Şimdi Ara

FİAT TİPO HAKKINDA NE BİLİYORSANIZ GELİN YAZIN arkdaşlar (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
9
Favori
362.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende 1,5 ay önce 98 model klimalı 1.6 tipo SX aldım.
    Aracı aldığım kişi samimi arkadaşım ve aracın ilk sahibiydi.
    Araç orjinal 97.000 km de ve hiç tüp takılmamış, bugüne kadar benzinli kullanılmış
    Araç komple orjinal değişen yok ve 1 parça ön sol farın yan kısmında çizikten dolayı boya var.Başka hiç bir yerinde boya yok.(Birkaç ustaya ve fiatın kendi servisine gösterdim)
    Aracın tüm bakımları şuana kadar küçükyalı birmot'ta yapılmış.Kayıtları var.
    1 kuruş masrafı yok ve aracın hiç bir yerinden tık ses gelmiyor.
    Aracın içinde hiç sigara içilmemiş kültabaklarından belli zaten aynı ilk günki tertemiz duruyor.
    Döşemeleri tertemiz en ufak sökük yanık yok.
    Bu aracı ben 8.900 TL ye aldım.
    Sizce pahalımı almışım ve ben bu araca tüp taktırmak istiyorum, tavsiye edermisiniz ????
    Aracta bir performans kaybı olurmu ve hangi marka tüp taktırmalıyım ??????

• gkncelik

adam 6.450 ye çekti fiyatı sence verilir mi.
  • merhaba arkadaşlar . bu sorunu yazdım bikaç yere ama sonuç alamadım.bende 92 model tempra sxa var. araba yı yeni aldım. ama arabada bi sorun var bir türlü çözüm bulamadık . ve sanayiye her gittiğimde bidünya para alıyorlar sonuç yok. arabam 3000 devire gelene kadar sanki yığılıyor gibi gitmiyor ve 3000 devir sınırına geldiği zaman 3-4 saniye ileri geri sallantılı sarsılıyor. bir nevi ikinci boğazı açtığında. ama 3000 devirden sonra çok seri bir şekilde gidiyor. mesela örnek vereyim araba 2. viteste 3000 devire geldiğinde aşağı yukarı arabanın sürati 41-43 km arasında oluyor. bu hızda ve devirde vites değiştirmeden devam edersem tekleme de aynı orantıda devam ediyor kesmiyor.ama 3000 deviri geçince araba çok seri..aynı zamndada yakıt sarfiyatım şehir içinde lpg de 300-320 civarında. yani bu iki sıkıntıyı çözmek için buji buji kablosu eksantrk mili, değişti. beyin bobin ve volant sensörü değiştirelerek denendi yine sonuç yok. karburatör söküldü kontrol edildi ama nafile. bu arada aynı problemleri benzin ve lpgde de yapıyor . yaklaşık 1 aydan beri bu sorunu çözmeye uğraşıyorum. aldığıma pişman oldum iice. böyle bir sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

• belki yardımcı olur bende de böle birşey vardı gaz ayarını düşürdüm bide arabayı bir süre benzinde kullnadım araba kendine geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: eddieirvine

merhaba arkadaşlar . bu sorunu yazdım bikaç yere ama sonuç alamadım.bende 92 model tempra sxa var. araba yı yeni aldım. ama arabada bi sorun var bir türlü çözüm bulamadık . ve sanayiye her gittiğimde bidünya para alıyorlar sonuç yok. arabam 3000 devire gelene kadar sanki yığılıyor gibi gitmiyor ve 3000 devir sınırına geldiği zaman 3-4 saniye ileri geri sallantılı sarsılıyor. bir nevi ikinci boğazı açtığında. ama 3000 devirden sonra çok seri bir şekilde gidiyor. mesela örnek vereyim araba 2. viteste 3000 devire geldiğinde aşağı yukarı arabanın sürati 41-43 km arasında oluyor. bu hızda ve devirde vites değiştirmeden devam edersem tekleme de aynı orantıda devam ediyor kesmiyor.ama 3000 deviri geçince araba çok seri..aynı zamndada yakıt sarfiyatım şehir içinde lpg de 300-320 civarında. yani bu iki sıkıntıyı çözmek için buji buji kablosu eksantrk mili, değişti. beyin bobin ve volant sensörü değiştirelerek denendi yine sonuç yok. karburatör söküldü kontrol edildi ama nafile. bu arada aynı problemleri benzin ve lpgde de yapıyor . yaklaşık 1 aydan beri bu sorunu çözmeye uğraşıyorum. aldığıma pişman oldum iice. böyle bir sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

arkadasım aynı sorun bendede vardı bi anda ortaya çıktı 2000 3000 devre yülseldigi zaman birden gaz kesiyordu tekleme yapıyordu kabiratorde sorun var yakıt hava karışımını yapamıyor hava karışımını fazla yapıyor zorlarsan bu sefer yakıtı fazla almaya başlıyor zzengin karışım yani karbiratorcuye bidaha göster benim tavsiyem

• Merhaba arkadaşlar,ben 3 yıl tipo kullandım 1.6 ie modeli herşey güzel gidiyordu fakat bir süre sonra aracın parçasının bulunmadığını gördüm.Aracın bulunmayan parçalarını sizlerle paylaşmak istedim.PARÇALAR:Hava filtre hortumu ve hava filtre kutusu,Ön tampon,Benzin hortumları,Arka bagaj kapağı,elektronik beyin vs.vs zaten bulduklarınızda size çok pahalı geliyor.Burdan Tipo alacak arkadaşlara sesleniyorum bence almadan önce bir kere daha düşünün.Şuan gördüğüm kadarıyla tipo fiyatları çok uçuk parçası bulunmayan araçlara nasıl bukadar para istiyorlar anlaşılır gibi değil.SAYGILAR..
  • slm arkdslar bende 95 model 1,6 S tipo var memnunum arka lastıkleri 215 40 17 ön lastıkleri 205 40 17 yapdım virajlarda gram savurma yok fena makınaa araç yerden yüksek biraz aracı bu şekilde yere bascam cantlarıda bu şekılde beyaz yapcam nasıl olur

FİAT  TİPO HAKKINDA NE BİLİYORSANIZ  GELİN YAZIN arkdaşlar
  • selam arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum arabam tipo slx 1.6 ie mpi bir ay önce motorun üst kapak contasını degiştim motor soğuken çalıştırdığmda radyatör su deposunun kapağını açdıgımda su dışarı basılıyor 3.5 dakika sonra normaline dönüyor daha önce kaliliüfer musluğu su damlatıyordu onu değiştim lpg beyninden sızma oldu onuda deeğiştim su deposunun kapağını değiştirdim acaba bu su basıncı nereden kaynaklanıyor yardımcı olursanız sevinirim simdiden teşekürler
  • yıl 2011 olmuş hala tipolarla ilgili fikir alış verişi var ise bu arabaları yabana atmamak gerekir.
    her kim ki tipo 2.0 lar için sorunlu, çok yakar, parçası bulunmaz, pahalı vs. vs. gibi kulaktan dolma sağdan soldan uydurma laflarla birşeyler yazıyorsa yazık eder.
    tipo 2.0 lar dahil bütün tipoların bütün parçaları hala piyasada mevcut ve fiyatı da oldukça makul.
    yeterki doğru yerde arayın.
    97 den beri 2.0 tipo kullanıcısıyım ve şuanda 99 action modelinin sahibiyim ve iddia ediyorum ki bu araçtaki tat hiçbişeyde yok.
    aracı lpg ye ilk dönüştürdüğümde sıralı sistem çıkmamıştı ve bu sistemde patlatma yapıyodu bu yuzden de hava filtresi hortumu yarıldı ve bu hortumun sıfırını 75 tl ye ilk sorduğum yerden buldum
    şimdi araçta sıralı sistem var ve 5 yıldır da bu şekil kullanıyorum en ufak sorun çıkmadı.

yazın buraya arkadaşlar bulamadığınız parçaları yazın ben size yerini yurdunu söyleyim, fiyatını söyleyim
    ankaradan yazan hakan 06 arkadaşım bulamadım dediğin hava filtresi hortumu ve diğer ekipmanları için ivedik ostimdeki ünlü otonun olduğu sokağın hemen girişinde baysal oto var
    işte orda her türlü arabanın her türlü hortumu keçesi kayışı bulunur.
    her türlü arabanın bu tip parçalarını direk burdan sorun, bırakın ünlüyü münlüyü onlar isim yapmış

• 1996 tipo 1,6 4 sene bindim tipo gerçektende güzel araba parçaları ucuz ama çok çabuk bozuluyor dayanıklı değil uzun yola gidip geldinmi kesin bir yerinden arza veriyor çok seviyordum arabamı sırf abuk sabuk arzalar çıkardığı için sattım fiat serisi içinde en iyisi diye bilirim ama 1,6 olanları 2,0 çabuk arza yapıyor sanayide ustalar onu tamir bile etmiyor kolay kolay problemli bir model çabuk conta yakıyor. Yerli araba ne olacak fazla bişey beklenemez. avrupa arbalarla kıyaslanamaz mesala ford-opel-honda bunların en eskisi fiattan daha iyi -9-10 milyara tipoya verceğine avrupa araba almak daha iyi en azından daha dayanıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur0682 -- 6 Ocak 2012; 8:24:37 >
  • SLM ARKADAŞLAR BENİM FAZLA PARAM YOK BİR ARKADAŞDA 2000MODEL 1,6 VAR MOTOR KISMI YANMIŞ İCİ YANIK BEYİN FİLAN BİLDİGİNİZ GİBİ
    BEN BUNU ALSAM KACA TOPLATABİLİRİM PARCASI VARMI .
    ARKADAŞ.... SEDİCİ BULUT SENCE TOPLANIRMI KILİMALI SEN BİLİRSİN BUNUN PARCALARI NE NE KADAR MOTOR BÖLÜMÜ ARKADAŞ ARACA. 4500TL İSTİYOR.FİYATI NASIL
  • 1996 ve üstü temiz bi tipo ne adar eder sizce
    1.6 motor olcak ya sx ya slx yada slx ie olcak acil lütfen???
  • tipo DGT hakkında bilgi sahibi olan var mı??
  • ucuz araba olduğu için bende düşünüyorum ama korkuyorum da.Çok masraf çıkarır mı , satarken zarar ettirir mi gibi sorular aklımda.
  • Ucuz ve guzel cok derdi olmayan temiz araba
  • Arkadaşlar merhabalar.Bende tipo almayı düşünüyorum 96 model dijital göstergeli,klimalı,gayet bakımlı ama motor özelliğini pek bilmiyorum arabadan anlamadığımdan.
    sahibinden.com' da var araba buradan bakıp bir şeyler söylerseniz sevinirim: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-full-full-tipo-slx-80678478/detay

oradaki fiyat abartı ama ben 9000 liraya pazarlık ettim.cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler şimdiden...
  • Öncelikle Herkeze İyi Akşamlar... Bu gün bir tipo baktım araç 1993 model 1.6 sx italyan tipo araç orjinal 114.000 km de . Aracın sadece kaputunda boya var şaseler direkler v.s sağlam . Araç sahibi en son 9.500 diyor fiyatı sizce nasıl araç da lpg yok lpg taktırsam ortalama yakıt tüketimim şehir içi şehir dışı ne kadar olur , bu fiyata alsam ileride pişman olurmuyum araç bordo renk yürür aksam ve motorda sıkıntı yok sizce nasıl ilk defa italyan tipoya binecem pişman olmam inş...araba çok temiz
  • selam;
    2000 yılında ilk tipomu aldım 1997 model Tipo 1.6 ie 55 binde aldım 130 binde 2002 yılında sattım. ikinci tipomu 2002 de 1998 model 1.6ie aldım 25000 de
    sene 2012 nisan şu an 170 000 km de ve hala sorunsuz kullanıyorum tipo hakkında hemen hemen çoğu şeyi biliyorum. çok sık arıza yapan bir araç değildirön takımlar denildiği gibi çabuk bozulmaz. 12 yıll-dır tipo kullanıyorum yenisini bulsam inanın yine alırım. en yüksek yaptığım hız 200 otoyol da 4 yıldır gazlı kullanıyorum ilk başta sıralı gaz takmıştım ama anca 2 yıl kadar sürebildim çok sorun çıkarttı sıralı. son 2 yıldır da normal tüp taktırdım tık yok en ufak sorun yok . yaz kış tek marş da çalışıyor. birazönce gazı fullettim 69.5 tl ye doldu yaptığım yol 290 km. 100 km şehirler arası 190 km şehir içi 240 kuruş km de. gazı 2,45 den alıştım.
    herkeze tipoyu tavsiye ederim. pişman olmazsınız..
  • arkadaşlar yukarıdaki mesajıma cevap verecek kimse yok mu ?adam arabayı satacak sonunda korkuyorum:)
  • araç diri duruyor klimasının çaliştigindan emin ol gaz basarsan çalişir falan dinleme basip çaliştirsinlar , km muhtemelen yalan 16 yılda 100bin biraz garip ön tampon orjınal degil jantlarda biraz daha pazarlık yap birde bin gez biraz bütün vitesleri dene sag sol sert kır fren falan test anlamında aracı pert etmede hayırlı olsun diyelim
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.