Şimdi Ara

fethetmek ile işgal arasındaki bağ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • işgal eden için fethetmek, fethedilen için de işgal edilmektir, bunun dini siyaseti osu busu yok, özellikle geçmiş dönemlerde askerler yağma vaadiyle savaşa sokulurdu, istanbul un fethinde bile sultan mehmet o kadar hassas olmasına bunun için önlemler bile almış olmasına rağmen yağma olayları oldu, istanbul u biz almadan önce aynı dine mensup ordu bile girip yağmaladı insanlara saldırdı, elinden kılıç tabanca tüfek top vs. almış öldürmeye gönderilmiş bir yerden sonra gözü sadece öldürmek gören insanların evet karşımdaki asker öldü şimdi demokrasi zamanı haydi el ele tutuşalım demesini kimse bekleyemez

sonuç olarak bu tarz fetih nedir işgal nedir gibi kıyaslamalar kazananın tarih yazmasına göre şekillenir, kazanan fetheder kaybeden işgal eder, ama bir gerçek var ki güçlü olmak işgal etmek zorundasın, yoksa işgal edilirsin kesilirsin biçilirsin, güçsüz olan her zaman ezilir

• Entry-nick uyumsuzluğu hat safhada
  • Ben böyle saçma bir tanım görmedim. Kardeş işgal etmek demek ele geçirmek demektir. Geçici ya da süresiz. Fetih ise savaşarak ele geçirilen yerler anlamında kullanılan bir terimdir. Yani sen yolda yürürken dükkanın birine arkadaşlarına çökünce direk işgal ediyorsun. Ama dükkan sahibi sana karşılık veriyorsa ve kapışıyorsanız ve sonra sen oraya çöküyorsan fethetmiş oluyorsun. Bence böyle olmalıydı Afgan dostum. Saygılarımı sunarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

işgal eden için fethetmek, fethedilen için de işgal edilmektir, bunun dini siyaseti osu busu yok, özellikle geçmiş dönemlerde askerler yağma vaadiyle savaşa sokulurdu, istanbul un fethinde bile sultan mehmet o kadar hassas olmasına bunun için önlemler bile almış olmasına rağmen yağma olayları oldu, istanbul u biz almadan önce aynı dine mensup ordu bile girip yağmaladı insanlara saldırdı, elinden kılıç tabanca tüfek top vs. almış öldürmeye gönderilmiş bir yerden sonra gözü sadece öldürmek gören insanların evet karşımdaki asker öldü şimdi demokrasi zamanı haydi el ele tutuşalım demesini kimse bekleyemez

sonuç olarak bu tarz fetih nedir işgal nedir gibi kıyaslamalar kazananın tarih yazmasına göre şekillenir, kazanan fetheder kaybeden işgal eder, ama bir gerçek var ki güçlü olmak işgal etmek zorundasın, yoksa işgal edilirsin kesilirsin biçilirsin, güçsüz olan her zaman ezilir

Sultan Mehmet niye önlem alsın? İslamda fetih sonrası 3 gün yağmalanma hakkı var şehirlerin (şayet kendileri teslim olduysa durum değişiyor)

• çoluk çocuk dolmuş, hangi birine ne anlatacan...
  • tek bildiğim şey şiddetin ilgili taraflarca farklı anlamlara büründürülmesi. kimine göre namus mücadelesi kimine göre demokrasi mücadelesi kimine göre hak hukuk mücadelesi...
    feth'in masumlara zarar verilmeden savaşılması deniyor fakat o savaşan askerinde ailesi var.onu bekleyen çocuğu karısı var... belki o da insanı seviyor o da namuslu dürüst onurlu yaşıyor, o da senin gibi geçinme derdinde yaşama aile olma derdinde...tek gerçek şu ki devlet menfaatleri uğruna devlet liderlerinin insanın canına önem vermemesi ve en acısı da insanoğlunun bu oyunların etrafında olduğunu farkedememesi..2.dünya savaşında bile haktan eşitlikten bahseden sovyetler bile binlerce masumu yem olarak kullanabiliyorsa bu dünyada siyaset denen şey tamamen insanlığa yapışmış kanser gibi bir hastalıktır. biz ne müslümanız ne hristiyanız ne türküz ne alman ne italyan. bunların hepsinden önce insanız. ve insan insana yardım etmeli, beraber yaşamalı yaşatmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confusion. -- 8 Ocak 2013; 21:04:22 >

• Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir. Tartışmaya gerek yok.
  • BM güvenlik kurulu ülkeleri aldığın yeri tanıyorsa fethetmek olur. Tanımıyorsa işgal olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semper-Fidelis

quote:

işgal eden için fethetmek, fethedilen için de işgal edilmektir, bunun dini siyaseti osu busu yok, özellikle geçmiş dönemlerde askerler yağma vaadiyle savaşa sokulurdu, istanbul un fethinde bile sultan mehmet o kadar hassas olmasına bunun için önlemler bile almış olmasına rağmen yağma olayları oldu, istanbul u biz almadan önce aynı dine mensup ordu bile girip yağmaladı insanlara saldırdı, elinden kılıç tabanca tüfek top vs. almış öldürmeye gönderilmiş bir yerden sonra gözü sadece öldürmek gören insanların evet karşımdaki asker öldü şimdi demokrasi zamanı haydi el ele tutuşalım demesini kimse bekleyemez

Sultan Mehmet niye önlem alsın? İslamda fetih sonrası 3 gün yağmalanma hakkı var şehirlerin (şayet kendileri teslim olduysa durum değişiyor)

İslamda 3 gün yağma hakkı vardırı kim söylemiş? ben ne öyle bir ayet biliyorum ne de Hz. Muhammed in böyle bir sözünü biliyorum, yağma vahşiliktir barbarlıktır, bunun dinle imanla falan da alakası yoktur, her topluluk yaşadığı yeri evini düşmana karşı korur, bu doğal bir reflekstir, ha sen kapına dayanırlar bu ev bizim olacak derlerse buyur abi başımla beraber diyeceksen orası ayrı

ayrıca sultan mehmet önlem aldı, özellikle tarihi değeri önemli bölgelere ordu şehre girdiği sırada koruması için özel birliklerini yolladı, hristiyan dünyasına da liderlik etme amacı düşünüldüğünde önlem alması da çok doğal

• quote:

quote:

quote:

İslamda 3 gün yağma hakkı vardırı kim söylemiş? ben ne öyle bir ayet biliyorum ne de Hz. Muhammed in böyle bir sözünü biliyorum, yağma vahşiliktir barbarlıktır, bunun dinle imanla falan da alakası yoktur, her topluluk yaşadığı yeri evini düşmana karşı korur, bu doğal bir reflekstir, ha sen kapına dayanırlar bu ev bizim olacak derlerse buyur abi başımla beraber diyeceksen orası ayrı

ayrıca sultan mehmet önlem aldı, özellikle tarihi değeri önemli bölgelere ordu şehre girdiği sırada koruması için özel birliklerini yolladı, hristiyan dünyasına da liderlik etme amacı düşünüldüğünde önlem alması da çok doğal

Ben müslüman bile değilim ama durum bu. Ayet vs. bilmiyorum ama araştırırsan olduğunu görürsün. Tarihi değeri olan bölgelere önlem almış olabilir, Ayasofya vs. ama yağmalamak yasaktır dese Fatih Matih kalmazdı orada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben müslüman bile değilim ama durum bu. Ayet vs. bilmiyorum ama araştırırsan olduğunu görürsün. Tarihi değeri olan bölgelere önlem almış olabilir, Ayasofya vs. ama yağmalamak yasaktır dese Fatih Matih kalmazdı orada.

İslamla ilgili daha onlarca uydurma şey var ona bakarsan, şu anda ortadoğuda herkes tekbir getirerek onun bunun kafasını kesiyor hesapta İslam uğruna, geçmişte insanların barbarlıklarını uydurdukları kılıfa göre bazı şeyleri değerlendirirsek dinlerin adam kesmekten başka hiçbir anlamı kalmaması lazım

yağma mevzusu sadece bir dinle alakalı birşey değil, dünyadaki gelmiş geçmiş tüm savaşlarda bu az veya çok oranda oldu, bu dinde serbest bu dinde yasak diye bakmamak lazım, ilahi bir din ne olursa olsun yağmayı kabul etmez meşru kılmaz, yağma demek insanın evini basmak karısına kızına tecavüz etmek öldürmek herşeyine el koymak vs. demektir, bunu islamın onayladığını iddia edenlere inanmayın

• aha dine felan dönmüş konu.yerimizi alalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHLD

işgalde sivillerede saldırı var.Fetih ise sadece askeri anlamda sivillere saldırı düzenlemeden bir yeri kazanmaktır.

+

uluslararası hukuk kurallarında yazılmış,çizilmiş bazı şeyler bazı ufak detaylar var bununla ilgili.Tam hatırlamıyorum.Araştırırsan bulabilirsin

nedense bu yalana inanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcgamebeer

quote:

Orijinalden alıntı: SHLD

işgalde sivillerede saldırı var.Fetih ise sadece askeri anlamda sivillere saldırı düzenlemeden bir yeri kazanmaktır.

+

uluslararası hukuk kurallarında yazılmış,çizilmiş bazı şeyler bazı ufak detaylar var bununla ilgili.Tam hatırlamıyorum.Araştırırsan bulabilirsin

nedense bu yalana inanmıyorum

Neye inanıp neye inanmadığını ben değil sen biliyorsun zaten.Ben herkes inansın diye yazmadım.Sadece sorulanı,yazanlara uygun şekilde cevapladım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.