Şimdi Ara

FİAT TİPO HAKKINDA NE BİLİYORSANIZ GELİN YAZIN arkdaşlar (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
436
Cevap
9
Favori
362.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benım araç 98 1.6 SX ş.dışı hesapladım 43 ltreye 470 km gitti. lpg 1470
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

benım araç 98 1.6 SX ş.dışı hesapladım 43 ltreye 470 km gitti. lpg 1470

yani km de ne yakmıs oluyor ? hesaplayamadım
  • Tipo almaya niyetli arkadaşlar... Dikkat edin bir daha başka arabaya zor binersiniz ve araba beğenemezsiniz. benim gibi. Ben tam 10 senedir evet abartmıyorum tam 10 senedir biniyorum. İlk arabam 1994 model tipo SX idi. Onu satıp yeniden 2002 de 2000 model 1.6 ie slx mpi tipo aldım ve hala biniyorum. Genelde şehir efsanesine dönen arızaların hiç birini yaşamdım. Düzenli olarak her onbinde serviste bakımını yaptırdım. Yağ, buji, balata, filtre dışında bi şey değişmedi. Böyle sürüş zavki veren başka bir araba yok.
  • quote:

quote:

benım araç 98 1.6 SX ş.dışı hesapladım 43 ltreye 470 km gitti. lpg 1470

yani km de ne yakmıs oluyor ? hesaplayamadım

13,45 ykr yapıyor galiba. yani eski parayla 134.500 TL

Bursada gaz 1,75 civarında ve bundan hesaplasam 16 ykr yapar
    Şehir dışında ben benzinli tipo ile 19 ykr yakıyorum ve şehir dışı kullanım için pek makul gelmiyor bana lpg dönüşümü.
    Şehir içi tam ne yakar sizce yeni zamlarla. benim 20-21 ykr gibi bir tahminim var şehir içi lpg için

• quote:

Orjinalden alıntı: murat0734

arkadaşlar bendede 97 mod. 1.4ie sx var ben tipo aşığıyım fakat benim arabamda bir sorun var araba çok benzin yakıyor (13lt =70km) bu çok anormal bilgisi olan bi arkadaşımız dostumuz varsa yardımını esirgemesin.
    tiponun üzerine araba tanımam

benim arabamda 98 model 1.4 ie sx
    Şehir içinde ortalama 10 litre benzin yakar 100km'de. yani 300-310 ykr şehir içi.
    Şehir dışında fazla basmazsam ortalama 6,5 litre benzin yakar 100km'de. yani buda 190-200 ykr arası değişir.

Bu rakamlar bende daha yüksekti ve bir kaç ufak masrafla en son buraya kadar düştü.
    Motor kısmında hiçbir sorun görünmedi ona dokunulmadı ama hava filtresi buji ve komple egzoz değiştirdim rakam düştü. Arabamda şu anda debriyaj balatası son demlerini yaşıyor ve gösterdiğim birkaç yer ortalama 10.000 km daha gidersin sorun çıkarmaz ama yakıtını etkiler dedi. Ben baskı balata setini aldım bagajda duruyor ve vakit bulamadığımdan daha değiştiremedim. Değiştiği vakit ne kadar yakıt farkı olacak onuda o zaman söylerim. Benim tahminim 10 yaktığı yerde 9,5 yakar başkada bişey olmaz.

Benzinli bir araba için şehir içi 100km/10litre bence normal ve bu taş çatlasa 9,5 litreye düşer.
    focusum arkadaşın dediği gibi senin arabanın 13 litreyle 120-130 arasında yapması lazım.

• tipo..............

efsane gibi bir araç.....her zaman tartışma konusu olmuş....TEKNOLOJİ harikası bir araç.......

birde 2.0 16 V sedici walwole leri var..........sormayın gitsin..........CANAVAR........154 bg..........

YÜREK İSTER.....
  • Hava filtresi degisimi ve gaz ayari yapildiktan sonra, sehir ici 210 kurus yakmaya basladim. (99 1.4S)
  • ARKADAŞLAR TİPO BENİM GÖZÜMDE GARİBAN GOLFÜDÜR ÇOK SEVDİĞİM BİR ARABADIR HER TÜRLÜ AKSESUARI GÜZEL TAŞIR , SATTIĞIMDA ZARAR ETMEDİĞİM BİR ARBADIR
  • Valla bu fiyata alınabilecek en iyi HB araç dersem yanılırmıyım dersiniz.....
    Forza Es Es
  • DOĞRU YAZMIŞSIN TOPRAK (MEMLEKET ESKİŞEHİR HERHALDE)
    quote:

Orjinalden alıntı: Serbulent_2626

Valla bu fiyata alınabilecek en iyi HB araç dersem yanılırmıyım dersiniz.....
    Forza Es Es

• quote:

Orjinalden alıntı: bumbum26

DOĞRU YAZMIŞSIN TOPRAK (MEMLEKET ESKİŞEHİR HERHALDE)
    quote:

Orjinalden alıntı: Serbulent_2626

Valla bu fiyata alınabilecek en iyi HB araç dersem yanılırmıyım dersiniz.....
    Forza Es Es

es esçi bu yha

karabayır eseseses titititititit es esti es esti
  • beyler mümkünle bu topic'i tipo kulübü altında toplayalım...
  • valla arkadaşlar dikkat ettim de bir kaçınız hariç arabalarınız çok fazla yakıyor
    benim bildiğim kadarıyla tipo nun karbiratörlü ve 1,6 olanı km de minimum 0,18 yakar
    maksimum 0,20 yakar
    ha kış olur, bişey olur o zaman değişebilir ama
    normalinde 0,20 normaldir
    ben 1,6 SX var şükür ki öyle aşırı bişey yakmıyo
  • tayfun35 tebrik ediyorum seni
    ne kadar birleştirici bir insansın
    benim düşündüklerimi hep bendn önce yazıyosun
  • 180-200 YKR KIŞ MEVSİMİNDE NORMALDIR. My TİPPO BU TOPIC KULÜBÜN ALTINDA OLSA. DAHA İYİ OLMAZ MI?

quote:

Orjinalden alıntı: My TİPPO

valla arkadaşlar dikkat ettim de bir kaçınız hariç arabalarınız çok fazla yakıyor
    benim bildiğim kadarıyla tipo nun karbiratörlü ve 1,6 olanı km de minimum 0,18 yakar
    maksimum 0,20 yakar

• quote:

tayfun35 tebrik ediyorum seni
    ne kadar birleştirici bir insansın
    benim düşündüklerimi hep bendn önce yazıyosun
  • 0,18 i yaz mevsiminde şehir içinde yakıyo kışın şehir içi 0,24 falan olmuştu valla
    tabi bi de bunlara ankaranın 1,65 lik gaz birim fiyatını eklemek lazım
    düzce de 0,11 daha fazla litre başına
    quote:

Orjinalden alıntı: tayfun35

180-200 YKR KIŞ MEVSİMİNDE NORMALDIR. My TİPPO BU TOPIC KULÜBÜN ALTINDA OLSA. DAHA İYİ OLMAZ MI?

quote:

valla arkadaşlar dikkat ettim de bir kaçınız hariç arabalarınız çok fazla yakıyor
    maksimum 0,20 yakar

• SELAM
    YENİ TİPO 1.4 S ALDIM (98 MODEL KARBÜRATÖRLÜ) . HEMEN LPG TAKTIRDIM (FEMA MARKA ). 1 -2 AYAR YAPILDI. ANCAK BU ARABA BENZİNDE 50 KURUŞ YAKIYOR. 30 LİRALIK GAZLADA İLK DENEMEMDE 90 KM GİTTİ. BUGÜN TRİGER , BUJİ VE BUJİ KABLOLARI DEĞİŞTİ. AYRICA AVANS AYARIDA YÜKSELTİLDİ. ŞU AN YİNE 30 LİRALIK LPG ALDIM. DENEMEYE DEVAM EDİYORUM. SORUM ŞU: BENİM GİBİ 50 KURUŞ BENZİN YAKIPTA BU MİKTARI AZALTABİLEN ARKADAŞLAR VARMI ? VARSA NE YAPTILAR YADA HANGİ AYARLARI YAPTIRDILAR ?
    HERKESE TEŞEKKÜRLER...
  • ARKADAŞLAR... FİKRİNİZİ VE DENEYİMİNİZE İHTİYACIM VAR...

BENDE 1997 MODEL KARBÜRATÖRLÜ TİPO 1.4 ie SX VAR... ŞU ANKİ HAVA ŞARTLARINA GÖRE ŞEHİRİÇİ VE ŞEHİRDIŞI NORMAL KULLANIMA GÖRE NE KADAR YAKIT TÜKETİMİ OLMASI LAZIM... HERKESİN FİKRİNE İHTİYACIM VAR...

ÇÜNKÜ, HERKESTEN DUYDUĞUM FARKLI... HANGİSİ DOĞRU ARTIK ANALİZ EDEMİYORUM...

• ARKADAŞLAR GÜNDÜZ HİÇ KİMSE GELMİYO GALİBA...

ETRAFIMA BAKIYORUM... TEK KALMIŞIM...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.