Şimdi Ara

FİAT MAREA NASIL ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
328
Cevap
6
Favori
341.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 113000 km de 97 marea elx.10000 ytl istiyorlar.arka kapı saçı değişmiş.ne dersiniz?araba full.bu fiyata alayım mı?
  • kardeş eger lpg taktırcaksan çok iyi bi seçim fakat arkadaşlardan farklı olarak içine normalden biraz daha fazla ses alır
  • Kesinlikle hayır derim acayip benzin tüketen bir araç fiatın benzinlisinden kaçacaksın 13 milyara önereceğim araçlar ise 2000-2001 1.9 D peugeot partner (önceki aracın toros oldugundan bagajı önemseyen biri olmalısın) benzin bana dokunmaz diyorsan da 2000-2001 1.6 civic öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratugras

Kesinlikle hayır derim acayip benzin tüketen bir araç fiatın benzinlisinden kaçacaksın 13 milyara önereceğim araçlar ise 2000-2001 1.9 D peugeot partner (önceki aracın toros oldugundan bagajı önemseyen biri olmalısın) benzin bana dokunmaz diyorsan da 2000-2001 1.6 civic öneririm.

niye kaçıyorsun tüp diye birşey var.

• yaw tabi var da bence tehlikeli ufak bi kazada hemen patlıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: PRESELL

ARKADAŞLAR HALA BİR ARABA BULAMADIM ŞİMDİ CLİO SYMOL ALAMYA KARA VERDİM ONUN ÜZERİNE YOĞUNLAŞTIM ÇÜNKÜ BEN KÖYDE OTURUYORUM YOLLAR BOZUK ONUN İÇİN MAREA KISA ZAMAN DA DÖKÜLÜR DENDİ ONUN İÇİN ŞİMDİ 12-14 ARASI BİR CLİO ARIYORUM BİR TANE 2000 MODEL VAR 12,00YTL BANKA KREDİSİNİ HALEDERSEM ONU ALCAĞIM.SİZCE NASIL OLUR

Arkadaşım aman ha,symbol nere marea nere.
    Ben 3 senedir kullanıyorum neredeyse,
    çok memnunum..
    clio syimbol kötü seçim,illahide alacaksan hb clio al yüksek modellerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozi17 -- 27 Temmuz 2006; 0:47:58 >
  • quote:

Kesinlikle hayır derim acayip benzin tüketen bir araç fiatın benzinlisinden kaçacaksın 13 milyara önereceğim araçlar ise 2000-2001 1.9 D peugeot partner (önceki aracın toros oldugundan bagajı önemseyen biri olmalısın) benzin bana dokunmaz diyorsan da 2000-2001 1.6 civic öneririm.

Acaip fazla falan tükettiği yok şehir içinde 9 lt/100km tüketiyorum ve gayet normal bi rakam.
  • quote:

yaw tabi var da bence tehlikeli ufak bi kazada hemen patlıyor

ufak bir kazada hemen patlamaz merak etme.binlerce taksici 100lerce kaza yapıyor.patlayanlar tek tük oldu.onların da ne tür malzeme kullandıkları belli değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Orjinalden alıntı: infinite

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Orjinalden alıntı: PRESELL

ARKADAŞLAR ÇOK SAĞOLUN YORUMLARINIZ İÇİN BEN BUNU SATMAK İÇİN DEĞİL BİNMEK İÇİN ALACAĞIM YORUMLARDAN ANLADIĞIM KADAR KULANMAK İÇİN İDEAL BİR ARABA SADECE FAZLA YAKITI VE İKİ EL PİYASASI KÖTÜ ZATEN ALIRSAM LPG TAKTIRACAĞIM.

marea konforlu rahat bir arabadır.şehir içi çok yakar.uzun yolda düşer.

yakıtı bütçeni zorlarsa lpg işi çözer.zaten piyasada lpg li marea da boldur,bulabilirsin

@infinite

grande punto 3 ay olmadan 4000 adet satılmış.bence yerini buldu bile.marea gibi gümbürtüye gitmedi

zaten yeni kasa marea da gp platformundan çıkıcak.o da gümbürtüye gitmez heralde

clio3 de çıkalı nerdeyse 1.5 ay oldu.mart sonu piyasaya verildi .ben istanbulda bugüne kadar 2-3 tane anca gördüm.

c

bu ülkede Renault a karşı bir Sempati var bu megane olsun Clio olsun Şatışları ile şampiyon olduğu kesin ve hiçbir zaman bunu kestiremiyorum...

Clio III yeni olmasına rağmen istanbulu karış karış dolaşan ben Clio III e çok rastlıyorum yeni olduğu için sahipleri çok geziyor olmalı ama Her geçen gün daha da çoğalacağı aşikar...!!!

bence Grande Punto Daha başarılı ve gözüme daha hoş geliyor ancak Türkiye de işlenen Satış politikaları ve Şatış sonrası servis ve işleyiş yönünden Renault herzaman Lider....

punto 4.000 tane satmış ama bu sattığı rakam ile kalacaktır bu konuda ise Suç Canım arabaları Pazarlayamayan türkiye FIAT firmasınındır...!!!

nerden biliyorsun 4000 de kalacağını

pazarlama stratejileri değişmiş olamaz mı

sen uzun zamandır bayileri gezmedin heralde sıra vermeye devam ediyorlar.merak etme 4000 de kalmaz.

reno nun imajı toros dan birden buyere gelmedi.iyi bir ürün iyi bir fiyatlandırma ortaya koydukça imajın artar.

tofaş da iyi bir yola girdi.aksini iddia etmenin bir anlamı yok.

aksini iddaa etmedim burda yanlış anlaşılma var...!!!

punto çok başarılı bir araç (***daha dün Bursa dan geçerken Birmot a girdik (babamın aklına sokmaya çalışıyorum Yeni araç alınacak en güçlü aday)

kalitesi yeni nesil şase bağlantı yerleri 5 yıldız başarısı iç mekan kalitesi saymakla bitiremeyeceğim özellik ve güzellği var bende Çok satması gereken bir araç benim lisansım gereği kamuoyu araştırması ve şirket içi başarı ve plan grafiklerini topluyorum clio III örneğini o yüzden verdim GP nin planın dan çok daha öte ve sayı olarak önde sebebi tamamen Oluşan güven ortamı ve marka imajı işte burda FIAT geride kalıyor...!!!

tipo-unu-tempra kutsal üçlü az çektirmedi özellikle yılların eskitemediği Kuşum serisi ...!!! fiat markasını tüm dünya da marka imaj problemi vardır kırılmaya çalışılmaktadır Güzel gidiyorlar ama her ülkede aynı politika sökmez türkiye sedan memleketi GP yi sen seviyorsun ben seviyorum ama genel bir kitleye seslenilmeli ve Pazara uygun araç sürülmeli bunun planları var ve de yapacaklar...ama bu GP nin başarısını 4.000 ve 8.000 gibi rakamlarda kalacak..!!! uzun vadeli hedeflere bakıldığında ulaşılması gereken rakama ulaşılmayacak peki koç grubu ne yapacak herzamanki yaptığını -bir sonraki lütfen

• infinite

cevap vermen çok uzun sürdü

gp avrupada en çok satılan b segment araç.

bizim pazarda da iyi tuttu

bak ocak-mayıs satışlar

http://www.otomobilgazetesi.com/raporlar/otomobil_satislar_kumulatif_mayis.htm

6000 adet ithal fiat.bunların nerdeyse tamamı grande punto
    panda ,idea ve stilo çok az satıyor.
  • valla marea çok güzel bir araç.full donanım mevcut ve konforlu.araç almaya karar verdiğimde marea alıyordum fakat kredi çıkaramadığım için planlar değişti hyundai getz aldım,getzimden memnunum fakat her marea gördüğümde ööyle bakıyorum
  • Marea yayla gibi araç sen hiç merak etme al arkana yaslan ohh mis gibi geniş geniş. Sen bakma sana clioyu satmaya çalışan satamamış elinde kalmıştır sana gazlamaya çalışıyodur. Clio ile marea arasında uçurumlar kadar fark vardır. Bu arada grande punto satışları 5000i geçti tofaş gazetesinde okudum şimdi. İnşallah 5000de de kalır artık satılmasın yeter yollarda gördükçe deli oluyorum.
  • 4. viteste 185 mi o zaman 5. viteste rahat 240 yaparsın hemde 4 de 195 yapan da var öyle mi hemen marea alacam demekki bu araba 6 ileri olsa 300 rahat der çok iyi yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratugras -- 12 Haziran 2006; 11:22:38 >
  • mareanın son hızı fiatın sitesinde 187 hadi en fazla 20 km geçsen bunu 210 yaparsın eğer bu araba 4. viteste 195 yaparsa 5. vitese hiç gerek kalmaz ya da sizin vites topuzları ters dönmüş
  • ARKADAŞLAR BENİMDE MAREA ÇOK HOŞUMA GİDİYOR İÇ MEKAN OLARAK ÇOK GÜZEL AMA BİZİM KÖY YOLLARI BOZUK KİMİ ZAMAN BAHÇEYE FALAN GİDERKENDE TOPRAK YOLLA GİRİYORUM. ONUN İÇİN SANA MAREA GELMEZ İKİ ÜÇ AYDA DÖKÜLÜR DYORLAR ONUN İÇİN CLİO NUN ALTI YÜKSEK OLDUĞU İÇİN ONU TERCİH ETMEYE BAŞLADIM AMA AKLIMDAN MAREA HİÇ ÇIKMIYOR. AMA BU GİDİŞLE İKİSİNİDE ALAMACAĞIM GALİBA ÇÜNKÜ BANKA KREDİSİNİ HALEDEMEDİM İHTYAÇ KREDİSİ ÇEKECEĞİM 8 MİLYAR KADAR BİRSÜRÜ BELGE KEFİL İSTİYORLAR.
  • kardeş öyle diyorsan gerçekten clio iyi olur 1.4 alırsın hem gücü yeter hem az yakar lpg takmana da gerek kalmaz bagajı da mareanınkini ikiye katlar hem de clioyu satacağım dediğin zaman satarsın marea elinde kalır benden söylemesi...
  • TOROSTAN SONRA MAREA ÇOK İYİ BİR TERCİH İKİNCİ EL ALIRSAN DAHA İYİ OLUR
  • quote:

4. viteste 185 mi o zaman 5. viteste rahat 240 yaparsın hemde 4 de 195 yapan da var öyle mi hemen marea alacam demekki bu araba 6 ileri olsa 300 rahat der çok iyi yaw

arkadaşım gülmene gerek yok. bendede 1997 italyan marea var. gerçekten mükemmel bir araba. 11000 ytl ye aldık. tartarini sıralı lpg taktırdım 1650 ytl ye. araba benzinde iken çoğu şehir içi kullanımda 280 lt yakıodu 100 kmde. lpg ilede 125 yakıodu şimdi 135 yakıyo. ayrıyeten kimse kusura bakmasın şehir içi bundan aşağı yakıo diyende yalan söyler kesinlikle inanmam. kesicide yani 7000 devirde 1. vites 60 2. vites 90 3. vites 140 yapıo. 4. viteste 6500 devirde 195 yapıo. 5 e atınca arabanın hızı artmıyo sadece devir düşüyo. max 200-205 yapıo düz yolda iniş aşağı sona dayanıyo ama benim için düzde yaptığı önemlidir. arkadaş doğru söylemiş. içi çok konforlu yol tutuşu bir harika. kliması süper ve arabayı pek etkilemiyo. bu fiyata böyle bir araba bence bulunmaz bir nimet. arkadaşlar tüpü şiddetle tavsiye ederim. eski arabanda benzinde yılda 3000 km binerken marea ile 2 ayda 2400 km yol yapmışım. valla mobilete biner gibi biniyorum. ve yedek parça çok ucuz. ön fren balatalarını değiştirdim. sadece 25 ytl.....

• Merhaba,
    Araç seçiminde ki bazı kriterleri inceleyelim: kullanım amacı, kullanacağın yol koşulları, yakıt sarfiyatı, konfor, 2.el değeri, yedek parça fiyatları.

MAREA: Diğer alternatiflere göre çok daha konforlu, ancak köy yollarında süspansiyon sistemi fazlaca sorun çıkarabilir. Yakıt tüketimi şehiriçi sakin kullanımda 9-10lt/100km, şehir dışı kullanımda 90km/saat hızda 6-6,5lt/100km civarındadır. Ancak yakıt tüketimi aracın bakımlarıyla doğrudan ilgilidir. Verdiğim değerler problemsiz araç içindir.Bende 1999 Palio 1.6 HL vardı. Bu araçta 1.6 Marea ile aynı motor kullanılmaktadır. Bendeki araç yukarıda verdiğim değerlerden yaklaşık 1lt daha az yakıt tüketirdi. Bu da kasasının daha hafif olmasından dolayı. Yedek parça fiyatları hakkında net bilgim yok, sanırım Clio'dan daha pahalıdır. Bu aracın 2. elde satışı ise oldukça ağırdır. Prim düzeyi düşüktür.

CLİO: Konfor, yol tutuş, donanım bakımından Marea'dan daha düşük düzeydedir. Türkiye'de üretilen Symbol (sedan karoserli) modellerinin alt takımları ülkemiz şartlarına uygun tasarlandığı için bozuk yol şartlarında fazla problem yaşatmayacaktır. 1.4 benzinli motorların yakıt sarfiyatı şehiriçi sakin kullanımda 7-8lt/100km, şehir dışı kullanımda 90km/saat civarında 5-6lt/100km civarındadır. Yedek parça fiyatları tahminimce Marea'dan daha düşüktür. 2. elde ise prim yapan ve satışı hızlı bir otomobildir.

Otomobil seçiminizi yapmadan önce aylık yaklaşık kaç km yol yapacağınızı ve hangi modelde yaklaşık yakıt sarfiyatınızın ne olacağını hesaplayın.
    LPG sistemleri yakıt maliyetinizi düşürecektir. Ancak sıralı sistemlerin yaklaşık fiyatı 1500-2000 YTL kadardır. Sizin otomobil almak için ortalama 12000 YTL harcama yapacağınız düşünüldüğünde bu sistemi kullanmanın gerekliliği sorgulanmalıdır. Bu da doğrudan sizin aylık ve yıllık yapacağınız km ile ilgilidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: admiral4444

quote:

4. viteste 185 mi o zaman 5. viteste rahat 240 yaparsın hemde 4 de 195 yapan da var öyle mi hemen marea alacam demekki bu araba 6 ileri olsa 300 rahat der çok iyi yaw

arkadaşım gülmene gerek yok. bendede 1997 italyan marea var. gerçekten mükemmel bir araba. 11000 ytl ye aldık. tartarini sıralı lpg taktırdım 1650 ytl ye. araba benzinde iken çoğu şehir içi kullanımda 280 lt yakıodu 100 kmde. lpg ilede 125 yakıodu şimdi 135 yakıyo. ayrıyeten kimse kusura bakmasın şehir içi bundan aşağı yakıo diyende yalan söyler kesinlikle inanmam. kesicide yani 7000 devirde 1. vites 60 2. vites 90 3. vites 140 yapıo. 4. viteste 6500 devirde 195 yapıo. 5 e atınca arabanın hızı artmıyo sadece devir düşüyo. max 200-205 yapıo düz yolda iniş aşağı sona dayanıyo ama benim için düzde yaptığı önemlidir. arkadaş doğru söylemiş. içi çok konforlu yol tutuşu bir harika. kliması süper ve arabayı pek etkilemiyo. bu fiyata böyle bir araba bence bulunmaz bir nimet. arkadaşlar tüpü şiddetle tavsiye ederim. eski arabanda benzinde yılda 3000 km binerken marea ile 2 ayda 2400 km yol yapmışım. valla mobilete biner gibi biniyorum. ve yedek parça çok ucuz. ön fren balatalarını değiştirdim. sadece 25 ytl.....

Kardeş o gülmeler işin şakası da bana biraz uçuk geldi şimdi bu araba 4. vites 6500 d/d da 195 dedikten sonra 5 e attın, 5 e atınca devrin 5500 inmesi gerekir, 5. viteste 5500 de 195 yapar, 5. viteste 6500 d/d ya gelince şanzıman oranlarından hesaplarsan en az 240 yapman lazım, tam kesicideyse 250 civarı yapman lazım,bu da imkansız, ama sen max 205 demişsin. Bu işte bi karışıklık var. Mareanın konforuna diyeceğim yok, ama herşey konfor değil, mareanın sağlamlıgı ve 2. eli belli zaten. Çok iyi, piyasa da tutan bir araba olsa 2. eli ucuz fiyata gitmez. 2000-2001 marealar 11-12 civarı iken 2000-2001 focuslar neden 16-17 civarı...Hem de alacak olan arkadaşa ben açıklamıştım ona en uygun araç cliosymbol olur bence...Bende daha önce tipo vardı ön takımları falan çok zayıftı hem de ş.içi 13 lt yakıyodu ocağıma incir ağacı dikmişti lanet araba, dediğim gibi fiatların ön takımları çok zayıf, stabilizede gitmez, 3 ayda dökülür.....

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.