Valla e küls arabada ne varsa benim siena da da var. Corollada honda da kullanıma dair performans yakıt klima elektrikli cam merkezi kilit hep aynı ee niye daha fazla para vreyim ki
Evet fiyat kalite ilişkisi açısından iyi bence
quote:
Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V
Valla e küls arabada ne varsa benim siena da da var. Corollada honda da kullanıma dair performans yakıt klima elektrikli cam merkezi kilit hep aynı ee niye daha fazla para vreyim ki
BENDEN SANA TAVSİYE COROLLA VEYA HONDAY LA BİR TUTMA Çünkü konfor yol tutuş seri kulanım ekonomik yakma gibi hususlar japon arabalarının +özelliğidir yani siena iyidir yazında bahsettiğin arabalar mükemmeldir. kıyaslarsan.
Aynen tabi haklısın ama bu araçları son limitlerinde kullanacaksanız bu durum önemli. 0-100 km hızlar ve 150 km çaplı dairede yaşayan ins için köy yolunda falan bişy farketmiyor benim gibi...
Fiyatlarını da kıyaslamakda fayda var...
quote:
Benzin göstergesi epeydir ilgimi çekmiyor. 50 ytl lik gazla 280 km yapıyorum şehir içi .. 1,6 16v ler gaza uygun.. ben tek nokta taktım hem de ucuza geldi...
Benzin kullanırken göstergeye alışmıştım ilk çeyrek 12 lt son çeyrek ten aşağı da 12 lt arada 21 lt benzin ihtiva ediyor...Yani çok düzgün değil.
Bence siena 1.6lara eski sistem lpg taktırılmaz çünkü motoru çok noktadan enjeksiyonlu.Eski sistem lpg takılmış mondeo gaz sıkışması yapıp ufak bir patlama yaptı arabanın motor bölümü haşat oldu en az 1-2 milyarlık masraf vardı.Bence 300-400 ytlden kaçıp eski sistem lpg taktırmayalım.
quote:
Orjinalden alıntı: Calpi84
quote:
Benzin göstergesi epeydir ilgimi çekmiyor. 50 ytl lik gazla 280 km yapıyorum şehir içi .. 1,6 16v ler gaza uygun.. ben tek nokta taktım hem de ucuza geldi...
Benzin kullanırken göstergeye alışmıştım ilk çeyrek 12 lt son çeyrek ten aşağı da 12 lt arada 21 lt benzin ihtiva ediyor...Yani çok düzgün değil.
Bence siena 1.6lara eski sistem lpg taktırılmaz çünkü motoru çok noktadan enjeksiyonlu.Eski sistem lpg takılmış mondeo gaz sıkışması yapıp ufak bir patlama yaptı arabanın motor bölümü haşat oldu en az 1-2 milyarlık masraf vardı.Bence 300-400 ytlden kaçıp eski sistem lpg taktırmayalım.
Bakımsız araçta herşey olur.. Evet merak ettim o mondeonun bağlantıları nasıldı gaz boruları ayarı çok hassas işler bunlar.. Keşke hava filtresine yaylı kapak taktırsaymış.. Evet doğru 300-400 için değmez ama sıralı daha yeni biraz otursun ....
Sorun bakımsızlık değil eski sistem lpg'ler tek enjeksiyonlu ve karbüratörlü arabalar için.Palio ve siena 1.6lara eski sistem lpg takılabilir ama bunu yapacak olan usta işinin ehli olmalı yoksa manifoltta biriken gaz patlayabilir hava filitresi kutusu ve manifoltu çatlatabilir.
Bundan tam 7 sene önce 0 km olarak 3.5 milyara almıştık. Milpa nın kampanyasından.. Belki hatırlayanlar vardır o kampanyayı. İlk 0 arabamızdı o yüzden hala bir sempatim vardır bu arabalara. Fakat tam 1 sene sonra 9000 km de satmıştı babam çok yakıyor diye.. Arkadaşlar Siena nın 1.4 motorları 16V değildir. 8V tir ve SPI dır. Yani tek noktadan enjeksiyonlu. LPG takma taraftarı olmayanlar 1.2 16V motorlara bakabilirler. Bu motorların ünvanı ''FIRE'' dır. Yani ateş motoru derler avrupada buna.. Fiat ın en başarılı motorlarındandır ve ondan sonraki birçok modelde kullanıldı. Şehiriçi için performansı yeterlidir fakat uzun yolda çok yakar.
quote:
Orjinalden alıntı: doukan__
Bundan tam 7 sene önce 0 km olarak 3.5 milyara almıştık. Milpa nın kampanyasından.. Belki hatırlayanlar vardır o kampanyayı. İlk 0 arabamızdı o yüzden hala bir sempatim vardır bu arabalara. Fakat tam 1 sene sonra 9000 km de satmıştı babam çok yakıyor diye.. Arkadaşlar Siena nın 1.4 motorları 16V değildir. 8V tir ve SPI dır. Yani tek noktadan enjeksiyonlu. LPG takma taraftarı olmayanlar 1.2 16V motorlara bakabilirler. Bu motorların ünvanı ''FIRE'' dır. Yani ateş motoru derler avrupada buna.. Fiat ın en başarılı motorlarındandır ve ondan sonraki birçok modelde kullanıldı. Şehiriçi için performansı yeterlidir fakat uzun yolda çok yakar.
aynen bende oyle almıstım mavi bir sienam vardı ... arkadaslara tavsiyem arabanın motorunu zorlayacak hareketlerden kacınmalarıdır ... cok uzun süre patinaj yaptıgınız zaman motor bile düşebiliyor cok ciddiyim benım basıma geldi de o olay
valla bende satmaktan vazgectim lpg taktırıp öyle kullanacam 1500 ytlyi gözden cıkrapı uzun vadede kullanacaz piyasa ölü 2. el sinek parasına alıyoprlar satmaktansa binmek daha mantıklı
bizde de var 99 model 1.4 el.Başımızın belası o bizim şehir içinde 1 depo benzinle (48 lt) 350 kmyi zor görüyor.O da düşük devirlerde kullanırsan ve hız yapmazsan...Onun dışında 40kmyi geçince en ufak bir direksiyon hareketiyle çok fazla yatıyor araba.Şahin bile daha az yatıyor (ya da bizim arabada problem var :)) Bu yaz satıp klimalı astra veya fiesta tipi bir araba almayı düşünüyorduk ama satamadık.Sienayı bir kez alınca elinizde kalıyor :) Satmak için 40 takla atmanız gerek.Biz de benzin sorununa tüp taktırarak çözüm bulmaya çalışacaz bu sene.Bir dahaki yaz tekrar deneyecez satmayı.Hem tüp taktırınca daha rahat satılır diye düşünüyorum.Çünkü bu araçlardan performans alamıyorsunuz,üstüne bir de çok yakıyor.Yokuşu benzinli olduğu halde 2. vitesle belki çıkıyoruz,3. vitesle imkansız.Yüksek devirlerde kullanıyoruz(5000-6000 civarı) bu kez de hararet yapıyor ve müthiş içiyor benzini.Sienalar çok iştahlı araçlar ya Ve şiddetli rüzgarlarda yoldan çıkıyor ama bu bütün orta sınıf araçlarda var sanırım.İyi yönleri de var elbette.Yaz-kış motorda sorun olmuyor.Sesi bile değişmiyor.Ve 5 yıldır kullanıyorum arabayı,1 kere bile motor arızası yapmadı.Sadece 1-2 kez fren (önemli bir sorun değil.Sadece ses geliyordu ama ben o halde kullanamazdım arabayı.Biraz titizim de) ve bir kez de süspansiyon için gittik servise.Şimdilik hakkında anlatacaklarım bu kadar.Aklıma gerekirse (yine dürüstçe) anlatırım size.Saygılar...
Araçlardan olumsuz şikayetler hep kullanıcı hatası bunu idiia ederim.
oguz_ank
arkadaşım aracınızın motoru sanırım rektefiye istiyor. Sebep aşınmış . Yada başka prblemler var. Valla ben motor öğr old halde ben bile aracımı verimli lılmak için baya ince detaylara kafa yorduğum halde ezbere iş yapan servis ve ustaların eline bırakılmış araçların halini düşünemiyorum bile.
Bir komşumuz araba almış ama kullanmayı bilmiyolar. kaynı getirmiş evin önüne koymuş. Bak dedi senin ki gibi siena yazıyo dedi. hayırlı olsun dedim. bak bakalım iyi mi dedi. neyse baktım biraz. bakımı yapılmamış. hava filtresi sıvılar falan sanki 5 yıl dır değişmemiş. neyse anlattım fren yağının kutusuna kırmızı hidrolik dr yağı doldurmuşlar. motor yağınında boşaltmadan üstüne doldurmuşlar tam 1 litreden fazla fazlası var. bunu böle kullanmayın dedim. yok zaten biz çalıştırmayı bile bilmyoz dediler. eşi geldi kadın kardeşim bakımını yaptırdı bunu sonra tatile gitti geldi bunla dedi. Şimdi varya bakım yapmamış desem bi türlü.....olsun siz şunları yapın dedim.. saydım. yoksa binmeyin dedim. Adam bi sür de bak dedi. neyse dolandık biraz araba 77645 km de ve motor ölmüş. evin önüne gelince yağ kapağını bi açtım sanki kompresör gibi üflüyo. çekiş yok. Haa anladım şimdi dedim yağı niye üstüne dökmüş. araç o kadar yağ yakıyoki boşaltmaya gerek görmemiş. Aracın sahibi doktor bayanmış. ve aracın içi boyası sıfır ama motor da ölü. aracı çok düşük devirli ve bakımsız kullanmaktan ölmüş...
Aracın özelliklerini bilmek çok önemli. Servisler tamircikler doğru düzgün teknik bilgi sahibi değil. Arkadaşın 1,6 sında klima da var. klimalı olanlarda motoru soğutan fan 2 kademelidir. neyse arkadaşın bir gün kaputundan duman çıktığını gördüm. neyse sordum açtık baktık radyotörde kenardan hafif bir açılmavar plastikle birleştiği yerden. neyse ne zamandır böle dedim. 2-3 senedir dedi. radyotöre delik tıkayıcı atmışlar. idare ediyor ama hararet yükselince azıcık kaçırıyo dedi. Neyse bi denedik fan çok geç açıyor. bu arızalı dedim yok hep öle dedi. neyse aradan. 1-2 gün geçti bak bunu yapalım iş çıkarır dedim yok 3 senedir bişy olmadı dedi. Sen olmadı sanıyon ama... dedim. neyse aradan 20 gün geçti alternatörü bozulmuş. gittik bi ustaya söktük. inceledim ki gövdesi aşırı ısıdan şakil değiştirmiş. hemen uyandım. Yağına baktım. hiç eksiltmez dedi. parmaklarımın arasında inceledim yağ bozulmuş. yağlama yapmıyor. 6 bin oldu daha 4 bin var dedi. Hemen değiş dedim. yok yaa dedi ben hep 10 binde değişiyom dedi. bak motorun aşpınıyor dedim. Neyse değişmedi. 1 hafta sonra cepten aradı benim eve bi gel diye. gittim arabnın kaputu açık. bakıyo. radyotör yandaki plastikten ayrılmış biraz su kaçırıyo. Allahta kış günü ocağın ilk haftası yerde kar var. evinin yolu rampa ordan çıkarken aşırı duman atmış.. hemen suyunu ilave edip biraz akıtarak motou soğuttum doğru tamire yaptırdık. Sonra elektrikçiye götürdüm ısrarla.. Elektrikçiye anlatıyom adam normal dyo kardeş dyom sen hiç hararet tavana vurunca açan fan gördünmü dyom. yok dyo e nası normal dyom bunlar böle dyo.
neyse ben artık dedim bunun rezistörü var o bozuk galiba sök bi dedim yok bunda rezistör dedi.. başkasına gittik o da bilmyo aradı yerini de bulamadı. Kızdım onlara uzkda bi usta var klima falan yapıyo ona sordum yerini. tarif etti. geri döndük elektrikçiye yerini gösterdim. adam söktü hakkaten bozulmuş. Bide dyeoki bunun değil bu fan dyo...değişmiş yoksa olmaz bunlarda dyo. sen boşver dedim 3 tane parçacıda yok ben kendim sarayım dye düşünürken bi yer var eski parçacıymış oraya gittik bravonun bu dedi neyse sen ver dedik 30 ytl ye aldık taktık. sonra fan orta çizgiyi az geçince hemen çalışyo. hararetin yükselmesini önlüyo.
Şimdi sonuç şu adam arabasını tanımıyor. ustalar zaten bişy bilmiyor. fanın geç açtığını anlamamış kaç senedir öle kullanmış
1- radyotör 2- alternatör 3- motor yağının yüksek ısıdan bozulması ile aşınma
problemine sebep oldu.
Kendi doktorunuz olmak zorunda old gibi arabanızın da ustası olmak zorundasınız yoksa böle olur.
Diğer firmaların araçlarında da aynı şeyler oluyor. ama arız atkip lambaları konduysa japonlarda öle kolay farkediliyor. Bide diğer firmaların servis eğitimleri daha ii
Arkadaş da hep servise bakım yaptırmış Ama hidrolik dr yağını bile hiç değişmemişler..fern yağı da bozulmuş . varya bu servisler 5 para etmez.. Allah bilir ya belki parasını aldılar da değişmediler..
Bende de siena 1.4 lpg li vardı. Bildiğim kadarıyla araç fabrikadan orjinal tüplüydü. Motoru bence 1.4 olarak gayet iyiydi. Şehit içi de uzun yolda da kullandım. Uzun yol hakikaten uzundu:1300km. Lpg li ve 1.4 motoruyla gayet iyi bir performansı vardı. Yalnız arabanın malzeme kalitesi bence vasatın altında. Ön konsol sert ve görünüşte kötü bir malzemeye benziyor. Rüzgardan fazla etkileniyordu araç. Bundan hiç şüphem yok. Bir sürü yerden ses geliyordu. Belki benden önceki sahibi iyi kullanmamış olabilir ancak bu arabaların belirli bir süreden sonra ses yapması normal. Bu arabayı hondayla, toyotayla kıyaslamak hakikaten yanlış. Aynı donanımlar var diye nasıl Siena onlar gibi olabilir? Öyle şey olur mu yaa? Ben de kullandım, saolsun iyi de gidiyordu da diğer arabalarla kıyaslanamaz bence. Tekrar söyleyeyim, bence en güzel yanı lpgli motoruydu. Az yaıkp idare eden bir performansı vardı. Hala kullananlar kusura bakmasınlar ancak o para o arabaya verilmez.
Evet palio siena grubunda el modellerinde bende kalitesizlik hissettim. HL modelinin farklı olduğuna inanıyorum. ve öle de. mesela herkes rüzgardan etkileniyo dyo benimki yanından tır geçse milim sallanmıyo. Her yerinden ses geliyo dyen bi arkadaşın kini inceledik. hakkaten el model ve plastikler ölesine tutturulmuş gibi. arka koltuğun altında siyah bi döşeme var ses izolasyonu yok. benimkinde 1 cm kalınlığında ses izolesi var sarı bi madde. stepne yuvası bile onunla döşeli. ne teker sesi ne motor sesi ne rüzgar ne tıkırtı hiç ses yok. motor sesini de düşük hızalarda 4 bin de yüksek hızlarda 5 binde ancak çok tatlı ve zevkli bir ses olarak duyabiliyorum. Klima desen renoların son modellerinden ve albealardan bile iyi çalışıyor. valla geçen arkadaşın borasıyla camiye gittik. 1-1,5 km yol da araba her esnediğinde içindeki pşastikler de esnedi yani arabanın gövdesi esniyo. ses geliyo herşeyden. teker sesi motor sesi anlamadım bu işi.
arkadaşlar herkeze slm... benim siena 1.6 16v hl var.aracımda ki problemi bir türlü anlamış değilim ustaya da baktırıdım çözemedi.araç yolda giderken stop ediyor.ani fren yaptıgımda da aynısı araçta oluşuyor.birde 2000 devir de bütün viteslerde araç kerkilme yapıyor..sizce bunun sebebi ne olabilir.ayrıca aracın stop etmesi lpg taktırdıktan sonra daha fazla olmaya başladı.ama benzindede stop ediyodu.ayrıca lpg min markası teleflex.bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: polim
arkadaşlar herkeze slm... benim siena 1.6 16v hl var.aracımda ki problemi bir türlü anlamış değilim ustaya da baktırıdım çözemedi.araç yolda giderken stop ediyor.ani fren yaptıgımda da aynısı araçta oluşuyor.birde 2000 devir de bütün viteslerde araç kerkilme yapıyor..sizce bunun sebebi ne olabilir.ayrıca aracın stop etmesi lpg taktırdıktan sonra daha fazla olmaya başladı.ama benzindede stop ediyodu.ayrıca lpg min markası teleflex.bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum.
Fren merkezlerine bir baktır dostum. bir arkadaşın başına gelmişti, ve fren merkezinden olduğunu söylemişti.
slm arkadaşlar ben bugün bir siena gördüm almayı düşünüyorum 1.4 el 99 model kilometresi 105 binde tüplü klimasız sizce bu arabanın ederi nedir araba kazasız değişeni yok cevaplarınızı bekiyorum teşekkürler şimdiden
çok temiz ve tüplü ise 9000 ytl eder.
quote:
Orjinalden alıntı: ferhatdavut
çok temiz ve tüplü ise 9000 ytl eder.
teşekkürler ama şans adam satmış arabayı bendeki şansın