Şimdi Ara

FİAT PUNTO EVO HAKKINDA HER ŞEY (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
411
Cevap
12
Favori
176.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bilmemk_i

arkadaşlar , EASY 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S almayı düşünüyorum sizlerin yorumlarıda bu araç için gayet olumlu olduğunu gördüm. yalnızca sizden ricam kullanan arkadaşlar varsa lütfen şehir içi gerçekçi yakıt tüketimini yazabilirmisiniz.

yok mu yardımcı olacak kimse
  • quote:

quote:

arkadaşlar , EASY 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S almayı düşünüyorum sizlerin yorumlarıda bu araç için gayet olumlu olduğunu gördüm. yalnızca sizden ricam kullanan arkadaşlar varsa lütfen şehir içi gerçekçi yakıt tüketimini yazabilirmisiniz.

sakin kullanırsan şehiriçi 6,5-7,5 arası gider gelirsin.ben uzunca bir süre kağıthane eyüp arası bol tampalı güzergahta 6,8-7,1 arası ortalamayı rahatça tutturabildim.şehirler arası nerde ise dizel gib. ben klima açık 3 yetişkin ve bagaj dolusu valiz varken ve yolculuğun çoğu yerinde cruise control 130 kmh (navide 126 kmh) ayarlı şekilde 3022 km yol sonunda 6,1lt/100 ortalama tutturmuştum.hızdan biraz daha taviz verse idim 5,5-5,6 lt/100km leri görmem mümkündü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 7 Aralık 2012; 18:20:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

quote:

quote:

sakin kullanırsan şehiriçi 6,5-7,5 arası gider gelirsin.ben uzunca bir süre kağıthane eyüp arası bol tampalı güzergahta 6,8-7,1 arası ortalamayı rahatça tutturabildim.şehirler arası nerde ise dizel gib. ben klima açık 3 yetişkin ve bagaj dolusu valiz varken ve yolculuğun çoğu yerinde cruise control 130 kmh (navide 126 kmh) ayarlı şekilde 3022 km yol sonunda 6,1lt/100 ortalama tutturmuştum.hızdan biraz daha taviz verse idim 5,5-5,6 lt/100km leri görmem mümkündü

Neredeyse dizel gibi derken 1.6 dizelle kıyasladınız sanırım.Çünkü multijet şehirler arası çok daha düşük.Benim ortalamam 3.7.Şehir içi 5.1.

• quote:

Orijinalden alıntı: lektonstar

quote:

quote:

quote:

Neredeyse dizel gibi derken 1.6 dizelle kıyasladınız sanırım.Çünkü multijet şehirler arası çok daha düşük.Benim ortalamam 3.7.Şehir içi 5.1.

sizde olan 1,3mjet mi şehir içi onun tüketimi nasıl ? katalog değeri 5.5lt reel değerler nasıl?

• Evet benim aracım 1.3 multijet. Eğer agresif şekilde kullanmazsanız gerçektende çok ekonomik bi motor. Bir defasında sakin bir sürüşle istanbul içinde 800 km yol yaptım ve depoda enaz 50-60 km lik yakıt vardı. Ayrıca geçen yaz şehir dışı yine sakin kullanımla 1150 km yol yaptım.

Fiat ın 1.4 Fire motorunun yakıtından muzdarip çok kişi var. Araçla giderken gaz pedalı konusunda çok hassas olmalısınız.Şehir içinde 1.4 araçla çok sakin kullanmama rağmen ortalamam 8-9 litrenin altına inmiyor yada bu araba gitmiyor, basınca da çok yakıyor diyenler var. Belki iyi bir yazılımla aracınızı biraz daha canlandırabilir ve yakıtı biraz daha aşağıya çekebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi araç firmalarının kağıt üstünde verdiği değerler gerçektende kağıt üstünde kalıyor malesef. Çünkü o değerleri yakalamak neredeyse imkansız. Bence hiç bir tüketici çok fazla güvenmemeli bu değerlere. Yapabildiğimiz sadece bu değerlere yaklaşmakla kalıyor.

Yakıt değerleri konusunda bu günlerde Kia Amerikada mahkemelerle uğraşıyor. Yapılan testler sonucunda Kia marka araçların verilen değerlerin çok üstünde yakıt tüketiminin olduğu ortaya çıkmış. Bu olay Türkiyede yaşansa firmaya hiçbir etkisi olmayabilirdi ama olay Amerikada olunca marka büyük para kaybının eşiğinde.

Araçlarımız performans değil ekonomi için yapılmış araçlar. Haliyle biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor.

• Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır aracımı kullanıyorum. (petrol yeşili -hill holder-skydome- lounge 75bg- dizel) İzlenimlerimi belirtmek istiyorum,
    -araç muadillerine göre çok sessiz (hyundai accenyblue-getz-corsa-aveo-206+)
    -arka koltuklar gayet rahat(skydome ile arka kısım daha bir ferah ve geniş gösteriyor)
    -skydome araba görüntüsünü çok etkiliyor (içi dahil) ve üzeri kapalıyken yüksek hızlarda en ufak ses geçirmiyor.
    -ön görünüşü evo lardan daha gösterişli bence. Özellikle arka stop lambalar çok canlı.(belki yeni olmasından kaynaklanıyor ama eski modellerinde 3 bölmeli olanlar çok vasat görünüyor)
    -gündüz farı ve dönüş yönüne göre sis farı açılması (çok faydalı) gibi özellikler arabayı muadilleri arasında öne çıkartıyor. kime söylediysem çok şaşırıyor.
    -ön panel tasarımı ve ışıklı görüntüsünü beğenmeyen yok
    -yakıt olarak şehir içi (daha motor ısınmadan işe gidip geliyorum) 6.6-lt/100km ortalama sarfiyat. Biraz iş-ev arası mesafe olsa 5.5 lt şehiriçi olur diyebilirim.
    -hill holder gayet başarılı. en ufak geri kaçırmada tereddüt yaşatmıyor.
    -denge konusunda da virajlara hızlı girmeme rağmen hafif yan yatıramadım diyebilirim
    -bagaj kapağının uzaktan açılması gayet iyi bir düşünce
    -kapı açma tuşuna uzun süre basılı tutunca 4 camı da açabiliyorsunuz. Veya kapı kapama tuşuna basılı tutunca 4 cam kapanıyor..Süper.
    -koltukların üzerine çikolata dökülmüş, ertesi gün sildik hiçbir iz kalmadı...içine geçirmemesi çocuklu bir aile için çok faydalı

olumsuz gördüklerim;
    -hızlı kalkışlarda, özellikle yokuşta zorlanıyor
    -hill holder a alışmakta zorlandım diyebilirim
    -kol dayama yeri biraz geniş olabilirmiş diyeceğim ama koltuklar ufalacak bu sefer. Neredeyse tek kişilik kol dayama yeri yapmışlar diyeceğim
    -koltuk başlıkları tek mesafelik. Ya yukarı kaldırıyorsun veya dibe kadar indiriyorsun. Arası yok. Ayrıca öne-arkaya hareket etmiyor.
    -mazot deposunun içeriden açılamaması da çok pratik değil
    -güneşlikleri indirken murat 131 lerdeki gibi tek tarafından her defasında çıkıyor ve takmak durumunda kalıyorsunuz. Yolcu tarafında makyaj lambası bile olmaması hala koç zihniyetinin devamını simgeliyor.
    -Emniyet kemeri yükseklik ayarından da kar sağlayalım demişler...full modele bile koymamışlar ve olmamış.

genel değerlendirmem ise sınıfına göre geniş, kredi avantajlı fiyatı, servis ücreti ve parça fiyatlarının uygun olması ile fiyat-performansı gayet başarılı...hiç pişman olmayacağınız bir araba diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desire1999 -- 9 Aralık 2012; 21:00:00 >

• 40 K ya kadar alınabilir durumda hatta rakipsiz diyebiliriz.
    Ama 40 K nın üzerinde çıkmaya niyeti olan için Chevrolet Avea LTZ veya Kia Rio HB Fancy tercih sebebi olabilir....
  • merhabalar;
    30.000 civarı dizel otomatik bir model bakıyorum.punto aklıma yattı gibi ama çok seçeneği var.24 yaşındayım. annemde kullanacağı için otomatik bir model bakıyoruz. tavsiye verebilirmisiniz?teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar benim 2011 model 75 ps 1.3 mjet metalik beyaz puntom vardı. Agustosta aldım. Cok memnun kaldım hatta bır cok araba degıstırmeme ragmen bugune kadar nasıl olmuşta punto almamışım diye kendime kızdım. 10 bin km ye yakın bindim aldıgım fiyatında bin tl ustune sattım. 20 kasımda sahibinden den dizel assit kitli dusuk km punto bakarken 1.4 benzinli assit kit skydom full bir arac buldum 2011 model 10 binde benzin performansı dizele gore cok iyi çıt cıkmıyor maşallah oyle cok falanda yakmıyor daha 1 depoyu bitirmwdim ama tahminimce 0.27 kuruş yakıyor. Dizelle tek farkı benzinin pahalı olması yoksa arac fazla yakmıyor. Yani dizele gore 100 km de 7 tl fazla yakıyorki bu konfora feda olsun. Neticede iş için değil keyf için biniyorum. Cevremdeki herkese tavsiye ediyorum. Bu arada benim aracın aynısı dızel olanı ıkıncı elde 35-36 bin ben on bin lira ucuza aldım.

allaha emanet olun dizel benzinli iki puntoyuda kullandım merak ettiğiniz bir şey olursa memnuniyetle cevaplamaya calışırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpgg

merhabalar;
    30.000 civarı dizel otomatik bir model bakıyorum.punto aklıma yattı gibi ama çok seçeneği var.24 yaşındayım. annemde kullanacağı için otomatik bir model bakıyoruz. tavsiye verebilirmisiniz?teşekkürler.

Kardeş sahibindende bi ilan vardı bugun punto evo 95 ps 1.4 benzin triptonik 28 bin lira yazmış ankaradan kaçırma bedava araba fırsat bu cepten giriyorum link atamadım ama istersen ben favorilerime ekledim ilan numarasını yarın atarım sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axi2934

quote:

merhabalar;

Kardeş sahibindende bi ilan vardı bugun punto evo 95 ps 1.4 benzin triptonik 28 bin lira yazmış ankaradan kaçırma bedava araba fırsat bu cepten giriyorum link atamadım ama istersen ben favorilerime ekledim ilan numarasını yarın atarım sana

iyi olur :) sagol
  • quote:

quote:

quote:

merhabalar;

iyi olur :) sagol

Bilgine kardeş

• ilgilenen arkadaşlar için kendi aracımıda satıyorum. detaylar aşağıdaki linkte

• quote:

Orijinalden alıntı: Anakhaa

bir de ek olarak acaba puntolara sonradan hız sabitleme takılabiliyor mu?

Evet takılabiliyor.Kol fiyatı 350 tl.Yazım yüklemesi 150-200 arası.
  • İlandaki aracımı satıyorum arkadaşlar. Araç 2012 Eylül çıkışlı Punto 1.3 Multijet Easy + Sport Kit. İlgilenirseniz;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-yeni-punto-plus-hicbir-yerde-bulunmayan-sport-kit-sifirdan-farksiz-106967630/detay/
  • quote:

Harika olur.Bu iş ile ilgili bazı Fiat bayilerinin bi çalışması var.Şuan test aşamasındaymış.Ayrıca bazı elektronik firmaları bunu Türkiye pazarına sürmeyi planlıyor.Sanırım ocak 15 gibi piyasada olucak.Fiyat konusunda rakam tam kesin değil ama 1400 TL dolayında olması muhtemel.

Cihaz Özellikleri:

LCD 16:9 (800x480) dokunmatik ekran 6,5'' açılış
    RDS sistemi ile AM / FM radyo
    DVD, CD, CD-R/RW, MP3, WMA, MPEG4, DivX, VCD, SVCD, JPG
    Bluetooth ahizesiz medya
    Fonksiyon A2DP (Bluetooth üzerinden Müzik)
    Digiale karasal TV (built-in)
    Direksiyon simidi kontrolleri ile uyumlu
    Elektronik anti-şok sistem
    4x50 watt güç amplifikatörü
    Dahili mikrofon
    Çok dilli menü
    İşletim Sistemi Windows CE 6.0 (suppporta Tom Tom, igo vb gibi tüm ticari yazılım).
    Aux girişi, 2x video çıkışı, 4x Ses çıkışı, subwoofer çıkışı
    2 mikro SD kart yuvası (navigasyon + multimedia) # sırada
    Usb girişi
    Girişi iPod, iPhone
    Çift bölge fonksiyonu (tarayıcı kullanarak ses çalma)
    Arka görüş kamerası için otomatik geçiş
    Anahtar açık turuncu
    2012 Fiat Punto ve Punto Evo ile uyumlu
    Bakım Blue & me arabada zaten varsa
    Araba park sensörleri Bakım varsa
    10 cd kadar saklamak için dahili sabit disk (cd sanal)
    Değişiklik yapmadan orijinal hava nozulları Bakımı

Birlikte Verilen Aksesuarlar

Özel kablolama kurulum
    Otobüs direksiyon simidi kontrolleri Can
    GPS anteni
    TV anten DVB-T
    USB kablosu ve iPod
    Kabloları RCA giriş / çıkış video
    uzaktan kumanda
    Manuel
    Dokunmatik ekran için Stylus

varmı bir haber cıkmtımı piyasaya kardeş

• quote:

quote:

Harika olur.Bu iş ile ilgili bazı Fiat bayilerinin bi çalışması var.Şuan test aşamasındaymış.Ayrıca bazı elektronik firmaları bunu Türkiye pazarına sürmeyi planlıyor.Sanırım ocak 15 gibi piyasada olucak.Fiyat konusunda rakam tam kesin değil ama 1400 TL dolayında olması muhtemel.

Cihaz Özellikleri:

LCD 16:9 (800x480) dokunmatik ekran 6,5'' açılış
    RDS sistemi ile AM / FM radyo
    DVD, CD, CD-R/RW, MP3, WMA, MPEG4, DivX, VCD, SVCD, JPG
    Bluetooth ahizesiz medya
    Fonksiyon A2DP (Bluetooth üzerinden Müzik)
    Digiale karasal TV (built-in)
    Direksiyon simidi kontrolleri ile uyumlu
    Elektronik anti-şok sistem
    4x50 watt güç amplifikatörü
    Dahili mikrofon
    Çok dilli menü
    İşletim Sistemi Windows CE 6.0 (suppporta Tom Tom, igo vb gibi tüm ticari yazılım).
    Aux girişi, 2x video çıkışı, 4x Ses çıkışı, subwoofer çıkışı
    2 mikro SD kart yuvası (navigasyon + multimedia) # sırada
    Usb girişi
    Girişi iPod, iPhone
    Çift bölge fonksiyonu (tarayıcı kullanarak ses çalma)
    Arka görüş kamerası için otomatik geçiş
    Anahtar açık turuncu
    2012 Fiat Punto ve Punto Evo ile uyumlu
    Bakım Blue & me arabada zaten varsa
    Araba park sensörleri Bakım varsa
    10 cd kadar saklamak için dahili sabit disk (cd sanal)
    Değişiklik yapmadan orijinal hava nozulları Bakımı

Birlikte Verilen Aksesuarlar

Özel kablolama kurulum
    Otobüs direksiyon simidi kontrolleri Can
    GPS anteni
    TV anten DVB-T
    USB kablosu ve iPod
    Kabloları RCA giriş / çıkış video
    uzaktan kumanda
    Manuel
    Dokunmatik ekran için Stylus

varmı bir haber cıkmtımı piyasaya kardeş

Bizde haber bekliyoruz ama yakındır. Sanırım Şubat ayı içinde sonuçlanıcaktır.

• quote:

quote:

hız sabitleme sonradan takılamıyor maalesef

Takılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

quote:

quote:

Takılıyor.

Şu konuda anlaşmak lazım azmedince yapılmayacak şey yoktur.fakat astarı yüzünden pahalı ve zahmetli bir iş.öncelikle sinyal kol takımı farklı uygun sinyal kol takımını almanız icap edecek. tesisat çekilmesi lazım ecuye uygun yazılım atılması lazım.3 parti çözümlerde mevcut ebayda vb. sitelerde .bunlar ne derece verimli olur bilemiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: command_4

quote:

quote:

Takılıyor.

Şu konuda anlaşmak lazım azmedince yapılmayacak şey yoktur.fakat astarı yüzünden pahalı ve zahmetli bir iş.öncelikle sinyal kol takımı farklı uygun sinyal kol takımını almanız icap edecek. tesisat çekilmesi lazım ecuye uygun yazılım atılması lazım.3 parti çözümlerde mevcut ebayda vb. sitelerde .bunlar ne derece verimli olur bilemiyorum.

O kadar zor değil. Diğer forumda okuduğunuz yazıları yazan ve Türkiye'de Grande Punto'ya Cruise Control yapan ilk kişiyim. Araçlarda genelde tesisat çıkıyor. Şasi numarasından kontrol edilebilmekte. Daha sonra far sinyal kolu değişiyor. Kolun fiyatı 350 TL. En son gerekli yazılım yükleniyor. Yazılımı söylemem :) İş artık ticarete döndü bu işten para kazanıyorum. Bu sebeple diğer foruma yazılım hakkında çok detay vermedim.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.