Şimdi Ara

fiber olan yerde adsl kullanılamaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
16.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TTNET eski müşterisiyim, D-Smart faciasından sonra tekrar ttnet'e dönmek istedim. Daha önce fiber abonesiydim, 6TL modem parası vermemek için adsl abonesi olmak üzere dönmek istedim ama TTNET'ten aldığım cevap karşısında şaşırdım, fiber altyapısı olan yerlerde sadece fiber abonesi olunabiliyor, adsl abonesi olunamıyor dendi.

Sorularım şunlar;

- Gerçekten böyle saçma bir durum var mı, adsl abonesi olmamız engelleniyor mu?

- D-SmartNet facia, TTNET'te facia ama tekel ve temel yapacak bişey yok gibi, sizce yapacak bişey var mı, alternatif servis sağlayıcı tavsiyeleriniz? (superonline fiber olsa hiç düşünmeden geçerim ama daha gelmedi bizim buralara)

• İlk başta niye aynı fiyata, hem daha yüksek hız, hemde daha az latency'li yeni bir standart kullanmak yerine adsl diyorsun?

Üstelik superonline fiber olsa geçerim demişsin, Niye ttnet fiber'e geçmiyorsun? Alacakları 6tl ile sana fiber modem verecekler, istemiyorsan al mağazadan onu tak.

Asıl cevaba gelirsek, Ttnet'in 2 çeşit fiber sistemi var şu anda.

Eğer evine cat-5 kablosu geliyorsa, bu sistemde adsl olmaz. Fiber bağlatmak zorundasın.

Eğer evine cat-5 kablosu gelmiyorsa, yani sadece telefon kablosu varsa, fiber'de bağlatsan, adsl'de bağlatsan elindeki modemi kullanabilirsin. 24Mbit üzeri hızları alamassın sadece.
  • evet aynı fiyata fiber modemi geçip 6TL'de verilir diyede düşündüm fakat bunu şu şekilde engellediler;

3 ay dolmadan herhangi bir kampanyadan yararlanamıyorum (15 gün oldu daha), kampanyasız fiber abonesi olursamda modem vermiyorlar, modemide dışardan nerden ne kadar tedarik ederim çok araştırmadım ama piyasada vdsl modem çok yok diye biliyorum.
    bundan dolayı elimde halihazırda bulunan adsl modemi kullanıp, kampanyasız bir adsl aboneliği başlatmak istedim ama bu da mümkün olmadı, dediğim gibi fiber olan yerlerde adsl vermiyoruz dediler.

ben geçen standard adsl abonesiyken, telekom aradı binanıza fiber geldi, size ücretsiz modem verip fibere geçireceğiz dediler, tamam dedim ve bu şekilde bir geçiş oldu (ücretsiz modemide aboneliğimi iptal ettirirken elimden aldılar) , eve yeni bir hat çekilmedi yani cat-5 kullanılmadı, daha önceki telefon hattı üzerinden aldım fiber hizmetini.

• 1. Mustafa Cann Arkadaşın Dediği Doğru Evin İçine Kadar Cat 5 Veya Cat 6 Kablo Geliyorsa ADSL Hizmeti Verilmez Ama Bakır Kablo Geliyorsa Max Ulaşacağın Hız 25MBps Ama Cat 5 Veya Cat 6 Geliyorsa 1000MBps Hıza Ulaşabilirsin Ve Tam Hız Alırsın
  • o zaman şunu mu anlamalıyım, eve cat-5 yada cat-6 kablo çekilmediği mevcut telefon kablosu üzerinden fiber hizmeti verildiği için adsl abonesi olabiliyorum ve fiber abonesi olursam da hızı maksimum 25 MBps oluyor, doğru mu anladım.

Bu olay FTTH ve FTTB farkı gibi oluyor galiba, biri binaya kadar biri eve kadar, hatta şöyle bir şey daha biliyorum FTTH olanda telekom modemi ücretsiz veriyor. Ama bendeki FTTB oluyor yanılmıyorsam.
  • Fiber FTTN, FTTC, FTTB ve FTTH 4'e ayrılıyor. Ana farkı fiber'in nerede bittiği.

FTTN: Mahalle'nin başına kadar fiber gelir, fiber odası konulur, odadan evine kadar VDSL ile gelir. Genellikle kasabalarda vs. kullanılır. (istek az olduğu için)

FTTC: Sokağın başına kadar fiber gelir, fiber dolabı konulur, dolaptan evine kadar VDSL ile gelir. Genellikle yoğun şehirlerde (kablolama sıkıntı olacağı için) kullanılır.

FTTB: Sitenin veya Apartman'ın içine kadar fiber gelir, Siteye veya Apartmana cat-5 kablosu ile dağıtılır. VDSL kullanılmaz. En çok kullanılan fiber şeklidir. VDSL kullanılmadığı için buna gerçek fiber diyen de var.

FTTH: Evine kadar fiber gelir, Ne cat-5 kablosu kullanılır, nede VDSL kullanılır. Bu sistemi sadece 1000mbit isterseniz kuruyor TTnet.

VDSL, ADSL ile uyumlu olduğu için Fiber alıp FTTN ve FTTC ile ADSL modemini kullanabilirsin, ama ADSL paketi alamassın.

• quote:

Orijinalden alıntı: fthdgn

o zaman şunu mu anlamalıyım, eve cat-5 yada cat-6 kablo çekilmediği mevcut telefon kablosu üzerinden fiber hizmeti verildiği için adsl abonesi olabiliyorum ve fiber abonesi olursam da hızı maksimum 25 MBps oluyor, doğru mu anladım.

Bu olay FTTH ve FTTB farkı gibi oluyor galiba, biri binaya kadar biri eve kadar, hatta şöyle bir şey daha biliyorum FTTH olanda telekom modemi ücretsiz veriyor. Ama bendeki FTTB oluyor yanılmıyorsam.

Aynen Öy Bakır Kablo İle Ulaşacağın Max Hız 25Mbps + Modem VDSL Destekli Olmalı Modem Desteklemiyorsa İstersen 1Mbps Bağlat Gene Bağlanmaz 24Mbps Tarifesine Geçersen Hız Testinde Ulaşacağın Hız 21Mbps Civarı Olur Max Oda Bakır Kablodan Dolayı
  • Bendeki olay aşağıda anlatılan gibi;

quote:

FTTB/T11: Binanızın altına T11 kutusu konumlandırılır. Bu kutu GPON'a göre çok daha büyüktür. Fiber kablo buraya kadar gelir. Genellikle cat6 kablo çekilmez ve binadaki halihazırda var olan telefon hatlarına bağlanır. Hat sinyaliniz VDSL olarak değiştirilir. Eğer NETLİMİTSİZ abonesi iseniz, paketiniz otomatikman FİBERNET LİMİTSİZ 20Mbps'ye geçer. Böylece dairenizde hiç bir değişiklik yapmadan fiber internetle tanışmış olursunuz. FTTH'nin aksine tüm bina bir fiber kılının bant genişliğini paylaşmak durumunda kalır. TTNET, bu yöntemi uyguladığı binalardaki müşterilerine farklı bir modem tahsis eder. Sıklıkla alt yapısı müsait apartmanlara uygulanır.

bu duruma göre telekom sinyali vdsl'den tekrar adsl'e çevirebiliyor mu?

• quote:

Bendeki olay aşağıda anlatılan gibi;

quote:

FTTB/T11: Binanızın altına T11 kutusu konumlandırılır. Bu kutu GPON'a göre çok daha büyüktür. Fiber kablo buraya kadar gelir. Genellikle cat6 kablo çekilmez ve binadaki halihazırda var olan telefon hatlarına bağlanır. Hat sinyaliniz VDSL olarak değiştirilir. Eğer NETLİMİTSİZ abonesi iseniz, paketiniz otomatikman FİBERNET LİMİTSİZ 20Mbps'ye geçer. Böylece dairenizde hiç bir değişiklik yapmadan fiber internetle tanışmış olursunuz. FTTH'nin aksine tüm bina bir fiber kılının bant genişliğini paylaşmak durumunda kalır. TTNET, bu yöntemi uyguladığı binalardaki müşterilerine farklı bir modem tahsis eder. Sıklıkla alt yapısı müsait apartmanlara uygulanır.

Hocam 1. Sizinki Gerçek Fiber Ama Apartmandaki Fiber Kutusuna Kadar Ordan Eve Gelen Kablo Bakır Olduğu İçin 20Mbps Olur Sana 17-18Mbps Bunun İçinde Değmez Fibere Geçmeye 5 TL Az Öderim AKK Siz 8Limitsiz Paketine Geçerim Daha Mantıklı Bide Santralde Tanıdığın Varsa Tadından Yenmez Sana 20Mbps Tanımlar 48 TL Ödersin Aylık

• quote:

Orijinalden alıntı: Jannisaryx

quote:

quote:

Hocam 1. Sizinki Gerçek Fiber Ama Apartmandaki Fiber Kutusuna Kadar Ordan Eve Gelen Kablo Bakır Olduğu İçin 20Mbps Olur Sana 17-18Mbps Bunun İçinde Değmez Fibere Geçmeye 5 TL Az Öderim AKK Siz 8Limitsiz Paketine Geçerim Daha Mantıklı Bide Santralde Tanıdığın Varsa Tadından Yenmez Sana 20Mbps Tanımlar 48 TL Ödersin Aylık

aynen öyle daha önce fiber kullanırken hız 20Mbps'a yaklaşıyordu ama geçmiyordu, zaten telekomun vaadide bu şekildeydi 20Mbps hız vereceğiz diye.

şimdi telekom gitsem desemki ben vdsl sinyalini adsl sinyaline çevirmek istiyorum desem, çevirirler mi, yoksa illa vdsl modem almak zorunda mıyım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

aynen öyle daha önce fiber kullanırken hız 20Mbps'a yaklaşıyordu ama geçmiyordu, zaten telekomun vaadide bu şekildeydi 20Mbps hız vereceğiz diye.

şimdi telekom gitsem desemki ben vdsl sinyalini adsl sinyaline çevirmek istiyorum desem, çevirirler mi, yoksa illa vdsl modem almak zorunda mıyım?

Ellerinde ADSL+2 Kartı Mevcutsa Takarla Ama Sanmam Çünkü Apartmandaki Ankastreye Kadar Fiber Geliyor Diyorsun O Yüzden VDSL+2 Kart Takılıdır Büyük İhtimal

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ellerinde ADSL+2 Kartı Mevcutsa Takarla Ama Sanmam Çünkü Apartmandaki Ankastreye Kadar Fiber Geliyor Diyorsun O Yüzden VDSL+2 Kart Takılıdır Büyük İhtimal

o zaman vdsl modemi ya telekomdan ya da hariçten (gittigidiyor.com) tedarik etmek gerek

• TTNET eski abonelik kimin üzerineyse o kişiden farklı biri (eşin, annen, baban vs.) adına TTNET 3'lü Avantaj Kampanyası'na başvurulabilir, VDSL modem de bu sayede ücretsiz alınabilir.

TTNET 3'lü Avantaj Kampanyası (FİBERNET ve/veya HİPERNET) ile,

FİBERNET6/FİBERNET LİMİTSİZ + TTNET Alo Konuştukça Öde + Tivibu Ev Maxi Paket
    Yalın FİBERNET6/FİBERNET LİMİTSİZ + Tivibu Ev Maxi Paket

FİBERNET6/FİBERNET LİMİTSİZ + TTNET Alo Konuştukça Öde
    Yalın FİBERNET6/FİBERNET LİMİTSİZ

seçeneklerinden birini alabilirsin.

Müşterinin modemi bulunmadığı durumlarda Kampanya kapsamında bir adet kablosuz VDSL modem ücretsiz temin edilmektedir.

TTNET 3’lü Avantaj Kampanyası (31.07.2013 - 49 TL - FİBERNET - 12 ay taahhütlü)
    Kampanya Ana Sayfası:http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/Sayfalar/3lu-Avantaj-Kampanyasi.aspx
    Kampanya SSS Sayfası:http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/sss/Sayfalar/3lu-Avantaj-Kampanyasi.aspx
    Kampanya Taahhütnamesi:http://www.ttnet.com.tr/bireysel/destek/internet/SozlesmeVeTaahhutnameler/uclu_avantaj.pdf

TTNET 3’lü Avantaj Kampanyası (31.07.2013 - 49 TL - HİPERNET - 12 ay taahhütlü)
    Kampanya Ana Sayfası:http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/Sayfalar/3lu-Avantaj-Kampanyasi-Hipernet.aspx
    Kampanya SSS Sayfası:http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/sss/Sayfalar/3lu-Avantaj-Kampanyasi-Hipernet.aspx
    Kampanya Taahhütnamesi:http://www.ttnet.com.tr/bireysel/destek/internet/SozlesmeVeTaahhutnameler/uclu_avantaj.pdf

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonurakar

TTNET eski abonelik kimin üzerineyse o kişiden farklı biri (eşin, annen, baban vs.) adına TTNET 3'lü Avantaj Kampanyası'na başvurulabilir, VDSL modem de bu sayede ücretsiz alınabilir.

TTNET 3'lü Avantaj Kampanyası (FİBERNET ve/veya HİPERNET) ile,

FİBERNET6/FİBERNET LİMİTSİZ + TTNET Alo Konuştukça Öde + Tivibu Ev Maxi Paket
    Yalın FİBERNET6/FİBERNET LİMİTSİZ + Tivibu Ev Maxi Paket

FİBERNET6/FİBERNET LİMİTSİZ + TTNET Alo Konuştukça Öde
    Yalın FİBERNET6/FİBERNET LİMİTSİZ

seçeneklerinden birini alabilirsin.

Müşterinin modemi bulunmadığı durumlarda Kampanya kapsamında bir adet kablosuz VDSL modem ücretsiz temin edilmektedir.

TTNET 3’lü Avantaj Kampanyası (31.07.2013 - 49 TL - FİBERNET - 12 ay taahhütlü)
    Kampanya Ana Sayfası:http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/Sayfalar/3lu-Avantaj-Kampanyasi.aspx
    Kampanya SSS Sayfası:http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/sss/Sayfalar/3lu-Avantaj-Kampanyasi.aspx

TTNET 3’lü Avantaj Kampanyası (31.07.2013 - 49 TL - HİPERNET - 12 ay taahhütlü)
    Kampanya Ana Sayfası:http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/Sayfalar/3lu-Avantaj-Kampanyasi-Hipernet.aspx
    Kampanya SSS Sayfası:http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/sss/Sayfalar/3lu-Avantaj-Kampanyasi-Hipernet.aspx

keşke bunu dün daha erken saatte söyleseydiniz, telekomda onlarca kişiyle görüştüm, biri çıkıp böyle bir yolu gösteremedi, hepsi çözümsüzlükte kitlendi. Kendim geliştirdiğim yöntemlerle bir şekilde abone olmaya çalıştım.

umarım verdiğiniz bu bilgilerden başkaları yararlanabilir

• Benim de başım benzer bir durumdan dertte. apartmana kutuyu koydular, geçen hafta da altyapı bağlantılarını yaptılar. Nisan ayında herhangi bir fiber altyapısı bulunmadığı için 12 ay taahhütlü net limitsiz yalın internet aldım. Satınalırken de altyapı geldiğinde geçişimin otomatik yapılacağı söylendi.

Bugün itibarı ile apartmanında fiberaltyapısı bulunuyor, ama ben bağlantımı kendim geçiremiyorum. TTNET lütfedip aradığı zaman geçişim sağlanacakmış. TTNET'e gidip durumu anlattım. Varolan sözleşmemi iptal edip cezayı ödersem, yeni bağlantı olarak fiber alabilyorum, ama kendileri bu geçişi yapamıyorlar.

Şimdi ne yapacağımı bilemez halde beklemedeyim.

Apartmana kutuyu bir kişinin koyduğu, 2 ay sonra fiber kablosunu kutuya ayrı bir kişinin bağladığı ve en sonunda da 2 ay sonra başka iki kişinin gelip hattı o kutuya aktardığı bir ortamda, yetkililerin beni araması daha kaç ay sürer bilemiyorum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.