Şimdi Ara

Fiat 500X, ABD'de 'Yılın En Güvenli Aracı' seçildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DXM06

140bg TCT multiair hem güçlü hem ekonomiktir. çift kavrama otomatik vites çok başarılı. ancak 170bg multiair 4x4 modeline 9 vites otomatik koymuşlar. eski tip robotize şanzıman. oldukça kararsız. bence uzak durulmalı. neden o modele tct koymamışlar anlam veremedim. zaten fiyatıda 100bine yakın.

9 ileri mi eski tip robotize şanzıman??
  • 9 ileri zf 9 şanzıman olması lazım..
  • Bildiğim kadarıyla 3 farklı 9AT versiyonu mevcut. Amerika'da ZF şanzıman da kullanılıyor. AB'de ne kullanılıyor bilmiyorum.
  • 9-speed Chrysler 948TE automatic
    9-speed Chrysler 948TE PRNDLTronic

Bu ikisi kullanılıyormuş.
  • quote:

140bg TCT multiair hem güçlü hem ekonomiktir. çift kavrama otomatik vites çok başarılı. ancak 170bg multiair 4x4 modeline 9 vites otomatik koymuşlar. eski tip robotize şanzıman. oldukça kararsız. bence uzak durulmalı. neden o modele tct koymamışlar anlam veremedim. zaten fiyatıda 100bine yakın.

Multijet buldum öğleden sonra bir bakıcam bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Toplam 48 araç ödüle layık görülmüş. Hepsi birer kazanan.

Ancak paragrafta açıkça belirttiği gibi 500x "2016 yılı için enstitünün en yüksek ödülünü kazandı" yazıyor. Bunu başka hiçbir modele ithafen söylememişler.

Online çeviri programları çevirince öyle anlaşılıyor demek ki... google çeviri mi bu?
  • quote:

ABD'de faaliyet gösteren Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü, Fiat 500X'i yılın en güvenli aracı seçti.

Fiat'ın crossover sınıfındaki temsilcisi Fiat 500X, ABD'de faaliyet gösteren Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından yılın en güvenli aracı seçildi.

Fiat açıklamasına göre, Fiat 500X, IIHS tarafından yapılan çarpışma ve güvenlik testlerinde en yüksek skor olan "Top Safety Pick+" derecesi elde etti. Testlerden en yüksek sonucu alan otomobil, ABD'de"yılın en güvenli aracı olarak belirlendi.

Bünyesinde 70'ten fazla güvenlik özelliği barındıran Fiat 500X, Türkiye'de standart olarak sunulan ESP, TCS ve 6 hava yastığı gibi özelliklere ek, isteğe bağlı tercih edilebilen çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi üst düzey teknolojiler ile sınıfında öne çıkıyor.

Çarpışma Önleme Sistemi, tampon altına yerleştirilmiş bir radar sistemi ile 7 kilometre ve 200 kilometre hızları arasında önde seyreden araçlar ile arada bulunan mesafeyi ve hız farkını kontrol ederek, çarpışma riskini anında tespit edebiliyor.

Sistem, böyle bir risk durumunda öncelikle sürücüyü işitsel ve görsel sinyaller ile uyarıyor. Eğer sürücü bu uyarılara tepki vermezse çarpışmayı engellemek veya muhtemel bir çarpışmada hasarı en aza indirmek için sistem otomatik olarak frene basıyor.

http://www.ntv.com.tr/otomobil/fiat-500x-abdde-yilin-en-guvenli-araci-secildi,HLLqswPLCUyGBfuTNB5Bbw

Sıralı tam liste
    http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/small-overlap-crash-protection-front-crash-prevention-key-to-2016-awards-48-models-earn-top-safety-pick-award-13-earn-top-safety-pick

Not: IIHS Euro NCAP'e benzemez. Öttürür.

Hayirlisiyla aldim usta

• Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın. Kazasız belasız inş.
  • Allah razi olsun daha iyisi sizlerin olsun insallah.

• Baya hizli oldu hocam hayirli olsun :)) kazasiz belasiz gunlerde kullanin.

• quote:

Baya hizli oldu hocam hayirli olsun :)) kazasiz belasiz gunlerde kullanin.

Tesekkurler aslinda 4 aydir arac ariyordum ama neyi begensem bir eksisi oluyordu.Aslinda bu aractada arka hacim pek iyi degil ama buna katlanabilirim deyip hizlica aldim

• Cok fazla dusununce her seyden soguyor insan o yuzden hizli karar verip almak bazen iyi oluyor. 500x L gibi degil daha sportif ve alcak. Haliyle bagaj oldukca ufak. Ancak her gun valizle gezilmedigine gore cok sikinti olmaz. Mjet2 kesinlikle piyasadaki en iyi dizel motorlardan biri. Hem performans hemde yakit olarak uzmez. Degisken geometrili turbosu sayesinde daha dusuk lagli ve uzun soluklu bir tork performansina sahip. Tekrar hayirli olsun.

• quote:

9-speed Chrysler 948TE automatic
    9-speed Chrysler 948TE PRNDLTronic

Bu ikisi kullanılıyormuş.

Şanzımanda elektronik/mekanik modifikasyon var mı bulamadım ama ZF nin 9 ileri şanzımanı bunlar hatta ilk Chrysler 200 de kullanıldı (FCA olarak)
  • ZF 9 ileri bugün itibariyle benim kullanıldığını bildiğim modeller
    HONDA CRV
    RANGE ROVER EVOQUE
    FIAT 500X
  • ÇOK BELİRLEYİCİ BİR OLUŞUM DEĞİL SANIRIM SEÇEN AMA YİNEDE GÜZEL BİR İŞ.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 bine gidip 500x aldirmaga yetmez bunlar.

• DXM06 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım cevap alamadım sizden bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum:
    Link şurada:
    http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/new-fiat-500x-small-suv-earns-iihs-top-safety-pick-award

"The new Fiat 500X earns good ratings in all five of the Insurance Institute for Highway Safety's crashworthiness tests and an advanced rating for front crash prevention. The small SUV qualifies for the IIHS TOP SAFETY PICK+ award.

It is the second vehicle from Fiat Chrysler Automobiles after the Chrysler 200 to earn the Institute's highest award for 2015."

bu linkteki yazının ilk iki paragrafı... Bu ikinci paragraf tam olarak ne demek istiyor?

• Zeytinbey Z kullanıcısına yanıt
    Fiat 500x FCA'nın Chrysler 200 aracından sonra kurumun en yüksek ödülünü kazanan ikinci aracı oldu yazıyor.

Daha önceki mesajımda da yazdım. 48 aracın hepsi aynı ödülü kazanmış. 10 aralık tarihli haberde bahsini geçtiğim cümleyi 500x için kullanmışlar.
  • quote:

Fiat 500x FCA'nın Chrysler 200 aracından sonra kurumun en yüksek ödülünü kazanan ikinci aracı oldu yazıyor.

Daha önceki mesajımda da yazdım. 48 aracın hepsi aynı ödülü kazanmış. 10 aralık tarihli haberde bahsini geçtiğim cümleyi 500x için kullanmışlar.

Bu durumda iihs sitesinde açık bir çelişki mevcut... Chrysler 200 mü en güvenli yoksa 500x mi en güvenli? Nasıl karar vereceğiz? Konu sahibi olarak konu başlığını düzenlemeyi düşünüyor musunuz?

• Hayır düşünmüyorum. Ortada bir çelişki yok. Aynı şeyi önceki iki mesajımda da yazdım. Üçüncü kez yazıyorum. Aynı ödüle 48 araç layık görülmüş.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.