Şimdi Ara

FİAT TİPO KULÜP (694. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.914
Cevap
89
Favori
2.600.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 692693694695696
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim En sorunsuz olanları 1996 model ve üstü olan SX KARBÜRATÖRLÜ olanlarıdır. Mpi skıntılıdır.

Fiat ve Honda firmaları o yıllarda müşterilerinden aldıkları kronikleşmiş sorun şikayetlerinden ötürü revizyona gitmişler.

1996 model olanlarını hatalarını azaltarak piyasaya sürdüler.

Fiat motor hatalarını, elektronik kronik arızalarını azaltarak, öntakımları güçlendirmiş, şaseleri güçlendirmiş olarak Tipo-Tempraları tekrar piyasaya sürmüş.

Hatta elektronik göstergeleri üreten firmayı dahi değiştirmiştir.

Mpilerin enjeksiyon ve lpg uyum sorunları çok. Parçaları diğerlerinden daha dayanksz ve pahalı. Ayrıca çokiyi anlayan ustalarıda pek yok.

Bundan dolayı SXten sonraki modeli olan SLX'lerde dahi. Mpiden vazgeçilmiş yeniden karbüratörlü motorlar yapılarak piyasaya sürülmüş.

Bu da gösteriyorki en sevilen sorunsuz modeli SX modelleri olduğundan trkrar SX motorları üretilmiş üst modellerde bile.
    Buyüzdende En sevilen, sorunsuz modeli 1996 ve yukarısı olan SX karbüratörlü olanlarıdır.

Kimi mpi kullanıcıları abartırlar mpi daha iyi daha performanslı daha az yakıyor diye falan hep hikaye.
    Yakıtları neredeyse aynı.

İkiside günümüz şartlarında 100kmde İSTANBUL Şehir içi trafiğinde 30-37TL Arasında yakıyorlar. Mpi 90hp Sx karbüratörlü olanlarsa 86hp. Nasıl olacakta performansta fark olacakki. İkisinide biliyoruz ikisininde performansları yaşlarına göre tatmin edicidir. Pek fark yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbullu58 -- 23 Kasım 2017; 0:16:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lonelyboy34 L kullanıcısına yanıt
    O arabanın motoru bitiktir kardşim sat daha iyisini bulup al. Ozaman satmaya kıyamazsın emin ol.

1996 model ve üzeri karbüratörlü 1.6 SX al tavsiye edilen motorları bunlar.

• tebrizi kullanıcısına yanıt
    Tipo C segmet araçtır palio gibi uno gibi A segment değildir. Temiz Tipoya binenler birdaha ötekilerin yüzüne bakmıyor emin ol yıllardır bizde hepsine bindik. Tipo Sx 1.6 karbüratörlü olanları en kralları. 2 yıldır elimde benimkisi satmaya kıyamıyorum. Geçen yaz 15.500TLye alıcıya bırakacaktım sonradan caydım vermedim halrnde bende.

O derece bağlıyor kendine yani EMİN ol 😉

Konforu, yol tutuşu falan bırak palioyu unoyu. Günümüz arabalarının birçoğundan bile daha iyi.

2011 ve 2015 clioya bindik Tipoya kurban olayım dedik resmen. Gerisini artık var sen düşün 😎

• Ya sorma bende aracı satacak gibiyim. Çalıştığım şirketten araç tahsil edilecek. Benim hatunda otomatik istiyor. Satmaya da kıyamıyorum. Tam iki ucu pis deynek.

Konfor bakımından symbol ve linea halt ets in. 2 yıl linea kullandım. Yakıt haricinde bir üstünlük yok tipom dan.

• www.arabam.com
    FİAT TİPO 1.6 SLX İkinci El Araba Fiyatlar Listeleri | arabam.com
    https://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-fiat-tipo-1-6-slx/97-model-1-6-slx-ie-mpi-motor-tipo/8014553

Ilandaki araba hem slx hem ie yazmis. Boyle bisey olabilir mi. Slx ler karburatorlu degil mi

• Slxie konusunda birşey diyemem. O model konusu hep aklımı karıştırmıştır. Eğer alacaksan o aracdan uzak dur. Kendin tamir edeceksen farklı. Turkiye de iyi Mpi motor ustası yok diyebilirim.

• 2 ay önce 1,4 tipo sx aldım tek nokta enjeksiyonlu 1997 model. Aldıktan kısa bir süre sonra geç çalışma sorunu yaşadım gittim benzin pompası sorunlu dediler değiştirdiler aradan 1,5 ay kadar hiç sorun yaşamadan geçti. Bir gün arabayı parkedip eczaneye girdim 5 dk sonra çıktım çalışmadı araba sanayiye götürdük(aynı tamrciye) benzin pompası bozulmuş dedi tamir edildi sözde ama usta bir elektrik arızası olduğunu ve arabayı böyle kullanırsam yeniden pompa arızası olur dedi

3 tane elektirikçi getirdim arızayı bulamadılar dedi. Var mı bilgisi olan böyle konularda...Ne yapmalı?
  • Arkadaşlar bende slx tipo var 1.6 1997 model benim aracın direksiyonu değişik hava yastıklı ,4 teker disk fren ve aracın arka caminda abs ibaresi var.Satin aldığım kişi özel üretim filan dedi ama bilemedim araç metalik gri sanayide bir kaç kişi avrupa üretim olduğunu söylüyorlar.abimde 1.6 slx var çekişi filan benim aracin daha iyi bilemedim bilen anlıyan biri varsa merak ettim benim araç nedir?mpi motor araç

Bir de sorun var havalar soğuk sabah calistirdigimda dizel gibi çalışıyor yani tamam soğuk ama değişik çalışıyor rolanti sorunu var gibi neden olur bilemedim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkandcold -- 13 Aralık 2017; 7:34:42 >
  • Selamlar Arkadaşlar ,ilan dışı tipo 2000 arıyorum.Tercihim lpg olmaması.Tşk.
  • Mastek91 M kullanıcısına yanıt
    SELAM kardeşim ie yazanlar tek nokta enjeksiyonlu olanları. Mpi olanlar ise 4nokta enjeksiyonludur. Fark budur.

Eğer tipo alacaksan 1.6 sx karbüratörlü alacaksın diğerlerine bulaşmayacaksın. Arızası en bol olanlar onlardır çünkü.

• çok teşekkür ederim
  • Merhabalar bir sorum olacaktı tipo 2000 motor komple rektefiye sizce tahmini ne kadar masraf tutar
  • selamınaleyküm istanbul tuzladan 94 s yeni aldım aranıza kabul ederseniz sevinirim FİAT TİPO KULÜP FİAT TİPO KULÜP FİAT TİPO KULÜP

• muratsrb kullanıcısına yanıt
    Sx lerde benzin pompası elektrikle ne alakası var anlamadım. Sx lerde pompa mekanik değil mi. Değişen parçanın resmi varsa gönder.
  • mucahit56 M kullanıcısına yanıt
    Aramıza hoşgeldin. HAYIRLI UĞURLU OLSUN kardeş. Güle güle, kazasız belasız kullan "İNŞALLAH."

• arkadaşlar 97 mpi tipo var araç gaza bastığımda sirkleme yapıyor bir ara düzelir gibi oluyor sonra tekrar gaz yemiyor ve dizel gibi çalışıyor motor sesi değişiyor.Gaza batğımda eksoz sesi traktör gibi çıkıyor patapata :X... araç duman atıyor bazen .motor suyuna baktım rengi normal üst kapak contasına bakım sızdırma yok gibi.sizce sorun nedir ??*

araca son zamalarda hararet yaptırmadım ve yukarda anatıklarım esnasında hararet normal

Evet araç motor yemiş malesef o kadarda dikkat etmeme rağmen ...sorunları yazayım da belki birine yardımcı olurum ilerde

Araç gayet performansi iyidi lakin bir son zamanlarda biraz sekisde düşme hissettim.En son araba durduk yere vuruntu sarsıntı yapmaya başladı .en son evin önüne çekip ertesi gün ustaya götürdüm yolda yine aynisi yaptı ve 1.vitesde bile gitmiyordu ve beyaz duman atıyordu bu esnada motor yağı ve suyu tam hareret yok ve bu olay olmadan hemen önce gayet performansliydi anlik olarak bırden ariza çıkıyor..sanayiye çektim usta bakti inceledi açtık motoru 3 piston çizik gibi hasar almış birinde çok az var...yine silindir de aynı yerelere denk gelecek şekilde hasar var..sonuç rektefiye olacak 2700 lira civarı birşey tutacak belki biraz fazlasi pistonlar triger kayışı,conto ,silindir taslama ,devir daim pompasi vsvs

Malesef benden önceki sahibi essegeesse biner gibi binmiş alirken o kadar ustaya filan gosterdim,expertiz raporu filanda var ...tipo iyi araç da temizi sanmıyorum kaldığıni nadir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkandcold -- 10 Nisan 2018; 23:59:11 >

• darkandcold D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun kardeş. Yıllardır hep söyleriz motor sorunu yaşamak istemiyorsanız mpi değil karbüratörlü SX olanları alın diye. Mpi ve ie olanlar ençok arıza verenleridir.

Tekrardan çok geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratsrb

2 ay önce 1,4 tipo sx aldım tek nokta enjeksiyonlu 1997 model. Aldıktan kısa bir süre sonra geç çalışma sorunu yaşadım gittim benzin pompası sorunlu dediler değiştirdiler aradan 1,5 ay kadar hiç sorun yaşamadan geçti. Bir gün arabayı parkedip eczaneye girdim 5 dk sonra çıktım çalışmadı araba sanayiye götürdük(aynı tamrciye) benzin pompası bozulmuş dedi tamir edildi sözde ama usta bir elektrik arızası olduğunu ve arabayı böyle kullanırsam yeniden pompa arızası olur dedi

3 tane elektirikçi getirdim arızayı bulamadılar dedi. Var mı bilgisi olan böyle konularda...Ne yapmalı?
    Arkadaşlar üstteki mesaj benim Ekim 2017 tarihinde aldım aracımı 2 ay süründüm sonra beyin arızası dediler yaptırdım o gün bugündür düzeldi arada kilit bozuldu yaptırdım bir kere benzin hortumu patladı yeni hortum taktırdım genel olarak iyi anlaşıyoruz :) yakıt konusunda şehir içinde 100 km de 13-15 litre lpg yakıyor. Şehir dışı yakıtı çok daha az ama tam ölçemedim.

Bu ara klimasını denesem mi diye düşünüyorum ama kestiremiyorum işe yarar mı diye.

• S.a arkadaslar.

Akrabamdan Tipo S 98 model 1.4 Karburatorlu arac aldik. Ama sahane yakit yakiyor. Sehir ici Lpg 44 kurus. Daha onceleri o kadar yakmiyordu.

Gaz ayari yaptirdik sonuc ayni. Sizce sorun nedir ?

• Benim araç da 13-15 litre yakıyor aşağı yukarı aynı sizin yazdığınız

• 
Sayfa: önceki 692693694695696
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.