Hocam neden FTTB yapmıyor da FTTH tercih ediyor? |
Fiberde FTTB (max hız nedir?) (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Man Of EarthHocam neden FTTB yapmıyor da FTTH tercih ediyor?
Alıntıları GösterBende merak ediyorum hocam.
Halen MDU cihazı ile evlere Cat6 ile dağıtılan binalar var. Olması da güzel birşey. Fiber optik kablo hem çok narin hem pahalı, ek bile yapılmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onurBende merak ediyorum hocam.
Halen MDU cihazı ile evlere Cat6 ile dağıtılan binalar var. Olması da güzel birşey. Fiber optik kablo hem çok narin hem pahalı, ek bile yapılmıyor.
Alıntıları GösterHocam aslında tam tersi Fiber yatırımı, bakır temelli vdsl yatırımına göre daha ucuzmuş. Fiber gelen portlu cihazlar çok pahalı ve kapasitesi sınırlıyken bu olay eve kadar fiber kablo çekmek için kullanılan aktarım cihazlarında çok çok daha ucuzmuş ve sınırlı porttan çoklama yapılıyormuş vb. vb. (binlerce kişiye rahatlıkla ulaşan çoklamalar fiber kablonun kapasitesinden dolayı olsa gerek.)
Bina içi dağıtmada da çok pahalı değil hocam metresi 1 $'dan daha düşük fiyata amazondan alınabiliyorken toplu alımda çok ucuza gelecektir abone başı maliyeti düşecektir.
Telegram grubunda detaylı tartışmışlar(https://t.me/donanimhaberiss) oradan aklımda kalanları yazdım özetle hem daha ucuz maliyetli hem de yıllarca yenileme gerektirmeyecek deniliyordu. En büyük sorun kazı olsa gerek.
Şöyle bir şey buldum hocam ;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 17 Mayıs 2021; 2:15:25 >
-
FTTH'da 10 Gbps, FTTB'de 1 Gbps.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X