Şimdi Ara

Fiber internet ve Superonline'dan uzak durun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
12.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: borno_vali

quote:

Orijinalden alıntı: trilemma

hız konusundaki sıkıntımdan dolayı, servisi aramadan önce bir de aynı anda birden fazla dosyayı toplamda ne kadar hızla indirdiğini göreyim dedim. aynı anda birbirinden farklı 15 dosyayı indirme işlemini yapıyorum. toplam hız zaman zaman 100kB/s altına düşse de 880 kB/s'a kadar çıktığı da oluyor. ortalama olarak da 500-600 diyebiliriz. Açıkçası bu kadar bile beklemiyordum. Sizce bu hız nasıldır? daha önceleri 1000'in biraz üzerinde download yapabiliyordum.

idm ilemi indiriyorsun?

microtorrent
    açıkçası ben de bu kadar beklemiyordum. ama yine de intenette tek dosya indirirken yavaş. internetten sitelerindeki videoları izlemek zor oluyor. yüklenmesi için bir süre beklemek zorunda kalıyorum.

• quote:

quote:

quote:

hız konusundaki sıkıntımdan dolayı, servisi aramadan önce bir de aynı anda birden fazla dosyayı toplamda ne kadar hızla indirdiğini göreyim dedim. aynı anda birbirinden farklı 15 dosyayı indirme işlemini yapıyorum. toplam hız zaman zaman 100kB/s altına düşse de 880 kB/s'a kadar çıktığı da oluyor. ortalama olarak da 500-600 diyebiliriz. Açıkçası bu kadar bile beklemiyordum. Sizce bu hız nasıldır? daha önceleri 1000'in biraz üzerinde download yapabiliyordum.

idm ilemi indiriyorsun?

microtorrent
    açıkçası ben de bu kadar beklemiyordum. ama yine de intenette tek dosya indirirken yavaş. internetten sitelerindeki videoları izlemek zor oluyor. yüklenmesi için bir süre beklemek zorunda kalıyorum.

ben idm ile download yapıyorum.torrentten indirdiklerimde oluyor.minimum 500-600 kb/ sn ile geliyor.ama ortalama 800 kb/sn civarında bir download hızı oluyor.torrentte ise 1mb/sn ye ve üstünede çıkıyor

• vay vay hızlara bak....kardeş..laptopu alıp size gelsem...microsoftun sayfasından 26 mb lik bir dosyayı 1.5 saattir indiremedim pes ettim...akşam tekrar deneyeceğim...(ankara/eryaman..10 mb/s bağlantı..ışık hızlı fibernet..)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutaybuyruk

vay vay hızlara bak....kardeş..laptopu alıp size gelsem...microsoftun sayfasından 26 mb lik bir dosyayı 1.5 saattir indiremedim pes ettim...akşam tekrar deneyeceğim...(ankara/eryaman..10 mb/s bağlantı..ışık hızlı fibernet..)

arkadaşım forumda eryaman bölgesinde olupda şikayetçi olan birkaç kişi daha vardı.sanırım sizin bulunduğunuz bölgede sorun yaşanıyor olmalı.aşağıda koymuş olduğum resmi bugün download yaparken print ettim.download hızı 2322.94 kb/sn ve bağlantı hızım 20mbit.sende download yaparken download hızını görebileceğimiz bir ekranın printini alıp koyabilirmisin foruma?

Fiber internet ve Superonline'dan uzak durun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borno_vali -- 1 Ocak 2011; 20:12:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kutaybuyruk

vay vay hızlara bak....kardeş..laptopu alıp size gelsem...microsoftun sayfasından 26 mb lik bir dosyayı 1.5 saattir indiremedim pes ettim...akşam tekrar deneyeceğim...(ankara/eryaman..10 mb/s bağlantı..ışık hızlı fibernet..)

arkadaşım forumda eryaman bölgesinde olupda şikayetçi olan birkaç kişi daha vardı.sanırım sizin bulunduğunuz bölgede sorun yaşanıyor olmalı.aşağıda koymuş olduğum resmi bugün download yaparken print ettim.download hızı 2322.94 kb/sn ve bağlantı hızım 20mbit.sende download yaparken download hızını görebileceğimiz bir ekranın printini alıp koyabilirmisin foruma?

evet sorun bölgemizde..(eryaman)ve çözümüde yok...servis geliyor..evet sorun var..müş hizm ile konuşun diyor..mh de..bizde herşey normal beyefendi..sorun yok gözüküyor diyor....bu eryemen ve fiber konusu çok meşhurdur..bir göz atın

• Arkadaşlar şu an ttnet adsl kullanıyorum ve ayda 70 tl fatura ödüyorum.İstanbul Başakşehirde superonile fiber internet var ve yanlış değilsem telefona abone olmaya gerek yok.Merak ettiğim fiber internette ip adresi değiştirilebiliyor mu?modemi kapatıp açsam ip değişiyor mu?Daha doğrusu fiber internette eve modem kuruluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: avantis

Arkadaşlar şu an ttnet adsl kullanıyorum ve ayda 70 tl fatura ödüyorum.İstanbul Başakşehirde superonile fiber internet var ve yanlış değilsem telefona abone olmaya gerek yok.Merak ettiğim fiber internette ip adresi değiştirilebiliyor mu?modemi kapatıp açsam ip değişiyor mu?Daha doğrusu fiber internette eve modem kuruluyor mu?

Evinize modem değil router yerleştiriyorlar. IP adresini değiştirmek için routerı kapatıp açmak yeterli
  • Ttnetten aldığım kablosuz modemi evde kullanabilir miyim?ttnet ile 24 aylık sözleşmem var.bu sözleşmeyi bozup süperonline fiber internete geçmemi tavsiye edermisiniz?Son olarak rapid.hotfile gibi sitelerden dosya indirmede problem yaşarmıyım.
  • quote:

Ttnetten aldığım kablosuz modemi evde kullanabilir miyim?ttnet ile 24 aylık sözleşmem var.bu sözleşmeyi bozup süperonline fiber internete geçmemi tavsiye edermisiniz?Son olarak rapid.hotfile gibi sitelerden dosya indirmede problem yaşarmıyım.

TTNet'in verdiği modemi fiber için kullanamazsınız.. Sözleşmenizi iptal ettiğinizde Superonline 150 liraya kadar karşılıyor. Premium hesabınız varsa hotfile'dan tam hız indirebilirsiniz
  • quote:

Ttnetten aldığım kablosuz modemi evde kullanabilir miyim?ttnet ile 24 aylık sözleşmem var.bu sözleşmeyi bozup süperonline fiber internete geçmemi tavsiye edermisiniz?Son olarak rapid.hotfile gibi sitelerden dosya indirmede problem yaşarmıyım.

o sözleşmeyi superonline'a gösterirsen cayma bedelini ödüyorlar.
  • Premium hesabımız olmazsa hotfiledan dosyaların ilk partını indirdikten sonra routerdan ip değiştirebiliyormuyuz?
  • izmir esentepede oturuyorum süperonlineciler yöneticiye apartmana kutu yapılması için 1buçuk ay önce form imzalattılar. internet geldiğinde superonline geçmemi tavsiye dermisiniz izmirde yaşayan arkadaşlarım? sıkça online oyun oynuyorum pingleri merak ediyorum.
  • Arkadaşlar süperonline yetkili firmasını aradım.Bana ttnet adsl hattınızı iptal ederseniz ve ev telefonunu süperonline'a taşırsanız faturanızda 150 lira indirim yaparız,telefon için sabit ücret ödemez,sadece konuştuğunuz kadar ödersiniz açıklamasında bulundular.Bilirsiniz telefonu kullanmazsanız bile konuşmuş gibi göstererek bir şekilde fatura gönderirler.Telefonu iptal edeceğim dedikten sonra size ilk 2 ay 9.90 lira sonraki aylar normal fatura göndereceğiz ve 29 lira aktivasyon ücreti verirsiniz dediler.Ttneti iptal etmek bana pek mantıklı gelmedi.
  • quote:

Arkadaşlar süperonline yetkili firmasını aradım.Bana ttnet adsl hattınızı iptal ederseniz ve ev telefonunu süperonline'a taşırsanız faturanızda 150 lira indirim yaparız,telefon için sabit ücret ödemez,sadece konuştuğunuz kadar ödersiniz açıklamasında bulundular.Bilirsiniz telefonu kullanmazsanız bile konuşmuş gibi göstererek bir şekilde fatura gönderirler.Telefonu iptal edeceğim dedikten sonra size ilk 2 ay 9.90 lira sonraki aylar normal fatura göndereceğiz ve 29 lira aktivasyon ücreti verirsiniz dediler.Ttneti iptal etmek bana pek mantıklı gelmedi.

mantıklı gelmedi mi?

Aynı paraya 10'da 1 oranında hız kullanın, her ay 20 TL sabit ödemeye devam edin bu tabii ki daha mantıklı.
  • quote:

Arkadaşlar süperonline yetkili firmasını aradım.Bana ttnet adsl hattınızı iptal ederseniz ve ev telefonunu süperonline'a taşırsanız faturanızda 150 lira indirim yaparız,telefon için sabit ücret ödemez,sadece konuştuğunuz kadar ödersiniz açıklamasında bulundular.Bilirsiniz telefonu kullanmazsanız bile konuşmuş gibi göstererek bir şekilde fatura gönderirler.Telefonu iptal edeceğim dedikten sonra size ilk 2 ay 9.90 lira sonraki aylar normal fatura göndereceğiz ve 29 lira aktivasyon ücreti verirsiniz dediler.Ttneti iptal etmek bana pek mantıklı gelmedi.

Sürekli sabit ücret ödemek mi mantıklı ?
  • Sürekli sabit ücret ödemek tabiki mantıklı değil.Şu an için evimde ttnet adsl var.Hızıda iyi.Problemde yaşamıyorum.İnternette superonline ile ilgili yazılan olumsuzlukları okuyorum da düzenimi bozmak bana mantıklı gelmedi.Ayrıca 24 aylık sözleşmem var.Hesap yaptığım zaman maddi olarak cebime fazla para girmiyor.
  • quote:

Sürekli sabit ücret ödemek tabiki mantıklı değil.Şu an için evimde ttnet adsl var.Hızıda iyi.Problemde yaşamıyorum.İnternette superonline ile ilgili yazılan olumsuzlukları okuyorum da düzenimi bozmak bana mantıklı gelmedi.Ayrıca 24 aylık sözleşmem var.Hesap yaptığım zaman maddi olarak cebime fazla para girmiyor.

Cebinize para girmiyor ama şu an cebinizden her ay ekstra 20 TL çıkıyor. Üstüne üstlük sözleşmenizi iptal ederseniz 150 liraya kadar karşılayacaklarını söylemişler. Nasıl bir mantık yürütüyorsunuz anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 17 Ocak 2011; 21:44:58 >
  • konuyu acan arkadasa katılmıyorum! suan superonline dan daha iyi hizmet veren internet kurulusu yok türkiyede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21

konuyu acan arkadasa katılmıyorum! suan superonline dan daha iyi hizmet veren internet kurulusu yok türkiyede.

Superonline belki de maliyetleri kıstığı için "hizmet" alanında en kötüsü. Bütün işi taşeronlar yapıyor, hizmet ve servis kalitesi tamamen değişiyor bölgeden bölgeye. Gelen taşeronu şikayet etseniz de hiç bir aksiyon alınmıyor. MH ve taşeron koordinasyonunda problemler var.

Superonline sadece iyi "ürün" veriyor, o da internet paketi ve download için.

Ürün ile hizmeti karıştırmayalım.

İyi bir ürünü nasıl sunduğunuz da önemli. Yalan yanlış reklam yapıp, sınırsıza kota koyup, hızları düşürüp, 1mbit uploadunuz olacak diyip sonra pardon teknik hatayla bildirdik onu demek hizmetin kötü olduğunun kanıtıdır.

Ürün ise (Fiber to the Building = FFTB) iyi, neden? 100mbit'e kadar bant genişliği sağlıyor, hatta 1-2 upgrade ile 1gbit'e çıkabilecek bir kapasite var. Superonline değil Aonline verse sistemi, ürün yine iyi olacaktı. Hizmet için aynı şeyi söyleyemem.

Bunlar benim görüşlerim tabi. Bir işi yaptırmak için, genel konuşuyorum, 50 kere arıyorsam bu hizmet bence kötüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 17 Ocak 2011; 22:26:04 >

• Speedtest'de Gürcistan taraflarında görünüyorum.. ve hızım oldukça düşük

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.