Raikkonen'in şampiyonluğu kazanmaya yetecek kadar iyi çalışacağını fakat bunu Schumacher'den farklı bir şekilde başaracağını düşündüğünü söyledi.

"Ferrari takımı Kimi'yle nasıl anlaşacak? Schumacher'le olduğundan çok daha farklı." diyen Fin pilot şu açıklamalarda bulundu. "Schumacher'in takıma Benetton'da çalıştığı insanlarla birlikte geldiğini unutmayalım. Kimi bunun tersine takımda kimseyi tanımıyor. Bunun dışında Kimi Schumacher kadar mükemmeliyetçi değil ve onun kadar sık fabrikayi ziyaret etmeyecektir. Fakat eminim bu onun şampiyon olmasını engellemeyecek."

Sık sık yarışlarda kendisini ziyaret eden Kimi'nin bu hafta İtalya'daki yarışa medyanın ilgisinden çekindiği için gelmeyeceğini söyleyen Vilander "Ferrari'ye gideceğinin açıklanmasından sonra ortalıkta fazla telaş olacağından korktu." dedi.

TurkiyeF1.Com

gelecek sezon herşeyi ortaya koyacak...yaa ferrari tamam diyecek ya da dewam...

• Raikonen geçen sene gerçekten iyi yarışlar çıkardı. Umarım Mercedes te yaşadığı şansızlıklardan Ferrari de kurtulur. Önümüzdeki sezon Kim nin Alonso yu geçeceğine inanıyorum. Bakalım Alonso Mercedes te sorusuz bir sezon geçirebilecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 18 Eylül 2006; 20:12:37 >
  • Raikonenin sonuna kadar arkasındayım ben ona karşı hep bi sempati duymuşumdur schumi kadar olmasada iyidir
  • Ben olsam kesinlikle ama kesinlikle Massa'yı birinci pilot yapardım. Kimi'yede yol gösterirdim. Çünkü kesinlikle Massa'yada Schumacher'in üzerine düşüldüğü kadar düşülse inanıyorumki o da şampiyon olacak. Ama malesef yine ikinci pilot. Yine şampiyonluk şansı yok ...

Kimi Raikkönen'in kalitesi ise gelecek sene belli olacak . Çünkü eğer Alonso başarılı olursa, Kimi'nin kapasitesi düşük olarak düşenecekler. Tabiiki bu düz mantık. Ama kesinlikle şans değil.

Bence bir şeyleri unutmaya başladık. Formula 1'de pilotaj hala önemli. Tabiiki teknoloji çok önemli, fakat yinede pilotaj hala önemli. Şöyle soralım. Schumacher Sauber'de olsaydı şampiyon olabilirmiydi. Bence Evet. Peki Raikkonen yarışsaydı ? Bence Hayır !!!Sauberi örnek verdim çünkü orta halli bi motora sahip :)
  • Kimi yi severdim ama geçen sene İstanbulda yarış sonrası yanımdan geçti o kadar bağırdım kimi diye ama dönüp bakmadı o günden sonra soğudum.Hızlı pilot fakat aracını iyi koruyamıyor bence.Suçu sadece mclaren e atmak doğru değil. İyi pilot sadece hızlı kullanmakla değil yeri geldiğinde aracını koruyabilmekle olur.
    Resim kimi 9. viraj girerkenki frenajı sırasında çekildi.

Ferrari-Raikonen
  • quote:

Orjinalden alıntı: dralkan

valla arkadaslar önce senna sonra hakkinen ve sonrada kimi bu adamları sevdim hep schumide ve ferrariden ise hiç hoşlanmadım ( takdir ederim ama ) ben şimdi ne yapacagım sevdiğim pilot sevmediğim takımda offff ya. ama sunu iyi biliyorum ki schuminin yerini doldurabilecek tek pilot belkide suanda sevindiğim tek yan hiç sevemediğim alonsonun artık kiminin tozunu yutabilecek olması.( sağlam araba farkı )

aynı görüşleri paylaşıyorum.ne yapacam bilmiyorum.ferrariden pek haz almam....
  • @ali119 ya kardeş kimi istese bile senin durduğun yerde, cırlasanda sana bakamaz. kulakları tıkalı, kaskı va, işi gücü var adamın...
  • kimi yi severim stilini de severim ama ferrari ye gittiği için sevinmedim değil.
    adamın mclaren de yaşadığı talihsizliği kimse yaşamamaıştır kaç senedir.yeni bi takım ve motivasyon kendi kariyeri için iyi olur.

ferrai nin de rekabetçi bi araba yapacağını tahmin ediyorum ama sorunşu ki kimi hakketen arabanın haşatını çıkarıyo.yani tamm bi araba dayanıksız olabilir ama pilot a ona göre kendini ayarlamalı diye düşünüyorum.

kimi yarış dışında kalırken takım arkadaşları aynı araçla hep yarışı bitirdiler.tabi onlarda kimi kadar yarış kazanıp puan toplayamadılar orası da başka bi mesele

neticede ben f1 de pilot değil takım tuttuğum için kimi nin gitmesi bende herhangi bi soğukluk hissettirmedi.mclaren gibi bi takım kendine yakışacak şampiyonluk kovalayabilecek yetenekte bi pilotu mutlaka bulacaktır...

o bakımdan forza mclaren demek istiyorum ben

• The cantan arkadaşım kask varken tabiki de duymaz.Benim dediğim ödül töreni bittikten 1 sa sonra.Kotu sweeti giymiş sivil halde garaja girerken yanımdan geçti.Durup sohbet edende Allahın kulu.
  • ferrariye schumiden sonra kiminin gelmesine çok sevindim ben çünkü schumiden sonraki en iyi ve şampiyonluğu en çok hak eden pilotun o olduğuna inanıyorum..buz adam ateş adam olacak ve inşallah her şey güzel gitmeye devam edecek..tabi ki bir ferrari taraftarı olarak asla schumiyi unutmamız mümkün değil,onun yerini asla dolduramazlar..ama kimi ona yaklaşabilir bence
  • Kimi'nin Schumcher'in yerini doldurması biraz zor gibi çünkü F1'de şu ana kadar arabasının gelişiminde çok etkili olan,yeteneği tartışılmaz bir M.Schumacher'den söz ediyoruz.Raikkonen'de çok yetenekli ama bir Schumacher kadar olduğu söylenemez maalesef:(Raikkonen'in takımı yüzünden pek başarı gösteremediği doğru fakat hatırlarsanız Schumi'nin geldiği zaman Ferrari'de de durum pek iyi değildi fakat o ne yaptı takımını resmen baştan yarattı!Bu yüzden ben Kimi'niin Schumi'niin yerini doluramayacağı görüşündeyim hem McLaren-Mercedes hem de Kimi Raikkonen taraftarı olarak
  • Ben Kimi'nin Ferrari motorlarını da patlatabilecek yeteneğe! sahip olduğunu düşünüyorum. Umarım yanılıyorumdur.
  • Kimi otomobili çok fazla hırpalayan bir sürücü.Ben şahsen yıllar öncede aynı şeyi iddia ediyordum halada ediyorum.Malesef bir çok kez aynı sorunları Ferrari dede yaşayacaktır."İnşallah yaşamaz" Bir çok kez yazdım daha önce.Bir pilot ne kadar agresifse yolda kalma riski okadar artar.Ben Kimi yi geçmişte en sevdiğim pilotlardan biri olan Jean Alesi ile özdeşleştiriyorum.Alesi kariyeri boyunca pistlerde sürüş stili seyircinin gözüne en çok hitap eden pilottu.Raiko da aynı onun genlerini taşıyor gibi.Onun gibi kusursuz hızlı ama en az onun kadar agresif ve bu yüzden tıpkı onun gibi durmadan mekanik sorun yaşıyor.İnşallah Ferrari deki kariyeri Alesi ninki gibi olmaz.Kimi de aynı onun gibi atsan atmaya kıyamassın, satsan satmaya kıyamassın.

Evet Kimi muhteşem hızlı bir pilot ama hepsi okadar.Bir Schumacher gibi komple bir pilot değil ne yazıkki.Kimi kendini tıpkı Schumacher gibi dier alanlardada geliştirmeli.

• RedStar, ben Kimi' yi hep Gilles Villeneuve' e benzetiyorum. Aynı onun gibi hırslı, onun gibi inatçı. Tabi onun gibi aracı sürekli zorlayan bir pilot. Ama inşallah sonu onun gibi olmaz.
  • şimdi raikkonen inşallah ferrari ye geçtikten sonra her yarışta motor patlatır ama ben buna maalesef imkan vermiyorum araç geliştirme,hızlı ve dayanıklı araçlar yapma konsunda usta olan ferrari raikkonen e maalesef sağlam araç verecektir ama inşallah dediklerimin tersi çıkar.
  • Hırsı konusunda sana katılıyorum Challanger.Ama ben Gilles i hiç canlı izleyemedim.Bu yüzden onunla Kimi yi kıyaslayamam.Ama Alesi yi yıllar boyu izledim.Bu yüzden çok net karşılaştırma yapabiliyorum.Birde dikkat ettiysen benzettiğim nokta otomobillerini yıpratmaları.Gilles bildiğim kadarıyla aracı yıpratarak mekanik arızadan ziyade pilotaj hatası ile aracına hasar verip kalırdı daha çok.Ama Alesi mekanik sorunlar yüzünden inanılmaz sayıda çok yarış kaybetmiş bir pilot.işin daha acı olan yanı 30 dan fazla podyum derecesi, ve onca liderken kaldığı yarışa rağmen koca kariyerinde sadece 1 birincilik çıkartabilmişti.Tarih onu hep en talihsiz pilotlar arasında anacak ama ben talihsizlikten çok otomobillerine karşı olan agresifliğine bağlıyorum bunu.Aynı şekilde Kimi ninde bukadar mekanik arıza yaşaması otomobiline karşı olan agresifliğinden kaynaklanıyor bence.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.