Şimdi Ara

Fiberglass Havuz nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, değerli Forum Donanım üyesi arkadaşlar, Ben evimin bahçesine çocuğum için Fiber Glass Havuz yapmak istiyorum, araştırdım çok pahalı, bende kendim yapabilir miyim diye araştırırken en makul olanı birçok açıdan fiberglas havuz yapımında karar kıldım, ancak üretimi için gerekli cam elyaf ve reçine türü hakkında hiçbir üreticiden net bir bilgi alamadım. ayrıca yapımı ile ilgili de internet'ten sağlıklı bir bilgi elde edemedim.

benim sorum şu olacak; Teorik olarak havuz yeri kazacağım ve sert strafor (xps veya eps) tarzında mantolama straforu ile havuz gövdesi oluşturacağım akabinde reçine sürüp cam elyafı yapıştırıp tekrar reçine ekleyecek son katmanda da uyumlu bir boya ile işlemi tamamlamak istiyorum, ancak hangi cam elyaf ve reçine türü en doğrusu olur kaç katman yapmam yeterli olur, uyumlu boya ne kullanmalıyım?

Bilgi,Öneri,Fikir ve Tecrübelerinizi Paylaşırsanız Sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• fiberin kendisi ve iki adet reaksiyona tabi tutan sıvısı vardır, biri mavi ,diğeri beyaz Acık şeffaf .
    Bunalar ile taş odun,kum aklına gele bilecek tüm sert materyaleri bir birine yapıştıra bilir bağlaya bilirsin.

usta TVyoutube
    POLYESTER REÇİNE CAM ELYAF FİBERGLASS KAPLAMA, TAMİR, ONARIM, DEKOR
    https://www.youtube.com/watch?v=my8WGONmEvc

Bu arkadaş bu işi biliyor.

• Profesyonel birisinden bilgi edinemezseniz,
    kendi amatör çalışma tecrübemden fikir sunması için,

Önce hazırlanmış reçine straforu eritiyor mu diye kontrol edin,
    benim çalışmamda sarı renkli sert straforu erittiği için,
    straforu tutkal ile kaplamıştım :)

3 kat kalın elyaf fazlasıyla yeterli olacaktır,
    hazırlanmış reçineyi her katmana fırça ile tatbik edersiniz,
    katmanlar arasında boşluk olmaz ise daha iyi olur.

boya konusunda tecrübem yok.
  • cevaplar için teşekkürler, aslında bende önce numune alıp deneme yanılma yöntemi ile yapacağım, küçük prototipler yapacağım başarılı olursa asıl projede uygulayacağım, ama az çok bu işi yapmış veya tecrübeli birisinden bilgi edinebilseydim daha sağlıklı olurdu ve bunu yapmak isteyen veya bilgi edinmek isteyen herkesle paylaşmak isterim, sonuçta bilgi çağında yaşıyoruz ve bilgi paylaştıkça değer/anlam kazanır ama maalesef günümüzde insanların çoğu bildiklerini mezara götürüyor pek paylaşma taraftarı değiller ne yazık, sadece bu açtığım konuda değil günlük hayatta insanların karşılaştığı pek çok konuda bilgi edinmek istediğimizde her zaman karşımıza bilgi kirliliği çıkıyor çünkü genelde paylaşılan bilgilerin çoğu da ayrıntı vermeyen ve çıkar amaçlı olduğu için maalesef herkes hangisi doğru ayırt edemiyor, bu da hem zaman kaybına hem de araştıran için umutsuzluğa sürüklüyor.

• Epox boya ile jelkot çekerseniz fiber üzerine, teknelerdeki gibi su geçirmemezlik sağlayabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.