Şimdi Ara

Fiber Uzatma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Superonline fiber abonesiyim. Modemin yerini değiştirmek istiyorum. Ama sırf bunun için Turkcell'e 75 TL kaptırmak istemiyorum. Modemin yanında gelen terminal kutusuna giren şöyle ince bir kablo var:
     Fiber Uzatma hakkında
    Duvardan giriyor kutuya. Bu kablonun adı nedir? Bu kablonun uzatılması gerek. Kendim yapabileceğim bir şey mi ya da elektrikçiler anlar mı?

• Kablo bildiğin fiber optik kablo. Fişin adı ise toslink elektrikçiler yardımcı olacaktır konu ile alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bywankedi

Kablo bildiğin fiber optik kablo. Fişin adı ise toslink elektrikçiler yardımcı olacaktır konu ile alakalı.

teşekkürler. bir danışayım bizim elektrikçiye.
  • superonline kullanıyorsan iki tane modem vardır kesin,

fiber baglı olan dursun durdugu yerde digerini al götür arada zaten bi dene rj45 kablo var onu uzat uzatabildiğin kadarıyla

ikisini birden götürmen sartmı ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmk20

superonline kullanıyorsan iki tane modem vardır kesin,

fiber baglı olan dursun durdugu yerde digerini al götür arada zaten bi dene rj45 kablo var onu uzat uzatabildiğin kadarıyla

ikisini birden götürmen sartmı ki ?

Yok, şart değil aslında. Ince olan kabloyu çekmek estetik olarak daha iyi olur diye düşündüm. Mesafe uzun çünkü. Bir odadan diğer odaya geçecek. Nereden baksan 15-16 metre kablo lazım.

Öyle yapacağım artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noxfuchs -- 8 Ekim 2014; 13:00:17 >
  • mesela benimki de aynı wifi evin her yerinden çeksin diye evin ortasına kurdurdum modemi laptop her yerden cekiyor, masaüstü pc ta içeri odada 22m kablo cektim

modeni kıpırdatmak daha masraflı ve zahmetli bi iş boş ver o kalsın yerinde sen kablo cek
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmk20

mesela benimki de aynı wifi evin her yerinden çeksin diye evin ortasına kurdurdum modemi laptop her yerden cekiyor, masaüstü pc ta içeri odada 22m kablo cektim

modeni kıpırdatmak daha masraflı ve zahmetli bi iş boş ver o kalsın yerinde sen kablo cek

tamamdır. 20m cat5e alıyorum o zaman. öyle uzatacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.