Şimdi Ara

FİAT TİPO HAKKINDA NE BİLİYORSANIZ GELİN YAZIN arkdaşlar (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
436
Cevap
9
Favori
362.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bana kasko olayı çok mantıksız geliyor. sigorta şirketlerine para kazandırmaktan baska bir şey değil.. Eğer şöförlüğünüze guveniyorsanız vede hırsızlıga karşı baston kullanırsanız kasko gereksiz bi masraf, bence hiç gereği yok...
  • Ya birisi gelip sana çarparsa o zaman ne olacak peki? Herkes kendi şöförlüğüne güvense hiç kaza olmazdı. Ama böyle bir mantık yok şöförlüğüne güvenen adamda kaza yapar. Adı üstünde "Kaza" bu
    quote:

Orjinalden alıntı: suicide_

arkadaşlar bana kasko olayı çok mantıksız geliyor. sigorta şirketlerine para kazandırmaktan baska bir şey değil.. Eğer şöförlüğünüze guveniyorsanız vede hırsızlıga karşı baston kullanırsanız kasko gereksiz bi masraf, bence hiç gereği yok...
  • biri gelip bana çarparsa olyda da benim hatam yoksa çarpan kişinin düşünmesi gerekir yanlışmıyım...
  • YOK ÖYLE BEN ŞÖFÖR LÜĞÜME GÜVENİRİM FALAN.İNSAN OĞLU BEŞER DİR DE ŞAŞARDIRDAGÜN GELİR HER ZAMAN GEÇTİĞİN YOLA DENSİZİN BİRİ SU AKITIR SENDE ALIŞTIĞIN İÇİN AYNI HIZDA O NBUZLU YOLA BİR GİRERSİN PİR GİRERSİN O ZAMAN SENİ ŞOFÖRLÜKDE KURTARAMAZ

• Sen bu konuda daha toysun galiba arkadaşım. Sen her arabana çarpanın hasarı karşılayacağına mı inanıyorsun. Malesef herkes bu kadar dürüst değil. Arabanı park etmişsin biri geldi çarptı kaçtı. hadi o adamı bul da kaşılat hasarını bakalım yok öyle şöförlüğüme güvenirim, karşı tarafın düşünmesi lazım. SENİ SENDEN BAŞKASI DÜŞÜNMEZ KARDEŞİM. BENCE SEN SENİ BAŞKALARININ DÜŞÜNMESİNE MEYDAN VERMEDEN İLK ÖNCE SEN KENDİNİ DÜŞÜN
    quote:

Orjinalden alıntı: suicide_

biri gelip bana çarparsa olyda da benim hatam yoksa çarpan kişinin düşünmesi gerekir yanlışmıyım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 11 Aralık 2006; 14:38:34 >
  • Sen bu konuda daha toysun galiba arkadaşım. Sen her arabana çarpanın hasarı karşılayacağına mı inanıyorsun. Malesef herkes bu kadar dürüst değil. Arabanı park etmişsin biri geldi çarptı kaçtı. hadi o adamı bul da kaşılat hasarını bakalım yok öyle şöförlüğüme güvenirim, karşı tarafın düşünmesi lazım. SENİ SENDEN BAŞKASI DÜŞÜNMEZ KARDEŞİM. BENCE SEN SENİ BAŞKALARININ DÜŞÜNMESİNE MEYDAN VERMEDEN İLK ÖNCE SEN KENDİNİ DÜŞÜN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 11 Aralık 2006; 14:39:33 >
  • Arkadaşlar siteye bugün üye oldum. Bende de tipo s var 1996 model.Lastiklerini yenilemeyi düşünüyorum. İyi durumda çıkma lastik alabileceğim bir yer varmı. yada ne önerirsiniz?
  • çıkma lastik bence yanlış düşünce.. nakit durumu sıkıntılıysa bence 2 şer 2 şer değiştir ama sağlam al.. lastikler özellikle kışın kazanın ilk sebebi olur
    quote:

Orjinalden alıntı: reson

Arkadaşlar siteye bugün üye oldum. Bende de tipo s var 1996 model.Lastiklerini yenilemeyi düşünüyorum. İyi durumda çıkma lastik alabileceğim bir yer varmı. yada ne önerirsiniz?

bende tipo 1.6 slx i.e acs var .. 99 model anahtarındaki alarmda sorun var.. ne yapcaz şimdi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxdanışmanlık -- 16 Aralık 2006; 22:50:52 >
  • Nasıl bir sorun var ? Devreye mi girmiyor?
    quote:

Orjinalden alıntı: Acizim

çıkma lastik bence yanlış düşünce.. nakit durumu sıkıntılıysa bence 2 şer 2 şer değiştir ama sağlam al.. lastikler özellikle kışın kazanın ilk sebebi olur
    quote:

Orjinalden alıntı: reson

Arkadaşlar siteye bugün üye oldum. Bende de tipo s var 1996 model.Lastiklerini yenilemeyi düşünüyorum. İyi durumda çıkma lastik alabileceğim bir yer varmı. yada ne önerirsiniz?

bende tipo 1.6 slx i.e acs var .. 99 model anahtarındaki alarmda sorun var.. ne yapcaz şimdi??
  • BENDE PIRELLI VARDI.LASTIK YANAKLARI ZAYIF. 4 HANKOOK TAKTIM.82H.FAKAT SERT.LASSA DAHA IYI OLABILIR.
  • Bende 2 yıldan beri (ilk arabam) 1997 model "Tipo 1.4 S" var.Tecrübelerimi aktarayım.
    Artılar: - Arac geniş,rahat,alışınca keyifli,yani "kutu gibi" degil.5 kişi konforlu uzun yolculuk yapabilir.
    -Yol tutuşu iyi.
    -Klima,ABS,sürücü Airbag,Hidrolik direksyon.
    Eksiler:-On takımlar sert ve rot-balans çok nazik(versiyon:yumuşak amortisör takılınca keskin virajlarda
    savruluyor).
    -Karter koruma zırhı(ızgarası) yerden 10-15 santim yükseklikte(OTOBAN ARACI :-)).
    -Karburator(WEBER 32-34 TLDE) ayarları aşırı hassas ve teferruatlı.Mutlaka serviste yapılmalı.
    Yoksa çok yakıyor,tork azalıyor v.s.Vakuum regulatore dikkat!
    /******************************************************************************************
    Tamirci meselise gelince:Aldığımdan beri "BENZINCIYE GIT" lambası yarım depoda yaıyor.Olsun,ben de ibreye bakarım dedim ve alıştım(Bu arada elektronik benim işim,ama torpidoyu sökemem,boşverdik meselesi).Bi gün
    yağ çubugun ordan yağ atmaya başladı.Yolda normal,fakat STOP edip motor soğumaya başladığında oluyor ne oluyorsa.Servis pahalı dediler ve gözüme bir tamirci kestirip gittim-USTA,MESELE BÖYLE VE ŞÖYLE.

LAMBA için depo şamandırası dedi.OLAMAZ! Ibre normal ve lamba hatalı ise,bu göstergedeki komparator devresidir,sök tamir edeyim dediysem de LAF ANLATAMADIM.Haynes'in manualinde de herşey belli zaten.Neyse.

Yağ atma olayı : ÇÖZÜLDÜ,KARTER HAVALANDIRMASINDAN DENDI,HORTUMLAR TEMİZLENMİŞ
    Öteki gün aynı olay.Bu defa 3 GÜN(???!!!) sonra arıza bulundu.Dahili karter havalandırma hortumu.

Ta diyecegim şu ki-IŞI EHLİNE BIRAK EĞER BÖYLE BİRİNİ BULURSAN,EVLADIN GIBI BAK.
    *****************************************************************************************
    Ve sorular: I. Sol difuzör,ön panel ve klima süs plastigi neden yapışkanlaşır ve dayanıksızlaşır?
    Düzeltmek için ne yapmak gerekir?

• bende de 98 1.6 SX var
    15 gün önce dijital göstergeler,
    pavyon lambaları gibi yanıp sönmeye başladı sonra abuk subuk yazılar felan,
    soluğu elektrikçide aldık,
    paneli söküp beklersek geçer dedi bekledik hakkatten geçti,
    1 hafta sonra tekrara aynı sorun, ben bu sefer akünün kutup başlarını söküp bekledim,
    tık yok,
    servise gittik, adamlar paneli söküp ist. gönderdiler,
    tamir oldu geldi 150 YTL yi bayıldık,
    rahatladık,
    böyle bir sorun yaşayan varmı,
    acaba tekrarlama olasılığı nedir
  • quote:

Orjinalden alıntı: knightmknight

Sol difuzör,ön panel ve klima süs plastigi neden yapışkanlaşır ve dayanıksızlaşır?
    Düzeltmek için ne yapmak gerekir?

Plasitiğin zamanla bozulmasından sanırım bendede olmaya başladı böle sanki tırnağımla kazısam kazırım öle yumuşadı. Aynı şey 15 senelik sony müzik setindede oldu yapış yapış oldu plastik silmeye kalksam resmen beze zıvanıyor. Ben bir ara bakacağım parçasılardan.

Bu arada parçacıda opar kutusunda satılan yan dikiz aynası almıştım markasına dikkat etmedim 1 sene geçmeden ayna büküm yerindeki plastik körük yarıldı aynanın markasına baktım fiat lancia değildi aklınızda olsun öteki aynam orjinal 10 senelik fiat ve körükte en ufak bir deformasyon yok.
  • Foruma daha yeni üye oldum. Benimde 1998 model 1,4 sx tipom var. Alalı yaklaşık 2 sene falan oluyor.
    Şu an 90350 km de Arabamda bulunan ekonomi ve power lambalarından power hiç yanmadığını farkettim. sadece ekonomi lambası yanıyor. Test için digital göstergelerdeki tüm lambaları yaktığımda power yanıyor. Ama motor çalışınca veya sıkıştırnca yanması gerekirken yanmıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarla paylaşmak istedim. Tamiri mümkün mü? Veya parça değiştirmek gerekirsen kaça mal olur. Lütfen cevaplarınızı bekliyorum. Dediğim gibi foruma yeni üye oldum. Ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum. bi hata yaptıysam kusura bakmayım artık.....
  • Bu başlık altında bu konudan bahsettim incelersen yardımcı olacağını düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: anjinsan75

Foruma daha yeni üye oldum. Benimde 1998 model 1,4 sx tipom var. Alalı yaklaşık 2 sene falan oluyor.
    Şu an 90350 km de Arabamda bulunan ekonomi ve power lambalarından power hiç yanmadığını farkettim. sadece ekonomi lambası yanıyor. Test için digital göstergelerdeki tüm lambaları yaktığımda power yanıyor. Ama motor çalışınca veya sıkıştırnca yanması gerekirken yanmıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarla paylaşmak istedim. Tamiri mümkün mü? Veya parça değiştirmek gerekirsen kaça mal olur. Lütfen cevaplarınızı bekliyorum. Dediğim gibi foruma yeni üye oldum. Ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum. bi hata yaptıysam kusura bakmayım artık.....

• Arkadaşlar benim tipoya klima(98 model 1,4 ie sx) taktırmak istiyorum. Yenisi için çok pahalı diyolar(3000 - 4000YTL Tabi doğruysa) acaba çıkma klima bulabileceğim bir yer var mı? varsa bana kaça patlar. Yazın arabanın içi cehennem sıcağı gibi oluyo. Ya klima taktırıcam yada klimalı başka bir tipoyla değiştirmeyi düşünüyorum. Ha bu arada ben Muğladayım burada olanaklar kısıtlı büyük şehir gibi değil. Bu konuda ne yapabiliriz. Bana bi fikir verin lütfen.......help help help
  • Bence hiç uğraşma randımanlı olur mu bilmiyorum. En iyisi klimalı modelini al.
  • izmirde 2.el satan satan yerlerde ne kadardır fiyetı en az96 model olsun hidrolik direksiyon da önemli çok hoşuma gidiyor bu araba hala
  • Benim tiponun arka lastikleri na nay değiştirmek gerekiyo sordum tanesini 115ytl dediler.Değiştirecez mecburen. Lastik önemli tabiiii .
  • Bildiğiniz satılık Tipo var mı klimalı temiz benimkini değiştirmeyi düşünüyorumda. Bilginize
    Mavi Olması tercihimdir, tüpsüz,km'si muayyer olmalı benim ki 98 model 1,4 ie sx 90550 km de
    Resim koymayı becerebildiysem resmini görürsünüz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.