Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

efektlere yorum yapan kişiler eğerki şu kadardır bekliyoruz şu kadar para harcanmış e insan biraz daha iyisini bekliyordu falan deseydi anlardım ama öyle bir saldırmışlarki kanım dondu(sadece burada değil takip ettiğim bir kaç sitedede böyle)

yorumuma gelince bu film bu haliyle çıksın şu 1-1.5 aylık zaman diliminide iyi kullanılıp geniş kitlelere ulaşacak reklamları yapılsın rekor kırar bu film

ya yazmadan edemicem birisi bir lotr değil demiş yok devenin nalı diyorum sanki adamların bir lotr olma gibi bi amaçları var yada önceden böyle bir yorum yapmışlar gibi

Kimlerle aynı forumdayız işte hafız , yazık ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

quote:

efektlere yorum yapan kişiler eğerki şu kadardır bekliyoruz şu kadar para harcanmış e insan biraz daha iyisini bekliyordu falan deseydi anlardım ama öyle bir saldırmışlarki kanım dondu(sadece burada değil takip ettiğim bir kaç sitedede böyle)

yorumuma gelince bu film bu haliyle çıksın şu 1-1.5 aylık zaman diliminide iyi kullanılıp geniş kitlelere ulaşacak reklamları yapılsın rekor kırar bu film

ya yazmadan edemicem birisi bir lotr değil demiş yok devenin nalı diyorum sanki adamların bir lotr olma gibi bi amaçları var yada önceden böyle bir yorum yapmışlar gibi

Kimlerle aynı forumdayız işte hafız , yazık ya

biz birbimirize yeteriz

• lotr ile kıyaslayanlar yada berbat rezil diyenler yanlış yapıyorlar kabul ediyorum. ama bu filmin efektlerinin kötü ve amatörce olduğu gerçeğinin değiştirmiyor.
    sırf osmanlı tarihini anlatıyor diye gaza gelip süper olmuş, hollywood filminden farkı yok demek te bi okadar yanlış. bi basamak taşı olarak kabul ediyorsak
    eleştirecez ki daha iyisi yapılsın.
  • Merakla bekliyorum filmi, fragman çok güzel olmuş.
  • quote:

İmzamı atarım.

Zirvede bulunan Türk Sinemasına göre alçakta kalacak bir yapım sanki. Fragmana bakıp olumsuz eleştiri yapanlar kaç film izlemiş merak ediyorum.

• Diyaloglar karakterler çok basit gözüktü gözüme ne bileyim sinama havasından çok dizi havası var gibi duruyor.
  • :) Böyle bir film ilk defa yapılıyor fragmanda oldukca iyi gözükürken efektlere kafayı neden bu akdar taktınız anlamıyorum . Ulubatlının bayrağı dikme sahnesi bile tüğleri diken diken ediyor. Savaş görüntüleri binlerce askerin olduğu bölümlerde güzel . At üstündeki askeri boğazdan mızrakla öldürülen sahne bir orta çağ havasını veriyor. Yani neyi beğemiyorsunuz biz bu filmlerden kat kat iyisini yaptıkdamı beğenmiyorsunuz anlamak güç.
  • Animasyonlar tamam cok super olmiyabilir hatta kotu bile olabilie ama bizim bu filme gitmeyip korsanini indirip, acimasizca elestirmemiz ayri bir ayip. Sebebi ise bizde en fazla izlenen film ne recep ivedik, bi ulkenin vatandasi turkiyede ne fazla izlenmise baktigi anda hep boyle filmler gorucek, sonra oradan ne kadar kultursuz oldumi gorucek. Adamlar iyi niyetli sekilde tabiki kar amaci guducekler fetih filmini yapmislar, ilk defa boyle bi teknoloji kullanilmis. Biz bu filme gidersek adamlar para kazanir, para kazanirsa bu islere ilgi artar ve bu teknoloji kullanimi daha gelisir. Hemde tarihimizi anlatiyor, tabi bizim milletimiz icin bel alti uckur meseleleri daha onemli.

Amerikalilarin tarihi bile yok, bize tarihleri varmis gibi bi ton yapim izletiyorlar, aralarindan 4-5 tane disinda coguda dandik cekim. Ben cok ulke gezdim ve amerikalilar kadar milliyetci bi ulke gormedim, adamlar toplama irkta olsa ulkesinin reklamini iyi yapiyor
  • Film güzele benziyor en kısa sürede çıkmasını bekliyorum.
  • Fragmanı İzledim güzele benziyor vizyona girsin gideriz.
  • Bu insanlar ya bizle dalga geçiyorlar ya da fena kazık yemişler bu kadar uyduruk efektler için bu bütçe çok daha doğrusu bu bahsedilen parayla hollywood kalitesinde yapılabirdi.

Bir kere karakterlerden oyuncu profillerine kadar çoğu şey rezalet. milletin bahanesi de, yok biz daha yeni başlıyoruzda bilmem ne...

burdaki mesele sadece bütçe de değil biz bu sinema işini daha öğrenemedik bu kadar basit! Amerikan yapımı 30'lu 40'lı filmlerin kalitesine bile ulaşamadık.

Bakın Türkiye daha Metin Erksanları ,Halit Refiğleri aşacak filmler çekemedi sanırım gerçek manada "filmler" yapılacağını göremeyeceğiz bu ülkede anca sıkıcı festival filmleriyle övünmesini biliriz...

ha yaptığımız hiç mi iyi birşey yok? uluslararası kalitede yaptığımız tek iyi şey "Dublaj" dır. Hatta en iyilerdeniz...

sonuç olarak Türkiye'de dizilerin hali ne ise sinemanın da farkı yok. ne kadar kolay popüler olup da para kazanmak nasılsa millete ne versen seçmeden alıyor en azından ekseriyeti öyle...

• sanırım iki tane fragmanı var ve tekrar tekrar izledim görüşlerim şöyledir ;
    grafik işlerinden azda olsa anlayan birisi bazı sahnelerdeki sırıtmaları görür ve gözüne batar ki benim gözüme gözüme battı
    oyuncuk kısmına gelirsek çok yapmacık oynuyorlar sanki tabi bu benim görüşüm
    nefes filminin taktiğinin tutması bu filmede ilham vermiş çıktı çıkacak çıkartamadık çıkartamıyoruz şu tarih bu tarih derken dilden dile gezdirmek
    neyse cıksında bi izleyelim iki fragmanla daha fazla yorum yapmak yanlış olur inşallah bizi yanıltırlar
  • Sanırım sinemada izlemem. Daha iyisini bekliyordum
  • Şubat'ta mı girecek vizyona?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hope SOLO

Bu insanlar ya bizle dalga geçiyorlar ya da fena kazık yemişler bu kadar uyduruk efektler için bu bütçe çok daha doğrusu bu bahsedilen parayla hollywood kalitesinde yapılabirdi.

Bir kere karakterlerden oyuncu profillerine kadar çoğu şey rezalet. milletin bahanesi de, yok biz daha yeni başlıyoruzda bilmem ne...

burdaki mesele sadece bütçe de değil biz bu sinema işini daha öğrenemedik bu kadar basit! Amerikan yapımı 30'lu 40'lı filmlerin kalitesine bile ulaşamadık.

Bakın Türkiye daha Metin Erksanları ,Halit Refiğleri aşacak filmler çekemedi sanırım gerçek manada "filmler" yapılacağını göremeyeceğiz bu ülkede anca sıkıcı festival filmleriyle övünmesini biliriz...

ha yaptığımız hiç mi iyi birşey yok? uluslararası kalitede yaptığımız tek iyi şey "Dublaj" dır. Hatta en iyilerdeniz...

sonuç olarak Türkiye'de dizilerin hali ne ise sinemanın da farkı yok. ne kadar kolay popüler olup da para kazanmak nasılsa millete ne versen seçmeden alıyor en azından ekseriyeti öyle...

+1 ...Aynen dostum ,biriside yazmış yok yeni başlamışız yok daha önce yapmamışız yok onlar dev hollywood filmleriymiş sadece onlar yapabilirmiş yok eleştirenler sağdan soldan film indiripde film kültürü olmayan kişilermiş.Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok ,bu gibi efektler için kullanılan programlar ve yöntemler belli ,yapabilirsen kendin yaparsın yapamıyorsan getirirsin ekibi verirsin parasını elin adamı en kralını yapar.Hiç kore hind ve çin filmidemi izlemediniz vallahi filmlerinin amerikan filmlerinden fazlası var eksiği yok.Tamam türk sinemasına tabikide destek vereceğiz fakat milletide enayi yerine koymasınlar.Yıllardır türk filmleri sinemalarda amerikan filmlerinden çok daha fazla ve hatırı sayılır gişe yapmasına rağmen dönün bakın arkanıza elle tutulur hangi filmimiz var.1960 ve 70 li yılların o muhteşem filmlerinin bir adım ötesine dahi geçemedik.Umarım bu eleştirileri dikkate alıp film vizyona girmeden teknik olarak düzeltilebilecek yanlışları düzeltirler ve bizde keyifle filmi izleriz.Yoksa yazık olur bu kadar emeğe...

• 2.fragman yayınlandı arkadaşlar konu sahibinin 1.sayfaya koymasını talep ediyorum

http://video.milliyet.com.tr/video-izle/Fetih-1453-Fragmani-a01XZlXbZbW5.html

üstteki 5-6 arkadaşın yorumuna gerçekten gülüyorum.Millet gelmiş oyuncu listesine bakarak yorum yapıyor.Nefestede öyle diyordunuz.Gerçekten saçmalıyorsunuz film çok iyi özellikle ilk yapım için.Şu hollywood kalitesi neymiş bir biz göremedik spartacus falan heralde.Gerçekten yazık size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netten^ -- 8 Ocak 2012; 19:06:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: netten^

2.fragman yayınlandı arkadaşlar konu sahibinin 1.sayfaya koymasını talep ediyorum

üstteki 5-6 arkadaşın yorumuna gerçekten gülüyorum.Millet gelmiş oyuncu listesine bakarak yorum yapıyor.Nefestede öyle diyordunuz.Gerçekten saçmalıyorsunuz film çok iyi özellikle ilk yapım için.Şu hollywood kalitesi neymiş bir biz göremedik spartacus falan heralde.Gerçekten yazık size

günaydın fragman yayınlanalı iki günü geçti. eleştirenlere acıdığın için utanç içindeler özür diliyorlar! artık rahat olabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tizar

quote:

Orijinalden alıntı: netten^

2.fragman yayınlandı arkadaşlar konu sahibinin 1.sayfaya koymasını talep ediyorum

günaydın fragman yayınlanalı iki günü geçti. eleştirenlere acıdığın için utanç içindeler özür diliyorlar! artık rahat olabilirsin.

yav he he

• Herkes tarafsız olun diye haykırmış ama kimse tarafsız davranmamış. Üzerimizde bir yabancı hayranlığı olduğu kesin bir kere. En basitinden efektler çok kötü bu ne yauu diyenler Spartacus'ü örnek vermiş ki o dizideki kanların sıçrama efekti Muhteşem Yüzyıl'la aynı.. Eleştirelim evet ama biraz da tutarlı olalım.

Filme gelirsek başta benim aklımda altından kalkamazlar düşüncesi vardı. Ki çoğu silinse de yine de bu düşünce var. Efektler evet sırıtıyor ancak oturup tek tek incelendiğinde ortaya çıkıyor. Ya da du bakim hatası var mı diye düşünüldüğünde. Fragmanı ilk izlediğimde ''olmuş'' izlenimi vardı üzerimde. Ancak ikinci defa dikkatli izlenildiğinde hatalar kendini belli ediyor. O yüzden filmi izlerken bizim gözümüze çarpmayacak hatalar olursa iyi. Tabi çok büyük hatalar varsa affedilmez.

Ben görsellikten çok hikayeye önem veriyorum. Yani konuyu nasıl anlattılar? Direkt Türklükten mi vurmaya çalıştılar aslansın kaplansın diye yoksa objektif bir şekilde tarihi anlatmaya mı çalıştılar? Yanlı bir anlatım olmasını, böyle bir amaç güden yapım olmasını istemiyorum şahsen. İki tarafın da durumunu, gereklerini, nedenlerini anlatan tarafsız bir yapım olursa tadından yenmez bence. Görselik ise arka planda kalır.

Bundan ayrı fragmanı ilk izlediğimde aklıma direkt Miğferdibi savaşı geldi Yüzüklerin Efendisinden. Baya baya arak olmuş

• kesinlikle izlemeyeceğim bir türk filmi daha.bizimkiler adam gibi yapana kadar izlemem.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.