Şimdi Ara

Fiat Sedici ile Suzuki SX4 kıyaslaması yapabilirmisiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
46.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Suzuki
    Vitara, Jimny, Swift, Baleno, V-Strom, Burgman, GSX | Suzuki
    http://www.suzuki.com.tr/otomobil/index.asp?sayfa=haberler&idbak=42&

SUZUKI YENİ MODELLERİYLE 2009’A İDDİALI GİRİYOR... / Tarih : 25.09.2008
    Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı: “Bugün 4 model 15 versiyondan oluşan ürün gamımızı 2009’da 6 model 43 versiyona çıkarıyoruz”
    Türkiye pazarına sunacağı Splash, Alto, Swift dizel, SX-4 HB dizel ve SX 4 HB otomatik vites versiyonlarıyla sektördeki iddiasını güçlendirmeyi hedefleyen Suzuki; Rönesans projesiyle yakaladığı yükseliş trendini 2009’da da sürdürecek.

• merhaba arkadaşlar
    italyancada sedici 16 demek. yani başka bir deyişle sedici 4x4 bir araçtır. oysa ki suzuki sx4 4x2 bir araç. sanırım temel fiyat farkı bundan kaynaklanıyordur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onceliano

merhaba arkadaşlar
    italyancada sedici 16 demek. yani başka bir deyişle sedici 4x4 bir araçtır. oysa ki suzuki sx4 4x2 bir araç. sanırım temel fiyat farkı bundan kaynaklanıyordur.

sx4 teki 4 ne demek peki.

ikisinin de hem 2 hem 4 çekeri mevcut.
  • aslında ikisi arasında bir fark yok aynı platformun araclari ama fiat trde iaj ve servis yedek parça gibi konularda üstünlügü oldugu için biraz pahalı satıyor
  • sx4 ün 4x4 modelleride mevcut fakat suzuki bayii türkiyeye gelmediğini söledi. Daha doğrusu öle bir modelin varlığından bile haberi yokdu.
  • SEDİCİ BİÇİMSİZ GELİYODA RESME BAKINCA SX4 DE ÖLE BÖYLE ARAÇLAR (SCENİC RX4)TÜRKİYEDE PEK TUTULMAZ SONUÇTA 4*4 NE OTOMOBİL PERFORMANSI NEDE ARAZİ YANİ NE EMMEYE NE GÖMMEYE GELİYO İLİŞİLMEMESİ GEREKEN ARAÇLAR BENCE
  • Suziki'yi inceledim. En yeni versiyounu şu anda Suziki SX4 Otomatik vites. 1600 motor.
    Ama bu araçların garanti ve servis durumu nedir bilmiyorum. Diğer taraftan fiyat performans oranı çok iyi göründü bana. Bu araçlarda park sensörü ve arkada oturanlar için yan hava yastıkları yok.
    Sadece önde sürücü ve yolcu için hava yastıkları var. Önde yan taraflarda hava yastığı varmı bilmiyorum.

Fiyat'ın Sedici'siyle Suzikinin SX4'ü aynı. Fiatın tek farkı 4X4 versiyonu mevcut fakat artık Sedici Türkiye'de satılmıyor. Türkiye piyasasından çekmişler. Fiat'ın Türkiye'deki internet sitesinde satılan arabalar arasında görünmüyor.

İnternetten baktığım kadarıyla SX4'ün yurt dışında Dizel olanıda var. Türkiye'de şu anda yok.
  • fiatın satış politikasının kurbanı oldu sedici... tofaş hiç bişey yapmadan satılsın istiyor araç... ne reklam ne tanıtım üstüne birde yüksek fiyat sonrada satılmadı diye satışını durdur... hangi bayide sedici gördünüz,içine oturup test etme imkanı buldunuz,birkaç büyük il dışında hiç biryerde sedici yoktu bayilere gitmedi bile... bu devirde kim görmeden sadece kataloğa bakarak araç satın alır... yani anlayacağınız üzere sedici tıpkı idea,panda(avrupada sınıfının en çok satan modeli) stilo gibi tofaşın satış ve pazarlama politikalarının kurbanı olmuştur...

ben ıspartada yaşıyorum buradaki bayinin elinde şuanda ne panda ne palio ne de 500 var sedici hiç uğramamıştır bile herhalde....
  • Evet sedici yanlış stratejinin kurbanı oldu fiat'ın yaptığı başlıca hatalar

- Yüksek fiyattan satması (En büyük hata)
    - Tanıtımı yapılmaması ve servisin kar payına göre en karlı aracı müşterilere satmaya çalışması...
    - Emotion versiyonunun 4x4 dünü ve Dizelinin Türkiye'ye getirilmemesi

Şimdiye kadar benim konforlu ve severek kullandığım araçlardan biri bu Fiat yazık etti Sediciye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart.001 -- 26 Şubat 2010; 22:12:04 >
  • Biri pahalı biri ucuz tek fark öndeki amblem.
  • biraz hortlatıcam ama şu duster da 2 ay sıra var fiatın beceremediğini dacia yapıyor. halbuki türkiyede en az alternatifin olduğu araçlar bunlar yerden yüksek ufak motor hacimli dizel çok lüks olmayan .

gerçekten bazı modeller beceriksiz satış politikaları nedeniyle yokolup gidiyor.

44.000lik dusterde esp deri koltuklar dizel 110bg motor ve 4x4 bence halen fazla ama malesef talep çok genelde sadece look paketli 4x2 dizel satılıyormuş .4x4 var sadece ellerinde onlarda lacivert falan.

FIAT SEDİCİ 1.6 4x4 DYNAMIC

Motor: Benzinli, 1.6 lt., 4 silindir, 16V
    Silindir hacmi: 1586 cc
    Maksimum güç: 107 HP 5600 d/d
    Maksimum tork: 145 Nm 4000 d/d
    Şanzıman: 5 ileri manuel
    Aktarma: 4x4
    Maksimum hız: 170 km/s
    0-100 km/s: 10.8 sn
    Yakıt tüketimi (Ortalama): 7.1 lt /100 km
    Lastikler: 205/60 R16
    Boş ağırlık: 1.250kg
    Uzunluk/genişlik/yükseklik: 4120/1755/1620 mm
    Bagaj hacmi: 270 lt./ 670 lt
    Fiyat: 44.000 YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 21 Eylül 2010; 21:53:18 >

• SX4, 4x2 1.6 otm. için 36bin gibi yazıyor sitede. Türü, yüksekliği, arazi kabiliyeti başka tarafta dursun bu fiyat 1.6 otomatik bir araba için nasıl?

Bir de 1.6 dizeli gelmiş.

• Aslında TR şartlarına göre güzel arabalar tanıtımı yapılsa satışlar bukadar düşük olmazdı diye düşünüyorum.
    insanlar neden gashqai ye okadar çok para veriyor biraz yerden yüksek olsun, olur olmadık yerde altını sürtmesin, bide vergisi Jip kadar çok olmasın
    ,k, büyük firma bir araya gelmiş güzel bir otomobil üretmişler ama reklam yapmak kimsenin aklına gelmemiş.
  • sx4 bana çok itici geliyordu fakat arkadaşımın arabasını son 2-3 aydır 8-10 sefer kullandım hem şehir içi hem şehir dışı 1000 km den fazla yol yaptım . Bence sürüşü yol tutuşu gayet güzel geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

sx4 bana çok itici geliyordu fakat arkadaşımın arabasını son 2-3 aydır 8-10 sefer kullandım hem şehir içi hem şehir dışı 1000 km den fazla yol yaptım . Bence sürüşü yol tutuşu gayet güzel geldi bana

mrh,
    konuyu hortlatacağım biraz ama sx4 veya sedici alacağım ( 2. el ) benzinli modellerden, yakıt tüketimi ne kadar acaba , bilen bir arkadaş var mı ? tşk ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cucuko

quote:

sx4 bana çok itici geliyordu fakat arkadaşımın arabasını son 2-3 aydır 8-10 sefer kullandım hem şehir içi hem şehir dışı 1000 km den fazla yol yaptım . Bence sürüşü yol tutuşu gayet güzel geldi bana

mrh,
    konuyu hortlatacağım biraz ama sx4 veya sedici alacağım ( 2. el ) benzinli modellerden, yakıt tüketimi ne kadar acaba , bilen bir arkadaş var mı ? tşk ettim

Sedici ' nin 2. eli yok , Sx4 tavsiye ederim , 2. el ve benzinliler hakkında bir fikrim yok fakat dizeli gayet yeterli , düz yolda rahatlıkla 195 i görüyordu

• ben 3-4 tane sx4 gordum ama 1 tane bile sedici gormedim (Istanbul)
    bu Sedici'nin TR'de satildigindan eminmisiniz
  • quote:

quote:

quote:

mrh,

Sedici ' nin 2. eli yok , Sx4 tavsiye ederim , 2. el ve benzinliler hakkında bir fikrim yok fakat dizeli gayet yeterli , düz yolda rahatlıkla 195 i görüyordu

Bana da tam tersini söylüyorlar, fiat markası imajlı ama suzuki kimse almıyor 2. el de dediler... :-(

• quote:

quote:

quote:

quote:

mrh,

Bana da tam tersini söylüyorlar, fiat markası imajlı ama suzuki kimse almıyor 2. el de dediler... :-(

Benim tavsiyem sx-4 olur , bakın bir üstteki mesajda sedicinin türkiyede olup olmadığından şüphelenen bile var

• Konu eskiymiş amna yazmak istedim,

arkadaşlar göz var nizam var,

fiat sedici ile sx4 dıştan baktığında birbirlerine benzemiyorlar,

sedici daha bir jip havasında, o ağırlığı veriyor,

sx4 ise adı üstünde hb tarzı bir ara böyle dıştan baktığınız da jip mi değil mi ikilemde kalıyorsunuz,

uygun fiyata jipe binicem diyorsanız sedici alıcaksınız..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.