Şimdi Ara

fiber modem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Elbette paylaşırım.Hatta detaylı detaylı bilgim dahilinde anlatmaya çalışırım çünkü çok fazla bilgi sahibi değilim modemler konusunda.Nasıl yapıldığını anlatırsanız istediğiniz özelliklerini de test edebilirim hatta.Ama daha tam kararımı vermedim biraz daha araştırma yapıyorum ve süperonline modemim yaklaşık 2 gündür kesilmedi.

Benim bir sorum olucak aşağıda linkini verdiğim belkin'in usb portuna bağlanan hdd nasıl bir görev üstleniyor.Yani downloadnlarımızı direk olarak oraya atabilir mi yoksa sadece içindeki veriyi ağda paylaştırmak için mi.Bir de o usb porunu usb girişli yazıcımızı paylaşmak için kullanabilirmiyiz?(ingilizcem 0 olduğu için adamın videoda analttıkalrından bir şey anlayamıyorum)

http://www.youtube.com/watch?v=tXAYPPgyyDU&feature=fvwk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John PHILIPS -- 30 Aralık 2010; 4:26:52 >

• Bendeki modemde aynen söylediğiniz gibi. Yani o USB porta bağlanan bir HDD, ağda paylaşılıyor. Dosya okuma ve yazma yapılabiliyor. İndirilen dosyalar direk oraya atılıyor mu bilmiyorum ama en azından ağdaki bütün bilgisayarlardan, özellikle medya oynatıcılardan ulaşılabiliyor. Aynı şey yazıcılar için de geçerli. Pirelli modemde her ikisini de yapabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Bendeki modemde aynen söylediğiniz gibi. Yani o USB porta bağlanan bir HDD, ağda paylaşılıyor. Dosya okuma ve yazma yapılabiliyor. İndirilen dosyalar direk oraya atılıyor mu bilmiyorum ama en azından ağdaki bütün bilgisayarlardan, özellikle medya oynatıcılardan ulaşılabiliyor. Aynı şey yazıcılar için de geçerli. Pirelli modemde her ikisini de yapabiliyorsunuz.

Bu özellik çok işime yarayacak o zaman.özellikle hdd deki filmleri izlemek için mediapleyere bağlamamak çok işe yarar hdd sabit kalır oradan oraya taşınmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel The...
    quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

dd-wrt evdeki routerleri cisco ayarına çıkartan bir yazılım. Broadcom / Atheros ve Realtek çipli routerlerde çalışıyor. Her modelle uyumlu değil ne yazıkki. Almadan önce modeli iyi araştırmanız lazım.

Sİzin dediğiniz özellikleri destekelyen bir linksys buldum ama a m a z o n . com dak fiyatı bile çok pahalı 160$.Belkin bana yeticektir diye düşünüyorum çok bir bkelentim yok zaten wriless iyi çeksin bir de kesinti olmasın yeter.Routere bir masaüstü bilgisayar(yoğun downloand yapacak) bir diz üstü bilgisayar(sadece internete girecek) bir de ps3 ve media player bağlanacak ha birde yazıcı ağdan paylaştırılacak.(ps3 şu anda yok ama illa bir oyun konsolu alıp bağlarım).Bunların hepsini kordineli bir şekilde sorunsuz yürütürse gözümde süpermen kesilir.Belkine güveniyorum umarım yüzümü kara çıakrtmaz.

Bende rt-n16 var ancak burda bulamazsın. RT-N13U v1 bulabilirsen fiyatı ucuz, V2 olanda dd-wrt desteği yok. V2 yerine RT-N13Ub (rev. b) diyorlar. 3g usb modem desteği yazan rev. b oluyor.

Linksys wrt160NL var sonra dd-wrt destekli. Ucuz olsun dersen asus wl-520gu var (100 tl mi neydi) ancak gigabit desteği filan yok giriş seviyesi router.
    Belkin bana cazip gelmiyor.

dd-wrt ile broadcom çipli (rt-n16 gibi) router alırsan wifi kapsama alanı sıkıntın olmaz. 251 mw a kadar güç arttırımı yapabiliyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Bendeki modemde aynen söylediğiniz gibi. Yani o USB porta bağlanan bir HDD, ağda paylaşılıyor. Dosya okuma ve yazma yapılabiliyor. İndirilen dosyalar direk oraya atılıyor mu bilmiyorum ama en azından ağdaki bütün bilgisayarlardan, özellikle medya oynatıcılardan ulaşılabiliyor. Aynı şey yazıcılar için de geçerli. Pirelli modemde her ikisini de yapabiliyorsunuz.

Bu özellik çok işime yarayacak o zaman.özellikle hdd deki filmleri izlemek için mediapleyere bağlamamak çok işe yarar hdd sabit kalır oradan oraya taşınmaz

Yüksek bitrate'li filmlerde sıkıntı olabilir ama genel olarak çok kullanışlı oluyor bu şekilde. Herkes kendi bilgisayarından film falan da izleyebiliyor birbirini rahatsız etmeden.

• quote:

quote:

quote:

dd-wrt evdeki routerleri cisco ayarına çıkartan bir yazılım. Broadcom / Atheros ve Realtek çipli routerlerde çalışıyor. Her modelle uyumlu değil ne yazıkki. Almadan önce modeli iyi araştırmanız lazım.

Sİzin dediğiniz özellikleri destekelyen bir linksys buldum ama a m a z o n . com dak fiyatı bile çok pahalı 160$.Belkin bana yeticektir diye düşünüyorum çok bir bkelentim yok zaten wriless iyi çeksin bir de kesinti olmasın yeter.Routere bir masaüstü bilgisayar(yoğun downloand yapacak) bir diz üstü bilgisayar(sadece internete girecek) bir de ps3 ve media player bağlanacak ha birde yazıcı ağdan paylaştırılacak.(ps3 şu anda yok ama illa bir oyun konsolu alıp bağlarım).Bunların hepsini kordineli bir şekilde sorunsuz yürütürse gözümde süpermen kesilir.Belkine güveniyorum umarım yüzümü kara çıakrtmaz.

Bende rt-n16 var ancak burda bulamazsın. RT-N13U v1 bulabilirsen fiyatı ucuz, V2 olanda dd-wrt desteği yok. V2 yerine RT-N13Ub (rev. b) diyorlar. 3g usb modem desteği yazan rev. b oluyor.

Linksys wrt160NL var sonra dd-wrt destekli. Ucuz olsun dersen asus wl-520gu var (100 tl mi neydi) ancak gigabit desteği filan yok giriş seviyesi router.
    Belkin bana cazip gelmiyor.

dd-wrt ile broadcom çipli (rt-n16 gibi) router alırsan wifi kapsama alanı sıkıntın olmaz. 251 mw a kadar güç arttırımı yapabiliyorsun.

Bugün araştırma yapmak için biraz vaktim olacak. Piyasadaki modellere bakacağım. Tabi bakmakla olmuyor, kullananlardan da fikir almak lazım. Broadcom çipini bilmiyordum ben mesela. Kapsama alanı da önemli olacak benim için. Ayrıca oyunlarda kablosuz bağlantıda ping'lerin de düşük olması önemli. 100mbit hızı ne kadar düzgün kullanabilirim kablosuzda bilmiyorum ama ping ve kapsama alanı problemini çözersem, hızı maksimum kullanamamayı bir derece olsun kabullenebilirim.

• Gittim baktım büyük teknoloji mağazalarına. Fazla model de yok pek. Belkin bulamadım. ADSL modemle bütünleşik siyah bir model var. Pek beğenmedim. Zyxel buldum bir tane. 300mbit hızındaymış. 150 lira civarında. Problemsiz ve düzgün çalışan bir aletmiş söylediklerine göre. Bir de Wireless N Lite mıdır nedir, öyle bir model var. 70 lira civarında ama 150Mbps hızında. Fiyatı yarı yarıya ama hızı da öyle. Yüksek hızda veri aktarımı yapacak olanlar ve bağlantısı yüksek olanlar tercih etmeyebilir. Zyxel benim aklıma yattı gibi. Ürün hakkında inceleme yapıp, sorun bulamazsam alacağım yılbaşından sonra.

Bu markaların dışında, Airties ve buna benzer birkaç markanın daha ürünleri vardı ama çok ufak ve kalitesiz görünüyorlardı. O yüzden fazla üzerlerinde durmadım. Görevliler Broadcom çipi hakkında pek birşey bilmiyorlardı. Ürünlerin kutularında da bilgi yoktu. Bu yüzden o konuda araştırma yapamadım.

• Baktığınız zyxel aşağıdaki modelden mi acaba?Alınca görüşelrinizi paylaşırsanız çok iyi olur gerçekten ben ertelicem gibi görünüyor önceliği ses akrtıma verdim onu alıcam.Bir de bu modelde usb yok diye biliyorum ben.

fiber modem
  • Evet bu modeldi. USB yok evet. Arkasında 2 ethernet girişi ve bir de güç adaptörü girişi var. USB olayını Pirelli modeme bağlayarak halledebilirsiniz belki. Tam emin değilim. Biraz daha araştıracağım ve yılbaşından sonra da alacağım sanırım. Aldıktan sonra deneyimlerimi paylaşırım. Özellikle Xbox 360 ve PS3'deki wireless performansını çok merak ediyorum.
  • Ben de kendim router almak istiyorum. Bunun nedeni Superonline firması ile taahhüt imzalamamak için. Evimde daha önceden kurdukları kablolar duruyor. Ben router alıp kurulum yaptırabiliyormuyum? Acaba bahsedilen router'ları denediniz mi?
  • Muhtemelen taahütsüz abonelik yapmak istemiyeceklerdir.
  • Anlaşma ne şekilde olursa olsun kendi verdikleri cihazları kullanmak zorundasınız. Bu şekilde onlar da uzaktan erişimle bazı ayarlara müdahele edebiliyorlar. Zaten telefon veya TV hizmetinden faydalanmanız için de onların verdiği cihazları kullanmanız şart.
  • Peki verdikleri modemi ücretiyle satın alınma gibi bir opsiyonları varmıdır. Taahhüt imzalamak istemiyorum. Tabi ne gibi bir fiyat biçiyorlar bilmiyorum.
  • modem ücreti ödeyerek taahhütsüz internet hizmeti satınalabileceğinizi, kapıya gelen satış temsilcileri söylemişti (modem ücreti olarak yanlış söylemiyim ama 200 TL gibi bir ücret söylenmişti hatırladığım kadarıyla). ancak bu şekilde satış yapmak istemiyorlar. malüm taahhütsüz insanlar küçük bir sıkıntıda bağlantılarını iptal ettiriyorlar ve bu küçük sorunları superonline'da baya zamandır yaşıyoruz.

bu sırada ben adil kullanım yüzünden superonline'ı iptal ettirenlerdendim ve taahhütsüz ve bedavaları olan bir kampanyalarından yararlanıp geri geldim. yani en azından benim gibi olanlar taahhütsüz internet kullanabilirliğine örnektirler.
  • @stronger06

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben de aynı sizin gibi adil kullanımdan dolayı iptal ettirmiştim.
  • arkadaşlar süperonline'a geçiş yaparsam elimdeki TP_LİNK TD-W8961ND marka-model modemi
    kablosuz dağıtıcı olarak kullanabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum

teşekkürler iyi forumlar....
  • bekirtanis

dağıtırsın dostum hiç sorun olmaz
  • herkese merhaba,

yeni taşındığım evin eski kiracısı superonline fiber kullanıyormuş.

kablosu, fişi, tesisatı herşeyi hazır.
    baktım internetten, uygun fiyatlı "fiber internet modemi" diye satılan ürünler buldum.

aradım müşteri hizmetlerini, dedim herşey hazır, modem de benden, başlatın aboneliğimi.
    tamam dediler, ekiplerimiz gelip ayar yapacak, sizden 150TL alacaklar!!!

ama taahhüt verirseniz bu parayı almazlar, yanlarında da bedava modem getirirler.

benim gibi taahhüt sevmeyen insanlara uymayan işler bunlar.

şimdi uydunet kullanıyorum, sınırsız 1mbit, 29tl.
    kota aşımı derdi yok, adil kullanım hakkı vs yok.
    modemi de ikinci el aldım, teledünya hd kutusunu da ikinci el aldım,
    hiçbir taahhütüm yok, istediğim zaman kapatırım.

öte yandan fiber'de hız 20mbit, adil kullanımı geçtin mi zaten benim 1mbit sınırsızdan bir farkı kalmıyor.
    kararsız kaldım anlayacağınız.

konuda 150TL kurulum ücretinden hiç bahsedilmemiş, ben de ekleyeyim dedim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.